V75-tips till Bergsåker 1 maj

V75-1
8 Hobby de L’iton

10 Lightningsky
6 Kövras So Far
————————-
1 Velasquez Gar
11 Aventador S.F.
5 My Dream Art
9 Special Major
2 Young da Vici
7 Dom Perignon
3 Papiljotte
12 Scarpetta
4 Beam Me Up Scotty

Spetsstriden
6 Kövras So Far
kan kliva iväg snabbt bakom bilen och här gäller det nog att i första hand ta sig förbi 2 Young da Vici och 3 Papiljotte. Vi tror han gör det men vi håller det sedan inte som uteslutet att Robert Bergh släpper till 8 Hobby de L’iton på första långsidan.

Analys V75-1
8 Hobby de L’iton är en riktig skjutare hos Jörgen Westholm och har vunnit sex av sina nio starter. Senast kördes han till ledningen efter ett drygt halvvarv och efter att ha varvat på 1.14 så gick han undan till en enkel seger via 11,5 sista 800. Läget är förstås allt annat än bra men Hobby har visat sig att han kan öppna rätt snabbt även om han kanske inte gjort det i sina senaste starter. Han är dock tuff och tål en första kurva i tredjespår. Sedan ser vi det inte som omöjligt att den som sitter i front kan tänka sig att släppa ledningen. Det är nämligen inte så roligt att få den här tanksen på utsidan.

Han var inte perfekt i årets två första starter men klart bättre senast. Han borde gått framåt med det loppet då han stått över något jobb inför senaste starten. Han möter bättre hästar nu så visst kan det bli tufft, men han är bra själv också. Han är snabb ut och trots spåret hoppas vi han ska kunna vara med och göra upp om det. Inga ändringar, säger Oskar J Andersson.

10 Lightningsky har gjort tre starka lopp på raken. Näst senast vann han ett V75-lopp på snyggt sätt efter att ha varit inblandad i en 09,5-öppning. Senast hade han en svår uppgift inför slutrundan men gick i alla fall 1.12 sista 1000 i tredjespår. Med lite klaff från bakspåret duger han långt.

6 Kövras So Far glänste i sina två första lopp för Robert Bergh men har efter det förlorat som storfavorit från ledningen. Han har inte varit dålig och fått stryk av två bra hästar men det har ändå varit överraskande att han förlorat. Senast visade klockan 12,3 sista 800 då Caesar’s Dream blev för tuff sista biten. Han är snabb ut och kan nog ta hand om ledningen men kanske väljer Bergh att släppa till Hobby de L’iton och ge sin häst en ryggresa den gången.

Han hade haft en liten paus innan förra starten och kanske var det därför han inte riktigt orkade stå emot sista biten. Tycker ändå att han gjorde ett okej lopp och han har fått stryk av två bra hästar i sina senaste lopp. Jag har inte hört om det är aktuellt med något skoryck för hans del. Han är snabb bakom bilen och jag tror nog att Robert villa köra i spets, säger Preben Sövik.

5 My Dream Art hoppade när jag ryckte tussarna senast men kändes väldigt pigg och hade kunnat vara långt fram annars. Han är inne i en lite dålig trend med galopper men vi kommer att ändra lite nu i upplägget så jag tror han ska vara sig själv igen. Han kan öppna och nu kommer jag prova att ladda lite trots att han kan blir het när man kör från början. Hade det varit för tre starter sedan hade jag trott på toppchans, men jag tror ändå att han kan vara med där framme, säger Nicklas Westerholm.

 

V75-2
4 Even’s Cool Boy
2 Tellus Face
3 Frenchnorwegian ID
1 Adi Gallia
—————————
5 Count Forte
6 Global Wilderness

Spetsstriden
1 Adi Gallia och 5 Count Forte gör upp i ett första skede och kanske är det så att Adi Gallia i kraft av innerspåret kan hålla ut. 2 Tellus Face provar säkert att få överta ut på första långsidan men Westerholm bakom Adi Gallia verka sugen på att prova i front.

Analys V75-2
Bara sex hästar i detta treåringslopp men det är ändå inte helt lättlöst. Tipset till 4 Even’s Cool Boy som har helrätt utvecklingskurva. Näst senast startade han i Margaretas Lopp på Mantorp men drogs då sist in i slutsvängen. Han avslutade sedan bra som trea. Än vassare var an dock senast då han efter en resa i rygg på ledaren backades ut in på upploppet och avslutade riktigt rappt bakom topphästen Attraversiamo. Han gick 11,3 sista 800 och ännu snabbare över upploppet. Det bör bli en utvändig ryggresa här och då kan han vara snabbast till slut.

2 Tellus Face fick överta ledningen från 5 Count Forte senast och höll sedan undan säkert. Han tar knappast ledningen av egen kraft nu heller men bör vara snabbare än 3 Frenchnorwegian ID och provar nog att få överta från antingen 1 Adi Gallia eller 5 Count Forte. I så fall leder han länge på nytt.

3 Frenchnorwegian ID imponerade i sina två första lopp för att galoppera i den tredje och senast, efter ett litet uppehåll höll han godkänt men såg lite trög ut och var utan chans att få slag på Tellus Face. Kanske är vassare med loppet och den här långklivande fuxen måste alltid tas på allvar.

Han var lite småseg senast men det var första gången han gick utan brodd i skorna och jag tror att det kan ha spelat roll. Nu är han van vid det och när han dessutom har senaste loppet i kroppen så tror jag på en bättre insats nu. Han är inte så snabb från start men tål ju att göra en del jobb i loppen. Tycker att han ska ses med bra chans och har han en normal dag och löper upp till det han kan så ser jag honom som vår bästa chans på tisdag, säger Preben Sövik.

1 Adi Gallia är en fin modell av sto som har inlett lovande om än i lite enklare sällskap. Senast blev hon störd till galopp halvvarvet från mål. Hon är kvick i benen och Nicklas verkar gärna vilja köra i spets.

Hon blev störd i sista sväng senast i Breeder’s och var då gott gåendes. Det är fin form på henne och hon har fått ett bra läge. Hon kan öppna väldigt snabbt, jag tror inte någon tar en längd på henne, och sedan ska det mycket till för att vi ska släppa ledningen. Jag tycker hon ska kunna vara med och slåss om det här. Inga ändringar, säger Nicklas Westerholm.

 

V75-3
2 Järvsöodin
————————-
12 Fender
15 Brenne Brakar
4 B.W.Sture
3 Granetta
1 Guli Rubin
13 Torpa Olea
5 Tåga Kongen
10 Guli Tor
6 Bonaldo
14 Karlängs Linda
9 Gärdsjö Aragon
8 Thess Prinsen
7 Sippson
11 Söyset Kaiser

Spetsstriden
6 Bonaldo brukar kunna öppna snabbt från springspår och vi håller honom som knapp spetsfavorit men inifrån försöker Guli Rubin hålla upp ledningen. Den som spetsar släpper nog inte till vem som helst men om favoriten 2 Järvsöodin kommer tidigt kanske han får överta.

Analys V75-3
2 Järvsöodin är en stark och rejäl femåring som vunnit 14 av sina 30 starter. Han hade en lite svacka förra sommaren men har nu hittat stilen på allvar igen. För fyra starter sedan galopperade han bort massor kort efter start men reparerade strålande och visade strax över 1.24 sista 1900. Senast i Norge gick han ett bra slutvarv som trea över aktuell distans. Vi tror att J-O Persson tar en försiktig start och sedan tar ett ganska tidigt initiativ. Lång distans är ingen nackdel och det bör vara vettig chans att Järvsöodin löser uppgiften.

12 Fender har sett jättefin ut för sin tränare på sistone. Näst senast gick han 23,5 sista 1000 vid överlägsen seger och senast 22,7/800 efter en sent insatt attack. Nu hoppar Ulf Ohlsson upp igen och det är sällan någon nackdel. Hästen har heller inget emot distansen men innerspår på tillägg kan innebära en del trafikproblem från början.

15 Brenne Brakar gick ett bra slutvarv i tredjespår i 1.24-fart senast och har fin form. Han trivs fint ihop med Per Lennartsson och spurtar ner många om han sköter sig hela vägen.

4 B.W.Sture kan mycket men klappade igenom helt i ett V75-lopp i påskhelgen. Han har inte fått till det i årets två starter men har kunnande som räcker.

1 Guli Rubin var klart godkänd från dödens senast. Han spetsade i den ogiltiga starten och från ledningen hade de nog haft svårt att nå honom. Han känns bättre än någonsin efteråt och han har spetschans nu så det ska bli spännande att se vad han kan göra här. Han går barfota fram precis som senast, säger Oskar J Andersson.

3 Granetta är ett av tre ston i loppet men hon är speedig med rätt ryggresa. 13 Torpa Olea har toppform men rankas ner lite då hon står tuffare inne i loppet än vid segern senast och dessutom är lång distans knappast någon plus för henne.

 

 

V75-4
5 Ergo Am
7 Esprit Sisu
10 Muscleman F.I.
11 Caesar’s Dream
1 Benedictus
9 Lima Star
————————–
3 Impressive Zon
6 Francisfromheaven
2 U.Boat
4 Dream U.N.G.
8 Order by Box
12 Mill York

Spetsstriden
1 Benedictus är kvick i benen och har spetsat från liknande läge flera gånger förut. Given spetsfavorit. Den som främst kan utmana är nog 7 Esprit Sisu.

Analys V75-4
Ett öppet sprinterlopp som startas med voltstart. 5 Ergo Am som är hästen med de bästa CV:et men som har ett lurigt femtespår att brottas med. Han gör dock inget osäkert intryck och vi tror att han trampar iväg. Han har årsdebuten avklarad men gav väl inget gnistrande intryck via 1.13/800. Han gick dock med skor och öppet huvudlag då och hans främsta prestationer ifjol var med barfotabalans och stängt huvudlag. Vi glömmer inte han hans svepning i enda segern för fem starter sedan då han avslutade 11 sista 700 med en 07,5-speed inbakad. Han var sedan inte lika vass i försök till Kriteriet och Breeders’ Crown men var ändå nära att gå till final. Han bör ha gått framåt med loppet i sig och vi tycker han är hästen att slå.

Det finns dock en del formstarka motbud bakom. 7 Esprit Sisu har gjort det bra i tre starter för Svante Båth. Kommer han bra på det från springspår så är han given i segerstriden.

10 Muscleman F.I. höll bra från ledningen senast och fick bara stryk av Hambletonian-vinnaren Perfect Spirit. Han har inte vunnit på ett tag och då han är snabb ut så kan han inte utnyttja sin startsnabbhet.

11 Caesar’s Dream har toppform och var riktigt bra då han plockade ner Kövras So Far via 11,5 sista 800 senast. Kort distans är kanske ingen fördel men blir det tempo på loppet biter hans spurt bra.

Han är i bra form vilket han visat på slutet. Läget nu ställer till det och vi får se hur vi kan komma till härifrån. Skulle vi ha tur och hamna hyfsat på det så duger han nog bra här. Vi ändrar inget utan han går barfota bak som senast, Nicklas Westerholm.

1 Benedictus möter tuffare hästar än tidigare och är kanske ingen stjärna men har läget och vi har respekt för såväl tränare Oscar Berglund som Erik Adielsson i sulkyn. Kan spåra länge.

Vi streckar också 9 Lima Star som gör bra lopp för det mesta och kan få en fin smygresa härifrån.

 

V75-5
5 Sorbet
8 Queer Fish
—————————
1 Balfour
11 West Wing
9 Origo Tilly
7 Evil Enok M.E.
4 Ajlexes Cubano
6 Order by Keeper
12 Valley Ivan
3 Vic de Luxe
2 Make it Quick
10 Mr Vox

Spetsstriden
1 Balfour lyckades faktiskt svar upp innerspåret senaste gången han hade det (29 mars ifjol). Han har dock snabba duon 4 Ajlexes Cubano och 6 Order by Keeper på utsidan och det är nog ändå favorit på att Ajlexes Cubano är den som sitter i ledningen.

Analys V75-5
5 Sorbet har bara gjort en start på svensk mark i år. Det var senast på Solvalla där han gick rejäla sista 700 i tredjespår utan rygg och det stod och vägde mellan honom och Charrua Forlan över upploppet när Sorbet slog på en galopp kort före mål. Annars hade han landat på 09,8 sista 800. Hela Redéns stall är på väg uppåt i form och så borde även vara fallet för Sorbet. Han fick ett klart bättre läge gentemot den värsta antagonisten vilket fällde avgörandet i valet av tipsetta.

Men 8 Queer Fish är en tuffing som är given i segerstriden, trots spåret. Senast kördes han fram utanpå ledaren 1100 meter från mål i guldfinalen och fick bara släppa förbi sig Zenit Brick sista 100 metrarna. Det kan bli en dryg väg fram utvändigt ledaren, för vi tror inte Kaj Widell väljer att backa sist, men Queer Fish är stark nog att ändå lösa uppgiften.

– Allt känns bara bra med hästen efter senaste loppet. Han gjorde det bra då och vi hade hoppats lite på en inbjudan till Olympiatravet, men nu får vi gå ut här istället. Utgångsläget ställer till det men vi får hoppas han kan komma ner där framme någonstans. Han har fått ganska vettiga lopp på slutet så nu kan det var läge att köra lite mer offensivt. Det är väl Redéns häst som är värst emot, även om jag inte har full koll på den. Det blir skor bak nu, senast gick han barfota runt om och han blir väl lite ledigare så, men det ska inte påverka så mycket, säger Magnus Träff.

1 Balfour gör comeback såväl i tävling som på svensk mark efter en framgångsrik höst/vinter i Frankrike med fyra segrar på sex starter och drygt 800.000 kronor intjänat. Han är säkert inte på topp direkt men Balfour måste passas på sitt grundkunnande och Janne Norberg lyckades spetsa med hästen från just innerspår bakom bilen på Åby ifjol. Han kanske inte är mogen att slå de två bästa men vi kan nog räkna med en bra insats direkt.

Han gör comeback efter några månaders tävlingsuppehåll och har sett fin ut i jobben där han som snabbast gått 1.16/2100 inne på Åby. Det finns inget att klaga på och jag tror nog att han är redo att göra ett bra lopp och vara med i striden direkt. Han har öppnat snabbt från innern någon gång tidigare och det är väl inte helt omöjligt att han kan försvara ledningen. Det blir barfota runt om och öppet huvudlag som han brukar gå med, säger Preben Sövik.

V75-6
12 Ready Ribb

7 Jaques Noir
15 Sir Q.C.
—————————
2 Toutre
14 Digital Archive
6 Tiger Williams
13 Ola Montana
5 Titan Arrow
8 Amalia Cash
3 Laddy Laday
10 Wizard Simoni
11 Ellieann
1 Rorri Bris
9 Quatre Star
4 Jeppe Yamoz

Spetsstriden
Mest angelägen att komma till ledningen av hästarna på startfållan måste 2 Toutre vara och vi tror att han sitter ganska tidigt i front.

Analys V75-6
12 Ready Ribb hade radat upp starka insatser över tre varv, eller längre, inför starten på Mantorp senast. Men då gick han inte alls att känna igen då han galopperade och agerade rätt stinglöst efteråt. Från stallet menar man att banan inte passade och nu har hästen fräschats upp och han brukar gå bra då. Ready Ribb har en väldigt tung slutrunda att tillgå och blir tuff att stå emot.
– Ready Ribb passande helt enkelt inte på banan senast, inte så att den var dålig på något sätt utan snarare att den var svårbemästrad och han har ju lite speciell aktion. Under uppehållet som han nu haft så passade vi på att fräscha upp honom och för att vara honom så har han faktiskt tränat på bra sedan dess. Han brukar dessutom gå bra direkt efter lite uppfräschning. Han möter en del bra hästar men han är bra själv också. Jag har inte hört något om några ändringar till den här starten, säger Anton Sverre.

7 Jaques Noir har med sin resultatrad lyckats dölja den fina formen väldigt väl. Senast på Romme blev det dubbla galopper men det fanns krafter kvar innan den sista galoppen 100 meter från mål. Spår tre i volten är perfekt och vi är inne på att Jaques Noir sitter där när som helst.

15 Sir Q.C. har gjort allt rätt på sistone och kan stoltsera med fem raka segrar. Den senaste togs i Klass I-finalen efter tidig ledning. Anledningen till att en så formstark häst ”bara” hamnar trea i ranken är just att han klättrat igenom de två lägsta klasserna på kort tid och står nu på samma volt som hästar som normalt tävlar i Silverdivisionen.

2 Toutre är den troliga ledaren i loppet då kusken Ove A säkerligen är mest angelägen av ekipagen på startfållan att ta hand om taktpinnen. Det kan dock bli tufft för Toutre att stå emot de bästa i slutfasen.

14 Digital Archive har gjort två bra lopp på raken och allt känns som det ska med honom efter senaste loppet. Tre varv gillar han och jag tycker att han ska kunna duga bra igen. Han går barfota runt om, säger Preben Sövik.

13 Ola Montana var blek senast på Umåker men jag tror det berodde på att han hade resfeber. Han känns fin så han är nog tillbaka i gott slag och kan till och med gått framåt med det loppet i kroppen. Distansen är passande och hade det inte varit för förra loppet hade jag sett honom som favorit här, men nu får jag ligga lite lågt med honom. Nu blir det vanlig vagn, i övrigt ändrar vi ingenting mot senast, säger Nicklas Westerholm.

8 Amalia Cash är en fin och kapabel häst som trots att hon tjänat en del också hoppat bort en del pengar. Hon känns fin och har gått ett jobb i 18-tempo full väg men är nog inte i toppform ännu. Det är första starten över distansen och lite galopprisk så vi får ta det för den årsdebut det är. Hon går med vanlig vagn och eventuellt kör vi barfota runt om, säger Oskar J Andersson.

V75-7
8 Bear Abiba

1 Qiao Q.L.
11 Under the Counter
13 Millie Millionaire
14 Hope and Dreams
—————————
4 Flight Danseur
12 Nikki Celeber
3 Undulat
2 Clear Eyes
10 Tina Gel
15 Linda’s Girl
9 Gatelink
5 Rita C.D.
6 Mattie
7 Zarah Zolide

Spetsstriden
1 Qiao Q.L. öppnade ännu rappare på barfotabalansen näst senast och spetsade enkelt. Värsta motbudet kanske är stallkamraten 4 Flight Danseur men med henne kryper man nog snällt ner i rygg. 8 Bear Abiba är snabb men det kommer kosta att ladda stenhårt från spår åtta och det borde bli tufft att nå ledningen.

Analys V75-7
Ett av omgångens mest öppna och svårlösta lopp rundar av omgången. Trots ett dåligt läge ger vi tipset till 8 Bear Abiba som övertygat i årets två starter som resulterat i lika många segrar. I årsdebuten höll hon enkelt ifrån sig Beautiful Bacardi från spets och senast synade Stefan Olsson dödens 1300 meter från mål och avgjorde säkert. Bear Abiba är snabb ut och trots spåret bör hon hamna vettigt till, kanske inte ända till ledningen och med tanke på att hon är rätt allround så får hon tipsnicken.

Allt verkar fortsatt bra med henne och hon har stått för två bra insatser hittills i år. Spår åtta gör att det blir lite knepigt men jag är ändå nöjd med att hon fick framspår då hon är snabb ut. Vi får prova lite från start så vi får se var hon hamnar. Hon går som senast med norskt huvudlag, vanlig vagn och skor runt om, säger Stefan Olsson.

Spetsfavorit är 1 Qiao Q.L. som tränare Westerholm ryckt skorna på i de senaste starterna. Hon blev klart kvickare med den balansen näst senast och spetsade enkelt och vann med krafter kvar. Hon har hyggliga möjligheter att svara upp ledningen nu och sedan kan det hålla länge.

Det här är en fin märr som utvecklats bra sista tiden. Hon är väldigt startsnabb så läget är passande. Vi siktar på att ladda mot ledningen för att sedan köra där och hon har bra förutsättningar här. Det blir skor bak den här gången vilket inte är negativt, utan hon kan till och med vara bättre med dem på, säger Nicklas Westerholm.

De mer härdade damerna har bakspår då det handlar om spårtrappa och ett häftigt intryck i senaste starten var det på 11 Under the Counter. Hon satt då i rygg på dubbla miljonärskan Double Exposure och sköt till väldigt bra efter sen lucka och visade 1.12 sista rundan med härligt spänt över linjen.

Det känns som hon går uppåt i form hela tiden. Vi trodde nog i och för sig att formen skulle sitta där för två starter sedan men hon tog lite längre tid på sig. Det är några bra emot och vi får se hur det löser sig härifrån men skulle det behövas är hon inte oäven att göra lite jobb själv. Hon går som senast, säger Oskar J Andersson.

13 Millie Millionaire var senast ut i Diamantstoets final men då det blev tvärstopp framför i slutsvängen så klev hon upp i framförvarande ekipage och galopperade. Hon såg sedan snärtig och fin ut i skymundan och spår tretton som hon har nu är underskattat. Barfotabalansen såg ut att ge en kick senast och det vore intressant om hon verkligen ”får chansen” nu.

14 Hope and Dreams spurtade bra senast via 1.12 sista rundan och hon gör det bra varje gång. Läget är jobbigt men med rätt ryggar så kan hon absolut fälla allt.

4 Flight Danseur är snabb ut och bör hitta ner i ett bra slagläge. Löser det sig så tror vi inte att hon är mycket sämre än stallkamraten Qiao Q.L.

Hon är i bra form och har fått ett bra läge. Hon är snabb ut så hon borde hamna bra på det härifrån och jag tycker hon ska räknas tidigt bakom min andra häst i loppet. Vi byter ut det halvstängda huvudlaget mot ett kuperat och så blir det urryckare den här gången, säger Nicklas Westerholm.

12 Nikki Celeber fick ge sig från spets senast men har nu två lopp i kroppen. Man har säkert siktat hit och man kan ana att tränare Linderoth tänker rycka skorna nu med ett viktigare lopp på hemmaplan.

Systemet
V75-1: 6,8,10 (1-11)
V75-2: 1,2,3,4 (5-6)
V75-3: 2 Järvsöodin (12-15)
V75-4: 1,5,7,9,10,11 (3-6)
V75-5: 5,8 (1-11)
V75-6: 7,12,15 (2-14)
V75-7: 1,8,11,13,14 (4-12)
2160 rader/ 1080 kronor