V86-tips Jägersro/Solvalla 2 maj

V86-1

2 R.G.’s Thunderbolt
8 Sahara One
7 Racing Mange
1 New Star Power
3 Alex Tröjborg
—————————-
9 British Steel
5 Dupree
4 Caliber T.T.
6 Mr Pellegrino

Analys V86-1: Få hästar men ett öppet och lurigt snabblopp. 2 R.G.’s Thunderbolt chanstippas från ett perfekt läge. Han har inte vunnit ett ”riktigt lopp” på länge men var fin då han snabbstartade till ledningen och vann ett provlopp mot bra hästar i slutet av mars. Senast blev det galopp från ett snävt femtespår men upphämtningen var mycket stark via 1.11 sista 1200. Det var verkligen ett formintryck och felfri borde han vara med och göra upp om segern.

8 Sahara One fick harva utvändigt ledaren näst senast och var stort slagen av Day or Night In. Senast var Sahara One väldigt laddad och galopperade av ren friskhet dryga varvet kvar. Löper han upp till det han visade i början året kan han vinna trots det tråkiga spåret.

7 Racing Mange kvalade in till både Sprintermästaren och Derbyt ifjol svarade för en stark insats i skymundan i den sistnämnda finalen. Räckte inte till mot hästar som Justice Ås och Slide So Easy senast men travade i 10-fart sista 800 efter en snäll resa. Återkommer efter vila nu och risk för ringrost men i lämplig omgivning är Racing Mange ändå ett tidigt bud.

1 New Star Power står hårt inne på pengarna men har härlig form. Avgjorde den tunga vägen via 10 sista 700 senast men är ännu vassare med ett lopp i ryggar. Det bör hon få för innerspår och med lite klaff kan hon ta tredje raka.

3 Alex Tröjborg fick inte riktigt chansen i onsdags men det såg inte ut att finnas speciellt mycket sparat. Han har svårt att sticka nosen först men nu är det passande läge och motstånd.

A: 2,8,7 B: 1,3,9,5 C: 4,6

V86-2

8 Swish Lane
—————————-
1 Lavidaloca de Vie
5 Quebec C.D.
4 Leet Hanover
2 Oceanic Clearence
3 Jeepster
7 Erica
6 Hankypanky Pagan

Analys V86-2: Ett tunt stolopp och 8 Swish Lane har toppchans att förlänga sin snygga segerrad. Peter Untersteiners högkapabla sto har bara förlorat två gånger i felfritt lopp och vid de två tillfällena var hon mycket duktig som tvåa. Senast hittade hon ut direkt från innerspår och efter att ha blivit perfekt framdragen till upploppet så avgjorde hon säkert utan att pressas det minsta via 10,7 sista 800. Det var första gången som hon gick felfritt med barfotabalans och känslan är att hon mognat och blivit stabilare. Spåret spelar ingen roll för hennes del, normalt krossar hon allt och jag singelstreckar utan att tveka.

1 Lavidaloca de Vie svarade för en häftig utveckling ifjol och var ju väldigt tapper som trea i StoSprintern då hon efter en blytung inledning i tredjespår fram utvändigt ledaren kämpade strålande in i mål på 10,7/1609 auto. Hon har inte hittat den formen ännu i år och hängde mest med från andra utvändigt via 12,7 sista 800 senast. Hon är några snäpp bättre då hon får tåga på i eget tempo och lyckas hon hålla upp ledningen ökar vinstchansen.

5 Quebec C.D. testades barfota runt om för första gången senast och det blev galopp direkt. Hon har inte visat toppform i starterna före det och måste höja sig om hon ska rå på mitt singelstreck.

A: 8 B: 1,5,4,2,3 C: 7,6

 V86-3

2 Quiz Töll
8 Liza with a Z.
1 Tahays Blue Amber
6 Bella Mont
5 Come and Dream
4 Twist and Shout
3 Croquet Rose
7 New Future
—————————-

Analys V86-3: Ett jämnt och spelvänligt stolopp där jag väljer att strecka alla. 2 Quiz Töll fick trava större delen av loppet utan rygg senast och fullföljde bra via 11,9 sista 800. En bra insats med tanke på att hon varit struken för en halsinfektion inför det loppet och normalt lär hon vara vassare den här gången. Spåret blev bästa tänkbara och hon får tipsnicken.

8 Liza with a Z. fick inte vara ifred och höll starkt från ledningen näst senast. Näst senast speedade hon enkelt förbi min tipsetta via 10,7 sista 800 och det var ett härligt formintryck. Spåret är inte så iskallt då det är få hästar och kan Olof Thorsen servera henne ett rygglopp igen går ingen säker.

1 Tahays Blue Amber var rejäl då hon vann V75 och plockade ner stallkamraten Julia af Solnäs den tunga vägen näst senast. Senast galopperade Tahays Blue Amber kort efter start från ett snävt femtespår men visade fortsatt form i upphämtningen. Hon har haft problem med innerspår tidigare men hittar hon bara loss i tid är hon med och gör upp om segern.

6 Bella Mont kvalade in till StoDerbyt efter mycket positiv insats i försöket och fullföljde sedan riktigt bra till maxutdelning som fyra i finalen bakom Cash Crowe. Bella Mont svek rejält i senaste starten och gick till vinterträning efter det. Hon bhöver troligen lopp i kroppen men på grundkunnande kan hon inte räknas bort.

5 Come and Dream galopperade för tredje gången i rad i fredags. Stoet uppträder väldigt knepigt för tillfället och det är möjligt att det är något som stör henne. Fart för seger finns och hon är en typisk outsider.

4 Twist and Shout travade 11,2 sista 800 i skymundan i V75 senast och verkar vara på gång. Hon är en tänkbar skräll.

A: 2,8,1 B: 6,5,4 C: 3,7

V86-4

5 Tiger Marke
—————————-
4 Divine
10 Highland Park
2 Global Tailwind
11 Champion Chip
3 Zoom Zoom
1 Cool Action
9 Islamorada
8 Unchained Feelings
7 Illinois Sund
12 Dominator D.T.
6 Son of Triton

Analys V86-4: 5 Tiger Marke testades barfota runt om för första gången senast och det gav verkligen effekt. Efter en snabbstart till ledningen blev segern väldigt enkelt före en så pass bra häst som Man of Steel. Kusken behövde aldrig rycka det norska huvudlaget och Tiger Marke hade en hel del krafter kvar. Han öppnade mycket snabbt från spår mitt bakom bilen för tre starter sedan och är han lika fin som senast är det bra spets- och vinstchans. Jag tar ställning och spikar i ett annars streckkrävande lopp.
– Jorma drog lite för mycket och trodde att han kvävde honom på Solvalla näst senast. Senast var det fart i honom, han har tävlat med PG-skor och boots hela livet då han varit rullig men nu var han mogen att testas barfota och han rörde sig mycket lättare. Han har varit jättefin i träningen efter det och det slet inte så mycket på hovarna senast så det ska nog gå att köra barfota igen. Det är några hästar med men det är klart att jag har förhoppningar på honom då det blev ett bra läge och han han utnyttja sin startsnabbhet. Samma vagn senast och det norska huvudlaget sitter på igen, säger Mikael Selin.

4 Divine räckte inte till i en tuff V75-final som vann av Weekend Fun senast men var riktigt vass då hon speedade till seger via 10,5 sista 800 gången före. Är knappast på topp efter en paus men att kusken känner henne väl är ett plus i ett lärlingslopp. Skulle hon få ett lopp på väntan blir hon farlig.

10 Highland Park travade 12,3 sista 1400 den tunga vägen men kunde inte stå emot Eder Bob den sista biten senast. Skorycket gav i alla fall effekt och Highland Park och det var ett bra formbesked. Han tål ett offensivt upplägg och ska räknas tidigt.
– Han gick bra efter en kort startgalopp senast och jag tycker att han gjort det bra en längre tid utan att få vinna. Allt känns bra ned honom i jobben och trots att vi har bakspår hoppas och tror jag att vi är en av de som kan vinna, säger Preben Sövik.

2 Global Tailwind borde kanska ha avgjort med tanke på att han fick en fin resa näst senast men det gick väldigt fort till slut femåringen noterade 10,7 sista 800. Senast fick han trava hela sista varvet i tredjespår men var ändå mycket nära segern. Optimalt spår nu och med lite klaff kan det vara dags för seger.

A: 5 B: 4,10,2,11,3,1 C: 9,8,7,12,6

V86-5

6 Cashback Pellini
9 Elliot Coger
5 Crack Atout
—————————-
8 Dragster
10 Zoko Lane
7 Wallaby
2 Illuminati
4 VästerboViVann
1 Gaya di Quattro
3 Cexter Bob
11 Nelle Atticus Jake

Analys V86-5: Ett styrkeprov över tre varv och 6 Cashback Pellini är given tipsetta. Det verkar som att den kapable femåringen har hittat rätt hos Petri Puro och intrycket vid segern i onsdag var tilltalande. Efter tidig ledningen joggade han ifrån konkurrenterna via 12,9 sista 700 utan att se det minsta plågad ut. Det blev lite billigt eftersom de två värsta konkurrenterna galopperade bort sig och nu är motståndet av en tuffare kaliber. Men det är upplagt för tidig ledning igen och han är en stark A-häst.

9 Elliot Coger har övertygat i två raka segrar över distansen och kommer med full form. Han travade 13 sista varvet utvändigt ledaren utan att vara bottnad senast. Han är oöm för upplägg och det första motbudet.

5 Crack Atout är också distansgynnad, vilket han visade vid sin senaste seger, och är därför värd att passa. Galoppen näst senast berodde nog på att kusken begärde lite för mycket av honom in i sista sväng och han var gott gåendes i det läget. Senast hängde han inte med över opassande distans mot tuffa hästar i V75 och sprang så fort han kunde ute i tredjespår sista varvet.

10 Zoko Lane återkommer efter paus och en vinter i Frankrike där han stött på tufft motstånd. Han har vunnit två lopp över tre varv och kan inte räknas bort även om det lär fattas en del till toppform.

8 Dragster svek lite i V75 senast och har varit struken efter det. Diffus form och inte hans bästa distans nu gör att han inte känns jättehet.

A: 6 B: 9,5,8,10,7,2 C: 4,1,3,11

V86-6

5 Athos Race
10 Guinea Boko
4 OnTrack He’s Black
9 D.D’s Perseverance
2 Mr Matjes
8 Dreamboy As
—————————-
1 Jurassic Star
6 Slaghöken
7 Special Offer
3 Terri Hörsta
11 Arnie Ken

Analys V86-6: Ett lurigt stayerlopp där hästarna är utspridda på tre volter och jag streckar halva fältet. 5 Athos Race såg ut som vinnaren då han rullade över i galopp näst senast. Sköt till piggt då han fick sen lucka efter att ha släppt ledningen och var långtifrån tom senast. Han har bättre form än raden och får tipset då han trivs över distansen (tre segrar på fem starter).

10 Guinea Boko har en missvisande formrad och borde bli bortglömd. Hade krafter kvar då hon blev störd till galopp i sista sväng för tre starter sedan. Avslutade 11,5 sista 800 med fjärdespår i sista sväng näst och senast var hon bara slagen med en dryg längd av Swish Lane efter att ha travat 12 sista varvet.

4 OnTrack He’s Black vann med gott om krafter kvar för tre starter sedan och fullföljde bra efter att ha fått göra en hel del jobb under vägen senast. Formen är det absolut inget fel på och stämmer det bara lite kan han vinna.

9 D.D’s Perseverance var duktig bakom Olle Rols i Klass I-finalen näst senast och fullföljde godkänt bakom Pastore Bob senast via 10,8 sista 700. D.D’s Perseverance har fått ta igen sig lite efter det och kan behöva loppet men samtidigt är motståndet enklare. Han har ingen seger men fem andraplatser på sju starter över distansen.

2 Mr Matjes ser ut att vara av rätt sort men det han har inte fungerat på sistone. Felfri bär det av till ledningen och det är från den postionen som han har tagit sina två segrar.

8 Dreamboy As har gjort fyra starter för Björn Goop i Franrike utan större framgång. Insatsen som femma bakom Mindyourvalue W.F. och Super Nice senast var ett fall framåt även om han var klart slagen. Är lite svår att sätta in här men kan vara farlig att räkna bort helt.

A: ­- B: 5,10,4,9,2,8 C: 1,6,7,3,11

V86-7

10 Havbergs Viking
1 Scorpion Kiss
3 Uccello Jet
—————————-
6 Ulisse Kronos
2 Super Grabben
9 Global Tendency
4 Champion Melon
7 Looks LikeaQueen
8 Agrippina
11 Perfect Model
5 Olfa Wareco

Analys V86-7: 10 Havbergs Viking höll strålande efter en jobbig inledning fram utvändigt ledaren i V75 senast. Med ett par genomkörare efter vila verkar han vara tillbaka i toppform och trots bakspår är han min vinnare.

1 Scorpion Kiss var duktig vid två raka segrar i februari och hakade på bra via 11,3 sista 800 lite i skymundan efter sargresa i V75 senast. Perfekta förutsättningar nu och han har spetsat från innerspår tidigare. Blir bara inte öppningen för tuff så kan han leda varje meter av loppet.

3 Uccello Jet är fartfylld men hopplöst osäker. Avslutade 09 sista 400 näst senast men blev diskad för en snäv situation i sista sväng. Senast noterade han 13 sista 2000 med 11,8 sista varvet efter galopp och visade fortsatt toppform. Håller han sig bara på benen så är han garanterat med och gör upp om segern.

6 Ulisse Kronos har nog högsta kapaciteten men det var ett tag sedan som han visade det och insatsen senast var långt under normal standard.

A: 10,1,3 B: 6,2,9,4,7 C: 8,11,5

V86-8

2 Gear Extension
1 Global Undecided
12 Jimmy Mack
—————————-
9 Jagger Zon
8 Euklid A.T.
7 Handsome Pelle
5 Mikado Amok
6 Bicc’s Lamborghini
4 Bailiff
3 Hypnotist
10 Mogas Piggelin
11 Selma Töll

Analys V86-8: 2 Gear Extension har fått betydligt bättre ”studs” i steget med barfotabalans och övertygat vid två raka segrar. Perfekt läge nu borde innebära jänkarvagn och han har visat startsnabbhet. Skulle det bära av till ledningen igen är han hästen för övriga att slå.

1 Global Undecided avgjorde på ett snyggt sätt via 12,7 sista 800 näst senast men det var inte riktigt samma tryck i honom senast då han var utan chans trots 11,3 sista 800 i ett tufft årgångslopp. Har varit struken för hälta efter det och återkommer nu efter vila. Är säkert bästa hästen men innerspåret är lite lurigt, speciellt då formen brukar påverka startsnabbheten.

Att 12 Jimmy Mack bara har 152 tusen på kontot känns som en gåta. Han har fungerat lite bättre sedan han blev valack förra våren och som det såg ut i årsdebuten har han mognat ytterligare efter en vinter med träning. Han tog för sig riktigt bra upploppet ner utan at kusken begärde något av honom och det var spänst och tryck i steget över mål. Det loppet har säkert fört fram formen rejält och med tanke på hans grundkapacitet vågar jag inte lämna honom utanför systemet, spåret till trots.
– Gjorde en fullt godkänt insats i årsdebuten och jag räknar även med ett loppet har gjort honom gott. Han har mycket inombords och jag blir inte förvånad om det lossnar på allvar för honom i år. Den här gången är vi dock bortlottade och mer än en plats går inte att hoppas på. Inga ändringar, skor runt om, säger Svante Båth på sin hemsida.

Skorycket på 9 Jagger Zon gav väl ingen vidare effekt senast men han gjorde en godkänd insats efter att ha tappat från start senast. Passande läge nu och han har tagit två av sina tre segrar med Örjan Kilhlström. Jagger Zon gynnas om det blir hårt tempo och är aktuell vid gardering.

8 Euklid A.T. såg lite kantig ut och borde ha vunnit senast. Det är möjligt att han fungerar bättre då han får spara speeden och med lite flyt är han inte borta.

7 Handsome Pelle är ofta hårt betrodd men får sällan till det och det har blivit galopp i fyra av de sex senaste starterna. Senast gick han felfritt och efter att tvingats backa ner i kön så spurtade han okej utan att det slog gnistor. Grundkunnande finns men han måste höja sig om han ska vinna här.

A: 2,1 B: 12,9,8,7,5,6,4 C: 3,10,11

Stora systemet: 5 x 1 x 8 x 1 x 3 x 6 x 3 x 3 = 6.480 rader/1620 kronor

Lilla systemet: 5 x 1 x 3 x 1 x 1 x 6 x 3 x 3 = 810 rader/202,50 kronor