V64-tips till Lindesberg 15 juni


V64-tips till Lindesberg 15 juni

Spikarna

6 Order by Heaven (V64-1) är en häst vi håller mycket högt. Hon gick i tredjespår sista 1150 meterna i årsdebuten i Örebro. Hästen travade 1.12 sista varvet med skor och utan att vara vässad. Vi tror hon kommer vara markant bättre denna gång och förhoppningsvis väljer Lars D Carlson att låta henne tävla utan skor. Uppgiften ser mycket passande ut med bara fem hästar på startvolten och två på hennes volt. Sexåringen sitter ofta djupt ner i kön, men denna gång borde hon sitta på bra det. Om Carlson väljer ett tidigt avancemang är vi inte främmande för att hon blir släppt till spets, detta urstarka sto är inte rolig att ha utvändigt om sig. Oavsett löpningsförlopp räknar vi med att hon är hårdast och spikar. Lång distans ser vi bara som ett plus för henne kontra flera av hennes värsta konkurrenter.

1 Draft One (V64-4) hade spår ett i debuten och öppnade snabbt då. Hästen har två av två i ledningen och vi gillar verkligen denna uppgift för honom. Fuxen travade 1.13 sista varvet senast i Örebro och bjöd Knifetown Lover strid hela vägen hem. Värste konkurrenten 15 S.G.Charpentier har bakspår på tillägg och har inte startat sedan mars, det kan bli många att runda för Jorma Kontios häst. Det gäller för Kent Knutsson att hålla ut snabba duon 3 Viktor Danoi (4 av 7 i ledningen) och 4 Scotch Brodde (2 av 3 i ledningen) då är mycket vunnet. Från spets är vi övertygade om att femåringen med två lopp i kroppen vinner. Blir han av med spets lär han får göra jobbet i dödens, för Kaj Widell/Kim Eriksson är inga typer som gärna släpper ifrån sig ledningen. Draft One visade i Kalmar att han klarar att mangla i dödens, då var han tvåa och knappt slagen av G.K.Spintowin via 1.12,8 sista rundan. Vi gillade hästens inställning i Örebro och tycker denna uppgift ser passande ut, så vi spikar Nu Pagadi-avkomman.

V64-tips till Lindesberg 15 juni

Intervjun

6 Wellino Avenue (V64-6) är en häst både tränare Berne Gustafsson och körande Magnus Jakobsson håller högt. Vi vet att Magnus var väldigt nöjd med hästen i ett jobb på hans gård inför detta och det låter bra på sjuåringen från tränaren inför årsdebuten. Hästen är startsnabb, men tar inte ledningen av egen kraft. Magnus brukar trycka av honom från början och i spets har hästen sex av sex. Bra grundklass och hårdhet finns det i honom, men han har inte startat sedan september så även om vi är övertygade om att hästen är bäst i loppet nöjer vi oss med spik på lilla systemet.

Han har känningar på sitt gaffelband det är därför han inte startat på ett bra tag. Han har gått 1.18,5 full väg på Magnus bana och den är flera sekunder tyngre än typ Färjestad. Detta är en mycket fin häst som jag verkligen vill ha i ordning när jag startar. Han är stabil och jag tror inte han kommer ha några problem med svängarna på Fornaboda som annars kan vara lite speciella. Det blir lätta aluminiumskor runt om och den här hästen tror jag alltid på, säger Berne Gustafsson.

Systemet

V64-1: 6 Order by Heaven (7-8)
V64-2: 5,6,8,910,12,13 (15-1)
V64-3: 4,6,7,10 (1-11)
V64-4: 1 Draft One (15-4)
V64-5: 1,9,11 (2-12)
V64-6: 3,4,5,6,8,10,11 (9-1)

588 rader/kronor

Mårten Eriksson