V75-tips Jarlsberg söndag 8 juli


V75-tips Jarlsberg söndag 8 juli

Spikarna

2 Forever Peace (V75-2) har en bra chans och vi väljer att spika. Femåringen är kraftigt på gång och har imponerat stort i två segrar. Vi tror på toppchans och spikar från ett passande andraspår.

8 Generaal Bianco (V75-6) har inte gjort något dåligt sedan han kom till Peter Untersteiner och trots att han hade långt fram i sista sväng senast avgjorde han mycket enkelt. Trots att han har sämsta läget tror vi han har toppchans då han är mycket spurtstark.

 

 

Analys V75-1:

Ett stayerlopp som håller bra klass och som ser ganska öppet ut. Det är många segervana hästar med som inte har mötts så ofta och det är inte helkt lätt att sätta in dem mot varandra. Tipset till formstarke 6 Annie’s Boy med toppkusken Eirik Höitomt i sulkyn. Något har hänt med den här sexåringen som har imponerat i sina tre senaste starter. För tre starter sedan pressade han i 13-fart i dödens och övertog täten 500 kvar för att vinna på mycket bra sätt. Näst senast spetsade han och stack undan med 15 sista 2000 och 13,5 sista varvet över tre varv. Senast galopperade han i en trång situation efter 150 körda men reparerade sedan på mycket starkt sätt via fjärdespår i slutkurvan och var bara någon dryg längd bakom vinnaren i mål. Skulle Höitomt hitta till ledningen blir nog ekipaget svårpasserat men chansen finns absolut från andra positioner också.

1 Uni Lest har gjort tre starter för Trond Anderssen och den här italienaren ser ut att ha en hel del utveckling i sig. Han är rund och lite grov i gången och när det går att lätta honom har man växlar att dra. Voltstart är svårbedömt och det blir första starten med den startmetoden i Norge. Distansen blir också en ny erfarenhet för den här femåringen efter Varenne men som han ser ut så finns styrkan där och det är ett tidigt segerbud.

Tyskfödde 2 Hakon von Haithabu har fyra segrar på fem starter för Robert Bergh och ska räknas här också. Hakon gör ett flegmatiskt intryck men svarar bra för påminnelse, frågan är hur han passar utan pisk?

9 Ulisse Kronos är kapabel men har inte rosat marknaden hittills i år. Kan utan tvekan blanda sig i segerstriden om formen skulle infinna sig.

3 Syoss är en segermaskin med tretton vinster på femton starter i Norge. Det är dock upp till bevis för honom här eftersom motståndet är betydligt tuffare än det han hittills har stött på.

 

Analys V75-2:


2 Forever Peace
inledde lovande som treåring och kvalade in till en E3-final i Sverige men sedan har det gått sämre. Nu är femåringen kraftigt på gång och har imponerat stort vid två segrar i följd. Han inledde lugnt näst senast men avancerade från tredje utvändigt och kom fram bakom ledaren innan han bara lämnade fältet till en överlägsen seger på fina 12,7/2100 auto. Senast hade han bakspår över kort distans men lämnade tredje utvändigt efter 400 och satt i ledningen varvet kvar. Han avslutade 09,6 sista 50 och vann överlägset igen. Vi tror på toppchans och spikar från ett passande andraspår.

10 M.S.Triple J. är en treåring som möter äldre hästar från bakspår men han har farten i kroppen. Han fick ge sig från ledningen under elitloppshelgen men det var första starten sedan i oktober och han bör vara redo för en stark prestation denna gång.

5 S.G.Charpentier har vunnit fem av åtta starter och fick en nyttig genomkörare som fyra efter uppehåll senast. Han avslutade med ett 13-varv när han tävlade utan skor vid segern näst senast.

 

Analys V75-3:

Ett stolopp där 5 Gina Schermer ska ha en bra chans. Holländskan har inte startat sedan segern i V75-finalen på Solvalla under elitloppshelgen men vi räknar med att formen sitter där eftersom man gör den långa resan från Holland. Rick Ebbinge är en bra kusk och han vet hur han ska utnyttja den fina styrkan hos Gina Schermer men kort distans är å andra sidan ingen fördel och det kan därför vara idé att strecka på lite.

6 Una Blessed är snabb ut och formen sitter där. Vi räknar med rejäl laddning från Wim Paal och hittar man ner i en vettig position utan att det kostar allt för mycket duger hon en bra bit. Distansen är ett plus.

3 Always So Easy radade upp nio segrar i följd under fjolåret och ska tas på allvar här också. Har lopp i kroppen nu, Eirik Höitomt i sulkyn och ett fint startspår.

7 In Håleryd har formen på topp och fart som duger. Hon gick bra som trea (målfyra men tvåan blev diskad) bakom Gento näst senast.

 

Analys V75-4:


8 Ile Saint Louis
har sprungit på sig en hel del pengar i de senaste starterna men ser av senaste starten att döma ut att bära dem väl. Hon var makalöst bra senast efter att ha fått trava första varvet i tredjespår. Hon kopplade grepp på ledaren redan 400 kvar och kämpade sedan storstilat upploppet ner, fick släppa några förbi sig till slut men var inte långt efter. Krångligt utgångsläge nu igen och här får Jorma försöka hitta ner i vettigt slagläge. Då biter hennes avslutning bra till slut. Hon har bevisat att hon kan gå den tunga vägen och oavsett löpningsförlopp är hon med i striden.

5 Unbelievable As kommer från Alessandro Gocciadoros fina armada. Hon gjorde comeback och sverigedebut på Östersund där hon såg ruggigt löpsugen ut. Det blev galopp i mitten av slutsvängen och det är svårbedömt hur mycket krafter som fanns kvar i det läget. Senast i Finland fick hon en tuff väg fram till positionen utvändigt ledaren och kämpade bra till ett tredjepris. Hon kan öppna rätt bra bakom bilen men någon ledning av egen kraft blir det nog inte. Får hon en resa i ryggar så biter hennes spurt fint över upploppet.

6 Promo Kemp har varit ute och mött Giveitgasandgo i de två senaste starterna. Lättare emot nu och han är snabb ut bakom bilen. Det finns några snabba invändigt men skulle han ta sig förbi dem är mycket vunnet. Ifrån ledningen ska han absolut blanda sig i striden.

 

Analys V75-5:

Stona står väldigt bra inne i det här loppet och 8 Shadow Gar är meritmässigt överlägsen det här sällskapet, hon har vid flera tillfällen varit ute mot världseliten. Hon vann bland annat Stoeliten under Elitloppshelgen förra året och var fyra i Hugo Åbergs Memorial, visserligen en bra bit efter vinnande Propulsion men hon sprang ändå 09,1/1609 auto. Hon återfinns sedan en månad tillbaka hos Jerry Riordan och givetvis är hon svårbedömd i sin första start efter tre månaders tävlingsuppehåll. Riordan skulle knappast starta Shadow Gar om han inte tror att hon är redo för en bra prestation direkt. Läget med spår åtta bakom bilen är dock inte det bästa och det kan innebära en tuff inledning. Normalt har hon givetvis en bra chans men vi väljer att gardera.

7 Waffle Cone fick en fin resa i rygg ledaren under Oslo Grand Prix-dagen senast och hon fullföljde klart bra i ett lopp som vanns av Firewire. Waffel Cone gör sällan en dålig insats och skulle det stämma fullt ut är hon inte borta.

5 Floris Baldwin är mycket vass från start och skulle han komma till ledningen och få bestämma en bit och favoriterna kommer på vingel kan han mycket väl spåra hela vägen.

 

Analys V75-6:


8 Generaal Bianco
har imponerat mest varje gång sedan han kom till Peter Untersteiner och trots sämsta läget måste han ha toppchans. Han var visserligen bara femma näst senast men då handlade det om Copenhagen Cup där han stötte på tufft sällskap. Han avslutade dock mycket bra till femteplatsen och vid segern senast imponerade han. Han hade då långt fram i sista sväng men avslutade mycket starkt och avgjorde lätt. Peter Untersteiner lär knappast ladda från spår åtta och Generaal Bianco är också allra bäst med ryggresa när han får spara speeden. Med bara tio hästar i fältet kan han ändå hamna vettigt till och utan strul blir han mycket svår att stå emot över upploppet.

3 Coktail Fortuna har varit bra i fyra raka segrar men stöter nu på tuffare motstånd. Han är startsnabb och klar spetsfavorit. Det blir intressant att se hur han står sig i denna konkurrens.

10 Umberto Grif är en intressant italienare som dock är svår att sätta in här. Alessandro Gocciadoro har dock skördad stora framgångar då han gästat i Norden och Umberto Grif är given vid gardering.

 

Analys V75-7:

Ulf Thoresen Grand International avslutar V75-omgången och loppet med 800.000 norska kronor till vinnaren håller hög klass. Vi ger tipset till 5 Diamanten som verkar ha hittat formen på allvar efter en lite tveksam insats för tre starter sedan. Han avslutade mycket starkt bakom Readly Express näst senast och fick sig en fin genomkörare inför det här loppet senast. Han fick då bestämma i beskedligt tempo men han såg mycket fin ut då han stack lätt undan via 08,5 sista 800. Diamanten är snabb och vi är inne på att Erik Adielsson kan sno åt sig ledningen in i första sväng. I ledningen har Diamanten visat att han ogärna ger sig.

3 Twister Bi avslutade starkt efter att han inlett trevande för tre starter sedan i årsdebuten. Han galopperade sedan bort sig i Oslo Grand Prix och han får inget överbetyg för insatsen senast då han var chanslös att utmana Monark Newmen. Formen är lite diffus men löper han upp till sitt rätta kunnade kan han vinna även om han skulle få göra grovjobbet.

9 Giveitgasandgo har var mycket fin i två raka spetssegrar. Nu har han ett lite chansartat läge men skulle det bli överpace blir vi inte förvånade om fyraåringen fäller allt.

4 Coquin Bebe var bra i försök och final näst senast i Bjerke Cup. Han möter nu lite tuffare sällskap men är ändå värd att passa. 2 Evil Enok M.E. avslutade bra i Olso Grand Prix senast och från ett bra läge är han värd streck. 7 Rajesh Face gjorde en klart bra insats i Olso Grand Prix senast och han har kapacitet som duger bra, men behöver lite tur med spår långt ut på vingen.

 

Systemet


V75-1:
1,2,3,6,7,9,15 (8-14)
V75-2: 2 Forever Peace (10-5)
V75-3: 3,4,6,7,10,12 (11-1)
V75-4: 5,6,8 (1-3)
V75-5: 3,5,7,8 (4-11)
V75-6: 8 Generaal Bianco (3-10)
V75-7: 2,3,4,5,7,9 (8-6)

3.024 rader/1.512 kr