V75-tips Charlottenlund 26 augusti


Analys V75-1

Ett stayerlopp inleder och 9 Bandit Brick, segerstaplaren med imponerande 29 segrar på 34 starter, blir givetvis mycket svårslagen igen. Näst senast kördes han fram utvändigt ledaren inför slutrundan och krossade allt i stark stil. Senast joggade han till ledningen i första sväng och trots att han långtifrån behövde visa hela sitt register sista halvvarvet så blev det en smått överlägsen seger. Tre varv är nytt för femåringen men han har vunnit över 2500 meter så det är knappast något problem.
– Han var fin och vann lätt senast, det är svårt att bedöma hur mycket det var sparat då han inte tävlar med sig själv men han var inte trött i mål. Allt har varit normalt i träningen efter det. Det ska bli intressant att testa distansen och jag hade inte anmält om jag inte trott att han ska klara av den. Han är ju en vinnartyp och jag tror alltid på chans då han startar, säger Steen Juul.

7 Flash Håleryd har gjort tre starter hos Johan Untersteiner och visade vid segern senast att han är på väg mot toppform. Det var visserligen ett Breddlopp han vann men han gjorde det enkelt via 11,3 sista 800 och var inte bottnad. Har inga vidare meriter över distansen men gick klart godkänt över tre varv näst senast och då han står bra inne på pengar ska han räknas tidigt.
– Han har fått tre lopp i kroppen efter lång frånvaro, där vi gav honom två lite snällare lopp till en början och sist fick han gå lite tuffare och gjorde det bra när han avgjorde på rejält sätt. Det var skönt att se att gnistan finns kvar och han ska gå mot toppformen nu. Vi har har inga högre krav på honom än utan vi hoppas han gör ett bra lopp och tjänar hyggliga pengar. Han är allround och lägger inte bort några krafter i onödan så distansen är inget problem. Inga ändringar är aktuella i dagsläget utan fortsätter tävla barfota runt om, säger Peter H Sjöberg hos Johan Untersteiner.

3 Peakster fungerade inte i debuten för Björn Goop i vintras men har nu gjort två bra insatser efter ett längre uppehåll. Kördes tidigt till ledningen näst senast och gled undan säkert i snabb avslutning. Senast fick han göra slitgörat utvändigt ledaren och fullföljde bra. Björn Goop lär prova för ledningen och skulle man nå dit kan man kanske ge storfavoriten en match.

5 Crown Wood avslutade starkt (12 sista 800) vid segern för tre starter sedan. Han är kapabel men knepig och en typisk outsider.

Spetsstriden
1 Boris öppnade okej från innerspår näst senast. 2 Torden har uppträtt spänt i de två senaste voltstartsloppen. Vi tror att startvasse Björn Goop placerar 3 Peakster i front.

Ranking
A: 9 B: 7,3,5,6,2,1,4 C: 11,10,8

Analys V75-2

Derby Consolation och loppet är aningen ojämnt. 11 Chablis galopperade 1600 kvar i derbykvalet senast men svarade sedan för en snabb upphämtning i skymundan. Insatsen näst senast var mycket stark, efter en tappstart travade han 13,3 i 1900 meter med drygt ett varv ute i tredjespår. Fyraåringen rör sig inte helt klockrent och har galopperat mycket på sistone men skulle han hålla sig till trav hela vägen är det en bra chans.
– Jag styrde på och när vi sedan fick svar och skulle backa så missförstod han mig och därför blev det galopp. Det var synd för han gick riktigt fort efter galoppen och hade tillhört en av favoriterna i finalen. Han är lite spänd av sig och det finns en risk att han gör bort sig men det är något vi jobbar med. Han tävlade barfota runt om senast men nu blir det skor igen, han fungerar bättre och blir stabilare då. Han är bra för klassen och kan vinna om det löser sig, säger Steen Juul.

7 Captain Morgan spurtade godkänt från fjärde utvändigt efter att ha backats från start i ett derbykval senast. Fyraåringen är den i fältet som tjänat mest pengar och nu gör han intressant debut för Flemming Jensen. Hittar han bara ner i ett vettigt slagläge blir han farlig.

9 Casino Gardenia vann med gott om krafter kvar efter tidig ledning för tre starter sedan och avgjorde den tunga vägen på ett övertygande sätt näst senast. Han visar rejäla takter och är ett tidigt streck.

8 Carlson laddades tufft från start näst senast men då blev det galopp. Upphämtningen via 13,5 sista 1300 var det inget fel på och fyraåringen har bra kapacitet för klassen. I derbykvalet senast togs han lugnt från start och sedan blev det alldeles för långt fram. Samma utgångsläge den här gången men med ett mer offensivt upplägg kan han dyka upp i striden.

6 Cmynewlollipop spetsade och släppte och fastnade med krafter kvar i ett derbykval senast. Den var en klart positiv insats och han ska inte nonchaleras.

Spetsstriden
3 Cerveza öppnade snabbt näst senast och lär göra ett försök att hålla ut 6 Cmynewlollipop som var riktigt kvick senast.

Ranking
A: 11 B: 7,9,8,6,3,1 C: 4,2,10,5

Analys V75-3

En kvartett sticker ut i detta snabblopp. 3 Probo O.P. har spurtat vasst, i 09,5-fart sista 800, i båda sina starter hos Wim Paal. Näst senast hann han inte fram till ledande Poet Broline men senast gynnades Probo O.P. av hårt tempo och då blev segern enkel. Han har inte visat någon vidare startsnabbhet i starterna på svensk mark men nu har han ett bättre läge och han borde få en fin resa. Skulle han åter få spara speeden blir han svår att stå emot.

1 Tycoon Conway Hall svarade för flera starka insatser bakom hästar som Nuncio och Propulsion 2016. Nu har åttaåringen gjort fyra starter efter lång frånvaro. Han övertygade i comebacken då han avslutade under 10 sista varvet till seger. Har varit godkänd utan att tävla på topp i de två senaste starterna och är lite svårbedömd. Innerspåret på Lunden är dessutom inte det bästa men en häst av hans kaliber går inte att räkna bort.
– Han var sämre senast och hade problem med halsen. Veterinären rekommenderade att vi skulle medicinera honom och nu känns han helt okej i träningen igen, jag räknar med att han ska göra en bättre prestation den här gången. Innerspåret är inte det bästa då starten kommer snabbt efter kurvan men vi har ju Untersteiners häst precis utvändigt om oss och det kan ju bli solfjäderseffekten, jag kommer att göra ett försök att hålla ledningen och kör gärna där om vi lyckas. Han är härdad i tuffa gäng och ska ses med chans, säger Steen Juul

5 Slide So Easy svek i ett försök till Sweden Cup i våras men har visat bättre takter efter det. Näst senast avslutade han 09,2 sista 800 från fjärde utvändigt bakom hästar som Platon Face och Call Me Keeper. Senast vann Slide So Easy bekvämt från ledningen och formen är det inget fel på. Kan bli tuffare att nå täten den här gången men han är minst lika bra som sina konkurrenter om han får ett vettigt rygglopp.

2 Justice Ås borde kanske ha vunnit från ledningen näst senast och känslan är att han har sin bästa bit första och inte sista hundra metrarna. Senast kämpade han i alla fall ganska bra efter att ha körts fram utvändigt ledaren inför slutrundan. Peter Untersteiner lär prova rejält för ledningen och når man dit utan att det kostar allt för mycket kan det hålla hela vägen.

Spetsstriden
1 Tycoon Conway Hall har spetsat från innerspår tidigare men form och startsnabbhet går hand i hand och spår ett på Charlottenlund är inte det bästa. 2 Justice Ås är mycket kvick första biten och får ses som spetsfavorit. 5 Slide So Easy är också mycket startsnabb och från ett perfekt spår i suget mitt bakom bilen är han spetsaktuell.

Ranking
B: 3,1,5,2 C: 4,10,9,7,6

Analys V75-4


3 Staro Mcmillan
är en flegmatisk typ som ser ut att utvecklas rejält för varje start. Han gick starkt efter att ha tappat mycket mark efter galoppen näst senast och har inte behövt visa botten vid segrarna. Senast rekordsänkte han trots ett tungt lopp och trots snabba 10,8 sista 800 satt Steen Juul mest och finåkte sista biten. Nu är det debut bakom bilen men det borde vara ett plus då han varit lite trevande i voltstart. Det här ser ut att vara något utöver det vanliga och är han lika rejäl som senast måste konkurrenterna vara riktigt bra för att slå honom.
– Det är en flegmatisk häst som går framåt för varje start. Jag har inte känt botten i honom ännu och det är en häst som jag tror kan gå mycket långt. Vi tar det här lite som ett test ifall vi ska åka till Solvalla och försöka kvala in till Kriteriet. Han är inte så rutinerad ännu men nu sätter vi på honom ett helstängt huvudlag för första gången för att få honom mer fokuserad. Han har testat startbilen och skötte sig helt okej då, säger Steen Juul

2 Dontpaytheferryman tog sex spetssegrar och var inte i närheten av förlust som tvååring. Fjolårets sista start var Uppfödningslöpningen och där var han helt överlägsen. I år har han stannat till lite i utvecklingen och han gav sig ganska enkelt från ledningen efter att ha fått bestämma i Jydsk 3-årings Grand Prix senast. Det kan mycket väl bli tidig ledning igen men han måste höja sig gentemot senast om det ska bli seger.

1 Peak Fear verkar trivas utan bakskor och har höjt sig ett par snäpp på sistone. Senast satt han fast med krafter kvar på en fin tid trots att han travat utvändigt ledaren. Då han inte visat någon startsnabbhet kan det bli svårt att hitta slagläge från innerspår men skulle det klaffa blir han farlig.

4 Roofie avslutade 11,9 sista 800 från fjärde utvändigt på ett bra sätt senast. Med rätt resa är han med på målfotot igen.
– Det är en trevlig treåring som inlett karriären bra. Han blir stadigt bättre och bättre och han kommer vinna lopp inom kort. Formen är på uppåtgående och han tränar fint. Han går som senast, säger Peter H Sjöberg hos Johan Untersteiner.

5 Borups Senator var duktig då kan kvalade in till långa E3 och han var inte trött då han galopperade i utgången av sista sväng i finalen. Fullföljde godkänt till maxutdelning i ett överpacat lopp senast. Från ett perfekt spår borde det bli spets eller rygg ledaren och han är inte helt borta.

Spetsstriden
2 Dontpaytheferryman laddas för spets och har bra chans att nå dit, om inte direkt så i en andra våg. 5 Borups Senator är snabb men än så länge lite vek så vi är inne på att man, som i tidigare starter, släpper med honom.   

Ranking
A: 3 B: 2,1,4,5,9,6 C: 8,7,10

Analys V75-5

Vi ger tipset till 7 Cody S som visade fin form i senaste starten när han enkelt avgjorde från positionen utvändigt ledaren via 12,5 sista varvet. Intrycket var riktigt bra när han stegade undan över upploppet. Känslan är att han kan vara ännu lite bättre nu och det krävs nog från ett vingelläge bakom bilen. Han har inte visat prov på någon extrem startsnabbhet så här blir det till att försöka hitta ner i banan och sedan ser vi det inte som omöjligt att han sänds framåt ifall tempot bedarrar. För fyra starter sedan var han jämnspelad med ”PUs” Silent Hill så har han bara minsta klaff borde han ha en bra segerchans här.

8 Classico är nog i grunden minst lika bra som vår tipsetta men han har fått ett ännu sämre läge plus att senaste insatsen inte var direkt plusbetonad. Han har inte startat på 1,5 månader så det är frågetecken för formen men löper han upp till sitt kunnande och det löser sig hyggligt ska han absolut vara med och göra upp om det. Han har ju inlett sitt tävlande på ett mycket bra sätt, där han bara varit utanför topp tre en gång på sex starter.

11 Bella Donna borde också räknas tidigt här. Efter att ha gått i ledningen i fyra raka starter fick hon andra förutsättningar senast och galopperade i kön dryga 1000 meter från mål. Innan det borde hon vunnit för att få överbetyg. Här får hon hoppas på tempo och rätt ryggar under slutvarvet.

9 Ce Hindö kommer från två raka segrar. Senast blev det mycket enkelt från ledningen och gången innan vann han efter att ha attackerat bakifrån sista 800. Läget nu behöver inte vara fel och han ska kunna vara med där framme och hugga.

2 Vidar kommer från två enkla men också lite billiga spetssegrar och från ett fint utgångsläge ska han räknas på nytt.

1 Kadway Tanks har fått två lopp i kroppen efter en paus. Han kommer mer och mer och formen borde göra detsamma. Innerspåret är klurigt men löser det sig under vägen är han bra nog att dyka upp där framme.
– Han har gjort två starter som valack och gjort det bra i dessa. Näst senast behövde han nog loppet och det känns som han är redo att vinna lopp så det borde komma en seger snart. Han duger med klaff och går barfota runt om som senast, säger Peter H Sjöberg hos Johan Untersteiner.

Spetsstriden
2 Vidar, 3 Allineedislove och 5 Deliciousstone har samtliga visat att de kan öppna rejält. Vi tror att 2 Vidar är mest angelägen och även om spår två är något hack för långt in för att vara optimalt så tror vi de utvändiga får problem att ta en längd.

Ranking
A: 7,8,11,9 B: 2,1,4 C: 3,10,5,6,12

Analys V75-6

Ett öppet och spelvänligt lopp inleder Dagens Dubbel spelet där vi ger tipset till 6 Dolan Spring som stod för en riktigt fin comeback senast efter nästan två års tävlingsfrånvaro. Han fick visserligen en fin resa i andra utvändigt men efter att de varvat på mycket måttliga 15,2 så trodde vi att de skulle få svårt att ta något bakifrån. Han hann fram till säker seger efter att ha vridits på in på upploppet och avslutat 10,8 sista 800. Tränare Burman hade förberett honom på bästa sätt och han borde gå framåt med loppet i kroppen.

1 Star Keeper har fått ett lite chansartat utgångsläge då han borde få svårt att hålla upp innerspåret. Innerspåret bakom bilen är långt ifrån optimalt på Lunden. Insatserna på slutet har dock varit bra och han har visat full form. Näst senast på Örebro körde han sig till ledningen från spår åtta bakom bilen och släppte sedan. Över upploppet letade Flemming frenetiskt efter luckan som aldrig kom och han satt fast med vinstkrafter. Senast sladdade han som sista häst i ett sexhästarsfält och började avancera varvet från mål. Slutvarvet var starkt och klockan visade 11,5. Bara det löser sig så ska han räknas tidigt.

5 Cash Valley är startsnabb och har fått ett bra läge då ett spår lite längre ut är att föredra på Lunden. Han får problem att komma förbi 2 Supreme Star men det känns inte omöjligt att Supreme Star är nöjd med ryggen på Cash Valley. Han brukar bita ifrån sig bra från ledningen och kan bli svårfångad om han kommer dit.

11 Machiavelli har straffat ut sig två gånger i rad med galopp. Innan det, under elitloppshelgen, avslutade han rappt mot bra hästar efter 10,5 sista 800. Stämmer det med tempo och positioner duger hans avslutning gott.

2 Supreme Star avslutade starkt senast till enkel vinst och gången innan fick han ge sig i sista stegen mot Paleo Pride. Bra läge nu då Supreme Star är mycket kvick bakom bilen. Han kan absolut duga om han får bestämma en bit eller om man väljer rygg ledaren och får lucka till slut.

3 Wingait Erik gör det bra mest hela tiden och varit ute mot tufft motstånd på slutet. Från ett bra läge bör han få en fin resa.

Vi streckar även 7 Trophy Spring, 4 Balotelli och 8 Uptothe Chapel som har skrällpotential.

Spetsstriden
2 Supreme Star är mycket startsnabb och den trolige ledaren initialt. Utifrån försöker 5 Cash Valley och 7 Trophy Spring. Vår känsla är att Supreme Star är bäst över kort distans och därför kan tänka sig att lämna över taktpinnen till Cash Valley.

Ranking
A: 6,1 B: 5,11,2,3,7,4,8 C: 12,10,9

 

Analys V75-7

Danskt Trav Derby avslutar omgången och här tror vi mest på Flemming Jensens 5 Come On Hugo och spelar utgång med honom. Han gjorde debut i regi Flemming Jensen senast i uttagningsloppet, vann säkert efter tidig ledning och intrycket lovade mer. Vi tror han kan köra sig till ledningen tidigt här med och han borde gå framåt med det loppet i kroppen. Från ledningen tror vi att han säljer sig dyrt.

Det vimlar av dugliga utmanare. Den ende svensktränade hästen i fältet är Johan Untersteiner tränade 6 Cuba Libre Ice som var med i samma uttagningslopp som tipsettan och utmanade runt sista sväng men fick ge sig till slut.
– Vi var nöjda med honom i försöket och det skönt för han har haft en strulig vår och sommar bakom sig där sjukdomar gjort att han inte kunnat utvecklas. Han hade tränat fint inför försöket och han kommer vara ännu bättre i finalen. Det här är den stora uppgiften för honom som danskfödd och vi hoppas att vi fått honom i bästa skick inför detta och vi har förhoppningar inför söndagen, säger Peter H Sjöberg hos Johan Untersteiner.

1 Confidence var dominant under treåringssäsongen men inte kommit upp i samma nivå i år. Innerspåret är knepigt men han duger om det löser sig.

4 Cool Shadow är stark och rejäl och avgjorde på snyggt sätt från positionen utvändigt ledaren i uttagningsloppet. Han är kanske den som är mest distansgynnad av samtliga i fältet.

3 Chief One är startsnabb och vann uttagningsloppet mycket enkelt i fin stil.

9 Champions Peak är en fin häst från stall Steen Juul. Han kan få en fin resa i draget och avsluta vasst till slut.
– Han var lite sämre än förväntat i derbykvalet för gången före var han kanonbra och gick med full spänst över mål. Har tränat på bra efter det, jag räknar med att han ska vara bättre till finalen och är optimistisk. Han kommer att tävla med uryckare för första gången, säger Steen Juul.

2 Chio Gilbak avgjorde på ett rejält sätt i uttagningsloppet, efter att det löst sig perfekt från tredje invändigt, på snabbaste segertiden.

12 Chock Nock kan bättre än senast och Björn Goop sitter upp.
– Han var inte heller som bäst i derbykvalet, det är möjligt att hästarna var lite nersatta då det var väldigt varmt just den perioden. Han känns allmänt uppåt i träningen efter det och jag förväntar men en betydligt bättre insats nu. Vi tar av bakskorna på honom den här gången och eventuellt blir det första rycktussar på honom också. Jag tycker att mina derbyhästar är jämbördiga och de ska inte vara helt borta, säger Steen Juul.

8 Cocky får Erik Adielsson i sulkyn. Han felade bort sig i uttagningsloppet men besitter fin kapacitet men behöver klaff från ett tråkigt läge.

Spetsstriden
1 Confidence är snabb men från innerspår blir det mycket svårt att komma till tät. 2 Chio Gilbak, 3 Chief One och 5 Come On Hugo är snabbast. Vi tror de invändiga är nöjda med ryggen på Flemmings häst.

Ranking
A: 5 B: 6,1,4,3,9,2,12,8 C: 10,11,7

Systemförslag


Kupong ett

V75-1: 9 Bandit Brick (7-3)
V75-2: 1,3,6,7,8,9 (11-4)
V75-3: 1,2,3,5 (4-10)
V75-4: 3 Staro Mcmillan (2-1)
V75-5: 1,2,4,7,8,9,11 (3-10)
V75-6: 1,2,3,4,5,6,7,8,11 (12-10)
V75-7: 5 Come On Hugo (6-1)

1512 rader/756 kr

Kupong två

V75-1: 9 Bandit Brick (7-3)
V75-2: 11 Chablis (7-9)
V75-3: 1,2,3,5 (4-10)
V75-4: 3 Staro Mcmillan (2-1)
V75-5: 1,2,4,7,8,9,11 (3-10)
V75-6: 1,2,3,4,5,6,7,8,11 (12-10)
V75-7: 1,2,3,4,5,6,8,9,12 (10-11)

2268 rader/1134 kr

Sammanlags kostnad

3780 rader/1890 kr

 

Tipsredaktörer

Ola Thimrén och Patrik Edgren