GS 75 till Halmstad 22 april

 

Spiken

4 Don’t be Shy (GS75-2) visade fin kapacitet förra året och har tränat starkt inför årsdebuten. Hon är snabb ut och har en bra spetschans. Löper hon upp till träningsformen är det en bra chans och ett vettigt spikförslag.

Låset

GS75-6 blir ett sevärt lopp över sprinterdistans. 1 Racing Mange står till för spets och kommer att springa riktigt fort i en eventuell ledning. 3 Ringostarr Treb har inte fått till det i två starter efter vinsten i Elitloppet förra året men rapporteras träna bra och är mycket snabb från start. Ett givet segerbud och två streck bör räcka en bra bit även om det är många fina hästar med i det här loppet.

Utgångshästar

2 Oki Doki Face (GS75-5) är en rätt bra häst för klassen men det har inte gått på räls för honom och han har hunnit bli åtta år. Resultatraden ser bedrövlig ut med en sjundeplats (senast) som bäst på fem senaste starterna. Han gick dock rätt bra i skymundan då och har jobbat starkt efter det. Nu rycker man skorna och i ett överkomligt motstånd kan det vara dags för seger. Sammantaget en liten chansning i ett mycket öppet lopp.

2 Viveur Bi (GS75-7) gjorde bort sig med galopp i debuten för Bergh men har varit travsäker i tidigare regi. Spår två är perfekt och felfri har han en bra chans.


Dragen

6 Opera Avenue (GS75-1) har ingen rolig programrad men kan vara värd att passa. Hade nog vunnit med lucka i rätt läge senast.

9 Earthquaker Neo (GS75-5) har styrkan som sitt vapen och gynnas av lång distans. I ett skralt lopp kan hans förmåga att hålla farten in i mål bli avgörande.

12 Global Woodstock (GS75-7) står svårt till men visar positiva takter i träningen. Står bra inne på pengarna och kan bli bortglömd här.

————————————————————————————-

 

Analys GS75 – 1

Ett öppet stolopp som kräver en del streck. Tipset till 2 Melissa Montoya i kraft av ett bra startspår. Hon har kapacitet som duger i klassen men kan behöva loppet eftersom hon gjorde bort sig direkt i årsdebuten i V75 senast. Bör ha en hyfsad chans felfri.

12 Grace River är segervan och återkommer efter en tävlingspaus på runt en och en halv månad. Visade 13,4 sista varvet senast utan att komma in i matchen och utan att se som piggast ut. Rundar många trots ett jobbigt utgångsläge.

10 Livi Magic kämpade bra upploppet ned och höll fint via 12 sista 800 även om hon fick ge sig emot Victoria Lane sista 50.

6 Opera Avenue är inte så dum och som det såg ut senast hade hon nog vunnit om luckan kommit i rätt läge på upploppet. Istället blev hon fast med krafter kvar. Ska inte räknas bort.

9 I’m the Only One står fint inne på pengarna och kommer från vinst. Hon har tagit samtliga fyra segrar från ledningen men kan få en fin resa från spår nio.

8 Pippi Roc radar inte upp segrarna men har varit ute i tuffa sällskap och kan öppna snabbt även från spår långt ut bakom bilen. Kan gå.

5 Fantasia Newport blir säker ganska hårt betrodd men lämnas utanför systemet tills hon visat bättre takter. Det stämde inte alls för henne i aktionen senast och likadant var det i starten före det.

 

Spetsstriden

Svårt att räkna på. 3 Chili Jordan är snabb ut men körs nog inte i ledningen. 4 Mill Zo är också snabb men vill nog smyga. Längre ut på vingen kan både 7 Nacrous och 8 Pippi Roc öppna, kanske läge för att ladda med den sistnämnda för att försöka överta?

 

Ranking

A: 2,12,10 B: 6,9,8,3,5,1,7 C: 11,4

 

————————————————————————————-

 

Analys GS75 – 2

Ett rätt så bra lopp för fyraåriga ston och 4 Don’t be Shy har visat att hon är bra och hon står fint inne på pengarna här. Peter Untersteiner är nöjd med hennes träning inför årsdebuten och från fjärdespår bakom bilen är det en bra spetschans. Ett vettigt spikförslag.

10 Alhambra är kapabel men galopperar ofta bort sig. Hon travade felfritt senast och gick undan i ledningen utan att ha något sparat. Krångligare läge här men sköter hon sig kan hon utmana.

2 It’s my Boko visar stigande form och stred ganska bra tills mjölksyran satte in sista 100 senast, klockan visade på 11,8 sista 800 utvändigt om ledaren/vinnaren. Bra läge och ett tidigt bud.

8 Hashtag River är obesegrad med Johnny Takter i två starter och får nu åter Johnny i sulkyn. Har galopperat två senaste och fick inte alls aktionen att stämma i åres hittills enda start. Öppnar snabbt felfri och gynnas av om hon får löpa ut i eget tempo. Aktuell vid gardering.

 

Spetsstriden

4 Don’t Be Shy är snabb och får ses som klar spetsfavorit. Utvändigt är 8 Hashtag River snabb men borde normalt inte ta sig förbi.

 

Ranking

A: 4 B: 10,2,8 C: 6,3,11,1,5,12,7,9

 

————————————————————————————-

 

Analys GS75 – 3

Ett långlopp som inte håller någon högre klass. Bästa hästen är tveklöst 12 Firewire men hon var svag i årsdebuten och ströks för feber i en tilltänkt start en vecka senare. Har fått återhämta sig två veckor efter det och sitter formen där har hon en bra uppgift även om distansen kanske inte är något direkt plus.

3 Quite a Soldier årsdebuterar men visade rätt bra kunnande förra året och är tidig från fint läge. Öppnar stabilt och snabbt.

8 Mellis Akema har gått klart bra i dansk amatörregi och visade toppform med en stark upphämtning efter stor startgalopp senast. Fullföljde bra in i mål då och har fått pusta en månad efter det.

11 Asterix Hornline är inte heller helt golvad, vann på bra sätt i billig omgivning senast.

 

Spetsstriden

Bara fyra hästar på förstavolten. 2 Floalts Cicciolina och 3 Quite a Soldier är nog mest intresserade av spetsen. Den sistnämnde kör sig till täten?

 

Ranking

A: 12,3,8 B: 11,7,2 C: 5,6,1,10,9,4

 

————————————————————————————-

 

Analys GS75 – 4

Treåringar gör upp och det verkar vara ett ganska bra lopp. Det kan dock skifta snabbt i utvecklingen för unghästar vilket ibland bäddar för överraskningar. Utifrån vad de har visat så här långt känns det starkt med fyra streck. Bäst så här långt är kanske 8 Guzz Mearas som visade 12,4 sista varvet med 11,2 sista 700 vid vinsten senast. Intrycket var klart bra.

1 Hitthebar räckte inte till emot Fort Knox och Karat Band på Solvalla senast men fullföljde godkänt via 12 sista 800. Var inte rikitgt frisk då enligt tränaren men fit for fight nu. Tidig från fint spår.

3 Epic kördes resolut till spets senast, fick bestämma och gick säkert undan. Tuffare emot här men ska ses med chans från bra läge.

7 Empire fick ge sig emot Guzz Mearas senast men gick en bra repa från 600 kvar till spets 450 kvar och höll fullt godkänt som tvåa. Har den genomköraren i kroppen nu och kan ha gått fram av den eftersom han ser lite ”småtung” ut i kroppen.

 

Spetsstriden

De flesta är orutinerade bakom bilen, eller har inte startat med den startmetoden, och spetsstriden är svårbedömd. 3 Epic öppnade stabilt senast och kördes till täten i första kurvan, får ses som spetsfavorit.

 

Ranking

A: 8 B: 1,3,7,4,6,9,5,2 C: –

 

————————————————————————————-

 

Analys GS75 – 5

Ett lopp över lång distans och det är låg klass på det hela. 2 Oki Doki Face är rätt bra när han fungrar och han visade gryende form lite i skymundan som sjua senast. Travade 11,5 sista 700 från svårt läge och försökte upploppet ner.

4 Frances Yoda hade en bra fjolårssäsong och återkommer nu efter en paus. Öppnar snabbt och ska räknas tidigt.

6 Aha avgjorde i seg stil efter perfekt smygare i rygg på ledaren senast. Öppnar bra och fixar distansen.

9 Earthquake Neo trivs över lång distans och gick rätt bra som tvåa näst senast. Fungerade inte i aktionen senast men har fått en paus efter det.

 

Spetsstriden

4 Frances Yoda är nog snabbast men även 3 Dark Xray och 6 Aha kan öppna.

 

Ranking

A: – B: 2,4,6,9,1,8 C: 3,5,7

 

————————————————————————————-

 

Analys GS75 – 6

Dagens sportsliga begivenhet med sju bra hästar bakom startbilsvingen. 1 Racing Mange har dokumenterad form och får tipset av den anledningen. Höll bra i spets senast även om han fick ge sig emot Day or Night In och Cyber Lane. Kan nog springa riktigt fort i ledningen.

Fjolårets elitloppsvinnare 3 Ringostarr Treb är svårbedömd i form i årsdebuten. Speciellt efter att han inte alls fungerade i de två starter han gjorde efter vinsten i Elitloppet. 

Har dock tränat bra inför detta och är ett givet segerbud.

5 Donatomite är en bra sprinter som är i tävlingsform. Här kan det vara knepigt att nå ända till ledningen men får han en lämplig smygare kan han vara i striden.

2 Justice Ås är riktigt snabb ut och ska passas direkt i årsdebuten från ett fint startspår, distansen är den rätta.

 

Spetsstriden

Svårbedömt eftersom samtliga är startsnabba och det beror helt på vilka som är mest sugna på att ladda. 1 Racing Mange är i form och höll bra i spets senast, provar nog för att ta hand om ledningen men utvändigt är 2 Justice Ås mycket snabb. 3 Ringostarr Treb är också mycket rask men hur är det med formen? Racing Mange i spets?

 

Ranking

A: 1,3 B: 5,2,6,7,1 C: –

 

————————————————————————————-

 

Analys GS75 – 7

Ett öppet lopp där gardering ligger nära till hands. 2 Viveur Bi har åtta segrar på elva starter och har visat fin kapacitet och styrka vid segrarna i Tyskland. Debuterade för Robert Bergh i början av april och galopperade dubbelt i inledningen. Visade sedan 14/1900 meter fram till sjätteplatsen efter inslagen och bör ha haft nytta av den genomköraren. Såg kanske en aning ”tassig” ut men det har ”Bergharn” haft några veckor på sig att fixa till nu.

7 Vulcano N.P. är en av många italienska hästar hos Magnus Dahlén. Har haft en paus på nära fyra månader efer de två starter han gjorde för Dahlén. Har visat rätt bra styrka och är ett tidigt bud med Carl Johan Jepson i sulkyn.

12 Global Woodstock står knepigt till men tränar klart bra och lyfts därför upp lite i rankingen.

4 Global Warrior vann på bra sätt från spets via 1.13 sista varvet senast och räknas tidigt.

5 Marcello Wibb ligger Johan Untersteiner lågt med efter en svag insats i Norge senast men kunnandet finns där.

6 Moruga krånglar ofta till det men har viss fart.

 

Spetsstriden

3 Zelante C.R. är snabb och får ses som spetsfavorit. 5 Marcello Wibb är också kvick men tränaren vill ge honom en snäll resa nu. 8 Vikens Energy öppnar raskt vid laddning men spår åtta är kanske väl långt ut.

 

Ranking

A: 2 B: 7,12,4,5,6,3,9,11 C: 10,1,8

 

————————————————————————————-

 

Systemet

Kupong 1

GS75-1: 2,6,8,9,10,12 (3-5)
GS75-2: 4 Don’t be Shy (10-2)
GS75-3: 3,8,12 (11-2)
GS75-4: 1,3,7,8 (4-6)
GS75-5: 1,2,4,6,8,9 (3-5)
GS75-6: 1,3 (5-2)
GS75-7: 2 Viveur Bi (7-12)

864 rader/kronor

 

Kupong 2

GS75-1: 2,6,8,9,10,12 (3-5)
GS75-2: 4 Don’t be Shy (10-2)
GS75-3: 3,8,12 (11-2)
GS75-4: 1,3,7,8 (4-6)
GS75-5: 2 Oki Doki Face (4-6)
GS75-6: 1,3 (5-2)
GS75-7: 3,4,5,6,7,9,11,12 (10-1)

1.152 rader/kronor

Sammanlagd kostnad 2.016 kronor