V86-tips 24 april


Analys V86-1


6 Gento
var riktigt bra när han började starta på svensk mark (även Bjerke) på försommaren i fjol. Fyra raka segrar togs innan han fick lite grus i maskineriet. Avslutningen i comebacken näst senast var plusbetonad och skvallrade om att han var på väg tillbaka mot de höjder han tidigare visat. Han visade då 10,5 sista 800 från kön. Senast plockade han ner ledande Mack Dragan från utvändig position via 10,5 sista 1000 och strök därmed under vilken bra häst han är. Han är startsnabb men inte troligt att han kan ta sig till ledningen med spår något hack för långt ut och några snabba invändigt. Han visade dock senast att det inte är ett måste.

3 Everton har gjort fem lopp för ”PU” sedan han kom till Sverige. Efter en något tveksam debut har han varit bra i tre lopp innan senast då det blev galopp från start. Han visade 13,4/1900 och formen borde vara fortsatt bra. I debuten togs han lugnt från start men har efter det spetsat i sina två starter bakom bilen. Blir inte enkel att komma till tals med om han kommer till ledningen.

2 Julia Pellini hade ett bra fjolår där hon sprang in nästan 600.000. Hon tog ett steg till i utvecklingen när man kunde börja köra henne barfota runt om. Reparerade en inledande galopp på mycket bra vis i årsdebuten via 13,5 sista 1900 och har det loppet satt sig rätt, plus att det kanske blir barfota nu blir hon intressant.

1 Machiavelli har ett för honom lurigt läge då han högst troligt blir över från innerspåret. Avslutningen i årsdebuten var vass efter att ha suttit långt bak i kön. Senast var han lite sämre men det blev nog lite fel kört för honom och skulle det bli tempo och det löser sig för honom avslutar han starkt.

Rank: A: 6,3 B: 2,1,4,5 C: 8,7,10,9

 

Analys V86-2


2 Stonewashd Diamant
var det positiva rapporter på inför årsdebuten senast. Med all rätt skulle det visa sig då hon avslutade fint efter att ha gått med i ryggar på sista bortre långsidan. Klockan visade 10 sista 800 i ett silverdivisionsförsök som vanns av Baron Gift. Hon är knappast sämre med loppet i kroppen och från ett perfekt läge är hon ett alternativ som singelstreck.

4 Lesperanza har gjort två starter för Goop, båda på Vincennes. I debuten klev Björn fram utvändigt ledaren cirka 1200 kvar. I sista sväng tryckte Björn på gaspedalen och satte allt på ett kort. Lesperanza blev infångad kort före mål av Darling Berry och Jean-Michel Bazire. Senast blev det seger efter att ekipaget kört sig till ledningen 1000 kvar och sedan varit helt ohotade. Över 300.000 intjänat på dessa två starter men hon är tuff och är ett tidigt garderingsbud.

7 Madelen L.T.C. ståtade med tre raka segrar innan det blev galopp senast då hon var ute på V75 i Momarken i ett lopp som vanns av Cokstile. I det loppet fanns även Donatomite och Pastore Bob med så det var ett tufft lopp. Svårt läge här men skulle det klaffa för henne har hon gått kunnande och är aktuell.

1 Ile Saint Louis har gått i rygg på ledaren i sina två senaste lopp. Näst senast fick hon aldrig chansen när ledaren tröttnade. Senast kom luckan perfekt och hon avgjorde knappt men säkert mot Cobourg Hanover. Hon är snabb från start och det är möjligt att hon kan hålla upp innerspåret. Skulle hon sedan få bestämma kan hon rinna undan.

Rank: A: 2 B: 4,7,1,3,8 C: 5,6

Analys V86-3


7 Nero Maximus
har vunnit sina båda starter för Lugauer och verkligen visat prov på fina fartresurser. I debuten så attackerade han från andra ytter dryga halvvarvet från mål och plockade ner ledaren knappt men säkert via 11,3 sista 700 med snabba 08,2 sista 400. Senast så fick Nero Maximus bestämma i ledningen och stack enkelt undan sista 300 via 12,6 sista 400. Även om man har spår en bit ut på vingen så är det en bra segerchans och en bra spik på ett mindre system eller en stark utgångshäst.

På det stora systemet väljer vi att gardera. 8 Typhoon Face gjorde bort sig senast men har tidigare visat prov på bra kunnande för den låga klass som han befinner sig i.

11 Aida Boy är en fin modell av häst som inlett karriären på ett bra sätt. Däremot så gjorde han bort sig med galopp i årsdebuten och har inte fått någon riktig genomkörare. På rent grundkunnande är ändå hästen tidig.

3 Cold Cash visade 15,5 sista 2200 efter galoppen senast. Bra spår och klarar den långa distansen utan problem.

10 Carozzo har verkligen höjt sig när han fått tävla barfota runt om. Först en plättlätt seger från spets och senast vann han trots en galopp och visade runt 14,5 sista 1800. Har ett dålig spår men vi vill inte spricka på honom.

4 Loveexplosion H.C. ska helst ha en ryggresa men får han sitta still till sista 400 så kan han absolut överraska så smått.

Rank: A: 7 B: 8,11,3,10,4,6,9,12 C: 5,1,2

 

Analys V86-4


4 Heavy Sound
s årsdebut är verkligen något som man gått och längtat efter. Efter att ha galopperat bort en trolig seger i Finlandia Ajo i maj ifjol så blev H.K.H. Prins Daniels Lopp med en halv miljon till vinnaren det största loppet han vann pengamässigt. Heavy Sounds slutrunda i tredjespår vid finalsegern i guld näst senast var minst sagt mäktig då klockande visade 09,0/1000. Även om det handlar om första starten på 5,5 månader så tror vi att det är toppchans direkt. Hästen är sällan med och kör om ledningen men är riktigt tung att stå emot och vi tror inte att någon kan stå emot honom.

Valet av förstareserv bakom var desto svårare då 3 Rajesh Face är näst bästa hästen i fältet men han är inte att lita på och var slagen vid galoppen 400 meter från mål senast. Vi väljer istället 7 Charrua Forlan som reserv vid eventuell favoritstrykning. Emilia Leo får chansen igen. Känslan var kanske att hon körde lite för sakta i spets i årsdebuten och hästen kunde inte svara Sorbet på sista bortre men tog sedan lite på vinnaren över upploppet. Kommer Charrua Forlan till ledningen så klarar han att gå i jämn och hård fart hela vägen.

Rank: A: 4 B: 7,3,8,5 C: 1,10,6,9,2

Analys V86-5


7 Gideon H.Renka
vann direkt i debuten för Adrian Kolgjini och som han såg ut har han förutsättningar att klättra en bit genom klasserna. Han kördes då till ledningen 1400 meter före mål och när Adrian lättade lite på tömmarna mitt på upploppet stack Gideon H.Renka enkelt undan och det såg ut att finnas en hel del sparat via 12,2 sista 700. Han öppna medium bakom bilen senast och med spår långt ut på vingen finns risk att han kan bli hängade i spåren en bit. Stämmer det bara lite med positionerna ska han ha bra chans till andra raka och med senaste loppet i kroppen är han nog ännu vassare den här gången.

5 Blue Mustasche kom igenom bra från bakspår senast och satt i ledningen efter 300 meter. Han drog sedan i ett ganska högt tempo och gick undan till en enkel seger. Han kan öppna snabbt men kan få svar i spetsstriden. Han måste räknas tidigt även om han inte kommer till ledningen.

2 Marys Overandout var bra vid spetssegern näst senast men nöp i galopp direkt i starten senast. Hon är normalt inte osäker och då hon är startstart och trivs i ledningen blir det laddning från start. I spets kommer hon bita ifrån sig länge.

Rank: A: 7,5,2 B: 6,4,10,3,1 C: 9,11,8,12

 

Analys V86-6


10 Track Angel
gör intressant årsdebut och det är ingen tvekan om att han bästa hästen i fältet. Morten Waage brukar också ha iordningställt då han starter sina hästar och normalt ska Track Angel ha bra chans att runda till seger även om inte formen är helt på topp.

4 Twigs Ceasar gör också årsdebut och formen är svårbedömd och helt klart kan han behöva lopp i kroppen. Han har dock visat sådan kapacitet att han måste räknas direkt.

11 Trovatore vinner inte så ofta men har visat att formen sitter där i starterna på slutet. Senast fick han vandra utvändigt utan rygg under slutrundan och höll farten starkt bakom vinnande Tudor Kronos. Han gillar lång distans och skulle det bli lite tempo på loppet kan han mycket väl fälla allt.

2 Il Boscaiolo vann på bra sätt från ledningen för tre starter sedan och svarade för en fullt godkänd insats på V75 näst senast. Senast galopperade han efter ett halvvarv och han är inte helt att lita på. Han har kapacitet som duger i bra och sköter han sig och Adrian Kolgjini kan köra sig till ledningen kan han bli farlig.

13 Sir Henry P.Hill vann lätt efter tidig ledning senast och han är härdad i V75-sammanhang dessförinnan. Kan sitta bra på det direkt från springspår på tilläggsvolten och han är värd att se upp med.

8 J.S.Apollo har inte startat på två månader och har varit struken i två tilltänkta starter efter senaste starten. Han är svårbedömd men i normal standard duger han långt.

Rank: A: 10,4 B: 11,2,13,8,1,7,3,12 C: 6,5,9

Analys V86-7

En lurig och spelvänlig spårtrappa för ston. 2 Ilydia Boko galopperade kort strax efter start i årsdebuten men avslutade sedan starkt via 12,3 sista 1000 ute i spåren. Senast blev travet sämre ju längre loppet led och det är möjligt att underlaget inte passade, hon såg inte helt tom ut då hon galopperade i sista sväng. Hemma på Jägersro har hon bara gjort bra insatser och från ett perfekt läge får hon tipset

7 Cheerful Rivner agerar lite trögt men har bra styrka. Övertygade vid spurtsegern för tre starter och har skött sig klart godkänt i två V75-starter efter det. Hon är ”PU:s” val av tre i loppet och trots ett chansartat läge ska hon streckas tidigt.

8 Cavidendron visade bra kapacitet förra året och har årsdebuten avklarad. Löser det sig bara någorlunda från det svåra spåret så dyker hon upp i segerstriden.

9 Zolicia var inte märkvärdig i årsdebuten men behövde säkert det loppet. Hon avslutade 07,5 sista 400 i ett kval till Stoderbyt ifjol och kan vara väldigt vass om hon får smyga med fram till sista sväng.

6 Hip Hurray Boko spurtade bra näst senast och fick för långt fram senast. Formen är bra och hon kan vinna med rätt resa.

Rank: A: 2,7,8 B: 9,6,10,12,11,4,3,13 C: 1,14,5

 

Analys V86-8


3 Cesare Borgia
har gjort allt rätt sedan han kom till Conrad Lugauer och det driver väldigt bra för fyraåringen. Samtliga tre segrar har tagit från ledningen och det har långtifrån var slutsålt i mål. Senast tog han ledningen på ett par steg och från ett passande läge är det upplagt för spets igen. En mycket bra vinstchans och vi väljer att singelstrecka.

7 Intense Boko visade bra kapacitet som treåring och spurtade riktigt bra som trea i ett kriteriekval. Årsdebuten var billig men han vann helt opressad efter tidig ledning och har säkert haft nytta av den genomköraren. Trots ett spår lång ut bakom vingen håller vi honom som det första motbudet.

9 Dream Kåsgård är en fin sort som ofta kördes passivt ifjol. Han höll klart godkänt efter en tung resa i årsdebuten och lär vara vassare med lopp i kroppen. Det ser ut att finnas en hel del utveckling kvar i honom och han är tidig vid gardering.

2 Fernando Vixi imponerade så smått då han vann på 13,5/2140 auto från ledningen i somras men tappade sedan stilen i slutet av säsongen. Det ska bli intressant att se hur han tagit vinterträning men att han ska besegra vårt singelstreck direkt blir nog tufft.

10 Look Håleryd visade lovande takter ifjol men körs nog snällt från bakspår i årsdebuten.

Rank: A: 3 B: 7,9,2,10,1 C: 5,8,6,4

Systemet

V86-1: 1,2,3,6 (4-5)
V86-2: 2 Stonewashd Diamant (4-7)
V86-3: 3,4,6,7,8,9,10,11 (12-5)
V86-4: 4 Heavy Sound (7-3)
V86-5: 2,5,7 (6-4)
V86-6: 2,4,8,10,11,13 (1-7)
V86-7: 2,6,7,8,9 (10-12)
V86-8: 3 Cesare Borgia (7-9)

4x1x8x1x3x6x5x1= 2880 rader/720 kronor

Lilla systemet

V86-1: 1,2,3,6 (4-5)
V86-2: 2 Stonewashd Diamant (8-11)
V86-3: 7 Nero Maximus (12-5)
V86-4: 4 Heavy Sound (7-3)
V86-5: 2,5,7 (6-4)
V86-6: 2,4,8,10,11,13 (1-7)
V86-7: 2,6,7,8,9 (10-12)
V86-8: 3 Cesare Borgia (7-9)

4x1x1x1x3x6x5x1= 360 rader/90 kronor