V75-tips Dannero 11 april


V75-1

Ett lopp över tre varv inleder Danneros V75-omgång på påskaftonen. Den givna tipsettan är Markus Pihlströms Maharajah-avkomma 3 Amour Amour som inledde karriären mycket lovande och som nu har två lopp i kroppen efter ett långt tävlingsuppehåll. Han förlorade från ledningen i comebacken men hade haft nytta av det loppet för senast var han riktigt bra då han klev runt motståndarna i stark stil från tredje utvändigt via 1.13 sista 800. Han var lättad i balansen då och kommer nu att lättas ännu ett snäpp med barfota fram. Här talar mycket för tidig ledning och han kommer att spåra väldigt länge, troligen in i mål.

3 Amour Amour är en häst jag gillar skarpt och han vann på ett bra sätt senast. Då var han lite lättad i balansen men nu blir det ännu lättare i form av barfota fram. Vi spar på barfota runt om ett tag till. Läget är bra och som jag läser loppet så borde han ju kunde få överta ledningen utan att laddas något speciellt. Han är stark så tre varv tror jag ska gå bra men det är kanske inget plus. Han har dock vunnit två lopp över 2640. Visserligen förlorade han över 2640 näst senast men då hade han ju inte startat på länge. Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp och tycker att han ska ses med bra chans, säger Markus Pihlström.

Hemmahästen 11 Soul Tan är ett givet och hett motbud. Han har tio segrar på 25 starter och gjorde ett starkt lopp senast då han efter startgalopp visade strax över 1.14 i två varv. Gången före, i ett V75-lopp som Strong Heartbeat vann, blev han störd till galopp i inledningen men reparerade starkt i skymundan även då. Här kommer nog säkre Ingvar Nyberg ta ett tidigt initiativ om tempot bedarrar och hästen är bra nog att bjuda kamp även från utvändig position. Amour Amour och Soul Tan bildar utgångsgrupp i loppet.

9 Syoss är ny hos Daniel Wäjersten och har bara varit hos honom ett par veckor innan det här loppet. 26 segrar och tio andraplatser på 45 starter är starka papper även om det inte handlat om så penningstinna lopp då han ”bara” tjänat 584.000 kronor. Han har vunnit några lopp över lång distans i Norge men på ganska beskedliga tider.

Han kom till mig för en dryg vecka sedan och jag har svårt att säga så mycket om honom. Jag har bara kört lugnt med honom hittills men enligt ägaren skulle han ha startat i Norge innan de fick tävlingsstopp så han är startklar. Jag gillar hästen men han är förstås lite svårbedömd även för mig. Det är väl lämpligt att han får starta från tillägg så här första gången för mig. Han kommer att gå barfota runt om och det har han enligt ägaren gjort även i Norge. Vi får väl kalla honom för en outsider så länge, säger Daniel Wäjersten.

10 Cesar F.C. är en gedigen travare som gjorde det bra under fjolåret och passas efter kortare uppehåll. 14 Optimum Terminator rullade över passgång som slagen senast. Kan hamna bra till direkt från springspår på tillägg med vass startkusk.

14 Optimum Terminator felade i slutstriden senast då benen hade blivit ordentligt stumma. Jag tycker ändå att han svarade för en fin insats och formen ska bara bli bättre och bättre. Lång distans har han inga problem med och med rätt resa är han en av de som ska räknas. Inga ändringar, skor runt om, säger Svante Båth på sin hemsida.

Rank:
A: 3,11
B: 9,10,14
C: 15,2,12,1,7,4,5,8,6,13

 

V75-2

Ett kallblodslopp där jag tippar loppets minst rutinerade häst, 3 G.G.Ojjdo, som bara gjort åtta starter i livet trots att han hunnit bli sex år. Han kom till Tomas Pettersson i november och sju starter i hns regi har inneburit sex segrar och ett andrapris. Han har utvecklats undan för undan efter att ha varit lite trög i början. Senast släppte han ledningen till kapable Buska Blyg mitt i loppet men visade bra skalle då han avgjorde över upploppet. Han möter allt bättre hästar och är ingen spik men hästar som bara vinner är svåra att gå emot.

1 Vårbusan har ett intressant läge. Hon är har bra fart i benen men har också visat ganska osäkra takter. Det passar dock henne att gå i ledningen och får hon trava in sig från början kan hon bli svår att nå. G.G.Ojjdo och Vårbusan känns som två starka utgångar i loppet.

14 Källsjöviking har åtta segrar på 26 starter och är en bra häst. Pricka kusken från springspåret på tillägg kan han hamna bra på det och han dyker då upp i striden. I senaste starten fick han bara ge sig mot Spang Viktor som har nästan halvmiljonen på kontot.

11 S.T.C.C.Faksen är också segervan (26/11). Han är nog snabbaste hästen i loppet men har bara startat sporadiskt de senaste åren och har galopperat i de två senaste loppen. Typisk outsider.

12 Hibovalle hade ett mycket bra fjol som inbringade nästan en halvmiljon. Vann ett 100.000-kronors lopp näst senast och har kommit snabbt upp i klasserna men han rundar nog många ändå.

5 Guli Björn och 8 Jervjegeren gör båda årsdebut men kan mycket i ljusa stunder och platsar också på systemet. Den sistnämnde vann i september på 27,6/2140 trots en galopp i ledningen på sista långsidan.

Rank:
A: 4,1
B: 14,11,12,5,8
C: 6,2,9,13,7,3,15,10

 

V75-3

Här tror jag mycket på 1 Mr Marvelous som tränare Reijo Liljendahl talar mycket gott om. Han har gjort fyra starter och bara gjort bra ifrån sig. Näst senast blev han påkörd så det glömmer vi. I sin andra start avslutade han bra från andra utvändigt bakom vinnande Mellby Hurricane och var då före Kinky Boots i mål. Det låter bra från Reijo inför årsdebuten och jag tror knappast att han släpat upp honom till Dannero om han inte tror att han är segermogen. Jag tycker att han ska ha goda förutsättningar att komma till spets, antingen direkt eller i ett andra skede och då ska det vara toppchans.

Mr Marvelous är en bra häst som jag har en del förhoppningar på framöver. Han avslutade fjolåret med att vinna ett lopp i Gävle på bra sätt och har sedan fått vinterträna. Han har gått ett 1.20-jobb som snabbast inför årsdebuten och känns fin. Läget är bästa tänkbara. Jag tror att han kan öppna rätt bra men loppet avgörs inte i starten. Jag har väldigt svårt att bedöma motståndet men jag har en stark och rejäl häst som jag hoppas duger bra i klassen. Jag ändrar inget från ifjol utan han går med open eye-huvudlag och vanlig vagn, säger Reijo Liljendahl.

Främsta motbudet är 6 Digital Dominance som var nära att vinna i V75 näst senast men fick ge sig mot stallkamraten Betting Ace som liftat i rygg. Fyraåringen är inte helt okomplicerad men blir allt bättre. Han har bra styrka och kommer säkert att bjuda strid men jag tror att Mr Marvelous är något extra och troligen också snabbare från början.

14 Let’s Go Ernie är också bra och gjort det klart godkänt i två raka andraplatser även om jag kanske trott att han skulle vinna något av loppen efter att ha varit så imponerande vid segern på svår bana för tre starter sedan.

Rank:
A:
1
B: 6,14
C: 12,2,3,4,13,11,10,8,15,5,7,9

 

V75-4

Här kommer andra omgångens andra spik i omgången. 1 Ulvsåsen har gjort allt rätt så här långt och är obesegrad i tre starter. Han ser bara bättre och bättre ut och senast lekte han verkligen hem segern från utvändigt ledaren. Han öppnade stabilt men körande Per Linderoth såg tidigt att hästen i ledningen ville köra där och lade sig lugn på utsidan. In sista kurvan tyckte dock Per att det var slutlekt och tryckte till lite. Ulvsåsen svarade med lätthet genom att ta över kommandot 350 kvar och länsade sedan undan till en överlägsen seger. Det såg faktiskt ganska okört ut över upploppet. Sista varvet klockades till 28,2 och sista 400 efter 26,5. De 29,3/2140 han gick då hade betytt segerchans även om han stått med tillägg här. Han gjorde det med krafter kvar och skulle det krävas finns nog åtminstone en låg 1.28-tid i kroppen över kort distans. Visst, han har bara gjort tre starter men utan galopp eller strul så vinner han det här.

Bakom är det öppet men 7 Paulas Prins har rätt bra fart i kroppen. Det har också 12 Ängsodin men han handikappas av ett bakspår på tillägg och kan få långt och då är det svårt att komma in i matchen över 1640 meter.

Rank:
A:
1
B: 7,12,5,14
C: 3,8,6,9,2,4,13,10,11,15

 

V75-5

Två hästar sticker ut i V75-5 och båda har begåvats med fina lägen. Tipset till 2 Ring of Fire som återkommer efter långt uppehåll. Hon visade dock väldigt bra takter i två segrar i början av förra sommaren. Vid senaste segern lämnade Ulf Ohlsson tidigt ett bra läge och styrde fram utanpå ledaren. Därifrån kopplade hon tidigt grepp och höll undan för en mycket starkt avslutande Diana Zet som vann Svenskt TravOaks i höstas. Sedan har det krånglat en del enligt tränare Liljendahl men nu är hon redo för comeback efter att ha tränat 1.20 full väg. Från ett bra läge är hon ett givet segerbud.

Ring of Fire var fin i två raka segrar i början av sommaren men sedan började det krångla med henne. Det handlar dock om en grundkapabel häst som jobbat 1.20 inför det och kändes fin på det. Jag kör sällan snabbare än så men jag har varit nöjd med henne. Håller hon bara ihop hoppas jag att hon ska kunna tjäna en del pengar under året. Jag åker upp till Dannero med två bra hästar som fått fina lägen och som står bra inne i sina lopp så visst hoppas jag att även hon ska dyka upp i striden. Hon kommer att gå med skor runt om så här i årsdebuten, säger Reijo Liljendahl.

3 Global World News gör sin första start för Robert Bergh och det är ju alltid intressant. Han har haft henne sedan i oktober och hon är säkert väl förberedd. Hon visade dock kanske ingen riktig stjärnstatus i sin förra regi och har bara en seger på 14 starter. Men vid segern var hon rejäl efter tredjespår till utvändigt ledaren och sedan spets 900 kvar. Hon gick då undan säkert före Goodwill Pellini efter 13,5 sista 800.

Det kan räcka långt med den här lägesgynnade duon men jag kryddar systemet med ett tredje streck och det blir på 5 O.P.’s Fantastic. Han gick utan skor för första gången senast och såg väldigt bra ut över upploppet. Han avslutade sista 400 efter 1.12 och det i riktigt bra stil. Det blir utan ”dojor” igen förstås och nu växlar man upp ytterligare med första jänkarvagn.

O.P.’s Fantastic svarade för en otrolig uppryckning senast då han provades barfota runt om för första gången. Han avslutade väldigt snabb med tussar och allt kvar trots att Daniel sa att han bara satt och åkte över upploppet. Det var helt enkelt ett sjukt lyft och jag tror aldrig att jag varit med om en häst som höjt sig så när man ryckt skorna. Även om det blev några segrar till stallet förra veckan så var det nog den här insatsen som var den roligaste. Det blir barfota igen men nu blir det också första gången med jänkarvagn så får vi se om det kan ha ytterligare effekt. Jag vet inte hur bra Reijos häst är och jag vill nog också se mer än en bra prestation från min häst innan jag blåser upp honom för mycket. Men senaste insatsen var som sagt väldigt bra, säger Markus Pihlström.

10 Bastian Boom gjorde ett godkänt lopp senast och med den genomköraren i kroppen ska formen vara på väg uppåt. Motståndet här är tufft men jag blir ändå inte förvånad om min står sig väl redan nu. Vinna blir kanske svårt men en vettig platschans tycker jag att han ska ha. Han gick med skor senast men nu blir det barfota bak, inga andra ändringar, säger Svante Båth på sin hemsida.

Rank:
A:
2,3
B: 5,10,8,7,1
C: 9,4,12,11,6

 

V75-6

Ännu ett streckkrävande kallblodslopp. Tipset till 5 Elsas Faks som näst senast skrällvann till över 100 ggr pengarna. Det var dock ingen bluffseger då han gjorde jobbet utvändigt ledaren och det gjorde han även senast då han vann säkert sedan ledaren galopperat 300 meter från mål. Sjuåringen har verkligen hittat stilen på sistone. Han inledde karriären med tre segrar på 16 starter men var sedan segerlös i 46 starter på raken innan han nu har två raka segrar. Han har visat mest på sistone men det är ändå givet att gardera rejält.

1 Järvsö Aron har varit nära tipsettan i mål två gånger på raken och det kan vara hans tur nu från ett fint läge.

8 Backegubben är säkert bästa hästen men han har inte visat någon riktig form på sistone. Han var godkänd via 25 sista 800 i tredjespår senast men det var kanske ändå inte det rätta bettet och han är heller inte att lita på från start.

2 Tangens Lilja var hårt spelad när Elsas Faks skrällvann men galopperade djupt ner i kön halvvarvet från mål som chanslös. Fick i alla fall ett lopp i kroppen och skulle hon nå ledningen så spårar hemmahästen länge.

3 Rappodina vann från spets senast men står nu 20 meter sämre till än Backegubben. Annars bra from på den kanten.

13 Norrlands Scott har många att runda men är tuff och gör bra ifrån sig mest varje gång och är den som har bäst chans på högersidan i programmet.

7 Storspjuver kommer med en fin formrad förutom senast men har inte startat på tre månader. Lär bli hårt streckad men rankas ner lite.

Han har formen i antågande men jag tror inte att han är på topp redan nu. Han gick 1.32/2100 från dödens i ett provlopp i lördags och kändes fin. Han står bra inne i loppet och jag hade tänkt gå ut här redan innan det blev ett V75-lopp. Nu blev det både mer att köra om men också förmodligen tuffare motstånd. Han har lärt sig att öppna bättre men är ännu ingen blixt iväg och jag tror inte att han är något spetsbud. Det blir skor runt om igen men jag vet inte om jag kommer att skruva ur brodden. Jag gjorde det på Zorro Swing på Umåker i söndags men det blev inte bra då han inte fick det rätta fästet och skakade rejält i bakknäna efteråt. Om jag skruvar ur brodden så blir det nog greppskor bak istället. Om jag skulle bli förvånad om han vinner direkt efter vila? Ja, det får jag nog säga att jag blir, säger Jens Eriksson.

9 Skorpion var blek i ett montélopp senast men satt fast med sparat där Rappodina vann i starten innan.

4 Myrsjös Stalo gör årsdebut. Kan en hel del i ljusa stunder och Ulf Ohlsson på ett kallblod gör honom streckvärd.

Rank:
A:
5,1,8,2,3
B: 13,7,9,4
C: 11,12,15,10,14,6

 

V75-7

Fyra hästar känns väldigt starkt i avslutningen. Går man bara på intrycket från senaste loppen hade 1 Zinco Jet varit det givna förstavalet. Det handlade då om årsdebut men efter ett vasst banjobb inne på Solvalla visade det sig att hästen var grymt bra direkt. Från en position i fjärde utvändigt följde han med i rygg på sista långsidan och avgjorde sedan i mycket bra stil via 09,3 sista 800. Som han såg ut finns det anledning att tro att den här femåringen kommer att få ett riktigt bra år. Han hade nog fått tipset från de flesta startspår utom just innerspår. Han kan nämligen inte försvara ledningen och risken är att han blir fastlåst, alternativt hamnar en bit bak invändigt, och ska sedan hitta ut och runt fältet. Därför får han stå tillbaka i tipset.

Jag provar att tippa årsdebuterande 6 Final Dream som är en ”bilföljare” och min spetsfavorit. När den här fuxige sjuåringen har ”sin dag” är han mycket bra och är han bara något så när i form då man gör resan från Lindesberg till Dannero (ca 50 mil enkel) så kan han spåra runt om med offensive Kaj Widell i sulkyn.

9 Empire Garbo har nu ett lopp i kroppen efter några månaders vinterträning. Han fick då en resa i rygg på ledaren och vreds ut några spår bakom hästar på upploppet. Klockan visade 11,7 sista 800 utan att det såg helt slutsålt ut. Fint smygläge nu och blir tempot det rätta kan han vinna.

9 Empire Garbo gjorde ett bra lopp i comebacken och gick i mål med lite sparade krafter. Loppet ska dessutom ha gjort honom gott och jag räknar med att han är snäppet vassare nu. Jag tycker uppgiften här ser intressant ut och skulle det lösa sig från bakspåret då är han en av de som ska räknas. Barfota runt om, inga andra ändringar, säger Svante Båth på sin hemsida.

2 Kövras So Far gick utvändigt utan rygg i ett taktiklopp senast. Robert Bergh pressade hårt på ledande From the Mine in i sista kurvan och grepp kopplades. Men sedan mötte hästen mjölksyreväggen och upploppet var långt och benen stumma. Han visade 11.2 sista 800 men runt 1.09 i 500 meter från 800 till 300 kvar och fick en ”piprensare”. Kövras So Far kan också öppna men det är tveksamt om han kan svara ut Final Dream. Ändå ett givet streck då han normalt duger mycket bra i klassen.

7 Orlando Triss har visat fin form på sistone. Näst senast hängde han med bra i en 09-avslutning där Coogan vann och senast avslutade han mycket bra i ett montélopp. Emilia Leo var mycket nöjd med honom då och sa att hon sällan ridit så snabbt genom slutsvängen. Det här är ett i mina ögon lite ojämnt lopp och han har ju ett svårt läge men jag tror nog att han ska kunna vara topp fem. Blir det hårt tempo och han får ett lopp i ryggar kommer han att spurta bra men att det ska räcka ända till seger är kanske långsökt, säger Markus Pihlström.

Rank:
A:
6,9,1,2
B: 7,4,5
C: 10,12,8,11,3

 

 

Systemet:

Kupong 1:
V75-1:
3,11 (9-10)
V75-2: 1,4,5,8,11,12,14 (6-2)
V75-3: 1 Mr Marvelous (6-14)
V75-4: 1 Ulvsåsen (7-12)
V75-5: 2,3,5 (10-8)
V75-6: 1,2,3,4,5,7,8,9,13 (11-12)
V75-7: 1,2,6,9 (7-4)

1512 rader = 756 kronor

Kupong 2:
V75-1:
2,9,10,14,15 (12-1)
V75-2: 1,4 (14-11)
V75-3: 1 Mr Marvelous (6-14)
V75-4: 1 Ulvsåsen (7-12)
V75-5: 2,3,5 (10-8)
V75-6: 1,2,3,4,5,7,8,9,13 (11-12)
V75-7: 1,2,6,9 (7-4)

1080 rader = 540 kronor.
Totalt: 1.296 kronor