V86-tips till V86 15 april


V86-1

Ett lopp med endast åtta hästar på tre volter över dryga tre varv inleder omgången. Tipset till årsdebuterande 6 Ferrari Sisu som har ett formidabelt fjolår bakom sig med nästan tre miljoner intjänat. Andraplatsen i Derbyt var det som stack ut mest och hans utveckling under året var häftig att följa. Med en vinterträning i kroppen lär han knappast vara sämre men såklart kan det fattas lite form i första starten även om stall Lugauers hästar brukar vara väl förberedda. Voltstart har han inte startat med sedan slutet på 2018 och då öppnade han stabilt utan att vara någon snabbstartare. Möjligt att man väljer ett offensivt upplägg då stallkamraten sitter i spets och säkert är intresserad av en bra rygg. Han har ju även visat att han tål grovjobb och segerchansen är god oavsett löpningsförlopp.

7 Olle Rols har varit ute i Gulddivisionen i de senaste starterna och gjort det klart bra. Senast kom han inte in i loppet, som gick fort hela vägen, men höll farten bra i skymundan och visade att formen sitter där. Det var första starten i nya regin sedan tidigare tränaren Mats Rånlund flyttat hem till Norrland igen. Han går ner i klass och är stark till slut. Givet bud.

2 Roofie var liksom Ferrari Sisu Derbyfinalist och gick bra där så distansen ska inte vara ett problem då han nu debuterar över tre varv. Han har avslutat bra i de två senaste felfria loppen och här ser läget passande ut för en smygresa. Då kommer han att spurta vasst och visst kan det räcka till seger.

Vi betalar även för 8 Onceforall Face som startade i stort sett uteslutande i Frankrike under fjolåret och gjorde det riktigt bra de gånger han fungerade. I årsdebuten senast var han ute i ett tufft guldlopp som Cyber Lane vann. Efter en resa invändigt i kön blev det lite stopp runt 500 kvar och det klarade han inte utan galopperade. Det såg ut att finnas en hel del krafter kvar i det läget och intrycket var riktigt bra. Roligt sistastreck som inte är borta med klaff.

Spetsstriden:
1 Quite E.Wood står ensam på start och kanske vill man köra i ledningen, tre av tre i spets. Kommer stallkamraten tidigt är det dock inte så långsökt att man släpper.

Ranking
A: 6,7
B: 2,8,4,3,1
C: 5

V86-2


5 Pastorns Lady
gick bra direkt i sin årsdebut som trea bakom vinnande Van Gogh Z.S. på 12,0/1640 auto. Är snabb ut och kan hon följa med i dragen på 4 Infinity så kan hon få överta eldningen från henne och då är det en ganska bra segerchans.

6 La Norna fick göra jobbet utvändigt ledaren i Diamantstoets final senast och höll farten bra som femma. Nu blir det åter barfota runt om men man har anmält med jänkarvagn vilket känns högintressant. Vi tror att hon kommer springa riktigt fort över ”korta häcken” och La Norna är ett givet segerbud.

8 Hankypanky Peyton vann fjolårets inledande tre starter men avslutade med två galopper. Vi räknar med att hon kommer vara bra i ordning direkt nu men att vinna från spår åtta över kort distans i en årsdebut är inte att räkna med och det måste klaffa maximalt.

Intressant årsdebut gör 7 Xanthis Delicious som är väldigt vass om hon får spara sin speed. Lite vingelläge nu men det blir barfota bak direkt och Fredrik Wallin brukar ha hästarna väl förberedda.

11 Digital Class fick aldrig chansen från fjärde inner i Klass I-finalen senast. Nu växlar man upp med såväl barfota runt om som jänkarvagn vilket är två troliga plus samt att hon enbart möter ston nu, så hittar vi tre plustecken att kompensera lite med det dåliga utgångsläget.

3 Karissa Bo avslutade rätt bra i skymundan via 12,5/800 senast. Kan öppna rätt bra och Oskar J är vass på att få iväg hästar från start. Värd att passa från ett perfekt läge, speciellt då flera av de bästa fått sämre lägen.

2 Ava såg fin ut senast och när Claes Sjöström valde att attackera så såg det för en kort stund ut som hon bara skulle speeda ner dem men redan 200 meter senare började det ta emot och hon fick släppa förbi sig Lovely Secret över upploppet. Perfekt läge nu men det verkar som att man både växlar ner och kör med vanlig vagn samt slår på bakskor. Hon får sista strecket då vi målade på med sju markeringar.

Spetsstriden
1 Digital Wave är snabb ut men vi tror inte att hon kan svara ut 4 Infinity. Med i draget av den sistnämnda följer 5 Pastorns Lady och vi är inne på att hon får överta i ett andraläge och körs sedan i front. Även 6 La Norna kan öppna men vi tror inte att hon kan ta en längd på Pastorns Lady.

Ranking
A: 5,6
B: 8,7,11,3,2,10,12
C: 4,9,1

V86-3

Sprinterlopp för ston där 4 Virgin Maiden har fått perfekta förutsättningar. Kommer hon till spets har vi svårt att se henne torska och senaste prestationen efter lite vila var verkligen plusbetonad då hon vann på 12 blankt utan att pressas nämnvärt. Det som kan strula är om hon inte kommer till spets då hon öppnat lite ojämnt och hon nog behöver visa sig från sin bästa sida initialt för att komma till ledningen. Som sagt en mycket bra vinstchans från spets och vi singelstreckar.

1 Sunday Sonata har gått bra hela året och har formen på topp. Hon har dock tjänat snabba pengar men ser ut att bära dem bra. Hon kan öppna klart bra och det är inte omöjligt att hon kan hålla upp spets om Virgin Maiden inte öppnar blixtrande. Vilket som får hon en fin resa och är tidig vid gardering.

6 Inez Alki höll bra från ledningen näst senast och gick bra till slut senast via 10,1 sista 800 i Klass I finalen på Solvalla. Hon är vass från start men kommer troligtvis inte till spets och då kan det bli en tung löpning. Anmält barfota fram och med jänkarvagn vilket skulle vara intressant och hon är ett garderingsstreck.

3 Floalts Cesna har visat fin form i de två senaste starterna. Hon har hållit bra efter dödenslöpningar och även fast det är tuffare emot nu kan hon vara ett roligt skrällbud. Anmäld barfota runt om nu och skulle de köra för fort för länge till en början så kan hon duga.

Spetsstriden:
1 Sunday Sonata laddas från innern. 2 Very Many Legs är snabb och ska få ett helstängt huvudlag på sig. 4 Virgin Maiden är snabbast och spetsfavorit. Utifrån försöker 6 Inez Alki.

Ranking
A: 4
B: 1,6,3,5,2,10,9
C: 7,8

V86-4


3 Visual Condition
vann mycket bekvämt från spets näst senast via 14,1 sista 700. Senast hamnade hon i sjätte inner i ett Margareta-lopp. Försökte smyga fram i andraspår under slutrundan men blev lite trängd mellan hästar 125 kvar men spurtade rätt bra i skymundan via 11,1 sista 800. Nu blir det troligen både barfota runt om samt jänkarvagn så det borde vara hygglig chans att man når till spets och då kommer hon bita ifrån sig bra. Vi tar ställning och spelar utgång med henne då hon ser ut att bli bortglömd på strecken.

11 Goodwill Pellini höll bra utvändigt om ledaren senast. Nu har han förvisso sämsta läget men i gengäld får han Björn Goop bakom sig vilket känns högintressant. Det i kombination med bike och barfota gör honom till det hetaste motbudet.

10 Lennart Sjöhammar har det alltid funnits kunnande i men han har varit trög i loppen och varit svår att lura först på så vis. Nu är det på väg att lossna för Lennart som tål att göra en del själv i loppen och gynnas av körning i täten.

8 Eddy West har gjort två starter i år och efter att ha spurtat bra som tvåa i årsdebuten så vann han väldigt säkert från spets senast utan att pressas i botten. Visserligen ett kallt läge nu men dels så får Claes Sjöström chansen i sulkyn istället för tränare Wester och dels så blir det barfota runt om. Det har han bara gått en gång och det var i ett kriteriekval ifjol då han såg väldigt smidig och fin ut innan han galopperade 1100 meter från mål. Från ett bättre läge hade Eddy känts ännu hetare.

9 Manuzio Hanover fick chansen från ledarryggen på Eddy West senast men tog inget på denne via 12,5 sista 800. Nu rycker Haugstad såväl samtliga skor samt sätter på en jänkarvagn vilket är två troliga plusfaktorer.

Spetsstriden:
Vi är helt inne på att 3 Visual Condition tar hand om ledningen och körs sedan i den positionen. Snabbast är kanske 7 Kryptonite Zon om han laddas för fullt men även om han skulle ta sig förbi så lär han släppa till Visual Condition.

Ranking:
A: 3,11,10,8
B: 9,2,6,5
C: 7,4,1

V86-5


5 Randemar R.D.
har visat hög kapacitet men också osäkra tendenser. Han återkommer nu efter dryga två månaders tävlingsuppehåll och det är alltid lite svårbedömt. Han är vettig första biten och ska nu tävla barfota runt om för första gången vilket givetvis är väldigt intressant. Strular det inte för mycket inledningsvis har han visat att han är bra nog att segerstrida även om han får vandra den tunga vägen. Det finns också att han kan få överta ledningen och då blir han mycket svårslagen.

7 Victory Island är nog en minst lika bra häst som Randemar men läget försvårar. Han har lopp i kroppen och ska gå framåt en hel del. Det var skor senast men nu blir det barfota vilket är hans optimala balans. Med minsta klaff ska han räknas tidigt.

2 Ganyboy var bra i debuten för Kolgjini senast och hade kanske kunnat vara tvåa med rätt vägval i början på upploppet. Lär inte vara sämre med loppet i kroppen och från ett idealiskt läge bör han hamna bra till och ska räknas. Ska gå med helstängt huvudlag nu vilket är spännande.

Spetsstriden:
3 Quattro Töll är snabbast till plankan. Utifrån försöker 5 Randemar R.D. och 6 Trophy Spring och möjligt att Randemar R.D. får överta.

Ranking:
A: 5,7,2
B: 3,10,1,4,8
C: 9,6

V86-6


7 Takata
skrällde då han vann sitt V75-försök för tre starter sedan för att senast vinna Klass II-finalen i ett rivigt lopp där han var starkast till slut. Har därmed fått på sig lite snabba pengar och det känns på intet sätt givet att han bara ska runda samtliga och hästen riskerar att bi lite överstreckad och Takata rankas ned i B-gruppen. Lite samma känsla kring 5 Father of Sun som var rejält slagen av Takata senast och underpresterade. Nu lär Emilia Leo försöka ge hästen en smygresa när det handlar om debut över tre varv.

Vi tippar istället 12 Athos Race som fick harva utvändigt om ledande Give Me Ten senast men höll farten bra. Borde få en bra resa i andraspår nu med flera strukna och sedan är vår känsla att det kommer bita bra när Lindblom sätter in attacken.

4 Messiah skrällde med tränare Redén själv i sulkyn senast och det är faktiskt Daniel som statistiskt lyckats bäst med hästen (2/6). Lite smålurigt läge då Kihlström antingen får lyfta ut tidigt och göra en attack mot ledningen eller köra på chans, för att vinna det här loppet utvändigt ledaren blir tufft. Men Örjan brukar ju som bekant kunna lösa sådana problem.

14 Cyrius d’Ariane är verkligen härdad över distansen och tål den. Fick kämpa på i dödens senast och det blev för tufft. Nu blir det barfota fram vilket är ett plus och Katja Melkkos hästar håller ju ständig form.

Vi håller 3 Lets Go Again som knapp spetsfavorit och form har han. Han avgjorde problemfritt via 15,3/1000 senast och nu är det anmält barfota runt om vilket känns intressant.

8 On Track He’s Black blev fint framdragen genom slutsvängen senast men det var i bra stil som han avgjorde

2 Drooping spurtade piggt efter sen lucka från fjärde inner senast via 13,2/800. Garanterad en fin resa i den främre träffen nu och känns skrällduglig.

Spetsstriden:
1 Vicar är lite stegig och får svårt att svara såväl 2 Drooping som 3 Lets Go Again. På kusk är det fördel för Drooping men Lets Go Arnie känns aningen rappare och får ändå gälla som knapp favorit.

Ranking:
A: 12,4,14,3
B: 7,8,2,13,15,5,10,1
C: 9,11,6

V86-7


1 Madelen L.T.C.
har ett bra läge och får tipset då vi tror att hon leder loppet länge. Hon är härdad mot de bästa stona och intrycket på henne i Sto-EM i augusti var vasst då hon inte kunde brukas för fullt men ändå landade på 1.11 blankt över medeldistans. Årsdebut nu men träningsrapporterna är bra och stallet andas optimism. Hon är explosiv första biten och håller man ledningen är vinstchansen bra och vi spelar med henne som utgångshäst.

3 Ferrari River är inte fläckfri i sin aktion men vilken fart han besitter. Näst senast tog han några galoppsteg i starten och sedan visade han 10,5 i 1600 meter innan nästa galopp kom med grepp kopplat. Senast var han inte som bäst och han fick gå till vinterträning. I årsdebuten förra året visade han 13,5 sista 1400 på en allt annat än snabb bana efter en inledande galopp. Han är inte att lita på men felfri är han en stark utmanare till våran tipsetta.

4 Sevilla visade fin form innan det blivit två startgalopper i de två senaste starterna. Han kan öppna bra och bör hamna bra till och han har definitivt kunnande för att blanda sig i striden här.

Stallkamraten 5 Comanche Moon avslutade bra i årsdebuten 11,6 sista 800 och bör vara framflyttad med den genomköraren. Kan öppna bra men är nog allra effektivast med rygglopp och stämmer det till under vägen får han inte räknas bort.

Spetsstriden:
1 Madelen L.T.C. är spetsfavorit från innerspåret. Utifrån kan 2 M.T.Mighty Winner, 3 Ferrari River, 4 Sevilla och 5 Comanche Moon öppna rejält. Snabbast av alla är 8 Xlnt Chili Tripel men frågan är om han laddas från det här spåret?

Ranking:
A: 1
B: 3,4,5,7,6,9,2
C: 8,10

 

V86-8


3 Harley D.E.
svarade för en mäktig insats vid segern senast. Det syntes att Jepson visste vad han hade i tömmarna för han lade sig lugn som första häst i andraspår. Men det var riktigt häftigt att se hur hästen bet tag i grejorna 700 från mål och sög sig närmare ledaren för att sedan överta ledningen in i slutkurvan. Samtidigt såg bakomvarande Il Mio Hooligan segerfarlig ut men Jepson satt helt blickstilla i sulkyn och lät hästen sköta det själv via 09,5/800. Perfekt spår nu och på insatsen senast är det svårt att gå emot Harley D.E. som borde ha hygglig chans at få överta ledningen och då spelar det nog mindre roll att det nu handlar om full väg. Vi väljer att avsluta med spik!

Det känns väldigt intressant med Björn Goop på i princip alltid starkt avslutande 4 Leonas Sami. Senast var hästen ute i Klass I-finalen och spurtade in bra som femma efter 09,7/800. Blir det bara lite tempo på loppet så kommer Leonas Samis spurt att bita bra.

11 My Sweden har tagit sina senaste vinster från spets då han är ruskigt startsnabb men han visade att han kan springa i ryggar då han för tre starter sedan satt fast med allt sparat i rygg på Strong Heartbeat.

9 Victory Topline höll stark i årsdebuten efter en tung resa. Är säkert ytterligare förbättrad med den genomköraren och ska räknas med chans.

Vi gillar 12 Marvellous Tooma som faktiskt vann ett försök till Kriteriet ifjol. Ulf Ohlsson känner hästen bra och skulle man får bra draghjälp av till exempel My Sweden under slutrundan så kan man hinna fram till seger.

Spetsstriden:
Peter Zadel lär göra ett allvarligt försöka att hålla upp ledningen med 1 Mellby Guard. 2 Toujours Vif är kanske aningen snabbare men det blir ändå svårt att ta en hel längd sida vid sida. Om Toujour Vif skulle ta sig förbi så tror vi att Jepson sänder fram 3 Harley D.E. för att överta, men då det handlar om full väg kan han även få överta från Mellby Guard.

Ranking:
A: 3
B: 4,11,9,12,1,10,8,7
C: 5,2,6

Systemet

Kupong 1
V86-1:
2,6,7,8 (4-3)
V86-2: 2,3,5,6,7,8,11 (10-12)
V86-3: 4 Virgin Maiden (1-6)
V86-4: 3,8,10,11 (9-6)
V86-5: 2,5,7 (3-10)
V86-6: 1,2,3,4,5,7,8,10,12,13,14,15 (9-11)
V86-7: 1 Madelen L.T.C. (3-4)
V86-8: 3 Harley D.E. (4-11)
4032 rader/ 1008 kronor

Kupong 2
V86-1: 2,6,7,8 (4-3)
V86-2: 2,3,5,6,7,8,11 (10-12)
V86-3: 4 Virgin Maiden (1-6)
V86-4: 3 Visual Condition (11-8)
V86-5: 2,5,7 (3-10)
V86-6: 1,2,3,4,5,7,8,10,12,13,14,15 (9-11)
V86-7: 1,3,4,5 (7-6)
V86-8: 3 Harley D.E. (4-11)
4032 rader/ 1008 kronor
Sammanlagd kostnad 2016 kronor