V86 Bergsåker/Solvalla 20 april

Analys V86-1: 

Ett öppet och spännande lopp över kort distans. Mycket avgörs av startrusningen som inte är helt enkel att bena ut. Vi sätter första strecket för 5 Heavy Sound som har vunnit i årsdebuten fyra år i följd i Daniel Redéns regi. Hästen har vunnit åtta av tio felfria lopp över kort distans men det har blivit galopp i två försök i Elitloppet. Nu är han tio år och ”smyger iväg” till Bergsåker när det körs ett liknande lopp hemma på Solvalla. 

7 Disco Volante är knapp spetsfavorit och gynnad av kort distans. Han är härdad i Gulddivisionen under vintern och anmäld barfota runt om. Kan hålla undan om Heavy Sound inte håller toppnivå men är bara en av flera med chans. Kan möjligen bjuda till bättre bakifrån i litet fält.

1 Mindyourvalue W.F. gör sina bästa lopp i ledningen och blir intressant om han lyckas nå den från innerspår. Det kan bli solfjäderseffekt in i första kurvan som kan rädda honom. Tävlade med skor senast och är betydligt bättre utan.

2 Rome Pays Off gjorde bort sig från start men avslutade 10,4 sista varvet bakom San Moteur i årsdebuten. Bra häst men tog bara en seger förra året och det är ännu oskrivet hur vass han kommer att vara som femåring i Wäjerstens regi.

3 Golden Dream M.E. hade besegrat ledande Disco Volante (som blev trea) om han hade fått chansen i tid som fyra från tredje invändigt på Bergsåker senast. 


Spetsstriden: 6 M.T.Insider är vass om han laddas och kanske kan spetsa och släppa till 7 Disco Volante, men det är ovisst om tolvåringen körs för spets när det är flera snabba invändigt. 5 Heavy Sound är snabb och från innerspår provar 1 Mindyourvalue W.F. att hålla ut dem.

A: 5 B: 7-1-2-3-4 C: 6

Analys V86-2: 

En spårtrappa med elva ojämna hästar och det är normalt toppchans för 8 Selected News som inte är någon startraket men han bör vara tuffast. Han vann mot hårdare hästar i Solvalla Grand Prix näst senast men svek i årsdebuten i ny regi senast. Han var nedsatt av halsproblem och nu kör tränaren Svante Ericsson honom själv och han tar inte ut honom om det inte känns bra.

5 Hulken Sisu vann utvändigt ledaren när Strong Heartbeat galopperade senast i V75 på Momarken. Frode Hamre har haft fina träningsförhållanden och var framgångsrik i Sverige förra onsdagen. Bättre läge än Selected News och ett motbud med Erik Adielsson.

11 Alone vann inget lopp förra året och är missgynnad av snabba banor då det är svårt att runda fältet. Derbytrean från 2019 är svårbedömd i sin årsdebut.

10 Electrical Storm besegrade Selected News som tvåa bakom Mas Capacity på Romme näst senast och avslutade bra vid segern över passande lång distans senast. Fyra senaste segrarna är över lång distans och han är bara en outsider från bakspår över medeldistans. 

7 Digital Class är bra men tog segern senast mot enklare hästar och hon brukar inte sticka nosen först så ofta i kvalificerat sällskap.

4 Lass Revenue är snabb ut och skrällvann från ledningen senast. 


Spetsstriden: 4 Lass Revenue kan spetsa och släppa till 5 Hulken Sisu.

A: 8-5 B: 11-10-7-4 C: 9-6-3-2-1

Analys V86-3: 

Ett småklurigt kallblodslopp där det känns bäst att strecka några hästar. Vi ger tipset till 10 Tangen Ternar som gör debut i Öystein Tjomslands regi och det låter positivt från stallet. Sexåringen som kommer från Mjölneröd sprang 25,0/1640 auto för fyra starter sedan och bör vara långt framme direkt.

1 Laggaprinsen har tagit tre segrar i följd över lång distans. Han höll undan knappt senast och har varit struken för sårskada en gång därefter när han skulle starta från tillägg mot Önnes Saga. Han kan öppna hyggligt och räknas med klaff från innerspåret.

4 S.T.C.C.Bror satt fast från rygg ledaren näst senast och fick tredjespår fram utvändigt ledaren som fyra senast. En av flera med outsiderchans om han fungerar som bäst.

2 Moshus Prinsen hade en bra bit fram till täten men avslutade 23,5 sista 700 i tredjespår utan rygg och vann enkelt mot S.T.C.C.Bror senast. Givet bud men sju av åtta segrar är tagna över kort distans.

11 Ängsthea var trea i Kriteriestoet bakom Dunungen och Bato Tösen. Hon vann sedan ett uttagningslopp till Stokriteriet i Norge och räknas trots svårt läge i sin årsdebut.

5 Önnes Saga är ett fyraårigt sto som tog fyra segrar i följd innan hon avslutade bra som tvåa senast. Trivs bäst över lång distans men kan duga från bra läge.


Spetsstriden: 1 Laggaprinsen inledde lugnt när 7 Backhammer spetsade från innerspår näst senast men övertog ledningen efter 300 senast. Vi tror att 3 Yxbacka Lyrik tar ledningen och släpper sedan till 4 S.T.C.C.Bror men 7 Backhammer och 8 Tåga Ryker kan också öppna snabbt. 

A: 10-1 B: 4-2-11-5-3-7-6 C: 9-8-12

Analys V86-4:

Ett lopp med flera hästar som är svåra att räkna på. 6 Cornerstone är kapabel för klassen och öppnade bra till ledningen näst senast. Han blev lite för pigg och rusade undan men höll mycket starkt som tvåa bakom Ruger. Han fick inleda lugnt bakom bilen senast men var ivrig och galopperade kort efter start och galopperade sedan igen 300 kvar. Nu första gången med rutinerade Jorma Kontio i sulkyn och anmäld barfota fram. 

12 Columbia är ett fyraårigt sto från Italien som gör årsdebut från dåligt läge, men hon står bra inne på pengarna och när man får Örjan Kihlström i sulkyn är det sällan någon dussinhäst. Hon var trög i andra utvändigt senast men gick till attack 600 kvar och avgjorde enkelt med krafter kvar. 

2 Bakerman var godkänd utan att glänsa i årsdebuten senast. Goop, bra läge och duger om han löper upp till sitt kunnande.

5 Kathrine S.H. tog sin första seger senast. Nu är det årsdebut i första starten i Markus B Svedbergs regi och hon är anmäld barfota runt om för första gången.

10 Rose Hill har galopperat i ett tidigt skede i de två senaste loppen men hon vann direkt i ny regi för tre starter sedan. Hon visade fin kapacitet som tvååring men galopperade i treåringseliten för ston förra året och var borta därefter.

1 Con Te Partiro är kapabel men svårbedömd efter långt uppehåll. Debuterar i Lisa Skoghs regi.

9 Laird Hamilt Boko har bara vunnit en av 18 starter men gjorde det utvändigt ledaren.


Spetsstriden: Inga startraketer och en felfri 6 Cornerstone kan nå till ledningen.

f 6-12-2 B: 5-10-1-9 C: 3-4-8-7-11

Analys V86-5: 

Ett stolopp över två volter med 15 startande som inte håller någon högre klass och därmed är både öppet och svårrankat. 11 Someity är ingen given vinnare men hon är snabb iväg från springspår och bör komma bra på det tidigt. Kanske kan, oftast offensive, Rikard N Skoglund rent av forcera Robert Bergh-tränade Someity till ledningen en bit in i loppet. Hon hängde mest med via 13,7 sista 700 i V75 senast men det är mycket enklare emot nu och hon har fördel av lopp i kroppen.

13 Carroty sitter Bergh upp bakom själv och här pekar formen rakt uppåt. Hon såg rapp och fin ut vid spetssegern senast och det var bra tryck i henne. Handikappas av stängt spår på tillägg och får många att runda men måste likafullt beaktas tidigt.

8 Huile d’Olive har gjort två starter för Nicklas Westerholm där hon visat bra styrka och inställning. Vid debutsegern, i ett billigt P21-lopp, avverkade hon slutvarvet efter 1.13 efter ett lopp i dödens. Övertog ledningen 550 kvar och vann överlägset. Mestadels dödens blev det senast också och hon höll bra via 1.13,4 sista varvet som ganska knappt slagen tvåa. Kan vara långt framme igen.

1 Icone de l’Etre agerade rappare än tidigare senast och allmänt lättare ut i steget. Hon visade 1.15/200 meter efter galopp med 1.13,4 sista 800 och det var rätt bra fart över upploppet. Intrycket är att hon skulle gynnas mycket av att anföra i ledningen och skulle man kunna hålla ut de övriga kan det bära långt.

10 West Wind har två lopp I kroppen och det har inte stämt något vidare i något av dem utan hon har haft trafikproblem i kalla ryggar båda gångerna. Loppen har säkert gjort gott och nu växlar Robert Dunder upp med barfota runt om. I höstas hakade West Wind på bra i skymundan i ett lopp som vanns av Imhatra Am, det var inte tomt i mål då.

14 N.Y.Royal Flush har gjort två bra lopp på den nya banan Varig Orkla, som ersatt Leangen nyligen. Näst senast höll hon tempo i dödens och fullföljde klart bra. Senast satt hon fast i rygg ledaren hela loppet med norsken och rycktussarna obrukade. Första starten i Sverige nu och första med Bosse Eklöf i sulkyn. Svårt läge men kan kanske överraska.

4 Skype har sett helt oinspirerad ut när hon attackerat bakifrån men gjorde ett piggare intryck när hon brisade undan i ledningen senast.

6 Ztinas Blaze visade 1.12 sista 700 senast utan att komma in i matchen. Diskades för trängning gången före men ströks sedan för karledsinflammation. Har lopp i kroppen nu och hon är inte så tokig.

3 Digital Quality vann på positivt sätt för tre starter sedan, visade 1.13,2 sista 800 från femte utvändigt då. Steppar upp till barfota runt om nu.


Spetsstriden: 1 Icone de l’Etre kliver iväg rätt bra och spetsar initialt och körs nog i spets men hon är inte så snabb i benen och kan ha svårt att ta emot en snabbare häst. 4 Skype agerade klart piggare i spets senast och kan testa mot front om hon trampar iväg. 5 Young Hope slipper hästar utvändigt och kan öppna bra. Kan utmana in emot första sväng. Från tillägg kommer nog 11 Someity tidigt, hon är snabb från springspår och ett offensivt upplägg är troligt. Även 12 Taxi Gretha är snabb iväg men här söks mest position och galopprisk föreligger. Someity övertar i första sväng?

A: 11-13-8-1 B: 10-14-4-6-3-5-2-9 C: 7-12-15

Analys V86-6: 

Ett sprinterlopp med flera riktigt bra hästar. 10 Take This Society har visat mycket hög kapacitet för klassen för Frode Hamre. Det är en helbror till Fifty Cent Piece som tjänade tre miljoner för Robert Bergh som fyraåring förra året (återfinns numera hos Daniel Wäjersten). I senaste starten satt Take This Society fast med rubbet som sexa, gången före vann han överlägset trots dödens i 12-tempo. För fyra starter sedan var det också dödens och där gick första varvet efter 1.10,7. Det var en bit fram in på upploppet men Take This Society hann fram precis på linjen. Första med Erik Adielsson nu och en spännande häst att titta på. 

6 Zanella var för het senast och krånglade sig i galopp in i första sväng. Har man fått henne lugnare nu kommer hon att både öppna snabbt och springa fort. Hon såg fin ut efter inslaget senast när Örjan Kihlström körde runt henne en bra bit bakom fältet, går med vanlig vagn nu.

9 Gordon Brodde avslutade med 1.11,2 sista 800 från femte utvändigt senast och tog på täten över upploppet. Bäst är han nog i ledningen men nu blir det första barfota runt om, intressant!

11 Adorni Grif är en segerrik och bra italienare som inledde i dödens första varvet vid segern i Cagnes Sur Mer näst senast. Övertog ledningen dryga varvet kvar och höll säkert undan utan att ha något sparat och lite frågetecken var det för travet sista 200 även om det inte var någon ”fara”. Besvärligt läge här men aktuell vid gardering.

7 Jack is Back är väl ingen riktig sprintertyp men prima styrka finns. Satt fast med sparat senast men spår långt ut gör att det nog måste till rejält överpace för att komma in i matchen här.

Spetsstriden: 1 Mission Beach är snabb och går bra i ledningen men visar lite dunkel form och smyger troligen. 3 Zack Bris öppnar rätt så snabbt och körs nog i front om han når dit. 4 Bone Hard Flash har galopperat en del bakom bilen och är ingen blixt iväg. 5 Global Agency är riktigt snabb och brukar laddas för fullt. 6 Zanella agerade hetsigt i sverigedebuten senast och galopperade in i första sväng. Snabb ut om hon sköter sig. Global Agency spetsfavorit.

A: 10-6 B: 9-11-7-8 C: 5-3-2-12-4-1

Analys V86-7: 

3 Mellby Joker har årsdebuten avklarad och går fram med loppet i kroppen. Öppnar rätt så kvickt och sitter troligen i spets här. Fick ett fint lopp i rygg ledaren i nämnda årsdebut och följde med fint via 1.10,8 sista 700 utan att se bottnad ut. Visade bra kapacitet utan att tillhöra den översta toppen i treåringskullen ifjol. Ledde länge i kriteriekvalet för fyra starter sedan men blev lite snöpligt avslagen och fick nöja sig med en tredjeplats. Bör ha en vettig chans att leda hela vägen.

8 Accolade står svårt placerad med åttondespår bakom bilen. Han kom inte till i loppet senast men gick ett bra slutvarv via 1.13,2 och avslutade positivt över upploppet. Var kanske lite lätt ”fladdrig” i aktionen och nu plockar man av framskorna. Går bra på distansen och ska räknas tidigt.

13 Global Lover har sju segrar på tolv starter i regi Robert Bergh, siffror som imponerar så smått. Femåringen har tagit sina flesta segrar i ledningen och står på så sätt ”fel” till i årsdebuten. Det låter dock uppåt från filialchef Oskar Florhed som var nöjd med hästen i ett jobb efter 1.16/2600 och det är enligt Oskar stallets bästa chans. Global Lover har V75-kvaliteter och måste ses med chans, går barfota runt om direkt.

4 Castle Racha tog sin första seger i ett lunchlopp senast och det ska man inte överskatta men hästen är klart på gång och satt fast i V75 med krafter kvar i starten före. Har styrka som passar på distansen och ett bra läge, inte borta och streckas vid gardering.

5 Timo Lane är inte så dum men formen är dunkel och här ligger Florhed lågt. Vi står över streck på Timo.

9 Claude P.Hill hade ett bra fjolår men det var ett tag sedan han vann. Kan behöva växa in i klassen.

14 Pontiac S.W. står fint inne på pengarna och gick ett rätt bra upplopp i skymundan efter snäll invändig resa senast. 

10 Dulce de Leche körde Ove A Lindqvist rätt tempo med senast och det blev en säker seger, om än i trög stil. Distansplus men är ingen lätt att runda fält med.


Spetsstriden: Från ett bra läge tror vi på en fin spetschans för 3 Mellby Joker.

A: 3-8-13 B: 4-5-9-14-10-7-12 C: 6-11-1-2

Analys V86-8: 

5 Milliondollarrhyme fick segern i årsdebuten när ledande Admiral As galopperade. Han går säkert fram med loppet och här ser det ut som en bra spetschans. Det tror vi även innebär en god vinstchans och tipsettan är motiverad i våra ögon. Ulf Ohlsson har ett fint facit bakom Milliondollar med fyra segrar och tre andraplatser på sju starter. 

1 Brother Bill har verkligen visat att han är mycket bra och är en tuff motståndare. Han är snabb bakom bilen men det är inte lätt att svara ut Eldorado B. och vi tror att Brother Bill blir överflyglad. Han har tränat bra i vinter och höjt sig ytterligare enligt Andreas Lövdal och det är minst sagt spännande info. 

10 Stoletheshow lattjade till seger från spets i finalen av Gulddivisionen senast och verkar bli allt bättre. Avslutar vasst om han visar upp samma glimrande form och räknas med vinstchans bara det inte blir ett taktiklopp med lågt tempo.

9 Missle Hill smyger med från bakspår och är aktuell om man streckar vidare. Höll duktigt i dödens senast och avslutade med 1.10 sista 700. 

6 Click Bait hade en del sparat i finalen av Gulddivisionen näst senast men agerade svagt senast, lite svårbedömd därför. Öppnar snabbt och passar på distansen. 


Spetsstriden: 3 Eldorado B. är hiskeligt snabb bakom bilen och spetsar mest troligt initialt men släpper sannolikt. 1 Brother Bill är snabb men håller knappast ut Eldoradon. 5 Milliondollarrhyme är mycket snabb när han laddas och här finns det väl inte mycket att spara på? Har en bra chans att överta täten. 6 Click Bait är också riktigt snabb men borde inte komma förbi Milliondollarrhyme sida vid sida. Det kan gå undan ordentligt första halvvarvet och vi tror att Milliondollarrhyme sitter i front efter en bit.

A: 5 B: 1-10-9-6 C: 2-4-8-3-7

V86-systemet:

V86-1: 1,2,5,7 (3-4)

V86-2: 5,8 (11-10)

V86-3: 1,2,4,5,10,11 (3-7)

V86-4: 2,6,12 (5-10)

V86-5: 1,4,8,10,11,13,14 (6-3)

V86-6: 6,10 (9-11)

V86-7: 3,8,13 (4-5)

V86-8: 5 Milliondollarrhyme (1-10)

4 x 2 x 6 x 3 x 7 x 2 x 3 x 1 = 6048 rader/1512 kronor

Intervjuer:

V86-1

1. Mindyourvalue W.F. – Oskar Florhed: Har tränat på men håller ingen toppform och han brukar behöva några lopp för att komma i form. Han kan öppna snabbt och kan springa fort över distansen men är nog vassare över längre distanser. Senast var det helstängt men nu kan det bli halvstängt, annars gåt han som senast.

2. Rome Pays Off – Olle Wäjersten: Hans uppträdande senast var förvånade och vi har inte hittat några fel. Han är ju rutinerad bakom bilen men han gick i alla fall bra efter galoppen och Daniel var nöjd med hur han kändes. Han tränar bara bra och ska nog gå framåt med loppet. Normalt kan han öppna bra och jag har inte hört om några ändringar.

5. Heavy Sound – Stall Zet: har tränat hela vintern och känns bra. Jag körde honom i torsdags och han kändes mjuk och smidig för att vara han. Man ska tänka på att han har hunnit bli tio år. Det blir barfota runt om, amerikansk sulky och norskt huvudlag.

V86-2

5. Hulken Sisu – Frode Hamre: Var bra senast vid segern då han fick ett tufft lopp och efter det fick han ta igen sig lite. Han tränar bra och är fin i jobben så han är fortsatt bra i ordning. Han är inte speciellt snabb från början men han är stark och kan göra mycket själv. Det är min bästa chans i omgången och han går som senast.

8. Selected News – Svante Ericsson: Var inte bra i debuten för mig senast och det visade sig att han hade en halsinfektion. Han har tränat på rejält sedan han blev frisk och i träningen känns han som en kanon. Det är lite svårt att säga var vi har honom och det viktigaste är att han gör ett bra lopp. Nu blir det barfota bak, annars som senast.

V86-3

5. Önnes Saga – Jimmy Jonsson: Har gjort det bra varje gång på slutet och tjänat mycket pengar. Hon är inte startsnabb utan lever på sin styrka. Jag har en magkänsla att Tangen Ternar är bättre. Hon går som senast.

10. Tangen Terner – Jimmy Jonsson: Har varit i Sverige ett par månader och ytterligare en tid i vår regi i Norge. Det finns okej kapacitet i honom och han kan nog få en bra säsong. Han är bra i ordning men inte särskilt vässad, han har gått 28 full väg. Det har varit en del galopper tidigare och han kan hetsa upp sig så det får bli lite av ett test för oss men går han felfritt kommer han nog göra ett bra lopp. Skor och vanlig vagn sedan får vi se hur Öystein vill göra med huvudlaget. 

V86-4

2. Bakerman – Andreas Lövdal: Var okej i årsdebuten, lite seg. Han var inte så trimmad inför och behövde nog loppet. Han känns bra i träningen och fick ett fint läge men det är lite svårbedömt hur snabbt han kan öppna. Nu kan det bli både första rycktussar och goggleshuvudlag, annars som senast. 

V86-5

11. Someity – Oskar Florhed: Mötte övermakten senast och hon sprang så fort hon kunde. Hon har svårt att utvecklas och ta nästa steg. Här fick hon ett passande läge då hon är startsnabb men det är ett smyglopp som gäller för henne. Senast gick hon med rycktussar för första gången men de rycktes inte och hon går så igen och de kan ge bra effekt, annars går hon som senast.

13. Carroty – Oskar Florhed: Har ryckt upp sig men nu är det andra och svårare förutsättningar gentemot senast. Hon går lika bra bakifrån och på sin fina form kan hon plocka några till slut men jag tror det blir svårt att gå runt hela fältet. Hon har bäst chans av våra och hon går som senast.

V86-6

6. Zanella – Stall Zet: Galopperade oturligt senast. Hon visade bra fart efteråt och jag tror att hon kommer ha gått framåt lite med det loppet – att hon har fått lite rappare ben. Hon är lite speciell, men jag tror att Örjan har lärt sig henne nu. Jag tror att hon kommer gå felfritt. Det kändes som att hon hade lite platsbekymmer så vi ändrar till vanlig vagn. Barfota runt om och öppet huvudlag igen.

9. Gordon Brodde – Svante Ericsson: Gjorde det klart godkänt senast och han var inte vässad inför den starten. Läget är jag nöjd med och distansen passar fint då han är jäkligt snabb. Han är redo att göra ett bra lopp och nu blir det barfota runt om och goggleshuvudlag, vanlig vagn som senast.

10. Take This Society – Frode Hamre: Har tränat på bra och läget nu blev helt okej. Han är snabb i benen och riktigt speedig med rätt lopp. Har han tur med tempot och får rätt ryggar så ska han inte vara helt borta. Han går som senast.

V86-7

3. Mellby Joker – Olle Wäjersten: Gjorde en bra debut för oss senast bakom en bra häst. Han såg fin ut och Per var nöjd med honom. Allt har sett bra ut efteråt och han borde rimligtvis gå framåt med det loppet i kroppen. Distansen är inget problem och det blir inga ändringar vad jag vet.

5. Timo Lane – Oskar Florhed: Var det besvärliga förhållanden för senast. Han travade dåligt men jag tror det berodde på brodden. Han kan vara lite seg att få i gång efter uppehåll och jag vill se att han fungerar så med honom ligger jag lågt. Vi får se vad det blir för balans men annars går han som senast. 

9. Claude P.Hill – Olle Wäjersten: Har gjort jämna och bra lopp en längre tid. Han är nyttig men vinner inte så ofta. Läget är rätt bra och vi får hoppas att han får ett fint lopp. Han är ganska allround av sig så distansen ska gå bra. Han brukar gå en bra slutrunda och ska kunna tjäna fina pengar. Nu blir det nog jänkarvagn, annars går han som senast.

13. Global Lover – Oskar Florhed: Har tränat på bra och gått 16/2600 på bra sätt. Han gör det han ska och det är en V75-häst som står sig bra i klassen. Distansen ska inte vara några problem och han känns mest intressant av våra och han är vår bästa chans i omgången. Barfota runt om nu, annars som senast.

V86-8

1. Brother Bill – Andreas Lövdal: Gjorde det otroligt bra i fjol mot eliten. Han har haft en bra vinter och höjt sig ett snäpp till. Här fick han bra förutsättningar då han är startsnabb och han är redo för en bra prestation direkt. Barfota, norskt huvudlag och jänkarvagn som han brukar gå.

2. Bill´s Man – Frode Hamre: Han var bra näst senast och helt okej senast. Nu har han perfekta förutsättningar med ett bra läge över en distans han gillar men han möter några som är för bra för honom. Han går som senast.

3. Eldorado B. – Svante Ericsson: Var jättefin senast men nu är det tufft emot och han kommer få ett formhöjande lopp. Spets och släpp vore optimalt och då kan han tjäna bra pengar. Han går som senast.

4. Snowstorm Hanover – Stall Zet: Är riktigt på gång. Han ville verkligen framåt senast, det var positivt. Han har verkligen form och nu blir det dessutom barfota runt om. Vi har sparat fötterna ordentligt och hoppas att det blir ytterligare en växel. Amerikansk sulky och norskt huvudlag igen.

5. Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson: Blev det en bra årsdebut för. Han var lugn och fin och jag var nöjd med honom. Det gick fort till slut och han sköt till bra sista biten men segern var ju turlig. Han brukar gå framåt ganska rejält formmässigt med lopp i kroppen. Läget blev bra på nytt men taktiken är upp till Ulf. Det känns som han kommer göra ett fint lopp och nu blir det barfota runt om, annars norskt huvudlag och vanlig vagn som senast.

9. Missle Hill – Stall Zet: Gjorde en riktigt bra comeback. Han har tränat bra efteråt och ser pigg ut. 1640 meter är kanske inte hans optimala distans, men det fungerar. Han har fått ett bra smygläge så får vi se hur långt det räcker. Barfota runt om, vanlig vagn, norskt huvudlag – inga ändringar.

10. Stoletheshow – Frode Hamre: Han är bra och var bra senast. Han ser fin ut i träningen och håller toppform. Nu fick han ett vanskligt spår och han är bäst när han är med där framme men han har visat att han kan avsluta bra bakifrån också. Det krävs rejält med tempo för att han ska komma in i matchen. Det är fördel honom av mina två i loppet och han går som senast.