V86 TINGSRYD 8 JUNI

ANALYS V86-1

3 Beatrice Trio har imponerat i sina två starter på svensk mark och ser ut att vara en klassklättrare. Slog ett klent gäng i Åmål men intrycket var läckert och det fanns gott om krafter kvar trots en tung resa. Senast fick hon resa i draget i andra utvändigt och avgjorde enkelt via 10 sista 700. Har läge för att få ett liknande upplägg nu och hon tål att dra upp spurten tidigt. Det är tuffare emot nu men det är en mycket bra chans om hon fortsätter på den inslagna vägen och vi inleder med ett singelstreck.

9 Rose Hill travade sista 1100 i tredjespår men avgjorde ändå åkandes via 11,6 sista 400 senast. Hon såg fin ut och är första motbudet.

11 Ivanka Amok vann fyra av fem starter som treåring, galopperade vid förlusten. Ifjol blev det bara tre starter men i årsdebuten såg det ut som att hon är kraftigt på gång igen. Gynnades av hårt tempo då men avgjorde på snyggt sätt. Är säkert vassare nu och hon ska räknas tidigt.

12 Palmyra var mycket rejäl i debuten för Lövgren och vann på en 11-tid över distansen från ledningen utan att vara bottnad. Står svårt till här men måste ändå behandlas med respekt.

7 Conrads Lill Babs ”flög” till spets och vann enkelt senast i bra stil senast. En liknande insats räcker långt även här.

Spetsstriden: 1 Columbia öppnade snabbt senast. 4 Queen Ligus är anmäld med bike för andra gången, var riktigt kvick och spetsade från spår sju i första gången hon tävlade med jänkarvagn. 5 Velten Isabel var bra med från start vid V86-segern i vintras. 7 Conrads Lill Babs har spetsat enkelt i sina tre starter med framspår bakom bilen. Queen Ligus och Conrads Lill Babs är de hetaste spetsbuden.

A: 3 B: 9-11-12-7-4-1-5-10 C: 2-8-6

ANALYS V86-2

5 Cobra visade väldigt hög kapacitet för klassen vid segern i Gävle. Intrycket drogs ner av att han sprang och bröt väldigt mycket, speciellt i kurvorna och med tanke på det är det ett stort plus att starta i Tingsryd där det inte blir lika många kurvor att runda. Han spetsade från innerspår vid senaste segern i Italien och är snabb ut. Att han varit struken för feber efter senaste starten och fått en paus är inte optimalt men Björn Goop i sulkyn är spännande och löper Cobra upp i närheten av sitt kunnande blir han svårslagen.

7 Inspiration var tränare Lövgren mycket nöjd med efter försöket till Kungapokalen och i finalen gjorde fyraåringen vad man kan begära via sista 11,5 sista 800 från femte invändigt. Går ner rejält i klass här och är en tuff utmanare.

2 Braddock har hårdhet från V75 och övertygade vid spurtsegern senast. Det ser ut att vara toppform och han har två av två på Tingsryd. Han kan öppna bättre än medium och streckas tidigt från ett bra läge.

8 Cester gick en stark långspurt senast (11,5 sista 800) och vann smått överlägset utan att se speciellt trött ut senast. Har ett svårt spår här men på intrycket senast ska han inte räknas bort.

9 Denarius såg ”klar” ut i spets i början av upploppet men stumnade sista 100 senast. Tränare Nordström har haft SprinterMästaren i sikte med honom en längre tid och distansen är ett plus. Bakspåret är dock ett stort minus då han är mycket startsnabb. Aktuell om streckar flera.

Spetsstriden: Flera snabba och här kan det gå undan. 1 Ottens Filosof har spetsat från innerspår på Tingsryd men lär släppa. Vi bygger tipset på att 5 Cobra med startvasse Björn Goop sitter i ledningen i första sväng.

A: 5 B: 7-2-8-9-10-4 C: 6-11-3-1

ANALYS V86-3

4 Ivory Am testades barfota runt om för första gången senast och var fin vid lätt seger från ledningen. Hon är bra för klassen och får tipset men då det är risk att hon får svar i spetsstriden väljer vi att strecka på.

3 Global Believer galopperade omotiverat ut på sista varvet på Charlottenlund senast. Spetsade utan problem och vann enkelt på bra sätt näst senast. Från ett passande läge är nog taktiken att försöka leda från start till mål.

Välstammade 10 Swish the Cash visade stort kunnande och rätt löpskalle då han avgjorde den tunga vägen. Det här ser ut att vara en häst för de större årgångsloppen senare i år men bakspår och kort distans är nog inte riktigt hans grej. På Tingsryd brukar det dock bli full körning och då kommer han in i matchen.

1 Cheyenne Selva är fartfylld men osäker. Avslutade starkt och avgjorde knappt vid segern i februari och vid segern i mars hade han full kontroll från ledningen. Återkommer efter paus och är lite svår att sätta in här. En typisk outsider.

I ”outsider-facket” placeras även 7 Fantom Godiva in. Han visade sitt stora kunnande vid två smått överlägsna segrar från ledningen i februari. Han testades barfota i de två starterna i april och då blev det galopp i första sväng. Samma balans ser det ut att bli igen och att han vilat kort gör honom lite svårbedömd.

8 Steady Victory har varit rejäl vid segrarna i maj. Han ser ut att vara inne i en fin utvecklingsfas och är inte borta trots läget.

9 Ares B. har lopp i kroppen och är en tänkbar skräll.

Spetsstriden: 1 Cheyenne Selva var snabb vid senaste segern.  3 Global Believer har varit snabb i båda sina starter med barfotabalans och jänkarvagn. 4 Ivory Am har varit rapp i båda sina starter med framspår bakom bilen och lär utmana rejält.

A: 4-3-10 B: 1-7-8-9-12-6-2 C: 11-5

ANALYS V86-4

5 Just Perfect Sisu vann knappt men säkert från ledningen i Tingsryd senast. Det såg nog hårdare ut än det var för kusken/tränaren krävde inte så mycket av sin häst. Tuffare motstånd nu men treåringen är under stadig utveckling och kan leda runt igen.

8 Segway travade 13,5 sista 1900 efter galoppen senast och är kapabel. Har även visat bra kunnande vid sina segrar och nu kan det bli första barfota runt om och första jänkarvagn. Ett givet streck trots det tråkiga spåret.

12 De Gaulle Grif har körts till ledningen och vunnit enkelt vid sina segrar. Senast fick han trava utvändigt ledaren ungefär halva loppet och stumnade lite sista biten. Är bara tre år och möter äldre hästar från ett svårt spår men det låter väldigt positivt från stallet och ”BG” borde passa perfekt bakom honom.

3 Tailored Arrival var duktig vid segern för tre starter sedan. Näst senast var det inte samma tryck i honom och senast blev det galopp direkt. Intressant om det blir första barfota nu och från ett perfekt läge är han värd ett streck.

6 Guardian Angel spurtade bra näst senast och fullföljde klart godkänt i snabb avslutning senast. Lättas i balansen och byter till jänkarvagn igen och är en av flera med chans.

2 Duchess W.F. har höjt sig barfota och trots att det blivit två plumpar på slutet så ser formen ut att vara intakt. Hon kan skrälla med rätt resa.

Spetsstriden: Lurigt då det är ett par som gör debut bakom bilen. 2 Duchess W.F. är startsnabb. 5 Just Perfect Sisu kördes till ledningen senast och lär laddas igen. 8 Segway har ”racerutrustning” och det kan kanske bidra till en snabbstart.

A: 5-8-12-3 B: 6-2-11-9-7 C: 1-4-10

ANALYS V86-5

4 Harran Boko har ingen vidare resultatrad men vi tycker ändå att han ska ha en väldigt bra chans att spåra det här loppet från start till. I årsdebuten, i V75 för tre starter sedan, galopperade han när han fick fritt från rygg ledaren 300 kvar. Nu skrällvann Tycoon Conway Hall loppet från positionen i rygg på Harran men vi tror att Harran Boko vunnit utan galopp. Gången efter var han tvåa bakom Extreme och senast galopperade han i första kurvan och även på nytt i kön i slutsvängen. Dubbla galopper är förstås inget plus men vi tror att det var ett olycksfall i arbetet. Han brukar nästan alltid tävla barfota runt om men är nu anmäld med skor bak. Men han gick med skor på alla hovarna näst senast. Vi tror på tidig spets och hittar sedan ingen riktig grovjobbare som pressar på utsidan. Spik!

1 Racing Mange var chanslös att hålla ut Harran efter 150 meter då de mötes i Kalmar näst senast men fick gratisspets och vann sedan bekvämt. Mange är klart på gång och satt fast med gott om krafter kvar i ett försök i Sweden Cup. Löser det sig är han förste utmanare.

Unghäststjärnan 3 Bythebook gjorde sin första start på över 1,5 år i början av maj och hakade på klart bra från andra utvändigt. Det var inte vem som helst han hade rygg på utan det var elitloppstvåan Hail Mary. Bythebook avslutade 09,2 sista 800. Har varit struken för en sårskada efter det men är säkert i ordning igen. Han är snabb ut vid laddning.

5 Tycon Conway Hall verkar inte veta att han är tolv år gammal. Han radar upp topplopp på löpande band och är given vid gardering.

Spetsstriden: 3 Bythebook är snabb ut och öppnade bl.a. 06,5 första 500 i finalen av SprinterMästaren för två år sedan. Han tar sig nog förbi de två invändiga med sedan är frågan om man kan eller ens vill försöka ta emot 4 Harran Boko. Vi säger nog att en felfri Harran Boko är spetsfavorit.

A: 4 B: 1-3-5 C: 2-9-10-7-6-8

ANALYS V86-6

Två varv runt Tingsryds milebana bana ska avverkas i V86-6 och det handlar således om 3218 meter. 7 Galantis vinner inte så ofta (4 på 47 starter) men han blixtrar emellanåt till med riktigt vassa insatser. Formen är väldigt bra för dagen och senast satt han fast med gott om krafter kvar i silverfinalen där Oscar L.A. var smått överlägsen. Intrycket på Galantis var mycket bra efter en resa i tredje invändigt. Det finns i leken att han skulle kunna köra sig till spets efter en bit men han har bra chans med ett rygglopp också. Däremot kan det bli tufft om han hamnar utvändigt utan rygg.

3 Ornello vann på distansen på just Tingsryd senast och gjorde det bra efter att stora delar av loppet gått utvändigt utan rygg långt bakom en hetsig ledarhäst. Ornello gillar alltså både distansen och banan men man ska tänka på att senast stod han perfekt inne i loppet och mötte enklare hästar. Nu ställs han mot hästar som har betydligt mer pengar på sig än vad han har.

8 Moses kan mycket i ljusa stunder men dessa stunder har inte varit så frekventa på sistone. Nu återkommer han efter en månads tävlingsuppehåll. Med rätt form duger han långt och han har normalt sett inga problem med distansen.

4 Toto Barosso är snabb men galopperar för ofta. Inte borta om han sköter sig.

6 All Star var nära vinsten senast och han gör det ofta bra utan att sticka nosen först så ofta.

10 Taxi Out gillar lång distans högt och rent och får sista strecket.

Spetsstriden: Över 3218 meter är spetsstriden knappast speciellt avgörande. 4 Toto Barosso och 5 Counterfeightr är båda snabba men vi tror inte att de är så angelägna att köras i ledningen över den här distansen. 6 All Star kan vara först framme och överta men det är heller inte helt givet att han körs i front över 3218. 7 Galantis kan möjligen få överta i ett tredje skede. Även 3 Ornello vill nog åt ledningen men frågan är om han hinner före Galantis. Viss fördel den sistnämnde.

A: 7-3-8 B: 4-6-10 C: 5-2-1-9

ANALYS V86-7

Ett öppet och streckkrävande Klass I-försök där strecken lär spridas. 8 Aragorn As är en riktigt bra häst som den här tiden ifjol gav Zorro Wind en rejäl match i ett V75-lopp på Mantorp efter en minst sagt tung resa med tredjespår fram utanpå ledaren mitt i loppet. Aragorn landade som tvåa på 11,1/1640 auto. Efter V75-finalen i början av juli, där han galopperade bort sig, blev det ett långt uppehåll. Han återkom i ett lunchlopp förra veckan och gjorde då sin första start som valack. Han fick då lämna andra utvändigt 1300 meter från och via utvändigt ledaren sista 1100 visade klockan 11,6 sista 1000 och 10 sista 800. Han fick inte riktigt slag på ledande Dream Creation men höll mycket bra. Lopp i kroppen nu och han får tipset trots läget.

11 High Line Pellini är en helbror till självaste Readly Express och har fem segrar på nio starter. Segrarna är tagna i ganska enkla sällskap men han har visat toppform. Två gånger har han provat V75 men då har det blivit lite fel. Första gången gick han 11,5/1640 auto i skuggan av en oerhört bra Il Forte och då travade han i andraspår utan rygg nästan halva loppet. Från bakspår krävs det lite tur och framför allt tempo men får han det så kan han vara starkast över det långa upploppet. Senast var han smått överlägsen trots en resa utanpå ledaren så formen sitter där.

1 Loyal Cash fick stenhårt press i ledningen senast och det var inte mycket att säga om att det blev stumt sista biten efter 1.08 första 500 och 1.10,9 första 1000 över 2140. Tio dagar mellan loppet kan vara i minsta laget men har loppet ”satt sig” rätt blir det mycket intressant.

6 Catman di Celle avslutade fullt godkänt från tredje utvändigt i ett överpacat lopp senast men travet fungerade inte perfekt. Nu blir det en månad mellan loppen och funkar travet bättre kan han räcka långt. En typisk outsider.

7 Rare Magic fick tuff press i ledningen senast och orkade inte. Bättre distans nu och han är startsnabb men har spår långt ut.

3 Katalonia var bra vid spetsseger senast men ströks för en sårskada i finalen förra helgen. Hon är väldigt startsnabb men motståndet är tuffare nu.

4 Hilltop Hawk var godkänd men inte mer från andra utvändigt senast men har nu ett lopp i kroppen.

Spetsstriden: Här kan det gå undan från början. 1 Loyal Cash öppnade snabbt från samma läge på Solvalla senast. Här gäller det i första hand att hålla ut 3 Katalonia. Kanske hon är snabbare. Utifrån provar nog även 7 Rare Magic men vi håller trots allt Katalonia som knapp spetsfavorit.

A: 8-11-1 B: 6-7-5-3-4 C: 9-2-10-12

ANALYS V86-8

4 Eros Zola provade två gånger i V75 förra meetinget i försök att kvala in till bronsfinalen under elitloppshelgen men lyckades inte. Näst senast galopperade han bort sina möjligheter innan start. Senast, på Lunden, hamnade han bra till i andra utvändigt men i spets satt en viss Zeudi Amg och mot henne fanns inget att göra. Eros Zola fick attackera 600 kvar men var lite matt redan 300 kvar och fick nöja sig med en fjärdeplats. Nu är det troligen sista chansen för Eros Zola att komma med i en bronsfinal. Hästen kan massor i ljusa stunder och har bl.a. vunnit på 10,9/1600 auto efter att ha rundat allt från kön. Han hittade formen i juni ifjol och med början den 24 juni vann han sex lopp i följd. Vi har känsla för att hästen i är i ordning på onsdag och från ett bra läge bakom bilen och perfekt inne på pengarna var det inte långt ifrån att han spikades.

1 Cash Cowboy var godkänd men kanske inte så mycket mer från tredje utvändigt senast. Han avslutade strax under 12,5 sista 800 på en regnblöt bana men var utan chans mot Joy Alissa som travat utvändigt utan rygg sista 900. Har äntligen ett bra läge och det kan räcka långt.

9 Hipster Am avslutade bra via 10 sista 800 i bronsfinalen i lördags. Han brukar ofta hamna i spets genom sin startsnabbhet men han går även bakifrån och 1609 meter ser vi som ett plus. Första gången med Björn Goop i sulkyn är också lite spännande och läget behöver inte vara fel.

11 Larry Wood var positiv då han kvalade in till Kungapokalen och han avslutade bra och visade form senast. Är anmäld i bike för första gången och dessutom barfota runt om och så har han bara tävlat en gång förut. Tråkigt läge förstås men på en milebana är det inte lika dåligt.

5 Eight Hour är snabb ut och älskar ledningen. Kommer hon dit säljer hon sig dyrt

Spetsstriden: Flera startsnabba här. 1 Cash Cowboy har läget och han ska försöka hålla ut 3 Fromheaven Idzarda, 5 Eight Hour och 6 Izzi’s Newport. Vi håller nog Eight Hour som knapp spetsfavorit.

A: 4 B: 1-9-11-5 C: 6-12-8-2-7-3-10

V86-SYSTEMET:

V86-1: 3 Beatrice Trio (9-11)

V86-2: 5 Cobra (7-2)

V86-3: 1,3,4,7,8,9,10 (12-6)

V86-4: 2,3,5,6,8,12 (11-9)

V86-5: 4 Harran Boko (1-3)

V86-6: 3,4,6,7,8,10 (5-2)

V86-7: 1,3,4,5,6,7,8,11 (9-2)

V86-8: 1,4,5,9,11 (6-12)

1 x 1 x 7 x 6 x 1 x 6 x 8 x 5 = 10.080 rader/2520 kronor

INTERVJUER

V86-1

1. Columbia – Manuele Casillo: Har varit skadad och borta i fyra månader men har nu två lopp i kroppen och blir bättre och bättre för varje lopp hon får. Hon tar steg hela tiden mot toppformen och hon är snabb från början men vi får se vilket upplägg vi väljer. Det är bra hästar emot men hon ska kunna vara med där framme. Fortsatt barfota fram, norskt huvudlag och jänkarvagn.

3. Beatrice Trio – Admir Zukanovic: Har jag varit jättenöjd med i de här två starterna hon gjort sedan hon kom till Sverige. Hon har fått två vettiga lopp och det har varit en medveten matchning med siktet på det här loppet. Hon tränar fint och det känns som att det finns mer utveckling i henne. Hon är långbent och klarade ju av en 800-meters bana på bra sätt och en milebana ska fungera minst lika bra. Hon visade senast att hon kan öppna bra och hon behöver inte spets men det skulle vara en fördel. Hon ska duga bra i den klassen hon befinner sig i och det blir fortsatt barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

11. Ivanka Amok – Andreas Lövdal: Är en bra märr som varit väldigt fin hittills. I comebacken senast blev det lämpligt då det blev bra kört för henne men hon avslutade bra. Hon känns bra i träningen efter och hon är vass till slut om hon får rätt lopp. Jag har inte hört något om några ändringar så troligen fortsatt barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

V86-2

2. Braddock – Fredrik Persson: Han hade startat i tuffa lopp en tid och senast gick han ner i klass och avslutade fantastiskt fint. Han tränar fint och kan öppna bra utan att vara någon blixt. Som han visade senast är han spurtstark och han trivs på Tingsryd. Han är den jag tror mest på av mina i omgången och det blir barfota runt om, open eye huvudlag och vanlig vagn som senast.

4. Jeopardy – Conrad Lugauer: Hon fick dödens senast, det är inte riktigt henne grej och därför det dåliga resultatet. Formen är bra, hon har tränat bra. Förutsättningarna är faktiskt ganska bra, hon trivs säkert på en milebana. Jag har inte planerat några ändringar, hon kommer att gå med halvstängt huvudlag som senast.

5. Cobra – Alessandro Gocciadoro: Han drogs med feber inför den senaste starten och fick strykas. Efteråt har hästen tränat normalt och bra. Distansen och banan borde passa hästen perfekt, då han inte gillar att springa i snäva kurvor. Han är mycket snabb från start och jag är säker på att han kommer att göra ett bra lopp på den här typen av bana. Det blir inga ändringar, utan barfota runt om och jänkarvagn som tidigare.

6. Lovely Lasse – Conrad Lugauer: Var bra i första loppet efter paus och formen är kanske lite bättre nu eftersom han fick lopp i kroppen. Förutsättningarna är ganska bra, jag tror att en milebana kommer att passa honom. Han kommer att gå med halvstängt huvudlag i stället för ett öppet huvudlag nu.

9. Denarius – Per Nordström: Är en snabb rackare som gjorde det bra senast från ledningen och han är i sitt livs form. Jag är nöjd med utvecklingen på honom och distansen är ett plus nu kontra senast. Han går bra även bakifrån och han ska ses med platschans. Tanken är att han ska ut i SprinterMästaren i sommar. Fortsatt barfota bak, helstängt huvudlag och jänkarvagn.

10. Conte Prad – Manuele Casillo: Han vann senast men blev diskad. Han håller toppform och jag är väldigt ”confident” med honom. Han tränar fint och det är en bra häst som om han utvecklas rätt är på väg uppåt i klasserna. Fortsatt barfota fram, norskt huvudlag och jänkarvagn.

11. Benny Trio – Admir Zukanovic: Han fick ett tufft lopp senast i debuten för mig och han visade rätt inställning. Vi fick ett kvitto på att han duger i de här sammanhangen och han har tagit loppet på ett jättebra sätt. Han är fin i träningen men nu blev läget tråkigt så han får gå till slut. Jag är nöjd med honom och han kommer göra ett bra lopp så får vi se hur långt det räcker. Inga ändringar utan fortsatt barfota runt om, blinkershuvudlag och vanlig vagn.

V86-3

1. Cheyenne Selva – Alessandro Gocciadoro: Kommer från två sämre insatser, före det var hon imponerande i två starter. Hon är ganska ny i min träning, men jag tror att hon kommer att få en mycket fin sommar i Sverige och hon kändes väldigt bra i ett snabbjobb på Solvalla förra fredagen. Cheyenne Selva är väldigt snabb från start och jag tror att hon håller ledningen från innerspår. Hon tävlar barfota runt om, med jänkarvagn och helstängt huvudlag.

2. Västerbo Tramp – Conrad Lugauer: Galopperade igen i starten senast, har lite svårt och det kan bli en lite fördel för honom i Tingsryd för att starten är lite mer dynamisk. Han går bäst utan rygg och det kan nog bli svårt för honom i ett 1600-meterslopp då han inte kan öppna så bra. Vi kommer inte att ändra något på honom.

4. Ivory Am – Per Nordström: Är en häst vi har höga tankar om och hon är under stadig utveckling. Tanken är att hon ska ut i StoDerbykval lite längre fram och hon behöver rutin. Hon är både snabb och start och från ett bra spår ska hon kunna vara med långt fram. Det är i alla fall en bra platschans. Fortsatt barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

9. Ares B. – Conrad Lugauer: Jag var jättenöjd med honom senast och formen kommer att vara bättre med lopp i kroppen. Han passar bra på en 1600-metersbana och det kanske blir halvstängt huvudlag. Jag kommer att testa det i värmningen och bestämmer efter den om det blir så.

12. Bowler Day – Fredrik Persson: Fick ett tufft lopp senast och blev trött till slut men han har tagit det loppet bra och håller formen. Läget kunde såklart varit bättre men han är bra och kommer ta många till slut. Fortsatt barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

V86-4

2. Duchesse W.F. – Fredrik Persson: Är en rusartyp som började bra hos mig men sedan har jag försökt bygga upp henne bakifrån. Hon känns jättefin i träningen och då hon är stor ska hon passa bra på banan. Jag tror hon ska kunna öppna bra och det blir barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

5. Just Perfect Sisu – Per Nordström: Var bra senast när vi kunde köra oss till ledningen efter en bit. Hon behöver rutin och hårdhet och hon kan öppna rätt bra. Det är nog kanske bästa chansen tillsammans med Ivory Am. Fortsatt barfota bak, halvstängt huvudlag och vanlig vagn.

6. Guardian Angel – Flemming Jensen: Han har inte startat på några veckor utan fått en träningsperiod. Hon har växt mycket och när hon slutar växa så räknar vi med att hon går uppåt i klasserna. Hon har bra kapacitet och det är en snabb häst men nu blir det ett snällt upplägg och köra till slut. Jag har anmält barfota bak och jänkarvagn men vi får se hur det blir, det kan bli så att vi kör som senast.

12. De Gaulle Grif – Manuele Casillo: Han kom till Sverige för drygt två veckor sedan och han är en av de bästa treåringarna i stallet. Han är lite extra och har riktigt bra kapacitet. Han ska vara här i Sverige innan han går tillbaka till Italien och det italienska Derbyt. Spåret är inte bra men det spelar mindre roll på en milebana. Han är kapabel att vinna och det är min bästa chans i omgången. Han kommer gå med skor, öppet huvudlag och jänkarvagn.

V86-5

3. Bythebook – Alessandro Gocciadoro: Drabbades precis som Cobra av en lättare febersväng och har varit struken efter senaste starten. Han har tränat bra efteråt. Taktiken är inte bestämd ännu, men hästen är i superform, han tar troligen ledningen och ska i så fall köras där, men det är upp till kusken att bestämma. Han tävlar barfota runt om, med jänkarvagn och öppet huvudlag.

4. Harran Boko – Per Nordström: Han har strulat lite på slutet men det är ju som bekant bra fart i honom. Det är fina förutsättningar för honom och milebana passar honom bra. Planen är att komma till ledningen och köra där. Det blir nog bara barfota fram nu, annars öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

5. Tycoon Conway Hall – Flemming Jensen: Har gjort fina insatser mot bra hästar på slutet så formen är fin. Han trivs med förutsättningarna och är ute över sin bästa distans. Han kommer stå för en liknande prestation som han gjort på slutet och hur långt fram han kan vara beror på vilket lopp han får. Det är fördel honom av mina två i loppet. Fortsatt barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

6. Sandsjöns Enzo – Conrad Lugauer: Han var faktiskt jättebra efter senaste galoppen som hade att göra med att han var lite för motiverad. I mina ögon är det ett bra tecken och formen är bra. Förutsättningarna är bra och inga ändringar är planerade på honom.

8. The Real Star – Fredrik Persson: Han gör bra lopp hela tiden men nu går han upp i klass och kommer troligen hamna illa till från ett dåligt läge. Vi får sedan vara nöjda med en peng. Fortsatt barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

9. Bandit Brick – Flemming Jensen: Han gjorde senast sitt bästa lopp sedan han kom till mig så han håller toppform. Härifrån får vi hoppas att han får ett fint lopp och sedan köra till slut. Inget tyder på något annat än att han gör en bra insats på nytt. Fortsatt barfota runt om, murphy invändigt och samma vagn.

V86-6

3. Ornello – Conrad Lugauer: Vann på ett jättebra sätt senast. Formen är på topp och förutsättningarna är bra. Han kommer att tävla likadant som senast.

V86-7

6. Catman di Celle – Alessandro Gocciadoro: Kom inte med i STL-finalen på Solvalla och då bestämde vi oss för att satsa på det här loppet. Banan borde göra gott för hans aktion, även om han tävlat bra på alla typer av banor. Han har ett speciellt sätt att trava, men det är hans sätt att röra sig på och han har verkligen enorm potential. Han tävlar som vanligt med skor, öppet huvudlag och med jänkarvagn.

8. Aragorn As – Andreas Lövdal: Han gjorde ett jättebra lopp i comebacken och höll bra efter att ha synat Dream Creation. Allt verkar bra med honom efter och det är en kapabel häst som fick ett knepigt läge igen. Han kan öppna bra och står sig bra i klassen. Han lär gå som senast barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

V86-8

4. Eros Zola – Flemming Jensen: Han var dålig näst senast på Örebro men bättre senast och jag räknar med att han är ännu bättre på onsdag. Han har bra förutsättningar och han står sig bra i klassen. Jag tycker han har kapacitet för Silverdivisionen. Vi får se efter värmningen om det kan bli aktuellt med ett helstängt huvudlag, annars barfota runt om och jänkarvagn som senast.

10. Arvid S.H. – Fredrik Persson: Han kom aldrig riktigt in i loppet senast men gick ett bra sista varv i skymundan. Han är fin i träningen och håller bra form. Han är en bra avslutare och får ses som en outsider. Fortsatt barfota runt om, open eye huvudlag och vanlig vagn.