V86 till Åmål 7 juni

V86 har nu dragit ut på turné över sommaren och veckans anhalt är Åmål. Kom ihåg att banan mäter endast 800 meter och att upploppet är väldigt kort!

V86-1

Rank
A: 4 B: 5-10-1-7-3 C: 9-8-2-6

Analys
Ett försök till Silverdivisionen över lång distans som inte håller speciellt hög klass. 4 Park View spetsade och släppte ledningen då han startade i V75 i Örebro och fastnade med krafter kvar. Visade form senast även om han inte kunde utmana en bra ledare men avslutade 10,3 sista 800 i tredjespår utan rygg. Han är snabb ut och har vettig chans att leda runt om trots att lång distans inte är hans bästa sträcka. Han var riktigt bra då han gjorde ett par starter på svensk mark den här årstiden ifjol.
5 Global Bookmaker svarade för en stark årsdebut i V75 senast. Avslutade 10,5 sista 800 från fjärde utvändigt via vida spår men var chanslös mot en mycket vass Blumen Indal. Global Bookmaker lär gå framåt en hel del med loppet i kroppen. Han har inte lyckats vinna på sju försök över lång distans men svarat för ett par bra insatser.
10 A Good Point fullföljde bra bakom Four Guys Dream och Aetos Kronos efter en resa i andra utvändigt näst. Senast satt A Good Point rygg på ledaren i ett taktiklopp och visade fortsatt form via 09 sista 400 bakom en vass ledarhäst. Bakspår på Åmål är som bekant knepigt men över lång distans är det inte lika farligt.
1 Bear Hope sköt till bra från rygg ledaren och har fin form. Behöver få det lite serverat och har läge för det nu. Aktuell om man streckar flera.
7 Randemar R.D. fick det serverat vid segern näst senast men sköt till vasst via 10,5 sista 800. Var sämre senast och är inte jättehet från spår långt ut.
3 High Flyer spetade och släppte näst senast men tappade ändå och hängde mest med senast. Han letar efter formen och får visa bättring.

Spetsstriden
1 Bear Hope kunde inte hålla upp innerspåret i Åmål senast och var chanslös att svara ut 3 High Flyer då de möttes i höstas. 4 Park View var snabb från spår mitt bakom bilen i Örebro och de invändiga hästarna borde inte bråka med honom. 5 Global Bookmaker kan öppna men tar knappast en längd en längd på Park View.


V86-2
Rank
A: 13 B: 6-8-7-4-10-9-11 C: 2-14-5-1-3-12

Analys

Ett Diamantstoförsök som för ovanlighetens skull avgörs över drygt 3000 meter, vilket ju motsvarar fyra varv i Åmål. Det är bara en häst som har en seger över lång distans och loppet är lurigt. 13 Global Confession avslutade starkt via 09,6 sist 800 i skymundan näst senast. Hon har öppnat snabbt från springspår tidigare och kusken är ju vass på att pricka starten. Med rätt resa är det bra chans och spelar man ett mindre system är hon en tänkbar spik i ett annars streckkrävande lopp.
6 Samedi fungerade inte i senaste starten och återkommer efter en träningsperiod. Har öppnat ojämnt från springspår hittills i karriären men med Goop i vagnen är det favorit på att det blir en bra start. Skulle man hitta till ledningen är mycket vunnet.
8 Athena Face var för peppad och galopperade direkt i ett tufft stolopp under elitloppsfredagen, travade sedan 12,2/1900 på ett bra sätt. Går ner i klass här och felfri dyker hon upp i striden.
7 Hera Hammering inledde året riktigt bra men var lite sämre senast. Hon är härdad i tuffa gäng och klart bättre än raden. Visar ingen vidare startsnabbhet men borde passa över distansen och ska streckas tidigt.
4 Solöns Skrammel kördes snällt i ryggar i andraspår efter vila senast och fullföljde bra via 12,7 sista 800 med 11-fart sista 400. Hon har bra grundkapacitet och är en luring.
10 Tasherit fick maxutdelning i tufft gäng senast. Hon blixtrar till ibland och är inte borta med rätt resa.
9 Isabelle Sisu fullföljde bra i ett överpacat lopp senast. Kan skrälla om det klaffar.
11 Golden Opportunity kan en del och är vass om hon får smyga med. Ett rysarbud.

Spetsstriden
2 Our Pearl kan öppna men körs knappast i ledningen över den här distansen. 4 Solöns Skrammel travsäker och kan kliva iväg rätt bra. Björn Goop och 6 Samedi är nog mest angelägna att nå ledningen.

V86-3
Rank
A: 6-5 B: 10-7-4-11-8 C: 9-12-3-1-2

Analys
En spårtrappa för kallblod som är öppen och spelvänlig. 6 Kinge Svarten var skadedrabbad ifjol men nu verkar han vara tillbaka i riktigt fin författning. Vann ett P21-lopp näst senast men det var bra hästar emot och han fick ett tungt lopp. Senast spetsade han från innerspår och hade full kontroll. Han är snabb bakom bilen och hittar man till ledningen så är det hästen för övriga att slå.
5 Fantomet fick trava utvändigt ledaren i högt tempo och höll starkt senast. Spurtade bra i spåren senast och formen ser ut att vara på topp. Distansen passar och han är ett hett segerbud.
10 Guli Frodo var riktigt bra då han vann ett V75-lopp i april. Travade 23,5 sista varvet och fastnade med krafter kvar i skymundan i onsdags. Täta starter borde därmed inte vara något problem och stämmer det lite från bakspåret blir han farlig.
7 Sambo Ö.K. visade bra styrka då han avgjorde via spåren näst senast. Det var inte riktigt samma tryck i honom senast men det gick fort till slut då. Han har inget problem med distansen och nu blir det första med rycktussar. En av flera med chans.
4 Lysjö Kasper stod tufft till med tillägg på riktigt bra hästar senast. Har inte riktigt utvecklats som man trodde men besitter bra fartresurser och ska räknas.
11 Tangen Braute fick chansen för sent näst senast och avgjorde utvändigt ledaren på ett tilltalande sätt senast. Har en tuff uppgift nu men ska inte nonchaleras.
8 Kaptein Kuling har mycket fart men har galopperat till slut de två senaste starterna, det blev även galopp i sista sväng då han startade på Klosterskogens 800-metersbana nyligen. Kan få problem med de snäva kurvorna och rankas därför ner.

Spetsstriden
3 Lättis är startsnabb men lär släppa direkt. 4 Lysjö Kasper med Jepson borde komma iväg bra men mycket talar för att 6 Kinge Svarten är den tidige ledaren.


V86-4
Rank
A: 2 B: 3-7-5-9 C: 1-6-8-4

Analys
Ett försök till Gulddivisionen där merparten blivit till åren och sett sina bästa dagar. Järnladyn 2 Racing Brodda håller fortfarande bra nivå och formen är det inget fel på. Hon fick öppna tufft till ledningen näst senast (08,5 första 500) och hade inte ork att stå emot Sister Sledge och Henry Flyer Sisu näst senast. Racing Brodda var kvick ur startgroparna även i Stoeliten under elitloppshelgen senast men kom inte förbi invändig häst och hamnade i tredje invändigt. Sköt till bra när luckan väl kom och även om det Gulddivisionen nu så är motståndet lättare. Från ett perfekt spår är det bra spets- och vinstchans.
3 Dark Roadster avslutade bra via 10,7 sista 800 i spåren från fjärde utvändigt näst senast men det var inte rätta spänsten och trycket i honom speedrace under elitloppshelgen. Det blev en promenadseger i heatet då båda konkurrenterna galopperade, i finalen var han chanslös både från start och till slut mot Condior. Ändå tvåa i ranken och första reserv då han är den trolige ledaren om vårt singelstreck blir struken.
Spetsälskande 7 Sweetman borde vunnit från ledningen näst senast men några snäpp bättre senast då han drog i eget tempo i täten. Han verkar på gång men här når han knappast ledningen av egen kraft med många snabba invändigt. Aktuell om man tror på favoritfall.
5 High Glider satt fast med sparat i ett ganska tufft guldlopp näst senast och var godkänd senast utan att det slog ”gnistor”. Tänkbar vid större gardering.
9 Remarkable Feet har inte vunnit på länge och letar efter formen. Är dessutom bäst i ledningen så bakspåret är ett stort minus.

Spetsstriden
1 Ragazzo da Sopra är snabb men innerspår i Åmål är knepigt och i den form han är i nu så är han nog dessutom nöjd med rygg på vår vinnare. 2 Racing Brodda har varit riktigt snabb de två senaste och var även kvick vid senaste segern. Vi bygger tipset på att hon spetsar. 3 Dark Roadster är ruggigt vass vissa dagar men det var inte det rätta trycket i honom i speedracet senast. 7 Sweetman gillar som sagt spets men får svårt från spår långt ut.


V86-5
Rank
A: 4-5-10 B: 12-3-9-1-11 C: 6-2-7-8 

Analys
Ett Klass I-försök som håller jämn och rätt bra nivå. Fem streck känns starkt och tipset ges till 4 Theycallmesixten. Han har två lopp i kroppen och har den senaste genomköraren satt sig rätt så borde toppformen vara nära. I comebacken avslutade han bra trots att han fick en rätt så dryg inledning av loppet. Senast så fick han tugga på i tredjespår hela loppet, han höll farten urtappert och var bara en dryg längd efter i mål. Han kan öppna bra, vunnit tre av sex från spets, och i ledningen blir han svårslagen men visade ju senast att han även tål jobb.
5 Luca Vialli Boko stod för ett riktigt bra lopp senast då han höll farten bra från spets mot en så pass bra häst som Oscar L.A. Han kan öppna vettigt och borde inte hamna allt för illa till, sedan tål han att göra loppen på egen hand och han är ett tidigt bud.
10 Sultan Sea var ute i ett tufft Breeders-lopp senast efter paus och gjorde det riktigt bra bakom bra hästar, Global Dubhe och H.C.´s Crazy Horse. Det loppet borde ha fört fram honom formmässigt och den lite längre distansen är bara en fördel. Blir det tempo på loppet känns han het trots läget på Åmål och det faktum att det kan bli första barfota runt om gör det än mer intressant.
12 The Eagle har formen i zenit och duger bra i sammanhanget men från det här läget behövs det klaff. Visade 1.12 sista 1900 senast efter en inledande galopp, så fart finns.
Sista strecket till 3 Dartboard som alltid omgärdats med rätt så bra rykte. Senast gick han klart positivt och då var det första jänkarvagn. Här kan han få ett fint smyglopp i främre träffen och då kan fullträffen komma.

Spetsstriden
1 Dynamic Twister kan öppna vettigt men ett smyglopp efter långt uppehåll är att vänta. 2 Victor C. är snabbare och den som borde vara första till plankan. 3 Dartboard kan öppna klart bra men får nog svårt att hålla ut 4 Theycallmesixten som hålls som spetsfavorit.


V86-6
Rank
A: 4-6-7 B: 10-3-5-1-8-13 C: 2-11-9-14-12-15

Analys
Ytterligare ett rätt jämnt lopp där man ska strecka hela B-gruppen för att vara på den säkra sidan men vi behöver gå kort här och väljer en trio med bra kapacitet och fina lägen. Tipset till 6 Belgique, som står till för ledningen och därifrån blir han inte lätt att ta sig förbi. Han visade tidigt bra kunnande och redan i andra starten segrade han på 15,5 full väg efter att ha tagit några felsteg in mot första sväng och tappat längder, kunde sedan ändå avgöra lätt från dödens. Har nu lopp i kroppen vilket så klart är bra.
4 Ramos har inlett sitt tävlande fint med fem segrar på sju starter. Han kommer från en lätt spetsseger där han inte behövde visa hela sitt register. Någon ledning lär det knappast bli här men han har visat att han kan öppna bra från snäva spår så en bra position ska kunna hittas. Sedan har han en fin avslutning att tillgå så han ska räknas tidigt.
7 Loaded Olle var det rappare intryck på senast när man ryckt skorna på honom för första gången. Han pep till ledningen per omgående från springspåret och vann sedan lätt. Skulle han lyckas komma till ledningen så är han hästen att slå.

Spetsstriden
1 Iconic kan öppna bra men får nog ändå svårt att hålla upp ledningen men en fin position lär det bli. 4 Ramos öppna bra från snävt spår för fyra starter sedan och han är ju rapp i benen så han lär inte tappa från början men han får svårt att blanda sig i spetsstriden. Hetaste spetsbuden kommer från springspåren och rätt klar favorit på läget är 6 Belgique men 7 Loaded Olle är också snabb, spetsade från springspår i den senaste starten.


V86-7
Rank
A: 6-5-1 B: 3-12-10-7-9-2 C: 8-4-11

Analys
Ett Klass II-försök där en trio höjer sig och vi streckar dessa. Tipset till 6 Head of State som varit riktigt bra på slutet. Näst senast fick han tuffa på i dödens med Dee Godfather i rygg men visade fin inställning och svarade säkert ut denne över upploppet. Senast var han ute i ett tuffare Klass II-försök, då gick han nytt rekord och var inte långt efter Generalen D.K. och Sir Express på Lunden. Har de här två senaste genomkörarna satt sig rätt så är det möjligt att han bara är tuffast här.
5 Eton Degato öppnade snabbt i ett Kungapokalskval för tre starter sedan och han står till för ledningen. Senast höll han bra från dödens så formen sitter där. Han blir svår att rå på från spets. Men det är inte helt givet att han kommer förbi några snabba invändigt.
1 Matadore är en startkatapult som när han är i harmoni öppnar mycket snabbt. Han har vunnit alla lopp från spets och skulle han hålla upp ledningen är han spännande. Han har lopp i kroppen så formen ska vara på väg uppåt.
Vill man strecka vidare så är 3 Estella Nova tidig. Hon har ett fint läge, är snabb ut men ett frågetecken för formen måste sättas då det var två månader sedan hon fick ett riktigt lopp i kroppen.

Spetsstriden
1 Matadore är mycket snabb och laddas för fullt då han trivs bäst i spets. Innerspår på Åmål är inte helt optimalt men chansen finns absolut att han håller upp ledningen. 3 Estelle Nova kan öppna vasst liksom 5 Eton Degato. Det lär bli full körning genom första sväng, jämn spetsstrid.

V86-8
Rank
A: 3 B: 11-6-5-1-2-7-8-10 C: 9-4-12

Analys
Ett bronslopp avslutar omgången och här väljer vi att lämna 3 Aramis Face ogarderad. Han har en lämplig uppgift framför sig med fint läge över kort distans. Han är explosiv första biten och borde hitta till spets och därifrån har han tagit sex av sina åtta segrar. Det finns några snabb utifrån men vi tror på spets och slut i epilogen.
Streckar man vidare så ska man tänka på 11 Nugget Zon tidigt. Han har kunnande som räcker långt här om han skulle tävla på topp. Även 5 Gentletron och 6 Sweet Lins är aktuella då de är snabba från start och visat form på slutet. 1 Immigrant Am och 2 Draupner är även de möjliga från fina lägen.

Spetsstriden
1 Immigrant Am kan öppna bra men är knappast tillräckligt snabb för att hålla ut 3 Aramis Face, som är mycket snabb första biten. Utifrån öppnar 5 Gentletron och 6 Sweet Lins bra men får svårt att ta en längd på Aramis Face.


Systemet

V86-1
4 Park View
5 Global Bookmaker
10 A Good Point
———————————
1 Bear Hope
7 Randemar R.D.
3 High Flyer
9 Townshend Broline
8 Monfalcone
2 Tournado Dream
6 Nisse Sånna

V86-2
13 Global Confession
6 Samedi
8 Athena Face
7 Hera Hammering
4 Solöns Skrammel
10 Tasherit
9 Isabelle Sisu
11 Golden Opportunity
———————————
2 Our Pearl
14 Curie
5 Elva Rapid
1 Callie Vingboons
3 Olga Lock
12 Paramount Tile

V86-3
6 Kinge Svarten
5 Fantomet
10 Guli Frodo
7 Sambo Ö.K.
4 Lysjö Kasper
11 Tangen Braute
8 Kaptein Kuling
———————————
9 Olav
12 Eikmann
3 Lättis
1 Justus N.A.
2 Björnemyr Dennis

V86-4
2 Racing Brodda
———————————
3 Dark Roadster
7 Sweetman
5 High Glider
9 Remarkable Fee
1 Ragazzo da Sopra
6 Final Dream
8 Baron Gift
4 Test Drive

V86-5
4 Theycallmesixten
5 Luca Vialli Boko
10 Sultan Sea
12 The Eagle
3 Dartboard
———————————
9 Marion Mark
1 Dynamic Twister
11 Mud Hill
6 Il Frate Am
2 Victor C.
7 Boots Hanson
8 Livi Poldark

V86-6
6 Belgique
4 Ramos
7 Loaded Olle
———————————
10 Pure Fortune
3 La Fille de Niky
5 Pennywise
1 Iconic
8 Listas Champion
13 Rulle Roc
2 Jessie
11 Ben Hogan
9 Manhattan Song
14 Go All Night
12 Zelma Laday
15 Strong de la Hoya

V86-7
6 Head of State
5 Eton
Degato
1 Matadore
———————————
3 Estella Nova
12 Superior Bro
10 Oh Ah Kennedy
7 Listas Pippi
9 Mellby Jupiter
2 Easter Valley
8 Global Cutthecrap
4 Jolicoeur
11 Loke Lovebite

V86-8
3 Aramis Face
———————————
11 Nugget Zon
6 Sweet Lins
5 Gentletron
1 Immigrant Am
2 Draupner
7 So Far Away Ås-
8 A Sniper
10 Upcoming Artist-
9 Ikaros di Quattro
4 Whitelighttrotter
12 Brake Cooling

3 x 8 x 7 x 1 x 5 x 3 x 3 x 1 = 7560 rader/1890 kronor


V86-intervjuer

V86-1
1.Bear Hope – Peter Zadel:
Han är inte supersnabb från start och jag hoppas att han inte hamnar för långt bak från innerspåret. Det är annars en fördel att få ett invändigt lopp över 2480 och det blir barfota runt om och jänkarvagn igen.
5. Global Bookmaker – Mattias Djuse: Jag trodde att det skulle fattas lite senast och han var bättre än förväntat. Han är pigg och fin efteråt och jag tror på en bra insats även om distansen kanske inte är optimal. Han går som senast, barfota runt om, jänkarvagn, norskt huvudlag och rycktussar.

V86-2
2. Our Pearl – Ulf Stenströmer:
Hon har fin form men det är svårt att hitta passande lopp och vi provar fyra varv när det är bra pengar att köra om. Hon är bättre över medeldistans än över kort distans så jag hoppas att det går bra. Det blir inga ändringar utan hon går barfota bak och med vanlig vagn.
9. Isabelle Sisu – Mattias Djuse: Hon gjorde ett bra lopp i Gävle senast och känns bra i jobben så hon har fin form. Nu blir det vanlig vagn men norskt huvudlag och barfota fram som senast.
13. Global Confession – Mattias Djuse: Hon inledde året med två starka insatser men blev för pigg och slog ihop från start senast. Allt är bra i jobben efteråt och det är lite fördel henne gentemot Isabelle Sisu även om distansen kan vara ett litet minus. Barfota runt om och nu en vanlig vagn. Hon har gått med open eye men det kan bli norskt nu över den långa distansen.

V86-3
6. Kinge Svarten – Vemund Madsen Drolsum:
Han hade skadeproblem och var borta ett år men nu blir han allt bättre. Han vann mot enklare hästar på Årjäng näst senast och var ännu bättre när han vann mot bättre hästar senast. Han var fin i fredagens jobb och jag tror att han ska vara bra på onsdag. Han är snabb från start och går som tidigare med skor, vanlig vagn, norskt huvudlag och rycktussar. Han var ute på Klosterskogen för tre starter sedan och har inga problem med att banan är 800 meter.

V86-4

2. Racing Brodda – Mattias Djuse:
Hon hade nog varit tvåa om det varit några meter till senast och hon har formen på topp.  Hon är snabb ut och även om det kanske är bättre med spår längre ut så hoppas jag att hon tar ledningen. Hon är som bäst i kurvorna på tusenmetersbana så jag tror inte att banan ska vara något problem. Hon måste vara vår bästa chans och det blir inga ändringar, barfota bak jänkarvagn och norskt huvudlag.

V86-5
5. Luca Vialli Boko – Ulf Stenströmer:
Han var grym senast då han fick tryck i ledningen. Han har fina pengar att hämta framöver och jag hade varit optimist om det gått på en annan bana men nu är det lite frågetecken för han har en speciell aktion. Han är inte speciellt startsnabb men vi vet att Magnus kan köra häst och det är bra om han kan komma fram utvändigt ledaren, men det är många som vill dit på Åmål. Han går barfota runt om, med helstängt huvudlag och vanlig vagn.
9. Marion Mark – Peter Zadel: Han har behövt några lopp för att hitta formen och har varit bra i de två senaste loppen. Nu är det bakspår och vi behöver lite tur. Han har inte så bra hovar bak men det kan bli barfota runt om den här gången. Jänkarvagn igen.
10. Sultan Sea – Oskar J Andersson: Han hade gått banjobb inför senast och var duktig. Han är lite osnabb mitt i loppen men gjorde det bra. Han känns bra efteråt men är kanske inte så mycket bättre. Han står sig bra i klassen. Nu blir det barfota runt om vilket kommer vara en bra balans för honom framöver. Halvstängt huvudlag och jänkarvagn igen.
12. The Eagle – Peter Zadel: Han var bra efter galopp i Gävle senast och känns fin i jobben efteråt. Han är på samma nivå som Marion Mark och det gäller vem som får bästa loppet. Barfota bak och vanlig vagn.

V86-6
3. La Fille de Niky – Mattias Djuse:
Hon är tillbaka efter skadeuppehåll och har gjort två fina lopp. Formen kommer alltmer och vi fortsätter med skor runt om, vanlig vagn, fast huva och öppet huvudlag.
5. Pennywise – Oskar J Andersson: Han vann på bra tid senast men det var Färjestad där det brukar vara en sekund bättre tid. Han skulle kunna vara intressant från ledningen så det var synd på spåret och det är galopprisk. Jag tror jag väntar med att ta av skorna till nästa start när vi fick det här spåret. Öppet huvudlag och vanlig vagn.
6. Belgique – Peter Zadel: Han hade inte tränat så tufft inför årsdebuten och jag tror att han kan vara klart förbättrad. Nu är det springspår och om Björn hittar till ledningen blir det spännande för hästen är även mycket bättre när han tävlar barfota bak.
13. Rulle Roc – Oskar J Andersson: Han satt fast senast och har bra form men det är svårt på Åmål från tillägg och vi får hoppas att det blir bra fart och kört för honom. Nu blir det vanlig vagn, annars barfota bak och murphy som tidigare.

V86-7
6. Head of State – Peter Zadel:
Han känns fin efter senaste loppet och det är inga konstigheter. Han kan öppna bra och spår sex på Åmål är bättre än på vanliga banor. Om han kommer till ledningen är han en av våra bästa chanser. Barfota runt om och jänkarvagn.
10. Oh Ah Kennedy – Ulf Stenströmer: Han har fin form och jag har anmält i Klass II utan att komma med. Nu var det synd att vi fick det här läget för han är mycket bättre när han är med därframme. Vi hoppas på tur med hårt tempo. Inga ändringar på honom heller. Barfota runt om och helstängt huvudlag. Jag anmälde med jänkarvagn men det blir nog vanlig vagn från det här spåret.


V86-8
1. Immigrant Am – Ulf Stenströmer:
Han kördes fram utvändigt ledaren när det gick sakta senast och det är inte lätt att vinna utvändigt ledaren under elitloppshelgen. Jag tror även att han blev lite tempotorsk och nu blir det full fart för ledningen och vi kör där till vilket pris som helst. Han är startsnabb och jag ser honom som bästa chansen. Barfota runt om och jänkarvagn samt troligen norskt huvudlag som vi drar innan start så man kan säga helstängt huvudlag. Jag har lite funderingar på att eventuellt sätta på honom goggles.
6. Sweet Lins – Peter Zadel: Hon vann på en fin tid när hon gick i ledningen och det är enda gången hon har haft ledningen hos oss. Om hon kommer till ledningen tror jag att det är en bra chans men om hon inte kommer dit är det en annan sak. Barfota runt om och jänkarvagn.
8. A Sniper – Mattias Djuse: Han fick dra fram dem i tredjespår utan rygg senast och det passar bättre med rygglopp för honom. Allt väl i ett lätt jobb i fredags men det är dåligt spår. Barfota runt om, jänkarvagn, rycktussar och öppet huvudlag som senast.