V86 Bergsåker/Solvalla 3 maj

Solvalla och Bergsåker delar på veckans V86-omgång. Vi väljer att spela med tre spikar vilket ger oss möjlighet att gardera på i övriga avdelningar.

V86-1
Rank
A:
4 B: 6-3-7 C: 1-9-2-8-5

Analys
Ett snabblopp över kort distans inleder. 4 Gooner utvecklades och hittade en härlig form i slutet av förra sommaren. Tog fyra raka V75-segrar och imponerade då han vann försök och final i Silverdivisionen från ledningen i september. Gooner släppte ledningen till fjolårets Elitloppsfavorit, Don Fanucci Zet, i årsdebuten och fullföljde strålande via 08,5 sista 800. Det loppet lär för fram formen en bit och här är det upplagt för ”spets och slut. En motiverad storfavorit som har toppchans och vi slösar inga streck bakom.
6 Axel Ruda hade en straffspark inom V86-spelet i onsdags. Han löste den på ett snyggt sätt och vann med det norska huvudlaget odraget och en hel del krafter kvar efter tidig ledning. Därmed lär inte täta starter vara något problem, desto jobbigare blir det att plocka ner vårt singelstreck då det mesta talar för att han får ett jobbigare upplägg.
3 Huddlestone gick ett starkt slutvarv vid segern senast. Han är snabb ut men vass när han får spara speeden. Det låter lite offensivt från tränarhåll men borde vara nöjda med ryggen på Gooner. Aktuell för de som tror på favoritfall.
7 Hannibal Face kördes offensivt i årsdebuten och var efter 11,5 första varvet utvändigt ledaren var han slagen i sista sväng. Har det loppet satt sig rätt lär han vara bättre nu och kapacitet finns så att det räcker och blir över. Kort distans och dessutom spår långt gör att uppgiften känns ganska jobbig.


Spetsstriden

Många snabba men det är ingen som tar en längd på 4 Gooner, som är väldigt kvick, och det skulle förvåna ifall nog av de invändiga hästarna får för sig att svara även om man låter lite sugna med 3 Huddlestone. Vi bygger tipset på att Gooner spetsar.V86-2

Rank
A:
3 B: 4-2-9-10-12-8-6-1-7 C: 11-5

Analys
3 Noah Boko står på tur för seger och då han har läge för ledningen väljer vi att singelstrecka. Han spetsade från spår mitt bakom bilen i ett Margareta-lopp näst senast och höll starkt som tvåa bakom talangen Frank S.H. Senast fick Noah Boko göra grovjobbet utvändigt utan rygg i stenhårt tempo, åt en ruskigt bra ledare fanns inget att göra men han tog sig till mål på ett strålande sätt. Vi tror som sagt på bra spets- och vinstchans här och går rakt ut på Riordans fine treåring.
4 King of Twilight är värst emot både vad gäller spets- och segerstriden. Årsdebuten sa kanske inte så mycket mer än att det blev en nyttig och lämplig genomkörare. Det var bara fyra hästar med i loppet och han vann enkelt efter att ha fått bestämma i ledningen. Han visade bra kapacitet då han kvalade in till Uppfödningslöpningen ifjol och det finns nog mycket utveckling kvar i honom. Får svårt att ta en längd sida vid sida på vårt singelstreck, men han är en bra första reserv som kan leda runt om ifall vår spik blir struken.
2 Nelson Greenwood startade en del i Sverige som tvååring och var även han med i Uppfödningslöpningen där han slutade femma efter en sargresa. Han sprang sig rejält trött på ett krävande underlag i Frankrike i slutet av mars och kvalloppet på Wolvega efter det var svårbedömt, han fullföljde godkänt bakom en överlägsen duo. Det kan fattas lite till toppform och man siktar nog på ryggen på vår spik. Tidig vid gardering.

Spetsstriden
3 Noah Boko var snabb vid senaste segern och även näst senast. Senast laddades han inte men nu är det läge för att köra det som går igen. 4 King of Twilight, 5 Cuaghtredhanded och 6 Global Education är snabba och utmanar. Även 2 Nelson Greenwood kan öppna men där är man nog nöjda med rygg ledaren.

V86-3
Rank
A:
7-9-10 B: 12-6-4-3-2-1-11 C: 8-13-5

Analys
7 Ragnhild W.M. vann fem lopp ifjol och övertygade näst senast då hon plockade in 80 meters tillägg och fick trava i fjärdespår utan rygg runt sista sväng efter en störning. Står 20 meter bättre till mot Ängsthea den här gången och har spetsat från springspår tidigare. En vettig vinstchans men ska tänka på att det är årsdebut mot äldre hästar och vi väljer att gardera.
9 Klack Nova avslutade fjolåret starkt. Var chanslös att utmana Ängsthea näst senast, fick för långt fram och för vid slutsväng men nu står hon 20 meter bättre till jämfört med då. Avgjorde på ett snyggt sätt senast via 25,5 sista 800. Det finns risk att hon behöver loppet efter paus men i lämplig omgivning är hon ett hett segerbud.
10 Ängsthea fullföljde bra via 23,5 sista 800 från andra utvändigt senast. Står lite tufft till på pengar här men motståndet är inte så hårt och hon ska räknas tidigt.
12 Borkmira har fått några lopp i kroppen efter uppehåll och följde bra efter smygresa senast, åt överlägsna Alma Prins fanns inget att göra. Nu är det bara ston emot och Borkmira går ner i klass. En av flera med chans.
6 Kaski galopperar ofta men har viss fart. Kom tillbaka snabbt efter markförlusten på sista långsidan näst senast och travade 24,5 i ett varv mellan galopperna. Höll positivt som tvåa från ledningen bakom Alma Prins i senaste felfria loppet. Hon öppnar snabbt och hon sköter sig och får då en fin resa. En typisk outsider.

Spetsstriden
1 Tangens Lilja och 2 Odexa kan öppna men lär släppa. En felfri 6 Kaksi är spetsaktuell och 7 Ragnhild W.M. lär också testa för ledningen. Fördel springspårshästarna och vår tipsetta som är stabilast.V86-4
Rank
A:
3 B: 4-2-9-5-7-11-10 C: 1-8-12-6

Analys
3 Kitty Mearas har inlett lovande och ser ut att vara något extra. Avgjorde den tunga vägen i debuten och senast måttades hon in snyggt via 11,2 sista 800 efter en resa i andra utvändigt. Nu är det debut bakom bilen och tuffare motstånd men hon verkar förnuftig och har väldigt lätt för sig. En bra vinstchans och stark tipsetta.
4 Knickers Sisu var duktig vid segern näst senast och visade fortsatt toppform i ett taktiklopp senast. Åt en bra ledarhäst fanns inget att göra men hon spurtade tilltalande via 11 sista 700. Tränare Djuse håller henne som bästa av sin kvartett och hon är given från ett bra spår.
2 Madewithlove galopperade bort en framskjuten placering på upploppet i ett Margareta-lopp näst senast men tog snabb revansch då hon vann lätt efter tidig ledning senast. Har inte varit jättesnabb från start hittills men sitter i andraspår direkt och borde få en fin resa i draget. Ett tidigt streck.
9 A Teaser är bättre än raden och ska inte nonchaleras. Satt fast med krafter kvar näst senast och spurtade piggt senast. Nu kan det bli första starten med rycktussar och hon är värd att passa.
5 Global Edge vann ett billigt lopp i mars och agerade lite trögt i ett taktiklopp senast. Hon kan en del och ska inte räknas bort.

Spetsstriden
Svårbedömt med orutinerade treåringen där det kan finnas dolda växlar och vår vinnare 3 Kitty Mearas gör debut med bilstart. 1 Mia Amore är startsnabb men lär vilja smyga. 7 Xia Lloyd öppnade snabbt näst senast men har spår långt ut. Vi ”gissar” på att Kitty Mearas eller 4 Knickers Sisu sitter tidigt i ledningen.


V86-5
Rank

A: 10-2-12-13 B: 14-4-3-8-7-6-5 C: 9-11-1

Analys:
Ett öppet stolopp över två volter och det är ingen högre klass. 10 Shehuntyoudown har mest med pengar på sig och står fint inne. Hon var ute i V75 senast, ett bra lopp, och visade 1.12 sista varvet. Gången före var det lång distans och stenhårt motstånd. Via 1.10 mellan 800 och 400 kvar forcerades hon framåt men sedan tog det emot, inget att säga om. Vann lätt för tre starter sedan i enklare gäng. Hon har inte visat startsnabbhet men från springspåret kan man komma iväg bra och det är läge för ett offensivt upplägg.
2 Bovary Face har mött bra hästar och står fint till här men var struken för sårskada efter senast. Det är ny kusk nu men Jessika Sidbäck brukar inte vara blyg av sig. Skulle hon kunna forcera till ledningen kan det hålla mycket länge. Bovary travade 1.13,6 sista varvet, mest i spåren, i Margareta-loppet senast.
12 Digital Literacy har härdats en del i V75 utan att räcka riktigt men går också ner i klass här. Var ute i finalen på Valla näst senast och höll godkänt i det lopp Fabulous Pellini vann. Lurigt läge men i striden om det löser sig.
13 Wilda Knight har gjort tre starter i ny regi. Billig vinst näst senast men rejäl via 1.13,4 sista varvet senast. La en speed varvet kvar då men höll tempot fint. Wilda är speedig och blir giftig om hon får spara på krutet och det löser sig fint med positionerna.
14 La Sassicaia är en av de bättre hästarna i fältet men formen är dunkel i årsdebuten. Kapacitet för seger finns definitivt och första med Ove A Lindqvist i sulkyn nu.
4 Be Sober har sett fin ut i två starter för Öystein Tjomsland men borde kanske ha vunnit senast för att få överbetyg. Får hon en fin resa kan hon avsluta rappt.

Spetsstriden
1 Sectumsempra öppnar bra och kan spetsa initialt men släpper. 3 Irma Sisu kliver iväg rätt bra och testar för att överta. 4 Be Sober är inte oäven från början och Ulf Ohlsson är en bra startkusk, testar nog en bit. Från tillägg kan kanske 10 Shehuntyoudown prova framåt om man prickar starten, det finns dock ingen dokumenterad startsnabbhet för Sheuntyoudown.


V86-6
Rank

A: 7 B: 8-4-2-12-9-6-5-11-10 C: 1-3

Analys:
Ett Margareta-lopp med 300.000 kronor i förstapris för fyraåriga ston som ser öppet ut. Tipset till 7 Lilian Young som höll strålande efter stentuff inledning i ett kval till Drottningens Pokal i årsdebuten senast. Pressade via 08,5 första 500 innan Jörgen S Eriksson kröp ner i rygg ledaren 1350 kvar. Fick trafikproblem i sista sväng men avslutade bra via open stretch när det väl blev fritt spår. Öppnar bra och provar troligen för ledningen.
8 Florence är helsyster till San Moteur och har inlett tävlandet på lovande sätt. Det är upp i klass nu men hon ”axade” skönt i sista sväng senast när hon fick order att gå för det och det är bra driv i henne. Svårbedömt hur bra hon är än så länge men det är en läcker typ.
4 Crazy Life lyfter vi upp i rankingen. Det är ett Nuncio-sto som inte är ”färdigt” ännu och hon är segerlös efter 21 starter. Hon har mött bra hästar varje gång och har fin styrka. I kvalet till Drottningens Pokal senast fick hon fritt sent och avslutade bra en bit ut i banan. Gången före avslutade hon bra som trea via 1.11 sista 700. Skrällbud.
2 Olivia Coger är Örjan Kihlströms val och Olivia är bra, det är första med Kihlström i sulkyn. Fint läge här och hon kliver iväg rätt bra bakom bilen. Passas tidigt.
12 Global Dancer står svårt till men hon är bra. Senast blev det galopp efter 600 när Magnus Djuse tog upp henne i tredjespår, sedan följde en ny galopp vilket är lite oroande. Det är en fin typ annars med bra svikt i steget och hon är inte borta om hon fungerar.
9 Decision Maker avslutade bra i tredjespår via 1.11,5 sista 700 i det kval till Drottningens som Joviality vann senast. Svarade fint i spets för press i omgångar gången före. Första med formstarke Calle Jepson bakom tömmarna nu.

Spetsstriden

Ingen utpräglad startraket här och en ganska öppen spetsstrid. 2 Olivia Coger kan öppna rätt bra om hon laddas. 5 Bikana Wine frontade från spår två i snöyran för fem starter sedan ”axade” bra efter ca 100 meter då. 7 Lilian Young står en bit ut på vingen men öppnar bra och lär laddas. Klev iväg bra från åttondespår senast och testade tufft för ledningen på första långsidan. Stred ju tufft första 8 Florence är kvick och spetsade från spår sex bakom bilen senast. Lilian Young i spets när det lagt sig?


V86-7
Rank
A:
1 B: 5-7-3-2-9-4-12-8-11 C: 10-6

Analys:
1 Chitchat gör comeback efter två och en halv månads bortavaro och han representerar klassen i loppet. Daniel Wäjersten brukar ha väl förberett och vi utgår från att Chitchat är i ordning. Han är rätt snabb ut och spår två och tre kan knappast täppa till om han skulle bli överflyglad. Lyckas Wäjersten fronta är loppet normalt sett över men det är en bra chans även om det inte skulle bli spets, motståndet ser överkomligt ut, och vi spikar utan tvekan.
5 Global Crusader är första motbudet. Han har ett lopp i kroppen efter fem månaders tävlingsfrånvaro och höll då stilen fint som tvåa från dödens på Kontur i ett lunchlopp via 1.11,3 sista 800. Femåringen öppnar snabbt och Henrik Svensson laddar säkert rejält för att komma till täten. Hittar man till ledningen håller det länge och för den som garderar vårt spikval är det ett givet streck.
7 Rio Alta Wine har en stark avslutning med rätt lopp men tål även att göra en del av egen kraft. Tidig för den som garderar.
3 Holy Moses Mearas är inte så tvärspeedig och han hann inte riktigt få upp farten när luckan kom in på upploppet i årsdebuten senast. Avslutade ändå bra och räknas med viss chans från fint startspår. Hade ett bra fjolår med fem segrar och 387.000 kronor insprunget.

Spetsstriden
1 Chitchat är snabb vilket han visade senast även om det inte blev spets. Känns givet att Wäjersten laddar för att försöka hålla ut de övriga och även om det inte lyckas bör han ta sig ut i andraspår eftersom varken 2 West Wind eller 3 Holy Moses Mearas är något lyse bakom bilen. 4 Elsztain är snabb och har en spetssugen kusk, dock borde man vara nöjda med en bra rygg och släpper troligen om man frontar. 5 Global Crusader är rask bakom bilen och kommer att laddas. Körs nog i spets om han når dit.


V86-8
Rank
A:
2-4 B: 1-6-3-5-7-11-10-9 C: 8-12

Analys:
Fyraåriga hingstar och valacker i ett Margareta-lopp och det är fin klass. 2 Greensboro Zet tappade travet och galopperade i slutkurvan senast vilket förstås inte är något plus. Här är det dock en vettig spetschans, senast gick han i dödens i ett kval till ”Kungakannan”, och är han inte allt för pigg kan Örjan Kihlström dirigera händelseförloppet.
4 King Kennedy utvecklades starkt i höstas och speedade förbi Following i ett kval till Breeders’ Crown för att sedan följa med bra som fyra i dimman i finalen. Han har två lopp i kroppen nu, avslutade bra via 1.12 sista 700 i den uttagning till Kungakannan som Tetrick Wania vann, och det kan vara dags för seger nu. Öppnar bra och kan utmana om ledningen.
1 Milan Boko galopperade in emot upploppet i ett kungakval senast, precis när han var på väg att få fritt. Det såg ut att finnas en del sparat och det är en bra häst trots låg startprissumma. Riskerar bli över men ses med chans om det löser sig, första Erik Adielsson nu.
6 Barack Face det inte att funka i årsdebuten i kungakval senast. Det var inte rätta spänsten i honom och det blev dubbla galopper. Lite svårbedömd men kapaciteten är hög.
3 Xanthis Hilton får Magnus Djuse i sulkyn för första gången. Travade 1.10 sista varvet som femma i det taktikbetonade kungakval som Beddazled Sox spetsade hem. Han kan öppna om han släpps av och det kan vara en rysare att plocka med.
5 Monastery Boko har endast en seger i karriären men drygt två ”millar” på kontot, vinsten kom i ett billigt lopp i Belgien i juni ifjol. Han har en vinterträning i kroppen nu och följde med godkänt som tvåa-trea bakom Gio Cash i kvalet på Wolvega i mitten av april. Han var tvåa i Treåringseliten ifjol och avslutade starkt som tvåa bakom Ante la Roque i kval till Kriteriet så farten finns och Team Hagoort/Bakker brukar ta för sig.
7 Michigan Bro är bra men står långt ut på vingen och 11 El Vego Khalifa står knepigt placerad med spår elva och de lämnas utanför systemet av den anledningen, liksom 10 Frazze från ett chansartat bakspår.

Spetsstriden
1 Milan Boko har inte visat startsnabbhet. 2 Greensboro Zet är oftast ”på” i loppen och vill framåt direkt, öppnar bra. 3 Xanthis Hilton kan öppna om han släpps av men tar sig inte förbi tvåan. 4 King Kennedy öppnar också bra men kommer nog inte för tvåan om den laddas. 8 Greed öppnar rätt bra men står ju väldigt långt ut på vingen. Greensboro Zet spetsfavorit men King Kennedy kan utmana.

V86-1

4 Gooner
———————–
6 Axel Ruda
3 Huddlestone
7 Hannibal Face
1 Ad Hoc
9 Merritt
2 Västerbo Lexington
8 Balotelli Crown
5 Vacqueyras

V86-2
3 Noah Boko
———————–
4 King of Twilight
2 Nelson Greenwood
9 Global Etalon
10 Gloire d’Empire
12 Maco Toro
8 Mack Love
6 Global Education
1 He’s From Heaven
7 Loveislove Pellini
11 Caviar From Mine
5 Caughtredhanded

V86-3
7 Ragnhild W.M.
9 Klack Nova
10 Ängsthea
12 Borkmira
6 Kaksi
———————–
4 Minea
3 Rötungen
2 Odexa
1 Tangens Lilja
11 Bara Snygg
8 Jo Sefin
13 Nygårds Hillevi
5 Espe Vilde

V86-4
3 Kitty Mearas
4 Knickers Sisu
2 Madewithlove
9 A Teaser

5 Global Edge
———————–
7 Xia Lloyd
11 Global Ebony
10 Pearl Lane
1 Mia Amore
8 Midas Magic
12 Janita Silvio
6 Quinan Tooma

V86-5
10 Shehuntyoudown
2 Bovary Face
12 Digital Literacy

13 Wilda Knight
14 La Sassicaia
4 Be Sober
———————–
3 Irma Sisu
8 Global Boost
7 Magic From Hill
6 Turmalin Yankee
5 Önas Py
9 Listas Alice
11 Al’s Charmy Flicka
1 Sectumsempra

V86-6
7 Lilian Young
8 Florence
4 Crazy Life
2 Olivia Coger
12 Global Dancer
9 Decision Maker

6 Sparven
————————-
5 Bikana Wine
11 Beauty Smart Face
10 Narita
1 Is This Love
3 Be My Baby

V86-7
1 Chitchat
—————————-
5 Global Crusader
7 Rio Alta Wine
3 Holy Moses Mearas
2 West Wind
9 Take it Easy Tour
4 Elsztain
12 Van Gils
8 Greed
11 Mysterious Lucifer
10 Bastian Boom
6 Capone Vox

V86-8
2 Greensboro Zet
4 King Kennedy
1 Milan Boko
6 Barack Face
3 Xanthis Hilton
5 Monastery Boko
—————————–
7 Michigan Bro
11 El Vego Khalifa
10 Frazze
9 Letsdoit
8 Jarel Boko
12 Andy Gel

1 x 1 x 5 x 5 x 6 x 7 x 1 x 6 = 6300 rader/1575 kronor

V86-intervjuer
V86-1

1. Ad Hoc – Helena Johansson: Han galopperade senast men det tog kusken på sig. Han har tränat på som planerat sedan den starten men har nog en bit kvar till toppformen då det är en stor och tung häst som behöver fler lopp. Spåret är bra så han kommer få ett fint lopp men han är inte så snabb ut. Han ska kunna hänga med till en bra placering. Jag har inte hört om några ändringar.

2. Västerbo Lexington – Helena Johansson: Han har letat lite efter formen men senast var han förbättrad så vi får hoppas att han är på gång nu. Det är bra hästar emot så det är en slant som gäller för honom. Jag tror inte det blir några ändringar.

4. Gooner – Olle Wäjersten: Hade haft en bra vinter och årsdebuten är vi nöjda med. Det var vad vi hoppats på och det var ju så klart svårt att rå på Don Fanucci Zet. Allt är bra med honom efter och rimligen ska han ju gå framåt med loppet. Förutsättningarna är fina då han är snabb ut, har ett bra läge och möter annat motstånd nu. Förhoppningen under säsongen är att han ska växa in hyggligt i högsta klassen och nu blir det barfota runt om, annars som senast.

6. Axel Ruda – Pär Ländin: Han skötte sig bra i onsdags och kusken var nöjd men nu blir det start vecka-vecka vilket inte är optimalt, hade helst haft 14 dagar. Nu vill vi få upp fart i benen på honom och köra barfota runt om för det finns en liten planering för Sweden Cup. Vi kommer inte förbi de snabba invändigt men han fungerar fint bakifrån och jag hoppas på en bra prestation, trea-fyra är realistiskt att tro. Förutom skorycket så blir det norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

7. Hannibal Face – Oscar Berglund: Det blev inte som vi hoppats och trott senast i årsdebuten utan vi fick regelrätt stryk. Efter att ha analyserat det så har vi nog varit för snäll mot honom i vinter då han inte fått några skarpa jobb men jag hade hoppats att hans höga grundkunnande skulle räcka. Det i kombination men en dålig anmälan, att gå ut direkt i Silver gjorde att det inte blev bra. Vi har haft problem med träningsförhållandena efter den starten så förberedelserna har inte varit optimala. Nu möter vi bra hästar så det blir ett passivt upplägg och jag vill se att han går med full fart över mål. Fortsatt barfota bak, norskt huvudlag och jänkarvagn.

V86-2
12. Maco Toro – Mattias Djuse: Han har inlett lovande och det känns som en fin häst. Han var bra senast och jag är nöjd med utvecklingen på honom. Nu blev läget svårt så man får ligga lite lågt med tanke på det men från ett bättre läge hade man ju haft högre förhoppningar. Inga ändringar utan han går som senast.

V86-3
7. Ragnhild W.M. – Jimmy Jonsson: Hon har haft en bra vinter och tränat på jättefint. Han har gått ett 30-jobb som snabbast och det känns som hon är bra i ordning direkt men det är nog ingen toppform. Hon utvecklades på fint sätt i höstas och sprang på sig mycket pengar men hon ska kunna bära dem väl. Hon är lite trevande från start men ska kunna öppna hyggligt och jag ska försöka ge henne en fin årsdebut. Hon går som hon avslutade förra året.

9. Klack Nova – Joakim Reiser: Hon har haft en bra vinter och fått tyngre träning som hon brukar få. Det är en stark häst som hade en riktigt fin avslutning på förra säsongen. Hon har fått ett 35-jobb i kroppen inför det här och det är första gången hon fått det och hon känns jättefin. Det är svårt att säga om farten finns där direkt men målet är att hon ska prestera som hon gjorde i slutet av förra säsongen. Hon har lärt sig öppna bättre så hon inte tappar så mycket från start. Fortsatt järnskor, ryckhuva och vanlig vagn.

10. Ängsthea – Robert Skoglund: Hon var bra senast även fast banan var lös och hon inte fick något fäste. Hon känns bra i jobben och ska ha gått framåt med loppet. Jag tycker det ser bra ut på förhand och hon trivs på Bergsåker. Hon är kvick i benen och borde sitta bra till direkt så jag är optimistisk. Senast var första gången jag ryckte huvan och nu ska vi även rycka bomullen vilket kommer ge bra effekt. Troligen fortsatt skor men det kan bli barfota bak.

13. Nygårds Hillevi – Joakim Reiser: Jag får inte något riktigt spring i benen på henne och vi får testa och se om det blir någon bättring. Det är i grunden en bra häst men jag ligger lågt med henne. Förhoppningen är att hon visar bättring och går med full fart över mål. Fortsatt skor, norskt huvudlag, ryckhuva och vanlig vagn.

V86-4
4. Knickers Sisu – Mattias Djuse: Hon har gjort två bra lopp på slutet och utvecklats på fint sätt. Det är en lovande häst som fått ett fint läge och hon ska kunna öppna bättre än senast. Jag tror på en bra prestation och det är fördel henne av mina i loppet. Jag har inte planerat några ändringar så tanken är att det blir samma som senast.

5. Global Edge – Mattias Djuse: Hon blev tempotorsk senast men har visat bra fart och kapacitet finns i henne. Vi får se hur det stämmer till i loppet men med klaff så kan hon avsluta vasst. Inga ändringar är planerade.

9. A Teaser – Mattias Djuse: Hon gjorde det bra senast och har inlett sitt tävlande på fint sätt. Läget blev rätt så skapligt och med rätt lopp så har hon en fin avslutning att tillgå. Det kan bli aktuellt med första rycktussar på henne, annars går hon som senast.

11. Global Ebony – Mattias Djuse: Hon har börjat lovande och blir allt bättre men här fick hon ett tråkigt läge. Om det stämmer under vägen ska hon ändå kunna få med sig en fin slant. Det blir minst barfota fram nu, möjligen även runt om, annars som senast.

V86-5
3. Irma Sisu – Robert Skoglund: Hon har varit fin när jag kört henne men senast var hon lite klen. Hon har fått tagit det lugnt efter den starten då hon startat rätt tätt. Hon är kvick i benen och kommer vi till spets så testar vi där. Jag har en bra känsla för hästen och nu blir det barfota runt om och möjligen även ett norskt huvudlag.

4. Be Sober – Jimmy Jonsson: Hon gör bra och gedigna lopp mest hela tiden. Nu har hon två lopp i kroppen och har blivit bättre för varje lopp så formen ska vara uppåt. Det är en liten häst som ska kunna öppna bra men hon trivs bäst i ryggar. Bland de tre ska hon kunna vara och nu blir det vanlig vagn, annars som senast.

14. La Sassicaia – Helena Johansson: Hon har opererat ett framknä men har nu tränat på ett tag och varit inne på Bergsåker en gång. Allt verkar bra med henne och det är ju en bra häst i grunden som nog kommer göra ett bra lopp direkt. Det blir nog skor fram nu, annars som senast.

V86-7
1. Chitchat – Olle Wäjersten: Han hade en fin vinter och fick starta på rätt tätt. Han sprang på sig mycket pengar och hoppade i klasserna inför senast men då var han inte som bäst. Han är uppfräschad och ska vara rätt så redo men det är alltid lite svårbedömt hur de kommer prestera efter uppehåll. Han är inte typen av häst som det är givet att han behöver lopp i kroppen för att prestera så han kan nog vara bra direkt. Läget är vi nöjda med då han kan öppna bra och normalt, utan att ha kollat motståndet, så ska han stå sig bra i sammanhanget. Han går som han gjort på slutet.

9. Take It Easy Tour – Helena Johansson: Han har varit hos oss i två-tre månader och det är en fin och rejäl häst. Han har varit in till Bergsåker tre gånger och Robert har varit nöjd så då är det dags att starta. Känslan är att han ska kunna göra ett bra lopp direkt. Det blir nog skor nu och jag skulle gissa ett öppet huvudlag.

11. Mysterious Lucifer – Helena Johansson: Han har blandat och gett lite. När han fått snälla lopp och fått speeda till slut så har han gått bättre. Formen känns bra och får han sitt lopp så kommer han nog stå för en bra prestation. Fortsatt barfota runt om och någon form av stängt huvudlag.