V86-tipset: Solvalla 5 juli 2023

Bästa spiken

1 Mirci a’Lir (V86-4) har jag bra känsla för i kväll och när procenten dessutom är under tio vid materialsläpp så väljer jag att spika henne rakt ut. Hon har betydligt bättre form än vad raden visar och fullföljde starkt efter ett omöjligt lopp näst senast som trea via 12,3 sista varvet. Intressant uppgift i kväll med innerspår bakom bilen och hon har spetsat båda gångerna hon haft det spåret (i förra regin). Från ledningen har hon fyra segrar på sex försök och jag testar med henne som spik i kväll!

Kompletterande spiken

6 Castor the Star (V86-1) mötte eliten i Norrbottens Stora Pris senast (Francesco Zet vann) och fick aldrig chansen där som fyra från tredje invändigt via 08,8 sista 700. Lekte hem segern från ledningen i en Bronsfinal innan dess och har en perfekt uppgift i inledningen. Som jag läser loppet får han överta från stallkamraten Condior i ett tidigt skede och sedan ska det vara spel mot ett mål. Hög procent (68 i skrivande stund), men han bör vinna och jag spikar.

Utgångshästar

2 Ard (V86-2) felade direkt från spår i sin senaste start mot eliten, men hade blivit intressant felfri av upphämtningen att döma. Jag hade 20,2/1500 i upphämtningen på klart bra sätt. Går ner lite i klass nu och är mycket startsnabb om felfri. Han är normalt inte osäker heller och blir svårslagen från ledningen. Borde vara favorit, men är bara andrahandare (bakom 3 Smedheim Braut) i skrivande stund. Stark utgång!

1 Matière (V86-7) har inte alltid stilen med sig, men han blir allt bättre och är riktigt bra för klassen när han fungerar. Nu ändrar man dessutom från järnskor runt om till barfota runt om och det borde passa honom riktigt bra. Han har spetsat båda gångerna han haft spår 1 i volt och är klar spetsfavorit som jag ser det. Gick undan enkelt därifrån senast via 12,7 sista 800 och måste ha bra chans igen. Bara 16 procent på honom i skrivande stund och jag spelar utgång!

Låset

5 Frank S.H. är storfavorit i V86-3, nästan lika stor som Castor the Star i inledningen. Här har Fredrik Persson tveklöst en stor talang, som efter galopp i debuten radat upp fyra raka segrar. Senast var det debut bakom bilen och han öppnade snabbt till ledningen och gick sedan undan säkert via 11 sista 700. Han har givetvis bra chans, men jag tycker mig ha ett riktigt bra motbud. 2 Mister Kabuki gjorde debut för Timo Nurmos senast och var inte långt efter S.G.Dracarys (tvåa i E3-finalen i lördags) via 11,8 sista 700 trots att han gick utvändigt om denne. Han bör vara ännu bättre nu med lopp i kroppen och är dessutom anmäld barfota runt om för första gången. Kan även bli första jänkarvagn som det låter och jag har sett honom öppna snabbt bakom bilen i Italien. Får han spets så lär det bli en rejäl match och till under fyra procent så är han given att dubbla med!

Spetsstriderna

V86-1: 2 Filippa B.J. är nedstruken till innerspår och hon var klart snabb därifrån i Lady Snärts lopp näst senast. Kan vara att Jorma vill köra i spets, men 3 Condior var kolossalt snabb i speedracet näst senast där han tog sig förbi Pastore Bob i försöket och Always on Time i finalen. Jag tror att han tar sig förbi och att man sedan släpper till stallkamraten 6 Castor the Star. 8 Laradja Vrijthout är klart snabb och nedstruken två spår, men tar sig knappast förbi 6.

V86-2: 1 Reime Kongen fick rygg ledaren då han hade innerspår i december. Han är vettig, men kan normalt inte svara 2 Ard som är riktigt snabb om han håller sig på benen. Klar favorit. Även 4 Kalmar är snabb ut och värst emot i spetsstriden.

V86-3: 1 Caviar From Mine öppnade bra senast, men 3 Micke Sting var klart snabbare och denne borde ta sig förbi. Den senare kördes i spets senast och höll bra, men jag tror ändå att Claes kör i rygg denna gång. Dessutom inte säkert att han tar sig förbi 2 Mister Kabuki. Denne har varit snabb i Italien och kan vara ännu snabbare nu när han tävlar utan skor för första gången. Min favorit. Öppnar han sämre så är det stor chans/risk att 5 Frank S.H. sitter tidigt i ledningen. Han öppnade bra då han spetsade från spår 4 på Lunden senast.  Däremellan öppnar 4 Loveislove Pellini också bra.

V86-4: 1 Mirci a’Lir har spetsat båda gångerna hon haft just innerspår och jag är inne på att hon håller upp och sedan körs där. Det är främst 4 Unleashed Kemp emot, som varit snabb i USA.

V86-5: 1 Larah Westwood öppnade bra från innerspåret i december och spetsade från spår 2 senast då hon gick med halvstängt. Optimistiska tongångar och man vill köra i spets. Dock inte alls givet att man kan svara en sådan som 5 Kitty Hawk, som känns mer explosiv.

V86-6: Inte helt enkelt. 1 Future Sox och 2 Jelly Bean Mearas har varit vettiga och kan bli ännu snabbare nu när de får en jänkarvagn på sig för första gången. 3 Florence har varit lite snabbare, men kan ändå bli svårt att ta längden på både 1 och 2 och hon har dessutom en viktigare start nästa gång (försök till Stochampionatet). Kan vara att Björn är mer defensiv denna gång. 4 Cori Gauff kan också öppna.

V86-7: 1 Matiere har spetsat båda gångerna han haft innerspår och var klart snabb då han pep iväg till ledningen från spår 2 senast. Jag tror att han håller upp. 5 Across the World spetsade från just spår 5 näst senast och var då snabbare än 6 Madagascar från samma spår. Han är värst emot.

V86-8: 1 Kendall Jackson och 2 Frasse kan båda öppna, men borde inte ”bråka”. 3 Working Class Hero har inte varit så snabb på slutet, men kan bli snabbare barfota runt om och man vill till ledningen. 4 Last Dying Breath är klart snabb och har 6/7 från ledningen så taktiken lär vara given. 5 Need’em är också snabb.

V86-intervju

Christoffer Eriksson har strukit sig själv som kusk i kväll (Lennartsson och Sjöström ersätter). Han skickar två lågprocentare, men tror faktiskt på bra chans med den ena.

– Ja 9 Organzza (V86-6) tror jag har bra chans. Hon gick kanon senast i försöket till Stosprintern. Jag körde max första 150 utan att komma till och fick istället backa. Sedan gick hon fort till slut och hon har jäkligt bra form. Jag är nöjd med spåret här för jag inbillar mig att hon är bättre bakifrån. Senast var det rycktussar för första gången och dessa svarade hon bra på så det blir samma igen.

– Jag har även 9 Mack Love (V86-3). Han ska gå barfota runt om för första gången och förhoppningsvis blir han lite bättre då, eftersom han slår sig lite på skenorna. Han avgjorde väldigt enkelt senast trots att kusken aldrig körde på honom. Då var det första helstängt och det gjorde att han tävlade lite mer. Frank S.H. ser ut som en undantagshäst och blir svår att slå, men där bakom strider han om en plats, säger Christoffer.

V86-intervju

Jan Henriksson har ett nyförvärv i kväll och jag kollade statusen.

7 Ozak Vivantis (V86-7) var jag nöjd med i provloppet där han slutade tvåa från rygg ledaren (hittas här: https://usercontent.one/wp/axtrav.se/wp-content/uploads/2023/06/S3300001.mp4). Han behöver kanske en ögonöppnare innan han kan vinna ett sådant här lopp, men från rygg ledaren kan han kanske vara bland de tre. Aluminiumskor runt om och norskt huvudlag, säger Jan.

Viktigt vetande

8 Laradja Vrijthout (V86-1) har efter en liten svacka varit klart uppåt igen tre senaste. Visade 11,3/1800 i upphämtningen med runt 09 sista 500 senast och var tvåa bakom Great Sklills innan dess. Stryks Castor the Star så vill jag ha in honom som reserv (”alla” andra får 2 Filippa B.J.). Bra chans till spets och slut i så fall.

3 Smedheim Braut (V86-2) var svensk Derbytvåa och norskt Derbytrea i fjol. Kördes till ledningen i årsdebuten och vann på ett bra sätt via 21,7 sista 800. Då gick han med skor, men nu blir det barfota runt om. Ska räknas tidigt, men är favorit och tveksamt om han ska vara det då han är färsk i klassen.

5 Bokli Rapp N.O. (V86-2) ska tävla i en hybridvagn, vilket fungerat bra förut. Han har blivit allt bättre på slutet.

7 Guli Roy (V86-2) är anmäld barfota runt om. Han har ännu inte vunnit på den balansen på fyra försök, men tre pallplatser har det blivit och visst känns det som ett plus.

3 Micke Sting (V86-3) gick med kupor senast, men det blir förmodligen något annat nu och det kan påverka startsnabbheten negativt.

4 Loveislove Pellini (V86-3) byter från norskt till helstängt för att han ska bli snabbare från start.

4 Unleashed Kemp (V86-4) var trea bakom Jazy Perinne och Joviality i sin senaste start som var Fyraåringseliten för ston och hon fullföljde bra då via 09,3 sista 700. Given vid två eller fler streck.

8 La Sassicaia (V86-4) var positiv som trea bakom 5 Celiaz och 10 Isabelle Cash i debuten för Mattias Djuse. Låter som hon kommer vara ännu bättre nu och streckvärd som storskräll vid gardering.

9 Precious Thing (V86-4) ska tävla med jänkarvagn för sjätte gången. Har en seger och fyra pallplatser när hon gått i en sådan förut.

3 Naomi Bros (V86-5) ska gå barfota bak för första gången och dessutom blir det ett norskt nu.

5 Kitty Hawk (V86-5) felade direkt från start senast, men visade fortsatt form i upphämtningen via 13/1900.

8 Frustration (V86-5) är det rätt låga rapporter på inför comebacken. Stallet tror mer på 1 Larah Westwood. Jag betalar ändå för henne då jag helt enkelt tycker hon är riktigt, riktigt bra. Slog t.ex. favoriten 5 Kitty Hawk trots stor galopp i sin senaste start och avslutade då 09,8 sista 700.

11 Loke Sancy Diamond (V86-5) har gått barfota runt om två senaste, men nu blir det skor och det lär vara ett minus. Nja.

1 Future Box och 2 Jelly Bean Mearas (V86-6) är båda anmälda med jänkarvagn för första gången och det är givetvis intressant.

7 Bold Face (V86-6) rycker man framskorna på för första gången. Hon är absolut inte att lita på, men har grym fart. Jag hade 10-fart i upphämtningen i Fyraåringseliten för ston senast!

9 Organzza (V86-6) hade ingen tur senast i försöket till Stosprintern, men avslutade klart bra via 09,9 sista 400. Hon är väldigt speedig och har ett intressant läge i kväll. Spännande!

12 Independance Day (V86-6) var favorit i försöket till Stosprintern senast, men det blev för bra med 08 första 500 och 10 på varvet. Hon var nog slagen när hon felade 200 kvar. Anmäld barfota runt om för första gången i kväll!

3 Shejk (V86-7) gjorde debut för Kolgjini senast och spurtade klart positivt som tvåa via 10,8 sista 400.

11 Ninepoints Lasse (V86-7) spurtade klart förbättrat i skymundan senast via 10,1 sista 400 där Jikken spetsvann. Passas!

12 Jerka Sting (V86-7) har haft en hovbensfraktur och behöver loppet. Överspelad!

3 Working Class Hero (V86-8) ska gå barfota runt om och med rycktussar, båda för första gången, och känns mycket intressant. Speciellt om han skulle nå ledningen.

10 Erik the Phantom (V86-8) är anmäld barfota runt om för första gången i sin årsdebut. Honom håller Nurmos högt och han ska passas direkt.

V86-systemen

V86-1: 6 Castor the Star (8-2)

V86-2: 2 Ard (4-1)

V86-3: 2,5 (6-9)

V86-4: 1 Mirci a’Lir (4-5)

V86-5: 1,5,8 (2-9)

V86-6: 1,2,3,4,6,7,9,10,11,12 (8-5)

V86-7: 1,2,3,5,6,10,11,13 (4-15)

V86-8: 2,3,4,5,6,7,9,10,11,12 (1-8) 

4800 rader/1200 kr

V86-1: 6 Castor the Star (8-2)

V86-2: 1,2,3,4,5,7,9 (8-6)

V86-3: 2,5 (6-9)

V86-4: 1 Mirci a’Lir (4-5)

V86-5: 1,5,8 (2-9)

V86-6: 1,2,3,4,6,7,9,10,11,12 (8-5)

V86-7: 1 Matiere (2-6)

V86-8: 2,3,4,5,6,7,9,10,11,12 (1-8) 

4200 rader/1050 kr

Total insats: 2250 kr