V86-tipset: Vaggeryd 28 juni 2023

Bästa spiken

2 My Dreams (V86-8) har fått till det ännu i år, men i kväll tror jag verkligen att det är dags. Står betydligt bättre till och borde komma till ledningen där han tagit tre segrar på fyra försök. Dessutom ”maxar” man med barfota bak, första jänkarvagn och ett open eye-huvudlag. Oskar J Andersson låter väldigt segersäker och jag förstår varför för han borde vinna. Given spik!

Kompletterande spiken

4 Breidabliks Bombay (V86-3) är min klara spetsfavorit och därifrån är han ännu obesegrad (2/2). Har dessutom tävlat bra på aktuell distans, vann därifrån för tre starter sedan och senast fullföljde han bra som trea efter småtung resa via 10,1 sista 700. Jag tycker han har bäst chans i det här loppet och sex procent på honom är en ren och skär bjudning. Det är bara att tacka och ta emot!

Låset

Favoriten i inledningen känns iskall (läs längre ner) och jag låser på tre andra istället. Hugget som stucket vem jag tror mest på av 5 Honfleur Mearas och 9 Robthebank. Den förstnämnda har läge för ledningen och där tävlar hon som bäst med sju segrar och en andraplats på åtta försök. Bara åtta i mål senast, men gick faktiskt klart bra i skymundan via 07,6 sista 600 så formen är det inget fel på. Blir inte lätt att slå. Robthebank känns dock som en bättre häst och han avgjorde väldigt enkelt senast via 10 sista 600. Anmäld barfota runt om nu och det känns lite intressant även om han ännu inte vunnit på den balansen på tre försök. Det kan räcka med dessa två, men jag betalar även för 2 Draupner som verkligen har knallform. Han gick starkt efter galopp senast via 11,8/1400 och satt fast till slut med vinstkrafter på den noteringen.

Utgångshästar

3 Bys Rosy Nunc (V86-5) inledde väldigt lovande ifjol med två segrar och en andraplats på sina tre första starter, men sedan blev det en svacka. Hon spurtade dock klart förbättrat som trea från svårt läge senast via 10,9 sista 400. Nu står hon betydligt bättre till och hon har tidigare visat att hon kan öppna rejält vid laddning. Möter inte speciellt startsnabba hästar dessutom och Dalborg är med på noterna och meddelar full laddning från start. Från spets är Bys Rosy Nunc obesegrad på två försök. Som lök på laxen få vi dessutom första barfota runt om och detta är ett riktigt bra speldrag i kväll!

7 Never Mind’em (V86-6) har inlett sin karriär klart lovande med fyra segrar och en andraplats på fem försök. Fick stryk av kapable Working Class Hero vid enda förlusten. Han var klart rejäl vid segern senast via 13,2/1400 och borde komma till spets här och därifrån blir han normalt inte lätt att besegra. Är dock favorit och motstånd saknas inte (framförallt är 12 Make it Schermer riktigt bra) så jag nöjer mig med utgång.

Överspelade

7 Chestnut (V86-1) är storfavorit i inledningen (omgångens tredje största) och det köper jag inte alls. Han har visserligen bra statistik på 2140 meter med sex segrar på tolv försök, men han lever trots allt främst på sin styrka så det borde vara ett minus. Dessutom är han inte startsnabb och från spår näst längst ut på vingel är det klar vingelrisk. Det luktar köresa eller tredjespår fram till dödens och med båda dessa upplägg känns han klart sårbar. Rejält överspelad och jag betalar inte ens för honom på tre streck!

4 Marjan Black (V86-5) var rejäl vid V75-segern i mars från utvändigt ledaren och har varit fortsatt bra efteråt. Har dock varit ifrån lite efter senast och det låter på tränaren som om kan behöva loppet. Är dessutom inte bättre än ett par av sina motståndare och 40 procent på henne är på tok för mycket. Bara vid större gardering.

5 Capitano (V86-8) har två segrar och två andraplatser på fyra starter på svensk mark. Har varit fin vid segrarna, men inte lika vass vid förlusterna och han verkar inte helt enkel. Dessutom stor risk/chans att han får trava utvändigt ledaren denna gång och han ska inte vara favorit. Är dock klar sådan.

Spetsstriderna

V86-1: 1 Jamaica Boko är snabb, men släpper. Det står främst mellan 5 Honfleur Mearas och 6 Stenson och både jag och Uhrberg, som kört båda på slutet, tror att 5 spetsar. 8 Neo Turbo är startsnabb, men tveksamt om Ebbinge laddar från spåret längst ut.

V86-2: Flera som kan öppna, men främst tror jag att det står mellan de två innersta spåren. 1 Ransom Tile och 2 Global Bam Bautin möttes i oktober från liknande läge som nu (spår 2 mot 3) och då var den senare något snabbare, men tveksamt om han är tillräckligt snabb för att ta sig förbi sida vid sida. Jag är i alla fall inne på att Ransom Tile har bra chans att hålla upp och då ska han också köras där. 5 Cassius Clay D.E. är vettig och är det någon som ska få överta så är det han.

V86-3: 1 R.K.Star inledde klart vettigt från spår 1 i januari och är inte så långsam som många tror. Det blir ändå svårt att hålla spets, men rygg ledaren känns ganska troligt. 4 Breidabliks Bombay och 7 Global Dictator möttes senast med omvända spår (3 mot 4) och då spetsade den senare. Den förstnämnde är dock snabbare och med dessa spår måste han gälla som klar spetsfavorit.

V86-4: Tränaren vill se 1 Hollywood Trick i ledningen och hästen vann enda gången han kördes där. Problemet är bara att han inte är speciellt snabb och trots Björn (första gången) så får han svårt att hålla upp. 2 Lexington Zon var mycket rapp från spår 3 för tre starter sedan och är klart aktuell trots spåret. 3 Nighwatcher var snabb från tillägg i höstas med just Uhrberg och är också tänkbar. 6 Ottens Filosof är dock min spetsfavorit då det handlar om en snabb häst med Örjan (första gången) från det inre springspåret. Han är dessutom bäst i ledningen med fem segrar på tio försök.

V86-5: 3 Bys Rosy Nunc har sällan laddats, men hon var klart snabb på Halmstad förra sommaren då hon tryckte sig förbi snabba Suddenly Spring i första sväng. Dalborg ska ladda och jag är helt inne på att detta är ledaren. Trivs ypperligt i spets med två segrar på lika många försök och ska givetvis köras där. 8 Melrose Draviet är snabbast av övriga, men svårt spetsa från spåret längst ut.

V86-6: 2 Ramos är nedstruken till innerspår och det känns väldigt passande för honom. Han var snabb då han spetsade från spår 3 i debuten och kan absolut hålla upp. Jag är dock inte säker på att André kör där med tanke på uppträdandet senast. 3 Sparky’s Dream har aldrig haft framspår, men har sett snabb ut från bakspår två gånger och kan vara aktuell. Dock tveksamt om det är den ryggen André vill ha. 7 Never Mind’em har hållit upp innerspåret med Redén två gånger och det borde bli en snabb start med Örjan från springspår. Min favorit, antingen direkt eller i ett andraläge.

V86-7: Fem på start och fyra av dem verkar vara intresserade av ledningen. 1 Kondor Dream höll upp innerspåret förra våren, men då var det bara två på start. 2 Redbull Pellini har kommit till ledningen från just spår 2 förut. 3 Luca Villa Boko stod ensam på start då han spetsade näst senast och han är normalt inte snabb. Han känns bara aktuell i ett andraläge. 5 Eagle Rock är min favorit. Inga springspår och kusken kan volta lite hur han vill. Man borde få en bra start och hästen är riktigt snabb i benen. Från spets är han obesegrad efter tre försök.

V86-8: 1 Staro Peanut har haft spår 1 vid två tillfällen och har fått rygg ledaren bakom snabba hästar. Möter inte riktigt lika snabba nu och kan säkert hålla upp. Var dock sjuk senast och låter verkligen på Lövgren som att det är ett rygglopp som gäller. Därmed känns det mycket troligt att 2 My Dreams spetsar och där ska han utan tvekan köras. 5 Capitano är vettig, men tar inte en längd på My Dreams.

V86-intervju

Spetsstriden i V86-1 står främst mellan 5 Honfleur Mearas och 6 Stenson. Thomas Uhrberg har kört båda på slutet och borde ha koll.

– Det är nog lite tveksamt om jag tar en längd på 5 Honfleur Mearas med 6 Stenson. Jag kör nog i spets om jag mot förmodan kommer dit. Hästen gick jättebra på Lunden näst senast och senast blev det ett för tufft lopp och dessutom alldeles för ryckigt kört. Jag har kört med öppet huvudlag och då har han inte varit med på noterna riktigt. Nu blir det blinkers.

– Jag kör även favoriten 5 Capitano (V86-8) och han gick bra när jag vann med honom senast. Jag vill dock varna för att han kan vara lite knepig i psyket och senast stannade han upp i sista sväng. Jag tror inte att han är alls beroende av ledningen och det kändes som en jättebra häst med både styrka och bra gång.

– Sedan vill jag varna för min hovslagares häst 4 Pwojtech Vrijthout (V86-6). Den är rätt bra. Han fick ett omöjligt lopp senast och fullföljde bra, säger Thomas.

V86-intervju

Thomas Dalborg har två hästar, bland annat ett av omgångens allra bästa speldrag!

3 Bys Rosy Nunc (V86-5) kändes loj senast tills jag ryckte tussarna och skrek till på henne, då exploderade hon. Det är en häst med ganska hög potential och min tanke denna gång är att köra i spets. Jag har inte laddat med henne på länge, men hon kan öppna. Första barfota runt om känns spännande. Hon har haft problem med en hov och det har tagit väldigt lång tid innan vi kunnat köra så. Hon springer och slår sig och på sådana hästar brukar det ge mer effekt. Jag har helt klart en bra känsla för henne idag.

– Jag har även 13 Med Hill (V86-6), men där ligger jag lågt. Hon har hamnat helt fel på det i årets tre starter. Hon är bäst när hon får vara med där framme och möter dessutom jättebra hästar. Jag kommer köra snällt för att bygga inför framtiden. Det blir barfota bak på henne, men det är en liten chansning. Vi har inget att förlora denna gång, säger Thomas.

V86-intervju

Joakim Lövgren har två hästar och vi kollade framförallt taktiken med 1 Staro Peanut i avslutningen.

– Han hade halsinfektion senast och jag tror inte på någon topprestation i kväll. Jag tycker inte att jag har häst för att kriga i ledningen denna gång så rygg ledaren vore nog det bästa.

– Jag har även 9 Under Armour (V86-7) och det är ju en rätt bra häst, men det är mycket hårt emot och han är väl bara fjärde-femtehästen, säger Joakim.

Viktigt vetande

3 Conrads Diderot (V86-1) får på sig en jänkarvagn för första gången i regin och har betydligt bättre form än vad raden visar. Visade 11,6 sista varvet i spåren senast och 11,9/2000 i upphämtningen gången innan.

6 Stenson (V86-1) ska gå med blinkers istället för norskt och det kan påverka startsnabbheten positivt. 

5 Cassius Clay D.E. (V86-2) är omgångens största favorit (60 procent vid materialsläpp) och att han är bästa hästen i fältet råder det ingen som helst tvekan om. Det finns dock frågetecken, som gör att man bör gardera. Han ströks efter värmning i början av månaden och även om han rapporteras ha jobbat bra efteråt så känns det tveksamt. Dessutom är det ungdomslopp och Alex Persson som kör har bara en seger på 39 försök i år och 29 raka förluster…

2 Mateo di Quattro (V86-3) har två segrar och två andraplatser på sex försök på den långa distansen. Felade bort en trolig andraplats bakom Poleposition på V75 senast och ska räknas, men han är inte startsnabb och riskerar få göra grovjobbet själv. Är dessutom klar favorit.

8 Jalapeno K. (V86-3) har tagit samtliga tre segrar från ledningen och dit borde han inte komma från spåret längst ut.

12 Bentley W.B. (V86-3) betalar jag inte för då jag spikar en annan i det loppet och det känns lite jobbigt. Han har visserligen ännu inte vunnit på 13 försök, men känslan är att han kommer vara riktigt bra nu med flera intressanta ändringar. Första Örjan, första jänkarvagn och sedan byter men från halv- till helstängt! Given vid två eller fler streck!

1 All for Live (V86-8) ska tävla barfota runt om för första gången. Hon är bra och slog regelrätt loppets favorit 4 Marjan Black vid segern näst senast. Är dock inte startsnabb och bör bli över och sedan krävs det tur.

2 Rosemary Tile (V86-5) är anmäld med jänkarvagn för första gången och dessutom är det debut med Björn i sulkyn.

9 Aniara Sock (V86-5) övertygade vid spetssegern senast, men bakspår nu var en missräkning. Hon har tagit sina tre senaste segrar på ledningen och är bäst där.

11 Charlotte Bailey (V86-5) har tagit båda sina segrar från spets och har helt klart varit sämre bakifrån. Bortlottad.

4 Pwojtech Vrijthout (V86-6) ska tävla barfota runt om för första gången (i alla fall på svensk mark) och dessutom lite spännande med första Uhrberg.

14 Spartakus (V86-6) har tagit 4/5 segrar från ledningen och den femte från dödens. Har varit klart tveksam då han fått attackera bakifrån och känns inte alls het.

4 Remburs R.D. (V86-8) är anmäld utan skor för första gången. Borde ändå få svårt att räcka till seger.

6 Platinium (V86-8) är också anmäld barfota runt om för första gången. Kan överraska.

11 Il Forte (V86-8) handikappas av läget då han tagit 6/8 segrar från ledningen.

V86-systemen

Kupong 1

V86-1: 2,5,9 (6-4)

V86-2: 1,2,4,5,9,10 (12-6)

V86-3: 4 Breidabliks Bombay (12-2)

V86-4: 1,2,3,4,5,6,9,10,12,13,14,15 (8-7)

V86-5: 3 Bys Rosy Nunc (1-5)

V86-6: 2,3,4,7,12,15 (14-11)

V86-7: 3,5,7,12 (13-9)

V86-8: 2 My Dreams (5-9)

5184 rader/1296 kr

Kupong 2

V86-1: 2,5,9 (6-4)

V86-2: 1,2,4,5,9,10 (12-6)

V86-3: 4 Breidabliks Bombay (12-2)

V86-4: 1,2,3,4,5,6,9,10,12,13,14,15 (8-7)

V86-5: 1,2,4,5,8,9 (11-6)

V86-6: 7 Never Mind’em (12-3)

V86-7: 3,5,7,12 (13-9)

V86-8: 2 My Dreams (5-9)

5184 rader/1296 kr

Sammanlagd kostnad: 2592 kr