V86-tipset: Skellefteå 26 juli 2023

Läs mer: V86-tipset: Skellefteå 26 juli 2023

JACKPOT på V86 med drygt sju miljoner extra i sjurättspotten. Skellefteå, en av två banor med open stretch i Sverige, står som värd och omgången ser småintressant ut. Det finns flera klara favoriter, men jag nöjer mig med att spika en av dessa och spelar sedan med ”roliga” utgångshästar.

Bästa spiken

6 Bäcklös Uriel (V86-4) har tävlat barfota runt om i sina fem senaste starter och det har slutat med fyra segrar. Vid förlusten för tre starter sedan så blev han fast med krafter kvar. Han är startsnabb och jag tror han sitter tidigt i ledningen och därifrån är han obesegrad på svensk mark efter åtta försök. Stark spik!

Utgångshästarna

1 Devils Tongue (V86-1) hoppas och tror jag lyckas hålla upp sitt innerspår i inledningen och från ledningen blir han sedan inte lätt att slå. Han har gått i den positionen fyra gånger och det har slutat med lika många segrar. Spår 1 har han haft en gång och det var i Fyraåringseliten på Solvalla för drygt ett år sedan och då öppnade han bra mot startraketer som Callemethebreeze och Asteroid och fick rygg ledaren. Han har ännu inte vunnit i år, men formen är betydligt än vad raden säger och senast hoppade han bort en bra placering trots att han gick utvändigt ledaren i ett liknande gäng som nu. Toppchans från ledningen och jag spikar på en lapp!

3 I am Timmie (V86-3) tror jag vinner om han kommer till spets och han är snabb första biten. Kan vara att 4 Guvernör Godiva är ännu snabbare men han ska ta en längd och står dessutom sida vid sida, vilket gynnar mitt drag, I am Timmie har varit med i Klass II två senaste, men inte haft någon tur. Näst senast fastnade han med rubbet sparat och senast gick han mycket bra efter galopp via 13,3/1900. Från ledningen är han obesegrad efter tre försök och kommer han dit så tror jag som sagt att han bara vinner. Kan vinna med andra upplägg också och är en stark utgångshäst!

Låset

8 Lindysmusclemania (V86-7) är en av omgångens två stora favoriter. Han spåddes en lysande framtid i USA som två- och treåring, men blev gaffelbansskadad inför Hambletonian och flyttades sedan till Sverige och Daniel Wäjersten. Har inlett med tre raka segrar här, varav de två senaste på V75, och senast imponerade han rejält. Flög till ledningen då och vann hur enkelt som helst via 09,5 sista 700. Då gick han med halvstängt för första gången på svensk mark, vilket gav bra effekt men samtidigt blev han lite för vass och kan vara att man ändrar tillbaka till ett öppet nu. Det kan påverka startsnabbheten negativt och inte alls givet att han tar sig förbi en sådan som 7 Maybach W.F. här. Där lär Ove A Lindqvist vara väldigt intresserad av tätpositionen då den hästen är obesegrad därifrån på sju försök. Mayback W.F. spurtade jättebra som trea bakom Chestnut och Rossi Garline i sin senaste start via 11 sista 800 och får han ledningen så tror jag definitivt att han ger storfavoriten en match. Bara fyra procent och jag dubblar med honom!

Spetsstriderna

V86-1: 1 Devils Tongue öppnade bra då han hade innersår på Solvalla i Fyraåringseliten för drygt ett år sedan och jag tror han har bra chans att försvara ledningen. Särskilt då tvåan blivit struken och han nu står sida vid sida med 3 Rossi Palema. Sandra Eriksson har kört båda hästarna på slutet och tror själv att hon håller ledningen med Devils Tongue. Tar sig Rossi mot förmodan förbi så är det bra chans att 4 Idomenio Sisu får överta. Även 8 Kagan lär laddas. Han har grym statistik från ledningen.

V86-2: 1 Öygard Pål har bra chans att hålla upp ledningen, men släpper sedan till en bra rygg. 2 Kleppbest är inte startsnabb, men körs offensivt och stor chans att han får överta.

V86-3: 1 Pain Train har blivit rejält över båda gångerna han haft innerspår och har ingen chans på spets. 2 Jamie Sisu är knappast aktuell heller. 3 I am Timmie tar sig förbi dessa och sida vid sida tror jag att han håller ut framförallt 4 Guvernör Godiva. Även 5 Magical Survivor och 6 N.T.T.’s Rolex kan öppna.

V86-4: 1 Pydin var chanslös att hålla upp innern senast och 2 B.W.Sture tar sig förbi honom. 4 Månlykke A.M. är ju snabb, men frågan är hur pass offensiv Gunnar Melander kommer att vara. Det känns mer påsmält med 6 Bäcklös Uriel och jag är helt inne på att han sitter tidigt i spets. Där har han gått åtta gånger på svensk mark och det har slutat med lika många segrar.

V85-5: 3 Denarius är först till plankan, men han är bättre bakifrån och med tanke på open stretch finns att tillgå så tror jag på släpp. 4 Rare Magic är snabb, men denne släpper Ohlsson inte till. Helst vill man nog ha rygg på 8 Lindysmusclemania och denne var ju riktigt snabb med halvstängt senast. Kan dock bli öppet nu och inte alls säkert att han tar sig förbi 7 Maybach W.F. i så fall. Där lär Ove A dessutom vara påställd då hans häst gått sju gånger i ledningen och vunnit alla!

V86-6: 1 Eder Bob öppnade bra från spår 1 förra sommaren, men borde inte ”bråka”. Bra chans att 2 Masteraemon smiter förbi och att denne sedan släpper till 3 Esprit Sisu.

V86-7: Flera riktigt snabba, men jag är inne på att 1 Nycora har bra chans att försvara ledningen. Hon har inte laddats i år, men var snabb i fjol för Cles Sjöström. 4 Icegirl L.A., 5 Florence Ima och 6 Mitzy Gold är dock alla snabba och dessutom intressant av ledningen allihop så här lär det gå undan första biten.

V86-8: 1 No Limit Express hade innerspår i början av fjolåret och var då chanslös att svara snabbe Immigrant Am. Öppnar säkert lite bättre än så nu, men jag är ändå tveksam till om han kan svara ledningen. Billy Svedlund är påställd med 2 Kocu Boko och med racergrejer så har man spetschans. 5 Löst Dying Breath vill också till spets och 6 M.M.Hot One är riktigt snabb och laddas alltid. Även här borde det bli tuff öppning.

V86-intervju

Sandra Eriksson är flitigt i elden i kväll och jag kollade läget.

1 Devils Tongue (V86-1) har det varit mycket stolpe ut med. Han känns otroligt fin i träningen och jag kan inte vara mer nöjd och någon gång vänder det. Kanske att det blev lite bättre nu när tvåan blev struken och vi står sida vid sida med Rossi Palema. Den körde jag ju senast och han är snabb, men jag tror inte att han tar sig förbi min häst. Vissa tycker tycker att innerspår i Skellefteå inte är så bra, men jag tycker inte att det är så dåligt. Det är betydligt sämre i Boden till exempel. Det är absolut läge att köra spets i kväll och det blir barfota runt om nu. Sedan jänkarvagn och can’t see back som han hade för första gången senast. 

1 Öygard Pål (V86-2) tror jag felade bort andrapriset senast för jag hade en del att köra med i det läget. Jag har respekt för motståndet här, men det kan gå.

5 King of Djazz (V86-5) är ny hos mig. Han är efter Zola Boko och det gillar ju jag. Han kom i väldigt fint skick, men var inte van vid att träna i sanden. Jag körde sedan ett tuffare jobb och då kändes han riktigt fin så det känns som att han tagit åt sig träningen på ett bra sätt. Jag fick en bra känsla efter det, men det är tufft motstånd här. Han går nog barfota fram.

11 Don Draper i samma lopp har gjort jättefina lopp, men nu fick han spår 11 och då får han jaga en jaga matlapp.

2 Masteraemon (V86-6) blev allt fel för senast med dödens ett varv mot tufft motstånd och det var nog motivationen som tröt. 2640 meter är inte så tokigt för hans del och jag hoppas komma till ledningen här för att sedan släppa. Han kan få sitt lopp nu och det är ju open stretch i Skellefteå och jag har faktiskt lite feeling för honom i kväll. Vinner vet jag inte om han gör, men han ska vara med där framme.

10 Juno Beach (V86-7) känns jättefin i träning, men från spår 10 blir det tufft, säger Sandra.

V86-intervju

Billy Svedlund är uppåt på en mindre betrodd i avslutningen ingen.

2 Kocu Boko (V86-8) hade bakspår senast och favoriten kom till ledningen och fick köra 15 första varvet. Jag förstod då att det skulle bli svårt och då jag hade det här loppet i sikte så valde jag att sitta kvar där bak. Värmingen var dock ännu bättre än inför Solvalla och nu återgår vi till de ändringar som vi gjorde då. Det ger någon tiondel på varje ändring man gör med honom och idag lägger vi dessutom till ett helstängt. Det medför en liten galopprisk, men jag måste chansa. Jag har feeling för att vi kan komma spets. Sedan är det risk att vi får M.M.Hot One över oss och det kan ju bli förödande. Jag tror dock att femman kan hålla ut den. Min häst hade just spår 2 på Bergsåker när han vann i december och då gick han med helstängt och jag tyckte han var bra med på noterna första biten. Det är andra gången med helstängt nu och första gången då han är maxad med allt, säger Billy.

Viktigt vetande

4 Idomenio Sisu (V86-1) tävlade med blinkers för första gången i Mikkeli senast och var grymt bra då han vann överlägset från dödens på 10,2. Man ska dock tänka på att den banan är otroligt snabb så stirra er inte blinda på tiden!

5 Mustang Racer (V86-1) var jättebra vid segern för tre starter sedan där han avslutade 08,5 sista halvvarvet och besegrade Hannibal Face. Gick bra i skymundan på V75 senast och är ett tidigt bud vid gardering.

8 Kagan (V86-1) är allra bäst i ledningen där han tagit sex segrar på sju försök. Dit når han dock knappast från spår längst ut på vingen.

10 Marvelous och 12 Mellby Joker (V86-1) känns båda bortlottade då de tävlar bäst i spets. Marvelous har tagit årets tre segrar från tät och fem av Mellby Jokers sex senaste segrar är från den positionen.

2 Kleppbest (V86-2) är anmäld utan framskor för första gången, men verkar inte givet att det blir så. Kolla upp det innan ni lämnar in.

6 Stålviktor och 9 Ivarsviking (V86-2) ska bägge utrustas med rycktussar för första gången som det låter.

10 Zargo (V86-2) ska tävla utan bakskor i kväll och på den balansen har han en seger på tre försök.

11 Fyrkrafs (V86-2) är anmäld utan framskor och har tre segrar och sex pallplatser på åtta försök med den balansen.

12 Bollinger Bishop (V86-3) är anmäld barfota runt om för första gången. Spännande ändring på en storskräll.

4 Månlykke A.M. (V86-4) har haft problem med pollenallergi i år. Ska vara kvitt detta nu, men känns ändå svårbedömd. 

10 Global Dash (V86-5) har tagit sju av sina nio segrar från ledningen och missgynnas av bakspåret.

3 Esprit Sisu (V86-6) är omgångens största favorit och han har en kanonuppgift på papperet. Bör komma till ledningen och blir såklart svårslagen. Det är dock ingen häst som radar segrar och han har faktiskt bara vunnit en av sina 13 senaste… Jag testar att gardera.

4 Icegirl L.A. (V86-7) är anmäld barfota fram och med bike och det är blott andra gången hon går exakt så. Första gången felade hon i sista sväng och hade annars slutat trea bakom Bepi Bi och Axel Ruda och noterat en lång 13-tid full väg.

5 Florence Ima (V86-7) vill Peter Eriksson till spets med i kvälll Tre av hästens fem segrar är tagna därifrån, men det var länge sedan hon gick där. I november förra året närmare bestämt.

8 Olly Håleryd (V86-7) ska tävla utan skor runt om för andra gången. Gick grymt efter galopp första gången via 11,5/1900. Har en seger och en andraplats på två starter över 1640 meter.

11 Kit Crown (V86-7) har tagit alla sina sju segrar från ledningen så bakspår känns som en stor nackdel.

5 Last Dying Breath (V86-8) är klar favorit i avslutningen och bra chans om han når ledningen. Han har sex segrar och en andraplats på sju föresök därifrån. Det finns dock snabba hästar innanför så spets är inte givet.

7 Cadiz N.O. (V86-8) gör sin första start på svensk mark och det blir därmed körspö för första gången.

V86-systemen

V86-1: 1 Devils Tongue (4-8)

V86-2: 1,2,6,9,10,11,15 (14-5)

V86-3: 1,2,3,4,8,10,11 (12-5)

V86-4: 6 Bäcklös Uriel (2-4)

V86-5: 7,8 (6-3)

V86-6: 3,5,10 (2-6)

V86-7: 1,4,5,6,8 (2-11)

V86-8: 1,2,5,7,9 (11-12)

7350 rader / 1837,50 kr

V86-1: 4,5,8,12 (3-10)

V86-2: 1,2,6,9,10,11,15 (14-5)

V86-3: 3 I am Timmie (8-2)

V86-4: 6 Bäcklös Uriel (2-4)

V86-5: 7,8 (6-3)

V86-6: 3,5,10 (2-6)

V86-7: 1,4,5,6,8 (2-11)

V86-8: 1,2,5,7,9 (11-12)

4200 rader / 1050 kr

Total insats: 2887.50 kr

Lilla systemet

V86-1: 1 Devils Tongue (4-8)

V86-2: 1,2,6,9,10,11,15 (14-5)

V86-3: 3 I am Timmie (8-2)

V86-4: 6 Bäcklös Uriel (2-4)

V86-5: 7,8 (6-3)

V86-6: 3,5,10 (2-6)

V86-7: 1,4,5,6,8 (2-11)

V86-8: 1,2,5,7,9 (11-12)

1050 rader / 262,50 kr

Total insats: 262,50 kr