V75 Jägersro 22 augusti

Derbykval som ser ovanligt öppna ut då många av de högst seedade fått urusla läget vilket gör att man i alla fall kan spekulera i förlust. Vi går rätt ut på Xanthis Harvey i V75-inledningen i hopp om att vi har läst loppet rätt…

V75-1, 2640 auto
:
Analys
3 Xanthis Harvey var kanske den av de högst seedade som fick det bästa spåret i försöket. Det hördes redan inför SprinterMästaren att den uppgiften var sekundär och det har varit uttalat att Derbyt är det stora målet för året. Det märktes även på Örjans styrning senast då han satt stilla i tredje ytter och lät egentligen bara hästen sträcka ut lite över upploppet. Xanthis Harvey var dock chanslös att få slag på Dakovo Mail men avslutade 10,5 sista 800. Den här gången tror vi Kihlström är mer aktiv redan från start och ser till vara före kanske värsta motbudet Keep Gamble initialt och köra sig till spets. Men även om så inte blir fallet så tycker vi att hästen har klart bäst segerchans i loppet och spikar!
– Han kan ta i ibland i loppen så det var inget konstigt men att han sprang upp i vingen var inte bra och jag blev orolig att det hade hänt något med hästen. Han har tagit det bra och nu får Örjan vara uppe i vingen direkt när den börjar rulla. Vi ska testa norskt huvudlag nu eftersom han har varit vass men hemma kan han bli väldigt het även med öppet huvudlag så han är speciell och det olika dag för dag. Han har ju otrolig kapacitet och det känns som jag ligger väldigt bra på det med honom rent formmässigt. Det blir näst intill optimalt, barfota bak, ryckgrejor igen och första med norskt, säger Daniel Redén.

1 Keep Gamle var väldigt fin när han spetsade hem Klass II-finalen. Han kan knappast svara Combat Fighter från start nu och då kan det bli lite strul om Magnus inte är blixtsnabb på att hitta ut med hästen. Är under ruggig utveckling och har varit smällfin vid segrarna, speciellt då han tävlat med bike.

4 It’s Peppertime blev väl stum till slut bakom Keep Gamle senast i Klass II-finalen och det var inget genrep med plus i kanten. Han kan dock bättre än så och tanken är att köra honom barfota runt om för första gången!

8 Night Art hade långt fram till ledaren i debuten för Wäjersten men fångade in denne via 11,7 sista 400 i vida spår. Nu blir det barfota runt om och hästen är väldigt snabb iväg och kan hitta slagläge trots spåret.

Tror man på skräll kan givetvis 9 Monastery Boko var aktuell han skrällde på V75 senast och slog av Danger Bi på linjen trots att det var långt fram. Men det var härligt tryck i honom via 10,7 sista 400.

Spetsstriden:
2 Combat Fighter är pilsnabb den första biten och spetsar utan problem. Intressantare vem som kan vara först framme och övertar av 1 Keep Gamble och 3 Xanthis Harvey där vår känsla är att Harvey är den som sitter tidigt i spets. Han öppnade faktiskt rätt bra i finalen av SprinterMästaren från spår åtta men togs upp efter en bit, Örjan har dessutom koll på att det gäller att hålla kvar Keep Gamle på innerspåret. Keep Gamle var med riktigt bra bakom bilen senast, men känslan är samtidigt att det såg lite bättre ut än vad det var då de två snabbaste på utsidan inte kunde laddas.

Ranking:
3 Xanthis Harvey
———————–
1 Keep Gamble
4 It’s Peppertime
8 Night Art
9 Monastery Boko
7 Kyrie Eleison
2 Combat Fighter
10 Joe Dalton
11 Following
12 Winner Brodde
5 Nuzzle’em
6 Zätamustangen

V75-2 2640 auto:
Analys
6 Hustle Rain vann försöket till SprinterMästaren från dödens och finalen spetsade han hem trots tufft tryck av Staro Mack Crowe. Nu han man laddat om batterierna och ett varv längre distans vilket kanske inte är något direkt minus men absolut inget plus. Han får bilda A-gruppen ihop med 11 Excusez Moi som inte riktigt fick travet att stämma när han skulle utmana på allvar över upploppet senast. Nu slår man på bakskorna igen och det får ses som ett plus då travet lär stämma bättre. Han är nog den i loppet som gynnas mest av lång distans och han räds inte ett tidigt initiativ.

På de stora kupongerna så streckas även 2 Greensboro Zet. I senaste starten ville Redén själv känna på honom och hästen gjorde det fullt godkänt men lär vara bättre nu. Det finns en hel del i honom och spåret är bästa tänkbara så han känns som ett tidigt bud.
– Han var väldigt bra senast, det var starkt av honom att inte galoppera då han var på väg att göra det i sista kurvan. Jag sa åt honom en gång och då hittade han travet igen och var med dem bra i mål, utan den fadäsen hade han varit väldigt nära vinnaren. Han är bra i ordning och det är väl mest resan som är ett frågetecken. Han vara lite hingstig och så. Vi gör inga ändringar på honom, säger Daniel Redén.

Fjärde och sista strecket är lite av lyxvarianten men 7 Global Dubhe har ändå en del inombords. Visst måste det stämma en del från spåret men han har skrällpotential.

Spetsstriden:
1 Moses Boko, 3 Putte och 5 Mud Hill är alla snabba men vi är inne på att samtliga vill ha ryggen på 6 Hustle Rain och Djuse kan nog glida fram och överta.

Ranking:

6 Hustle Rain
11 Excusez Moi
2 Greensboro Zet
7 Global Dubhe
———————–
12 Global Difference
8 Heartbeat Thunder
10 Dee Godfather
1 Moses Boko
3 Putte
4 Jalapeno K.
5 Mud Hill
9 Xanthis Hilton

V75-3, 2640 auto:
Analys
2 Joviality hade tyvärr inte sin bästa dag på jobbet i StoChampionatet och blev lite väl gåvillig i spets. Det gjorde att hon inte hade något att sätta emot över upploppsrakan. Hon möter nu grabbarna men vi betvivlar inte att hon har kapacitet för att göra sig gällande mot dem. Men hon har blivit väldigt stor favorit och vi väljer att dubbla med 4 Eric the Phantom som det lät bra på inför årsdebuten senast. Då blev det tyvärr galopp och han fick inget välbehövligt lopp i kroppen. Men är det någon som kan träna hästar i form så är det Timo Nurmos och vi tror att Eric kommer vara riktigt bra. Det blir både barfota och jänkarvagn nu och får vi träff på honom så får vi riktigt bra slagkraft i de övriga loppen.
– 1 Ante la Roque galopperade på Mantorp, det var väldigt överraskande men han känns fin hemma. Han fick ett drömspår och vi har inget att klaga på. Han är nog i bra form och jag tror att han gör ett bra lopp. Det blir inga ändringar på honom, säger Daniel Redén.
– 3 Never Mind’em trivdes inte på banan senast samtidigt som han nog inte var helt kurant i senaste starten. Jag trodde på en monsterprestation då men han var riktigt blek. Efter det har han fått träna på ordentligt och han har testats med rycktussar vilket har funkat mycket bra. Jag har sparat barfota bak till den här gången och det kommer nog bli bra. Han går även lite lättare fram nu. Jag tror att han kommer göra ett riktigt bra lopp. Vi får bara hoppas att det blir uppehåll i vädret så blir det nog bra, säger Daniel Redén.

Spetsstriden:
1 Ante la Roque är kvick iväg men Kihlström är nog väldigt nöjd med att se till att få ryggen på 2 Joviality. Adielsson behöver knappast peppa upp henne för mycket utan kan nog överta relativt smärtfritt.

Ranking:
2 Joviality
4 Erik the Phantom
———————–
8 Dubai Kronos
3 Never Mind’em
1 Ante La Roque
6 Kingslayer Pellini
11 Michigan Bro
5 Love Keeper
7 Bugatti Hall
9 Mateo di Quattro
10 Andy Gel
12 My Dreams

V75-4, 2140 auto:
Analys
2 Jurista galopperade ut på slutrundan i StoChampionatet senast men hade långt fram i det läget. Var bara godkänd gången innan, även om avslutningen var bra ” på klockan” med 10,3 sista 800. Står till för spets nu och vi tror dessutom att medel passar bättre än lång distans som hon varit ute på i de senaste starterna. Tippas men garderingen känns given.
10 Kayla Westwood har varit en kulltopp i princip sedan hon började starta. Sämre senast i uttagningen till StoChampionatet senast men kan betydligt bättre och har hårdheten för att fälla samtliga över upploppet.

7 Riverdale Z. inledde med sex raka segrar innan man spände bågen och körde henne i spets i Drottningens Pokal. Hoppade som slagen senast efter en tung resa och lite svårbedömd dagsstatus. Nu maxar man och kör första gången såväl med barfota som med bike och slår det väl ut kan hon vinna.

Trots det dåliga läget så måste vi varna för 8 Luxury River. Senast styrde Adrian på dryga 500 kvar och stoet närmast flög förbi täten via 08,9 sista 500 i mycket läcker stil. Med minsta klaff tror vi att hon kan göra sig gällande!

Vi streckar även trion 11 Mellby Korall, 6 Mi Amore Bros och 12 Månskenstösen på det stora systemförslaget.
– Mi Amore Bros gick jättebra senast och var ju jäkligt bra även i Sto Championats-kvalet gången innan. Hon är mycket bättre än man tror. Nu kör vi barfota runt om och första med rycktussar. Förhoppningen är hon gör ett väldigt bra lopp, säger Daniel Redén.

Spetsstriden:
Om Daniel Wäjersten väljer att ladda med 2 Jurista, vilket han gjorde för tre starter sedan, så borde hon bli svår att lugga på ledningen. 3 High Hope Lee kan öppna men vill säkert gärna ner i ledarryggen. 7 Riverdale Z. är rask iväg och ska tävla såväl barfota som med bike, möjligt att hon kan blanda sig i spetsstriden.

Ranking:
2 Jurista
10 Kayla Westwood
7 Riverdale Z.
8 Luxury River
11 Mellby Korall
6 Mi Amore Bros
12 Månskenstösen
———————–
3 High Hope Lee
1 Cori Gauff
4 Bovary Face
9 Ziva
5 Penthouse

V75-5, 2640 auto:
Analys
När en av de högst seedade fick sämsta läget så öppnar det upp loppet rejält. Vi talar naturligtvis om 12 Dancer Brodde som vann Kungakannan tidigare i år och blåste till spets från bricka åtta bakom bilen i genrepet. Han är väldigt effektiv i front men man ska komma ihåg att fem av de sex första segrarna faktiskt togs från andra positioner, men visst, han är obesegrad i spets (6/6). Visst kan han vinna men känslan är att han blir streckad på högre procent än vad han har segerchans men han får stå tillbaka i valet av tipsetta.

2 Bengan var lite gåvillig i spets senast men det var ”bara” 1.12,8 första rundan och han blev ett lätt byte. Har nu ytterligare ett lopp i kroppen och man rycker bakskorna till den här starten. Ses med bra chans att åter ta hand om taktpinnen och då är han hästen att slå och vi ger honom tipset.
– Han blev lite ambitiös men Örjan ville även ge honom ett lite skarpare lopp inför det här men Bengan fick helt enkelt mjölksyra av det. Han har så långa ben så han behövde nog det där loppet. Han var lite sliten i något jobb efter den starten men i senaste jobben har han varit otroligt mycket förbättrad. Nu känns det som han hittat tillbaka i formen. Det blir barfota bak nu samt ryckhuva för första gången i år. Vi kör med norskt igen, jag tror det kommer funka mycket bättre nu. Förra gången blev han lite rädd då vi drog det, andra gången brukar det bli mycket bättre, säger Daniel Redén.

6 Barack Face såg bra ut i dödens senast men blev rejält störd till galopp 800 meter från mål. Stallet håller honom väldigt högt men Barack har lite kvar att bevisa men skulle han funka fullt ut nu så kan han absolut vinna och Kolgjini-hästarna har sett formstarka ut senaste tiden.

8 Global Dash fick ge sig från spets i bronsfinalen senast. Vid segern i starten innan svarade han för en ruggig avslutning och slog av Lindysmusclemania via 10,7 sista 800. Han får det fjärde och sista strecket om han skulle upprepa den insatsen.

Det låter som att Nurmos tänkt vända upp och ned på selkammaren gällande 10 Perfect Harmony. Första barfota runt om, första med jänkarvagn och sedan ska han leta fram något lämpligt huvudlag. Hästen har vunnit i enklare gäng så vi vågar inte stå över streck om alla dessa ändringar skulle slå väl ut.

Spetsstriden:
1 Portofino har galopperat de två senaste gångerna han haft framspår bakom bilen men oavsett så kan han knappast svara 2 Bengan. Han lär utmanas av 4 King Kennedy som dock lär vilja ha ledarryggen. Hur tufft laddar man med normalt startsnabbe 8 Global Dash när det är lång distans?

Ranking:
2 Bengan
12 Dancer Brodde
6 Barack Face
8 Global Dash
10 Perfect Harmony
———————–
4 King Kennedy
1 Portofino
7 Every Day Elegant
5 Hilton
11 Pingis
3 Judge D.

V75-6, 2640 auto:
Analys
5 Esposito har bara förlorat en gång felfri på sina nio starter och det har blivit sju segrar och en andraplats totalt. Senast dundrade han undan på 11,5/1640 auto på en inte alltför snabb Eskilstuna-oval. Till den starten hade man hängt på en jänkarvagn och nu drar man ytterligare en växel och kör honom barfota runt om. Vi tycker att han borde hålla ut de utvändiga hästarna och då borde vägen ligga öppen för att kunna köra sig till spets och då blir han svårslagen så vi spelar utgång.

8 Tetrick Wania ska nu jaga en derbyplats vilket varit det uttalade målet sedan länge. Var väl okej i ett konstigt lopp i genrepet och läget nu blev uselt. Men på sitt höga grundkunnande är han ändå det värsta motbudet.

10 Coquaholy gjorde senast debut för Malmqvist på fransk mark och fick ett snällt lopp i femte inner. Han gick sedan fullt godkänt mellan hästar över upploppet och han fick en lämplig genomkörare. Det loppet har säkert gjort honom gott och nu och Björn Goop ska köra för första gången vilket känns intressant.

6 PolePosition var fin vid en överlägsen STL-seger senast i ett Klass I-försök. Han är inne i en väldigt bra utvecklingsfas och nu rycker man bakskorna. På med rycktussar och dessutom åker biken på igen till den här starten.
– Han var jättebra senast trots att det egentligen bara vara ett led i matchningen inför det här. Han tränar riktigt starkt, han är den enda av de här hästarna som gått fem intervaller i sanden. Jag har testat urryckare på honom och det känns spännande. Det blir även barfota bak, det var en otrolig förbättring på honom då och nu är han en annan häst. Han lättas även till aluminium fram. Det händer mycket på honom så det ska bli jäkligt spännande, säger Daniel Redén.

Streck även för V75-meriterade 9 H.C.’s Crazy Horse samt Kalmars stolthet 7 A Fair Day.

Spetsstriden:
Få som tillhör den riktigt startsnabba kategorin men 3 Thereisnolimit har hygglig chans att vara först ner till plankan. Över lång distans tror vi inte att man vill ta emot 5 Esposito och han borde även kunna hålla de utvändiga hästarna på ”rätt sida” om sig.

Ranking:
5 Esposito
8 Tetrick Wania
10 Coquaholy
6 PolePosition
9 H.C.’s Crazy Horse
7 A Fair Day
———————–
4 Kaxig In
3 Thereisnolimit
11 Blue Boy Face
1 Star Muscle
2 Hickoexplosive
12 Vanity Flair

V75-7, 2640 auto:
Analys
Här kommer vår andra utgångshäst i omgången och vi tror på revansch för 2 Bedazzled Sox som det blev ett duktigt skrik på när man körde barfota och med en jänkarvagn senast. Han fick då aldrig se dagens ljus bakom Dancer Brodde men fick ett perfekt genrep. Vi tror att Jansson kan köra sig till spets nu istället och då tycker vi att han har högst vinstchans i loppet.

5 Working Class Hero visade senast åter hur effektiv han är i spets då han bara stegade undan mot en så pass bra häst som Hankypanky Pinkman. Men i starten innan vann han från positionen utvändigt ledaren via en 10-runda till slut så han är inte på något sätt avsågad även om vi inte tror det blir spets nu.

8 Staro Mack Crowe har stall Melkko fått ruggig ordning på under året och han var oerhört tapper som tvåa i SprinterMästaren efter att ha gjort grovjobbet. Senast blev det ”snäll dödens” till stor del med det här loppet i sikte. Ytterligare en av de högst seedade som fick ett trist läge och han måste vara ruggigt bra för att segerstrida, men det är han också…

1 Jikken blir det fjärde strecket på den garderade kupongen. Han laddades väldigt tufft av Djuse senast och det blev galopp i spetsstriden. Han såg fin ut efter det och glänste även i ett enklare gäng i starten innan. Är snabb iväg och det kan vara han som ”får loppet”.
– Han är kraftigt på gång. Han gjorde ett bra lopp senast och Magnus var väldigt nöjd med honom. Magnus chansade med honom för att komma förbi den invändigt men det gick för fort och det blev galopp. Jikken tappade mycket men gick starkt i upphämtningen utan att Magnus begärde något av honom till slut. 2640 meter har han inga problem med och han har lärt sig öppna så spår 1 kan bli riktigt bra. Jag har alltid gillat Jikken och han känns bra. Det blir jänkarvagn, annars går han som han brukar, säger Daniel Redén.

Spetsstriden:
1 Jikken kan öppna och men frågan är om man inte är nöjd med ryggen på 2 Bedazzled Sox? Vi är inne på att Jansson ser till att hålla framförallt 5 Working Class Hero på utsidan och vi tror på honom i spets.

Ranking:
2 Bedazzled Sox
5 Working Class Hero
8 Staro Mack Crowe
1 Jikken
———————–
10 Mick N.Boko
9 Game Brodde
3 Pure Attack
4 Windmill Jam
6 Soundtrack
12 Edelweiss
11 Jimbaran Zon
7 Jolicoeur

Stora systemet
Kupong 1

V75-1: 3 Xanthis Harvey (1-4)
V75-2: 2,6,7,11 (12-8)
V75-3: 2,4 (8-3)
V75-4: 2,6,7,8,10,11,12 (3-1)
V75-5: 2,6,8,10,12 (4-1)
V75-6: 5 Esposito (8-10)
V75-7: 1,2,5,8 (10-9)
1120 rader/ 560 kronor

Kupong 2
V75-1: 3 Xanthis Harvey (1-4)
V75-2: 2,6,7,11 (12-8)
V75-3: 2,4 (8-3)
V75-4: 2,6,7,8,10,11,12 (3-1)
V75-5: 2,6,8,10,12 (4-1)
V75-6: 5,6,7,8,9,10 (4-3)
V75-7: 2 Bedazzled Sox (5-8)
1680 rader/ 840 kronor
Sammanlagd kostnad 1400 kronor

Lilla systemet
V75-1: 3 Xanthis Harvey (1-4)
V75-2: 6,11 (2-7)
V75-3: 2,4 (8-3)
V75-4: 2,6,7,8,10,11,12 (3-1)
V75-5: 2,6,8,10,12 (4-1)
V75-6: 5 Esposito (8-10)
V75-7: 1,2,5,8 (10-9)
560 rader/ 280 kronor