V86-tipset: Solvalla/Bjerke 23 augusti 2023

Läs mer: V86-tipset: Solvalla/Bjerke 23 augusti 2023

Bästa spiken

3 Olga Tooma (V86-1) debuterade på bästa sätt för Redén senast. Snabbstart till ledningen och sedan mycket säkert undan via 12,5 sista 700. Hade varit ifrån fyra månader inför det och är knappast sämre med det loppet i kroppen utan snarare tvärtom. Har snabba hästar invändigt denna gång och man ”hotar” att vilja köra 1 Kashmina B.R. i ledningen. Risk för dödens med andra ord, ledaren slår hon oavsett och värsta konkurrenterna (nr 8 och 11) har betydligt sämre spår. Hon borde vara klar favorit som jag ser det, men är faktiskt bara andrahandare i skrivande stund. Jag inleder med spik!

Kompletterande spiken

6 Vallatonian (V86-5) är faktiskt bara tredjehandare just nu, men den här spiken känns uträknad och klar! Till skillnad från alla andra med framspår i det här loppet så är han mycket startsnabb och han borde nå ledningen utan några som helst problem. Kom till spets inför slutvarvet för tre starter sedan och då vann han överlägset över aktuell distans och bollade med en sådan som 2 Nelson Catch Me (andrahandare här) via 12,9 sista varvet. Han avslutade bra bakom en bra vinnare senast via 10,5 sista 600 och från ledningen borde han bli svårslagen. Svenske favoriten 4 Just Perfect Sisu har imponerat, men är inte startsnabb och jag tror inte att han plockar ner min vinnare utvändigt. Spännande spik!

Låset

9 Lozano di Quattro (V86-6) vann årsdebuten i mars, men sedan har det blivit åtta raka förluster. På slutet har han dock varit riktigt bra och senast slutade han tvåa bakom en viss Fransesco Zet och avslutade då i underkant 10 sista 400. Möter givetvis betydligt enklare hästar denna gång och med minsta klaff blir han mycket svår att stå emot. Det behöver inte vara alls fel att spika om procenten håller sig någorlunda (runt 40 i skrivande stund). Jag anar dock att den kommer att öka en del och jag har respekt för en häst med framspår. Nämligen 6 Frazze, som jag är inne på kan komma till ledningen i kväll. Det vill till att man släpper med andrahandaren 4 Load Master i så fall, men det tror jag att man gör för han är bäst bakifrån och tål inte tuffa öppningar. Frazze är effektiv i spets och har varit bland de två främsta i fem försök av sex från den positionen. Formen är dessutom riktigt bra, han spurtade fint på open stretch i en tuff V75-final senast via 10,5 sista 400. 

Dragen

1 Landmark River (V86-2) tog sin första seger i 15:e starten, men var faktiskt inte först i mål utan fick vinsten sedan Labayad Bros felat. Jag vill ändå varna kraftigt för honom här då han har en spännande uppgift på papperet. Han kunde visserligen inte försvara innerspåret senast, men är normalt sett snabbare än så och har tidigare hållit ut en så pass snabb häst som A Fair Day från innern. Haugstad vill köra i spets och jag är inne på att han lyckas med den taktiken. Blir det sedan inget ”tok” så kan han absolut rinna undan och två-tre procent känns på tok för lite!

7 Tiras Perla (V86-3) var riktigt bra vid segern näst senast där hon avslutade 22,7 sista varvet. Skulle hon komma tidigt till ledningen igen så har hon definitivt fart för att hålla undan för favoriterna på dubbla tillägg!

2 Boreas (V86-4) var jag lite besviken på näst senast, men han studsade tillbaka på ett bra sätt efter ett litet uppehåll senast. Mötte bättre hästar då från ett iskallt läge, men gick starkt i skymundan via 10,5 sista 800. Nu ”maxas” det dessutom med första barfota runt om och första jänkarvagn. Känslan är att han kommer öppna fint och från ett bra läge borde han få en fin resa. Mycket intressant till tre-fyra procent i skrivande stund!

6 Lasse B.R. (V86-7) var trea i Jarlsberg Grand Prix för tre starter sedan och står sig utan tvekan väldigt bra mot dessa hästarna. Senaste starten är bara att glömma för då hade han problem med sin hals. Rapporteras fin igen och är inte sämre än favoriterna här i grund och botten. Till fyra procent ska han definitivt streckas!

Spetsstriderna

V86-1: 1 Kashmina B.R. flög till spets från bricka 7 senast och Malmin är tydlig med att det är ledningen som gäller igen. 2 Sassy May är också klart snabb, men bör vara helnöjd med rygg ledaren. 3 Olga Tooma spetsade senast och testar säkerligen, men får nog svar. 4 Chloe’ Degli Dei är snabb, men knappast tillräckligt. 8 Cool Trix är också startsnabb, men även om han är nedstruken ett spår är jag tveksam till om Frode ens försöker.

V86-2: 1 Landmark River var bara trea ut från aktuellt spår senast, men är normalt sett snabbare. Spetsade två av två från innern i fjol och höll bland annat ut snabbe A Fair Day en gång. Haugstad vill köra i spets och jag tror detta är ledaren. 3 Loaded Olle var rätt bra med från innern näst senast, men jag tror inte att han tar sig förbi. 4 Peter Pan är inte oäven och 6 Icebreaker Sisu är klart snabb. Han är nog värst emot.

V86-3: 1 Frivoll Vinni spetsade från aktuellt spår näst senast, men 2 Spilodina är också snabb och jag tror att Höitomt trycker sig förbi efter en liten bit. 7 Tiras Perla och 11 Föynland Prinsessa känns dock klart aktuella att få överta i ett senare skede.

V86-4: 1 Tino Barosso blev över från samma läge senast och är knappast något spetsbud. 2 Boreas har aldrig haft framspår, men min känsla är att han kommer öppna fint och han kan absolut vara aktuell. 3 Eminent Kronos har dock varit klart snabb och fungerar klart bäst i spets, eftersom han är stänkrädd. Trolig ledare. 4 Capo Face och 7 Bagheera Montana har också visat att de kan öppna raskt.

V86-5: 2 Nelson Catch Me var rätt bra med från spår 1 näst senast och kommer få en fin resa. 6 Vallatonian är dock riktigt snabb och blåser till ledningen. Där lär han sedan köras också!

V86-6: 3 Global Konfession är snabb första bitren, men borde smygas mot hingstarna även om hon faktiskt har tre av tre i ledningen. 4 Load Master är riktigt kvick vid laddning, men tål inte tuffa öppningar och är dessutom bäst bakifrån. Jag tror därmed inte att Wäjersten kommer att ge sig in i någon tokkörning. 6 Frazze är klart snabb och trivs i spets med fem topp 2-noterinar på sex försök i den positionen. Där ska man ladda och jag tror detta är ledaren! 8 Doctor Gio är vettig och kan tänkas att Gocciadoro är offensiv.

V86-7: 1 Born in Bergen är klart snabb och solklar spetsfavorit från innerspåret. 6 Lasse B.R. öppnar bra vid laddning.

V86-8: 5 Kapten Brodde är obesegrad från ledningen (sju av sju) och har klivit iväg bra i voltstart förut. Från ”lilla” springspåret är det troligt att han tidigt sitter i spets. Värst emot är nog 11 Unico Broline, som kan få en pangstart från springspår på tillägg med Erik i vagnen.

V86-intervju

Adrian Solberg Akselsen kör en spännande skräll i inledningen, som är given att betala för vid gardering.

11 Limerence (V86-1) har ett svårt läge, men har visat fin form. Senast blev det lite trångt i starten och han fick en liten knuff. Det tålde han inte och jag fick justera honom och det blev galopp. Han gick bra sedan och har gått bra i de tre starter han gjort för oss. Efter senast är han lite åtgärdad, men tränar fint. Det är ett par bra som han möter nu och han är lite beroende att det blir bra tempo. Det kan bli framskor nu, säger Adrian.

V86-intervju

Geir Flåten har två spännande lågprocentare i kallblodsloppet.

7 Tiras Perla (V86-3) hade en halsinfektion senast. Annars har hon gått bra, men står lite hårt inne och är ute i en högre klass. Hon har tjänat mycket pengar på kort tid och motståndet är tufft nu. Det behövs nog lite flyt.

11 Föynland Prinsessa i samma lopp har fått ett väldigt fint spår för att få en snabb start och hon går därför med jänkarvagn nu. Det har varit fina framgångar med henne de senaste fyra-fem starterna. Senast körde jag snällt med henne och det var lite sparat. Hon är lite mer rutinerad än min andra häst och mera härdad i klassen. Kanske att hon ska räknas bakom favoriten, säger Geir.

Viktigt vetande

9 Squanto (V86-1) årsdebuterar och behöver loppet som det låter på tränaren.

11 Limerence (V86-1) gick 10,5/1640 auto senast trots galopp. Anmäld med bakskor, men det var skor runt om vid segrarna. Gynnas av dubbla strykningar och given vid gardering.

11 Cash Back Bi (V86-2) var rejäl då han spurtade ner Portofino senast. Jag hade 12,2/1600 och han är definitivt ett hett segerbud på nytt!

12 Ever so Much (V86-2) gick tämligen jämnt med 7 Midyat Zaz i Gävle, men det skiljer ändå mycket på procenten mellan dessa i kväll. Bike är lite intressant och Johan upp för första gången ser jag som helspännande!

15 Nordsjö Anna (V86-3) är stor favorit i kväll och hon har också en bra uppgift på papperet. Är normalt sett huvudet högre än dessa, men hon var sjuk i sin senaste start och inte givet att hon är på topp direkt. Stallkamraten 13 Tangen Tone besegrade favoriten senast trots galopp och visade underkant 24/1800 då som tvåa i NM för ston.

6 Nightingale (V86-4) avslutade fint senast via 12,5 sista 700 och är i kväll anmäld med bike för första gången.

8 Et Gar (V86-4) är anmäld barfota runt om i kväll och det är givetvis spännande. Han övertygade dock inte alls i debuten på svensk mark och känns som en svag favorit från spår 8…

10 Kuiper (V86-5) imponerade vid spetssegern näst senast, men var betydligt sämre senast då han tävlade bakifrån. Bakspåret här känns därmed som en klar missräkning.

4 Just Perfect Sisu (V86-5) räckte inte riktigt senast på Tingsryd, men mötte bra hästar då och avslutade faktiskt under 08 sista 600. Vann norska Sprintermästaren i starten innan och var riktigt vass då. Hett segerbud i kväll, men det lär bli dödens och jag tycker han är för hårt spelad.

11 Painted Genius (V86-5) slog bra hästar på Axevalla i sin senaste start och spurtade rappt via 10,5 sista 400.

8 Doctor Gio (V86-6) har blandat och gett en del, men är anmäld barfota runt om denna gång och det vore lite intressant.

1 Born in Bergen (V86-7) vann försöket till norska Sprintermästaren före slutvinnaren A Perfect Sisu och avslutade sylvasst via 085 sista 400. Ströks sedan till finalen då han hade problem i munnen. Det låter bra nu från tränaren och han tar ledningen. Distansen känns dock som ett frågetecken för mig.

10 Thai Kansas (V86-7) krokade ihop med en konkurrent 250 kvar senast, men ställde sig och spurtade mycket bra sedan som femma. Det var mot bra hästar och han är betydligt bättre än vad raden visar!

5 Kapten Brodde (V86-8) känns som en vettig favorit i avslutningen. Han borde komma till spets där han har sju segrar på lika många försök. Fullföljde senast starkt bakom Working Class Hero i en V75-final via 08,5 sista 700.

V86-systemet

V86-1: 3 Olga Tooma (8-11)

V86-2: 1,2,3,4,5,6,7,11,12 (10-8)

V86-3: 2,7,11,13,15 (5-10)

V86-4: 1,2,3,5,6 (10-8)

V86-5: 6 Vallatonian (4-11)

V86-6: 6,9 (8-4)

V86-7: 1,4,6,10 (5-2)

V86-8: 3,5,6,10,11,12 (9-4)

10 800 rader / 2700 kr

Lilla systemet

V86-1: 3 Olga Tooma (8-11)

V86-2: 1,2,3,7,11,12 (4-5)

V86-3: 7,11,13,15 (2-5)

V86-4: 2,3,5 (1-6)

V86-5: 6 Vallatonian (4-11)

V86-6: 6,9 (8-4)

V86-7: 1,6,10 (4-5)

V86-8: 5,10,11 (3-6)

1 296 rader / 324 kr