Guiden Express V75: Solvalla 23 mars

Finaler på Solvalla och mycket hög klass på loppen. Flera stora favoriter, vilka tror vi på? Vi har letat fram ett bra drag i stoloppet, samt en skräll i avslutningen, med intressanta ändringar, som gör att utdelningen kan skjuta i höjden. Vi har även stämt av läget med Per Lennartsson och Gustav Johansson om sina chanser.

Lycka till och njut av sporten.

Bästa spiken

Det finns gott om favoriter och risken är stor att det inte blir någon hög utdelning. Vi anpassar oss efter omgången och siktar lågt men lite säkrare för att fylla på spelkassan inför nästa veckas jackpotomgångar. Det kan tyckas att man ska försöka fälla 10 High on Pepper (V75-3) efter åtta segrar i följd och visst kommer en förlust allt närmare. Han har dock vunnit så enkelt senaste tiden och det kan bara vara tryggt att de fortsätter med skor runt om. Jorma körde snällt senast för att inte köra fram utvändigt ledaren varje gång. Nu ser det ut att bli bra tempo från start och Jorma kan köra fram om de dämpar tempot. Det är en halv miljon kronor till vinnaren (och bra pengar bakom) och vi spikar honom även om han är väldigt hårt betrodd. 

2 Danao Degli Dei (V75-5) är obesegrad efter fyra starter i Adrian Kolgjinis regi och även om hästen har imponerat varje gång var det mäktigt att se hur han bara körde runt dem senast. Nu är det kanske ingen fördel med full väg men spåret är bra och det blir barfota fram. Vi tror att Alessandro Gocciadoro kör offensivt och släpps till ledningen. 

Låset

5 Bicc’s Tobee (V75-2) är bra för den låga klassen och vann spårlottningen. Det är tuffare hästar emot än vid segern senast men vi tror att han leder hela vägen. Vi spikade honom i tidningen men när han är klar favorit i en favoritbetonad omgång väljer vi att gardera honom med två bra motbud. Startsnabbe 6 The Flying Eagle fick ge sig från ledningen senast men det var ett tufft lopp och han sprang en fin tid. Han kan vara uppåt med den urblåsaren och nu är det intressanta ändringar. Om han inte kommer förbi från start kan det bli rygg ledaren. Om det blir en kamp om ledningen gynnas starke 8 Baron Tilly som vi inte ha sett botten i på senaste tiden.

Dragen

8 Dea Sprint Bar (V75-1) har dåligt spår men det är ett litet fält och vi tror att hon ganska smärtfritt kan komma fram utvändigt ledaren. Vi tror att hon är hästen i loppet som är närmast toppform.

11 Bold Face (V75-4) hade stått över jobb inför segern senast och ska vara klart bättre denna gång. Hon är en bättre häst än stallkamraten 5 Xia Lloyd som är favorit.

10 Utah Southwind (V75-6) har vunnit tre av fem starter i ny regi och tävlar barfota runt om som vid segern senast. Han har inte störst chans att vinna loppet men är värd att strecka vid gardering.

4 Judge D. (V75-7) slog det inga gnistor om i avslutningen senast men nu är det tätare starter och dessutom barfota runt om och jänkarvagn. Kom ihåg att han var trea i ett derbykval bakom Barack Face och Dancer Brodde. Tre procent, kan rädda utdelningen.

Utgångshästar

Det finns flera alternativa utgångshästar men en stark favorit är 6 Mellby Jail (V75-6) som har vunnit med krafter kvar vid de två senaste segrarna. Han var inte heller helt tom när han inte fick chansen i finalen näst senast. Han visade den gången att han kan öppna snabbt bakom bilen och nu tror vi att han kan komma till ledningen precis som vid segrarna. Han tävlade barfota runt om senast och det fungerade bra. En bra favorit men inte riktigt samma toppchans som våra två spikar och han är en naturlig utgångshäst.

5 Esposito (V75-7) är svårslagen om han kommer till ledningen och hushåller med krafterna under vägen. Vi vill dock inte gå helhjärtat på honom för det är bra hästar emot och när han har startsnabba Mission Beach utvändigt från början kan Magnus A Djuse bli tvungen att forcera honom mer än vad han önskar. Det är en ganska bra vinstchans men 3 It’s Peppertime har visat stigande form senaste tiden och blir tuff att stå emot om det blir bra tempo. Han besegrade bra silverhästar vid segern senast och nu blir det barfota runt om. Han är inte snabb nog att blanda sig i spetsstriden men läget är bra och vi dubblar med honom.

Spetsstriderna

 • V75-1: 3 Secret Volo är svårbedömd i svensk bilstart men hon bör komma förbi de invändiga hästarna. 4 Felicia Zet var snabb från innerspår senast hon var ute bakom bilen och har bra chans att ta ledningen. 5 Aurelia Express och 6 Kitty Hawk kan öppna ganska bra men de kommer inte förbi Felicia Zet.
 • V75-2: 5 Bicc’s Tobee har gjort tre starter bakom bilen och tagit ledningen varje gång. Nu är han längre ut än tidigare men har inte så startsnabba hästar invändigt och bör ta ledningen. Spetshotet är 6 The Flying Eagle som brukar ta ledningen och nu blir det lättare balans och jänkarvagn. Vi är dock inne på att Magnus A Djuse hellre vill ha rygg ledaren än att offra för mycket från starrt.
 • V75-3: 5 Click Bait missar sällan ledningen när han laddas från start. Nu har han flera snabba invändigt och frågan är hur hårt Per Lennartsson laddar över medeldistans när formen inte är på topp ännu. 4 Phoenix Photo har chans att fånga upp honom från början eller att han får överta efter en bit. Vi tror att någon av dessa två körs i ledningen och har Phoenix Photo som spetsfavorit.
 • V75-4: 2 I Love Faux Depart ha bra spetschans men det finns flera som kan utmana. Vi tror att Goop kör i spets eller släpper till 5 Xia Lloyd8 Vilja T.Y.C.laddas när hon går utan skor?
 • V75-5: 1 Combat Fighter tar normalt ledningen och körs där om inte 2 Danao Degli Dei kommer tidigt. 5 Global Classified har fart för att utmana men det talas om rygglopp denna gång.
 • V75-6: 1 Global Dependable har bra chans att hålla ut dem från innerspår och det är möjligt att han körs i ledningen när det är barfota runt om för första gången. 6 Mellby Jail öppnar bra och kan överta eller så körs han utvändigt ledaren och ”låser” loppet.
 • V75-7: 1 Moses Boko är ingen blixt men har lite chans med solfjäderseffekt. 5 Esposito kommer förmodligen till ledningen men kanske inte laddas maximalt och har snabba 6 Mission Beach utvändigt. 2 Black Fire är snabb ut men vill nog ha rygg ledaren.

Intervjuer

 • Per Lennartsson har en egentränad häst och två lånestyningar från Stefan Melanders stall. Vi fick tag på honom på fredag morgon för att få hans tankar om hästarna.
 • – 1 Penthouse (V75-1) är ute mot tuffa hästar och får ett lopp för att bygga för framtiden. Hon har inte startsnabbhet som står i paritet med de bästa här och jag hamnar nog som trea på innerspår och sedan gör vi det bästa vi kan därifrån.
 • – 5 Click Bait (V75-3) var fin senast och det brukar inte vara förrän värmen kommer som han är blank och fin. Han kommer säkert att vara förbättrad men jag tror ändå att han behöver fler lopp innan han är på topp. Chapuy och Phoenix Photo är snabba bakom bilen men Click Bait från ett femtespår öppnar i 00-fart när han är i form och jag tror att jag tar mig förbi Phoenix Photo från början. Jag låser mig inte vid någon taktik och måste höra lite från stallet men visst måste jag köra från start så att jag hamnar i bra position. High on Pepper har varit bra men samtidigt gynnad av de förhållanden som har varit och förr eller senare kommer det en spricka i rustningen även för honom.
 • – 7 Corazon de B. (V75-5) var bra efter kortare uppehåll senast och förhoppningen är att han ska kunna vara ännu bättre den här gången. Nu blev spårlottningen inte alls till vår fördel och jag kan inte ladda för ledningen den här gången och det krävs nog att Adrians häst galopperar för att jag ska ändra taktik. Allt är bra med hästen och han kommer att gå precis som senast, barfota runt om, jänkarvagn, helstängt huvudlag och rycktussar, säger Per Lennartsson.
 • Gustav Johansson har en egen häst och kör två andra som han är ordinarie kusk på, men han ligger ganska lågt när det gäller segerchanser.
 • – 7 Olga Utca (V75-1) möter bra hästar och det är ingen idealdistans. Hon gör säkert ett bra lopp igen men vi kan inte vara med från start och lär hamna bland de sista.
 • – 1 Chocolicious (V75-4) gjorde en stark prestation vid segern senast. Hon blev bättre när hon tävlade barfota bak. Hon är ojämnt startsnabb men jag tror inte att vi tar ledningen. Det kan vara galopprisk från start, det beror på hur hon är för dagen. Hon kommer att ha en fin framtid och hon är nog den som har bästa chansen av de som jag kör.
 • – 2 Black Fire (V75-7) var inte som bäst senast och hade dåliga blodvärden efter loppet. Han fick vila en vecka men tränar bra igen. Han är bra för klassen och har bra läge men det är några bra hästar emot. Jag kan inte säga så mycket om taktiken ännu men tror kanske inte att jag tar ledningen. Moses Boko är ojämnt startsnabb. Han går med jänkarvagn den här gången annars är det barfota runt om, norskt huvudlag och rycktussar som tidigare, säger Gustav Johansson.

Viktigt vetande

 • 2 Heroine Darling (V75-1) har gjort sex starter och aldrig vunnit över kort distans. 
 • 3 Secret Volo (V75-1) öppnade snabbt men hamnade utvändigt ledaren och gick ner tredje invändigt i Hamblatonian Oaks förra året. Hon höll farten bra som fyra en längd efter vinnaren.
 • 4 Felicia Zet (V75-1) är motiverad som favorit men Stall Redén har ingen seger ännu i år och hon har galopperat från start i årets två starter. 
 • 8 Dea Sprint Bar (V75-1) visade att hon kan göra jobbet själv när hon kördes fram utvändigt ledaren och höll starkt som trea senast. Nu blir det jänkarvagn.
 • 5 Bicc’s Tobee (V75-2) körs av Mats E Djuse för första gången och det blir jänkarvagn för andra gången.
 • 6 The Flying Eagle (V75-2) kommer att tävla barfota bak för första gången i nuvarande regi. Det blir även jänkarvagn som han inte haft tidigare.
 • 8 Baron Tilly (V75-2) tävlar med rycktussar som inte har dragits senaste fem loppen. De drogs när han var tvåa för sex starter sedan, men då tävlade han med helstängt huvudlag och hästen har lyft sig sedan han fick öppet huvudlag.
 • 4 Phoenix Photo (V75-3) tävlade med skor vid förlusten mot High on Pepper senast, nu blir det barfota runt om.
 • 7 Beartime (V75-3) vann trots svårt läge på Örebro näst senast och satt fast från rygg ledaren på Bjerke senast.
 • 11 Axel Ruda (V75-3) kommer att tävla barfota runt om.
 • 1 Chocolicious (V75-4) tjänade 110.000 kronor vid segern senast och står tufft inne i denna spårtrappa.
 • 2 I Love Faux Depart (V75-4) var tvåa trots 12,1 första varvet senast. Nu blir det både barfota runt om och jänkarvagn för första gången.
 • 8 Vilja T.Y.C. (V75-4) tog ledningen och släppte när hon var tvåa på 12,9/2140 auto i april förra året. Då, som nu, första starten för året barfota runt om.
 • 1 Combat Fighter (V75-5) tävlar barfota runt om som senast men går tillbaka till helstängt huvudlag, han hade open eye senast. Vi tror inte att Erik Adielsson svarar ledningen mot Danao Degli Dei.
 • 2 Danao Degli Dei (V75-5) vann bronsfinalen mot 11 Winner Brodde (kördes av Erik Adielsson) näst senast. Nu är de i en silverfinal.
 • 5 Global Classified (V75-5) vann silverfinalen från ledningen för tre starter sedan men har förlorat från spets två gånger i följd därefter. Körs bakifrån nu?
 • 3 Pwojtech Vrijthout (V75-6) ska tävla med rycktussar för första gången och det fungerade bra i måndagsjobbet.
 • 7 Cassius Clay D.E. (V75-6) tävlade barfota bak senast men nu blir det skor som tidigare. Det kan dock bli halvstängt huvudlag istället för öppet.
 • 9 Judge Dredd Sisu (V75-6) har fyra segrar i följd och kommer nu att tävla barfota runt om för första gången. Han är dock missgynnad av bakspår och brukar vara i ledningen eller utvändigt ledaren vid segrarna.
 • 1 Moses Boko (V75-7) tävlar barfota runt om för tredje gången men nu är det första gången med framspår.
 • 3 It’s Peppertime (V75-7) har 2-1 i inbördes möten med 5 Espositio. Han hade spår tolv och sämre form när Espostio vann Bollnäs. Nu blir det barfota runt om. 

Systemet

Kupong 1:

 • V75-1: 3,4,5,8,9 (2-7)
 • V75-2: 5,6,8 (4-3)
 • V75-3: 10 High on Pepper (4-5)
 • V75-4: Alla femton hästar (11-13)
 • V75-5: 2 Danao Degli Dei (1-5)
 • V75-6: 6 Mellby Jail (1-10)
 • V75-7: 1,3,4,5,7,9 (8-2)
 • 1350 rader/675 kronor

Kupong 2:

V75-1: 3,4,5,8,9 (2-7)

V75-2: 5,6,8 (4-3)

V75-3: 10 High on Pepper (4-5)

V75-4: Alla femton hästar (11-13)

V75-5: 2 Danao Degli Dei (1-5)

V75-6: 1,3,7,9,10 (12-11)

V75-7: 3,5 (1-9)

2250 rader/1125 kronor

Sammanlagd kostnad 1800 kronor