Guiden Express V75: Romme 31 mars

Drömjackpot och utöver själva omsättningen till söndagens V75-omgång så ligger det otroligt nog 71,8 EXTRA miljoner i sjurättspotten. Det lär bli ruggigt drag på spelet och sjurättspotten lär hamna en bra bit över de utlovade 100 miljonerna.

I jakten på dessa pengar spikar vi en andrahandare och sedan kompletterar vi med två starka utgångshästar. Snack med två av landets hetaste kuskar, Ulf Ohlsson och Mats E Djuse som tillsammans kör tio hästar till Rommes V75-omgång.

Nu tar vi dem!

Bästa spiken

Ingen minns en fegis så vi tar tjuren vid hornen och spikar direkt med risk för att vara utan sjurättschans efter första V75-avdelningen. Men känslan för att 6 Joint Chief (V75-1) har en passande uppgift framför sig har växt fram och det finns flera plustecken kring honom. Han har fått ett lopp i kroppen och efter det går träningsrapporterna i dur och förstemannen Peter Zadel meddelade att han aldrig sett hästen så fin i träningen som han är för dagen. Sedan håller vi Joint Chief för att vara spetsfavorit, en position där han vunnit tre av fyra ifrån och vid enda förlusten var han sjuk. Lägg därtill att det blir barfota bak till den här starten. Han borde därmed bli svårfångad från spets. Om streckfavoriten Great Time Trot slår honom från utsidan så tar vi den smällen.

Låset

Vi kör samma lås som i tidningen. Två streck känns som en bra lösning i V75-6. 5 Ohh Tooma var riktigt bra i de två starterna hon gjorde för Daniel Redén under sensommaren ifjol utan att hon faktiskt kom upp i den standard som hon visat i träningen innan debuten för Redén. Nu låter han väldigt nöjd med träningsrundorna gällande Ohh Tooma och löser hon bara femtespåret så är det en toppchans. Men det handlar trots allt om årsdebut och vissa hästar kan bli lite extra taggade när det blir tävling. Vi dubblar därför med 14 Ultra Bright som galopperade i sin årsdebut på Bjerke. André Eklundh lät väldigt nöjd med henne i träningen inför den starten och skulle favoriten göra bort sig så tror vi att hon är bra nog att runda övriga med minsta stäm på vägen.

Dragen

1 Prinsen af Sola (V75-2) avslutade nedåt 24/400 efter galoppen senast och är utan tvekan en av de snabbaste hästarna på startfållan. Skulle Marcus Lilius få iväg honom lite bättre än väntat och kanske hålla upp ledarryggen så kan det lösa sig perfekt. Barfota bak den här gången hamnar också på pluskontot.

9 Jewilla (V75-7) blev dragen sist ut på slutrundan och hade långt fram när hon väl fick fritt 900 kvar. Vi ”höftade” lite med klockningen men nedåt 08,7 sista 800 travade hon säkert och då kan man förstå att hon blev lite stum sista 50. Rygg på spetsfavoriten i starten och hon står dessutom bra inne i loppet. Pass upp!

Utgångshästar

Det är en eller många som gäller i omgångens första kallblodslopp. Vi tvekar inte det minsta när vi skriver att 9 Svarte Petter (V75-2) är loppets bästa häst. Han måttades in snyggt av Mats E Djuse i den senaste starten utan att han begärde speciellt mycket via 25,1 sista 800. Det var andra gången Svarte Petter tävlade barfota runt om, i första staten hoppade han direkt från start, men travet flöt nu sammantaget bättre än det gjort med skor. Felfri håller vi det för att vara en riktigt bra chans men med tanke på kallblodets galopphistorik så nöjer vi oss med honom som utgångshäst. 

Lite samma tänk gällande den andra utgångshästen. 4 Antognoni (V75-5) är lite den som står för klassen i Klass I-försöket men det är en orutinerad häst, gjort näst minst starter i hela fältet. Inför i år så hade Antognoni kastrerats och det var i alla fall ett harmoniskt intryck i årsdebuten då han gled undan enkelt från spets för Niko Huuskola. Fyraåringen är rätt snabb ut och kan spetsa av egen kraft men det är även stor chans att han släpps till front. En bra segerchans men magkänslan är ändå att han dragit iväg lite väl på strecken som omgångens mest streckade häst.

Spetsstriderna

 • V75-1: 1 My Dreams har spetsat båda gångerna han haft framspår i voltstart. Men 6 Joint Chief som är minst lika snabb, om inte snabbare, kommer med fart från springspåret och vi tror att Björn Goop tar sig förbi. Det skulle förvåna om till exempel betrodde 5 Great Time Trot kan stå emot Joint Chief.
 • V75-2: 1 Prinsen af Sola har inte visat sig speciellt rapp från start och borde få svårt att hålla upp ledningen. 3 Frost kan öppna skapligt från ett bra spår men spetsstriden borde främst stå mellan springspåren. 6 Porto N.O. är svårbedömd i svensk voltstart men han har en vass kusk fast känslan är att man i första hand vill ned till sargen och 7 Kruson får gälla som klar spetsfavorit.
 • V75-3: 2 Marre’s Dreamboy har inte spetsat på fem försök från något av de tre innersta spåren och kan knappat svara 3 Xanthis Hilton som får gälla som klar spetsfavorit. Han höll utan problem ut 5 Parveny på Bergsåker den 17:e februari och borde ha goda möjligheter att göra det igen. 7 Triton har ett rejält kliv och spetsade från sju i en spårtrappa i oktober ifjol. Men det är mer rutinerade och snabbare hästar på insidan nu. Men snabbheten finns och han kan vara en joker i spetsstriden.
 • V75-4: 6 Ard är snabb i benen och borde bli svår att stå emot i spetsstriden. 2 Oppgårdsdrängen är normalsnabb iväg men kan vara tänkbar i ett andraläge om man vill släppa med stallkamraten. 4 Tekno Jerven har gått felfritt i fem lopp i rad vilket han aldrig gjort tidigare i karriären men fjärdespåret i volten är inte bra då han kan vara lite ivrig. Står han rätt ”på kör” så är han dock rätt snabb och kan säkert köra sig till spets tidigt.
 • V75-5: 1 Irjas Stjärna har spetsat från just spår ett en gång tidigare. Svårbedömt om hon kan hålla ut 2 Perfect Score Ås. Även storfavoriten 4 Antognoni har också visat sig snabb och det är inte omöjligt att han kan hålla ut 6 Sign Me Up Yankee som är väldigt rapp. Men Emilia Leo ligger rätt lågt med den sistnämnde så vi räknar med att man släpper om man kommer förbi alla de invändiga. Då borde Antognoni vara först framme och överta.
 • V75-6: 1 Ellen Ripley är naturligt snabb i benen och borde ha rätt goda möjligheter att hålla upp ledningen initialt. 3 Ace of Marke är en av de snabbare. 6 J.J.Daenerys är svårbedömd, såväl för oss som för tränaren. Hotet mot Ellen Ripley står nog främst 7 Elysia för, mest för att hon kanske mognat och blivit snabbare samt att Erik Adielsson är erkänt vass från springspår. Ellen Ripley får gälla som klar favorit i förstaläget och sedan låter det som att Oskar J Andersson vill prova henne i tät, men han kanske kommer på andra tankar om 5 Ohh Tooma är framme tidigt och ställer en allvarlig fråga?
 • V75-7: Här kan det gå undan. 1 Current Leader kan öppna men vi tror inte att han kan stå emot 2 Krakas som var riktigt rapp iväg senast och tog då enkelt en längd på Underbarosåfin. 3 Illfindmywayhome är snabb när han är i balans och sköter sig men han galopperade innan start senast och även om han går felfritt så tror vi inte att han tar längden på Krakas. 4 What a Deal är väldigt snabb och är kanske den som i första hand kan utmana en bit. 5 Icon Mearas kan öppna bra men tar knappast spets av egen kraft men det är nog den ende som Mats E Djuse bakom Krakas kan tänka sig att släppa till.

Intervjuer

 • Ulf Ohlsson är på väg upp till Dannero under lördagen när vi tar ett surr med honom gällande söndagens tre V75-hästar.
 • – 5 Great Time Trot (V75-1) tycker jag har varit jättefin i de två starterna jag kört honom i år. Han gick bra även senast men det var svårt att ta så mycket, men han gick hela vägen in i mål och det gick fort till slut. Jag körde ju honom från spår fyra i årsdebuten och han var väldigt stabil då men då tror jag vi också hade spår fem från början men att fyran blev struken så vi fick lite mer plats. Han är stor och så men ändå förnuftig, det är väl inte hundra procent säkert att han inte galopperar men jag har bra feeling att han ska sköta sig. Men han går även bakifrån som han visade senast. Jag tycker han är bra för klassen och även om det är bra hästar emot så ska han räknas och han är bra.
 • – 12 Grude Trygve (V75-2) var väl bara sådär senast tycker jag. Han nöter på men har kanske bara mediumform för dagen. Han är beroende av rätt lopp och ryggar och jag tycker ändå att han fick ett bra lopp senast och visade ingen superform så jag ligger ändå lite lågt med honom.
 • – 9 Jewilla (V75-7) hon var jättefin i lördags då hon blev dragen bakåt av en som måste varit sjuk och kallnade 1100 kvar. Hon har fin form men är rätt beroende av lopp och ska nog helst inte vara ute i spåren sista 700. Det kan nog bli rätt bra från spåret men hon ska som sagt köras på chans här tror jag. Hon kanske får svårt att räcka hela vägen fram ändå men kan vara en bit fram. Jag har kört henne med både öppet och stängt huvudlag och tycker nästan hon är bättre med öppet, så vi får se vad det blir, avslutar Ulf.
 • Mats E Djuse är ute på en ”påsk-turné” och kör alla V75-dagarna under påsken. På väg till Klosterskogen under lördagen tar vi en genomgång med Mats som kör i alla V75-lopp på Romme under söndagen.
 • – 7 Zätamustangen (V75-1) kändes bra senast som han brukar göra. Gången innan satt han fast på V75 med ganska mycket krafter kvar så det har blivit lite dålig utdelning de senaste gångerna. Han har ju inte startat i volt sedan han kom till Persson, så det är ett litet ett frågetecken. Det känns när man vänder upp honom i provstarter att han kan börja lite i fel gångart men är han i trav så öppnar han bra och då kan det bli bra. Han är bra i grund och botten och löser det sig så är jag inte förvånad om han är med och hugger, för det är ett jämnt lopp.
 • – 9 Svarte Petter (V75-2) är ju stark men har ibland lite problem med stilen. Jag tyckte att det var bättre på den biten med barfotan senast. Det är ett ganska öppet lopp men han är ju en av dem som kan vinna. Känslan med barfota är att det gick att gasa lite mer med honom än det gjorde innan med skor, så det är en plusvariant för honom. Jag körde 1 Prinsen av Sola senast och han kändes formstark då. Han har varit seg och lite tråkig innan men nu var det bättring. Däremot är han inte så snabb ut så vi får se lite var han hamnar.
 • – 3 Xanthis Hilton (V75-3) gick i mål med sparat i lördags och har nu gjort det två gånger i rad. Det känns som att han fortsatt håller sin form. Spårlottningen blev ju till vår fördel och det ser spännande ut då han kan komma till ledningen. Det är väl ingen större skillnad på skor och barfota men han är ju lite trång i gången normalt så barfota känns ändå bara som positivt om det blir så och en liten extraväxel.
 • – 2 Oppgårdsdrängen (V75-4) fick jag inte riktigt ut först när han skulle ut i sista sväng men sedan gick han rätt bra. Han kan vara lite lurig i volten och spår två är därför inte optimalt. Men skulle han gå iväg och kanske till och med komma till ledningen, om det är möjligt, så vore det intressant. Men det kanske blir svårt. Han står fint inne och barfota runt om känns bara positivt.
 • – 12 Dostojevski (V75-5) har haft en bra period och han utvecklas hela tiden. Det var så klart synd på läget men 2640 passar bra och formen är som sagt fin. Jormas häst blir säkert svårslagen men bakom den är han inte sämre än någon annan, han har trots allt suttit fast två gånger i rad också.
 • – 4 Kapucine d’Inverne (V75-6) körde jag några gånger ifjol och det är en fin och kvick häst. Sedan vet jag inte hur det går från spår fyra men fungerar hon så känns det som att hon ska duga en bit här.
 • – 2 Krakas (V75-7) vet jag inte om jag kan komma förbi Emilias häst invändigt med men jag hoppas oavsett på ett fint lopp så långt fram invändigt som det är möjligt. Gällande taktiken om vi kommer först eller inte så beror det helt på vilken körning det varit innan, avslutar Mats.

Viktigt vetande

 • Det är ”drömjackpot” och gissningsvis en bra bit över 100 miljoner i sjurättspotten. Hela 71,8 miljoner har fonderats ihop till sjurättspotten utan att spelet ens dragit igång. Det kan dock bli ännu mer om någon pott brinner inne på V75 idag, lördag.
 • 1 My Dreams (V75-1) har haft framspår i voltstart två gånger, har då spetsat från såväl spår ett som innersta springspåret.
 • 4 Ajlexes Hans (V75-1) har körts i ledningen fem gånger och är obesegrad i den positionen.
 • 5 Great Time Trot (V75-1) ska tävla barfota runt om nu vilket han bara gjort en gång tidigare och då vann han lätt på V75 på 13,5/2140 volt.
 • 6 Joint Chief (V75-1) har vunnit 3/4 från spets men vid enda förlusten konstaterades det efteråt att han var sjuk. Han kommer nu att tävla barfota bak.
 • 7 Kruson (V75-2) får gälla som spetsfavorit och på fem försök från spets har det blivit tre segrar och två andraplatser. Han ska även gå med ryckhuva nu, tidigare har han tävlat med en fast huva.
 • 9 Svarte Petter (V75-2) är obesegrad felfri ihop med Mats E Djuse. Tillsammans har de vunnit 5/8 vilket är starka siffror.
 • Det blir barfota runt om för första gången för 13 Målbo Urbin (V75-2). Även första med norskt huvudlag.
 • 2 Marre’s Dreamboy (V75-3) har två lopp i kroppen efter ett väldigt långt uppehåll. Han hade gått fram rejält i form till senaste starten med comebacken avklarad. Han är säkert ännu bättre nu på söndag.
 • 7 Triton (V75-3) ska eventuellt tävla med rycktussar första gången. 
 • 8 Red Hot Roadster (V75-3) ska tävla barfota runt om för andra gången i karriären (gjort 74 starter).
 • 10 Jerka Sting (V75-3) har vunnit 4/6 när han tävlat barfota runt om.
 • 2 Oppgårdsdrängen (V75-4) ska tävla barfota runt om nu. En balans han bara tävlat med tre gånger tidigare på svensk mark. Det har resulterat i två andraplatser och en femteplats.
 • 4 Tekno Jerven (V75-4) var bara slagen med en halv längd av Månlykke A.M. när han travade utvändigt om denne i ett sprinterlopp i december. Nu startar Tekno Jerven 20 meter före…
 • Ingen har väl missat att Magnus A Djuse är ny förstekusk på 10 Månlykke A.M. (V75-4). Hästen har vunnit två av sina tre senaste årsdebuter men ifjol blev han utklassad av Pydin och fick nöja sig med en andraplats.
 • 1 Irjas Stjärna (V75-5) ska troligen tävla barfota runt om för första gången i karriären.
 • 4 Antognoni (V75-5) kastrerades efter sista starten under fjolåret. Han såg harmonisk och fin ut vid segern i årsdebuten som valack.
 • 8 Global Easy Rider (V75-5) ska tävla barfota runt om och med rycktussar för första gången vilket känns intressant på den här trögstarke herren. Han har även stark statistik över 2640 tre segrar på fyra försök.
 • 11 Even Younger (V75-5) har vunnit båda gångerna som tränaren Pasi Aikio suttit i sulkyn. Båda segrarna togs dessutom på nuvarande bana och Even Younger är således obesegrad på Romme.
 • Oskar J Andersson (V75-6) håller 1 Ellen Ripley för att vara en frontrunner och statistiken 2/2 från spets backar upp det påståendet.
 • 3 Ace of Marke (V75-6) har stark statistik från spets där hon vunnit 5/6.
 • 2 Krakas (V75-7) står väldigt bra inne i loppet med tanke på att det är fördel ston. I senaste starten på Bergsåker mötte hon guldhästar och nu startar hon i brons.

Systemet

Kupong 1:

 • V75-1: 6 Joint Chief (5-1)
 • V75-2: 9 Svarte Petter (1-7)
 • V75-3: 2,3,5,7,10 (4-8)
 • V75-4: 2,4,6,10 (7-9)
 • V75-5: 1,2,3,4,8,9,11,12 (6-10)
 • V75-6: 5,14 (4-1)
 • V75-7: 2,3,5,9,12 (1-4)
 • 1600 rader/800 kronor

Kupong 2:

V75-1: 6 Joint Chief (5-1)

V75-2: 1,4,6,7,9,10,11,12,13 (2-5)

V75-3: 2,3,5,7,10 (4-8)

V75-4: 2,4,6,10 (7-9)

V75-5: 4 Atnognoni (8-2)

V75-6: 5,14 (4-1)

V75-7: 2,3,5,9,12 (1-4)

1800 rader/900 kronor

Sammanlagd kostnad 1700 kronor