Guiden Express V75: Mantorp 1 juni

Toppinfo förra veckan gällande Dutchess Sun som bara var bäst i Diamantstoets final. Mantorp tar nu över stafettpinnen och arrangerar V75. Surr med tränarna kring två av våra drag i omgången som är lika spända som vi på deras (i våra ögon) väl lågt streckade hästar

Vi har blivit på det klara med vem som är bästa spiken i omgången och har sedan två utgångshästar där minst en av dem måste vinna. Vi tycker att det finns tveksamheter kring favoriterna i epilogen och här kan värdet få sig en skjuts i rätt riktning!

Lycka till!

Bästa spiken

9 Admiral As (V75-6) har pausat sedan hemkomsten från Frankrike. Han avslutade sylvasst över upploppet i den första starten och hade varit segerfarlig med ett mera aktivt upplägg. I starten efter fungerade han inte men efter behandling och uppträning låter det riktigt positivt från tränaren Daniel Redén som räknar med att formen är som vid första starten på Vincennes. Distansen är ett plus och motståndet överkomligt. Sammantaget ser det ut som en bra vinstchans och en stark spik.

Låset

2 Dea Sprint Bar (V75-2) har två lopp i kroppen på svensk mark, båda från svåra lägen. Nu är spåret perfekt och hon öppnar bra vid laddning. Här går hon ner i klass, näst senast var hon ute i Stoeliten och senast i Silverdivisionen, nu är det Bronsdivisionen. Hon har gått bra och fått hårdhet av starter i Frankrike och vunnit två lopp på Vincennes. 6 Utah Southwind gick en strålande upphämtning efter galopp senast och visade runt 1.11 i 1600 meter. Det låter fortsatt uppåt från tränaren och hittar man bara ner i ett vettigt läge räcker det långt med en prestation som senast. 4 Marabou Brodda fick segern när ledaren galopperade på upploppet senast men gick bra och har två lopp i kroppen nu. Öppnar snabbt och ska räknas med chans.

Skrällbuden

3 Vanquish (V75-1) är fjärdehandare på 13% i skrivande stund. Han är snabb ut och med Jepson i sulkyn blir det en snabb start. Det låter bra från skötaren och i ett öppet lopp kan det hålla hela vägen om man når till ledningen.

6 Kuiper (V75-3) är märkligt lite betrodd med bara 6% i nuläget. Avslutade bra som fyra i Kungapokalen och öppnar snabbt. Positiv i träningen inför detta.

3 Pure Lana (V75-4) är en kul skrällidé med spetsläge. Hon möter tuffare hästar än vanligt men hon är inne i en fin utvecklingsperiod och är helt bortglömd på under 2% i nuläget.

11 Savastano (V75-5) har ett svårt läge men är klart på gång och kommer från två starka prestationer. Kan överraska om det blir rejält tempo på loppet, knappt 6% i nuläget.

Utgångshästar

3 Herakles Zet (V75-3) generades till galopp i utgången av sista sväng i finalen av Kungapokalen näst senast. Hade långt fram i det läget men såg frisk ut och hade fina pengar på gång och hade kanske tagit en plats. Såg bländande ut vid segern senast och ser ut att vara inne i en fin period. Öppnar snabbt och kan ta initiativet direkt. Bra chans och en stark utgång.

2 Cameron (V75-5) gillar distansen och är snabb bakom bilen. Hittar Jörgen Westholm till ledningen utan att det kostar allt för mycket är det en bra vinstchans men det kan gå vägen från andra positioner också.

Spetsstriderna
 • V75-1. 1 Laugh’n a Half öppnar lite bättre än medel men smyger rimligen. 2 Money Matters kan börja i passgång enligt tränaren och prio ett måste vara felfri avgång, var inte snabb från innerspår i höstas. 3 Vanquish är stabil och snabb, kan vara snabbast med Jepson. 4 Röde Orm verkar stabil och kan nog kliva iväg även från fjärdespår. 5 Keyword öppnar bra i volt men femtespår är vanskligt. 6 De Chambeau har öppnat rätt bra men inte ”exploderat” från springspår tidigare, Thomas Uhrberg är en vass startkusk. Vanquish och De Chambeau hetaste spetsbuden.
 • V75-2. 1 What a Deal öppnar rätt så snabbt men är nog nöjd med en smygare i det här gänget. 2 Dea Sprint Bar har ett perfekt spår och är snabb om hon laddas, det är läge för det nu. 3 Mojito Day kan öppna men vill nog ner invändigt. 4 Marabou Brodda är rask iväg och utmanar om ledningen. Dea Sprint Bar och Marabou Brodda gör upp, den förstnämnda knapp spetsfavorit.
 • V75-3. 3 Herakles Zet är snabb men har ofta övertagit ledningen i ett andra skede. Läge för full laddning nu? 4 Boscha Diablo är bra bakom bilen och vill till ledningen där han presterade starkt förra året. 6 Kuiper lägger iväg raskt när han laddas och kan blanda sig i spetsstriden. Herakles Zet knapp spetsfavorit.
 • V75-4. 1 The Queen is Back är liten och lätt, kvick ut men smyger nog. 2 S.G.’s Alecta verkar stabil och tål att vara med i en öppning, provar troligen efter en bit. 3 Pure Lana frontade från spår tre i höstas och visade fin uppfattning. 5 Hermine Ima har öppnat stabilt från femte. 6 Fearless Flier kan öppna men är osäker och har hoppat tre av tre från springspår. 7 Mary River har spetsat från springspår men i låg klass och i en långsam öppning (21 första 500). Pure Lana i front?
 • V75-5. 1 Jameson K.W. är rätt så snabb och kan bli svår att ta sig förbi vid full laddning, trivs i spets. 2 Cameron har ett bra läge, är snabb ut och vill också till spets. Dessa två gör upp och det kan bli en utdragen körning.
 • V75-6. 3 Santos de Castella är snabbast iväg men släpper troligen. 4 Digital Dominance, 5 Thereisnolimit och 6 Brother Bill kan alla prova för att överta. Svårbedömt vem som är mest sugen på att köra i front, Brother Bill?
 • V75-7. De fyra innersta spåren är snabba men 1 Joe Dalton har en bra chans att hålla ut de övriga.

Intervjuer

 • Lars I Nilsson har en häst till start på Mantorp, 3 Vanquish i V75-inledningen. När vi kontaktade honom på torsdagen hade Lars tappat rösten och hänvisade oss till hästens skötare, Ida Lindberg.
 • – Det är en jättetrevlig och fin häst som har varit bra varje gång i år. Vi har checkat honom en gång med veterinär efter senast och sedan har han tränat på med sina vanliga rutinjobb men förra veckan fick han gå skarpare.
 • Vad körde ni då?
 • – Han gick sex intervaller efter 1.25 i backen och det gick han på jättefint sätt. Sedan gick han lugnt i måndags och idag (torsdag) och allt verkar vara bra med honom.
 • Han var med i V75 senast och hakade på bra som trea bakom Emerald Island, kan den genomköraren ge mera fart i benen?
 • – Ja, det tror jag och det är en bonus att han är lite uppfräschad nu, tidigare har han slitit lite med stilen. Får han löpa på och tävla kontinuerligt så ska det föra fram honom. Han är väldigt grön ännu så det finns mycket att göra på honom för han går med fast huva och öppet huvudlag ännu.
 • Vilka förväntningar har du/ni på honom på lördag?
 • – Vi tror att han ska göra ett bra lopp. Han har fungerat bra i voltstart så vi åker med förhoppningar. Han går barfota bak, med vanlig vagn, öppet huvudlag och fast huva som senast, säger Ida Lindberg.
 • Fredrik Wallin har tre till start inom V75 på Mantorp och det är främst en av dem som vi är nyfikna på. Vad säger du om 3 Pure Lana i V75-4?
 • – Jag är också nyfiken på henne och med det här läget ska det bli kul att se. Hon är bra kvick från start och lätt att kasta iväg och Rikard brukar gilla att köra i ledningen.
 • Hon är ju bara fyra år, vilka tankar har du haft/har om henne?
 • – Ifjol gjorde hon några bra lopp men hon är så stor och tung och därför har vi tagit det försiktigt med henne.
 • – När hon sedan började tävla i år så hade hon inte det rätta flytet och det krånglade lite. Hon har tränat på hela tiden och nu börjar hon verkligen ligga bra på det, hon var jättefin i dagens (torsdag) jobb, det var klart uppåt.
 • Vad säger du om distansen?
 • – Det ska inte vara någon nackdel men hon kan bli lite laddad.
 • Ändrar du något?
 • – Eventuellt blir det norskt huvudlag nu, vi får se efter värmningen. Annars lika med barfota bak, vanlig vagn och fast bomull.
 • 10 Tropic Thunder (V75-4) står 20 meter bakom, vad säger du om hennes möjligheter?
 • – Hon vann på helt okej sätt näst senast men det är inte alltid hon vill ta i riktigt. Nu är hon behandlad efter senast och det svarar hon bra på. Jag tror att hon kommer att vara i bättre skick än senast.
 • Passar hon på distansen?
 • – Hon är segstark men får normalt svårt att ta 20 meter på Pure Lana om det rullar på som det ska. Det blir norskt huvudlag för henne nu för att se om hon tar i lite bättre. För övrigt lika som senast med barfota runt om, vanlig vagn och fast bomull.
 • I V75-5 har du 12 Global Education.
 • – Ja, tråkigt läge såklart men allt verkar bra med honom och han är van att göra sina lopp bakifrån. Jag hoppas att det löser sig på ett bra sätt.
 • Hur skulle du beskriva honom?
 • – Han är rätt bra för klassen och det är framförallt bra styrka och inställning på honom. Distansen ser jag som en fördel, han brukar tåla att tåga på. Vi lättar honom lite nu, från järnskor till aluminium, men annars lika med vanlig vagn, halvstängt och fast bomull, säger Fredrik Wallin.

Viktigt vetande

 • 3 Vanquish (V75-1) var ”bara” trea senast men hakade på ganska bra bakom vinnande Emerald Island som ju vann Klass II-finalen under elitloppshelgen.
 • 5 Keyword (V75-1) är obesegrad efter två starter för David Persson och med Emilia Leo i sulkyn, första barfota runt om nu
 • 11 Ready Star (V75-1) ser väldigt fin ut nu och är inne i en stark period. Knepigt läge men ska ändå inte nonchaleras.
 • 2 Dea Sprint Bar (V75-2) gick en riktigt vass repa i ett lopp som vanns av elitloppsdeltagaren Denver Gio i december men galopperade ut ur sista sväng gott gåendes, troligen generad av invändigt galopperande häst och hade nog varit tvåa utan det inslaget.
 • 4 Marabou Brodda (V75-2) har två lopp i kroppen och blir allt bättre. Vinsten på Lunden senast var turbetonad när ledaren galopperade som ”klar”.
 • 6 Utah Southwind (V75-2) gick en stark upphämtning via 1.11 i 1600 meter efter galopp in i första sväng senast.
 • 3 Herakles Zet (V75-3) såg lysande ut vid vinsten senast, formen är het på topp.
 • 4 Boscha Diablo (V75-3) gjorde flera starka lopp i ledningen i höstas men var ringrostig i årsdebuten senast och var slagen redan 450 kvar. Säkert uppåt med loppet men ändå lite svårbedömd.
 • 6 Kuiper (V75-3) kom inte in loppet från fjärde invändigt i den taktikbetonade finalen av Kungapokalen men visade 1.10 sista varvet med bra avslutning som fyra.
 • 3 Pure Lana (V75-4) vann på bra sätt i spets senast. Öppnar bra och kan överraska om storfavoriten bränner av.
 • 9 Can Can Broline (V75-4) visar toppform. Starka avslutningar i spåren vid båda vinsterna, 10 sista 800 senast och 1.12 sista varvet näst senast.
 • 12 Dirty Sweet (V75-4) har aldrig vunnit men har tävlat i tuffa gäng och har dessutom ofta haft svåra lägen.
 • 1 Jameson K.W. (V75-5) är obesegrad med Calle Jepson i sulkyn, 2/2.
 • 11 Savastano (V75-5) har ett svårt läge och en dålig rad men han är bra. Avslutade bra som trea i tufft sällskap senast.
 • 2 Ferrari Sisu (V75-6) har genrepat på Vincennes inför det här och är kanske den som är mest distansgynnad i loppet.
 • 9 Admiral As (V75-6) har varit ifrån sedan i januari men det låter klart positivt från tränaren.
 • 8 Lozano di Quattro (V75-7) fungerade inte i travet senast utan tappade stilen helt i sista sväng och är åtgärdad efter det. Från ett svårt spår låter det halvljummet och man trappar ner något till vanlig vagn.
 • 9 Great Skills (V75-7) är enligt tränaren längre kommen, eller bättre i ordning, jämfört med samma tid ifjol då hon var trög att få igång i säsongsupptakten.
Systemet
Kupong 1

V75-1. 2,3,4,5,6,11 (12-9)

V75-2. 2,4,6 (7-11)

V75-3. 3 Herakles Zet (6-7)

V75-4. 3,9,12,15 (2-7)

V75-5. 1,2,5,8,9,11 (6-12)

V75-6. 9 Admiral As (7-1)

V75-7. 1,6,7,8,9 (2-3)

2160 rader/1080 kr

Kupong 2 

V75-1. 2,3,4,5,6,11 (12-9)

V75-2. 2,4,6 (7-11)

V75-3. 4,5,6,7,9,11 (1-10)

V75-4. 3,9,12,15 (2-7)

V75-5. 2 Cameron (1-11)

V75-6. 9 Admiral As (7-1)

V75-7. 1,6,7,8,9 (2-3)

2160 rader/1080 kr, total kostand 2160 kr