V64-tips Romme 24 mars


V64-tips Romme 24 mars

Spikarna:

5 Fame Suspect (V64-2) har fungerat mycket bra i monté och tagit överlägsna segrar. Sofia Adolfsson har ridit honom fyra gånger och det har blivit tre segrar. Hästen var på väg mot segern senast också i Örebro, men det blev oturligt galopp knappa halvvarvet från mål när grepp skulle kopplas. Sjuåringen har klarat luriga startspår tidigare i disciplinen och öppnar fort, vi är inne på att duktiga Adolfsson tidigt placerar hästen i spets och där blir han mycket svårfångad. Sofia har respekt med sig i montéloppen och får ofta styra tempot när hon sitter upp på en favorit. Vi spikar Örebroekipaget. 

4 Delicious U.S. (V64-3) har inte startat sedan september och det ska bli oerhört skoj att se denna racer på tävlingsbanan igen. Allt tyder på spets och slut, vi ser ingen anledning för att spekulera i favoritfall mot denna omgivning.
– Hon har varit i Frankrike i vinter, men varit hemma ett tag nu och har gått ett rundbanejobb inför detta. Det var inga farter i det jobbet och hon är inte vässad inför denna uppgift. Allt verkar bra med henne och det blir skor, bike och helstängt huvudlag. Hon har en lämplig uppgift framför sig och man måste tro på segerchans med henne så klart.

V64-tips Romme 24 mars

Låset:

11 Nahar (V64-6) har inte startat sedan januari och är tillbaka i nygammal miljö. Hästen har gått banjobb inför detta som var till belåtenhet. Han vann ett stayerlopp under fjolåret och det troliga är att han visar sig hårdast i denna omgivning, naturlig tipsetta.
10 Candor Hall vann i årsdebuten trots snömoddig bana på Bjerke och en resa i tredjespår sista varvet. Hästen har en seger på Romme på tre försök och älskar aktuell distans, vi dubblar med honom.

V64-1:

7 Triton Baz fick se sig nerspeedad av Caligula Hornline senast efter att ha travat i ledningen. Hästen står på tur för en seger och körs av duktiga Linda Sedström, given tipsetta i ett öppet lopp.
12 Mellby Drottning kunde vänta med att sätta in attacken till mitten av slutsvängen i Örebro och avgjorde tidigt på ett fint vis, med full fart över mål med gott om sparat. Anders Eriksson är en duktig och sansad lärling, duon ska passas tidigt.
2 Johannes Sisu hade inget flyt med rätta ryggar senast, men avslutade 1.12 sista halvvarvet som tvåa bakom Pecarino och sexåringen står på tur för en seger.
13 Brio du Biwetz fick trava i dödens på en krävande bana i Eskilstuna och det blev för tufft. Hemmahästen har tre segrar på fem försök på Romme och körs av ordinarie kusk, det är ett plus i dessa sammanhang.
8 Justwalkonby har inte startat sedan januari och kan vara i behov av lopp i kroppen. Femåringen är obesegrad med Jenny Mahony och har tre segrar på fem starter på hemmaplan.
9 Datastrom Am gör årsdebut, men har viss kapacitet och har ett fördelaktigt smygläge, roligt rysarbud.

Systemförslag
V64-1: 2,7,8,9,12,13 (10-5)
V64-2: 5 Fame Suspect (12-3)
V64-3: 4 Delicious U.S. (2-1)
V64-4: 1,3,8,9,12,13,14,15 (4-2)
V64-5: 1,2,4,5,7,11 (9-6)
V64-6: 10,11 (9-1)
6 x 1 x 1 x 9 x 6 x 2 = 648 rader/kr.  

Av Mårten Eriksson

Fullständig rank med analyser och intervjuer finns i veckans nummer av V75-Guiden.