V75 Jägersro 26 juli

V75-1

Spetsstrid

2 Betting Pacer tar utan problem en längd på invändiga 1 Nanny’s Girl. Snabbast utifrån är 5 Breidabliks Kahlua men hon tar knappast längd på Betting Pacer som lär köras i front över optimal distans.

Analys

7 Lady Beluga blir givetvis hårt betrodd med sina fem raka segrar. Hon mötte hingstar och valacker senast men kunde ändå blåsa förbi dem över upploppet via 10,7 sista 800 med full spänst. Även om hon fått på sig 590.000 på de fem senaste starterna så verkar hon bära dem väl. Spår långt ut på vingen samt att hon möter ston, som härdats i Stoeliten, gör att vi inte går på henne och hon får även stå tillbaka i tipset.

Vi tippar istället 2 Betting Pacer som har fått opassande lopp på sistone och harvat utvändigt ledaren. Nu står hon till för ledningen. Det är dessutom kort distans och Björn Goop i sulkyn, så hon kan absolut bättra på sin spetsstatistik (3/5) ytterligare. Vår tipsetta.

6 EeenymeenyminymoeD.K. mötte hingstar/valacker senast och höll starkt från dödens och fick bara släppa förbi sig Orkan von Haithabu som liftat med i rygg. Nu åker troligtvis den amerikanska vagnen på och hon ska definitivt räknas.

Närmast bakom dessa hittar vi 5 Breidabliks Kahlua som såg ruskigt formstark ut i senaste starten. Hon smög då fram invändigt över upploppet och kom upp i rygg på vinnande Chablis Ribb sista biten utan att pressas det minsta.

3 Florist har hårdheten och kunnandet som duger i den här typen av lopp, läget är dessutom bra men formen är däremot svårbedömd då hon blandar och ger lite i prestationerna. Vi lyxar till det sätter sista strecket på henne.

Rank: A: 2,7,6 B: 5,3,10,9 C: 1,4,8

V75-2

Spetsstrid

1 Man U. spetsade utan problem från spår mitt bakom bilen senast. Han verkar snabb, av det lilla vi kunnat se, men frågan är om det räcker för att ta emot 2 Mysterious Lucifer och kanske framförallt 3 Rare Magic. De två sistnämnda kan nog tänka sig att släppa till ”rätt häst” eftersom det handlar om full väg. Snabbast av de utifrån kan 7 Midnight Special vara, vid laddning, så inte otänkbart att han kan få överta i en andravåg. Man U. håller vi ändå som spetsfavorit.

Analys

Med tanke på uppvisningen på V75 senast så blir naturligtvis 9 Hidalgo Heldia hårt betrodd. Av hans sju segrar är sex av dem dock tagna från spets och vid den sjunde fick han en fin resa i andra ytter. Däremot ska man komma ihåg att han galopperade bort en högst trolig seger på Solvalla under elitloppshelgen och då gick han i ryggar. Form har han helt klart då han var ruskigt bra vid spetssegern senast på 12,0/2140 auto, då han bara dundrade undan. Ett givet segerbud men möter några tuffare hästar än vad han stötte på senast så vi garderar.

Vi måste bara hålla upp 7 Midnight Special som stallet alltid lovordat men det är först på sistone som han verkligen börjar leva upp till det. Bra avslutning på Tingsryd näst senast men senast i Årjäng levererade han ett riktigt vasst upplopp och gick snabbast av alla via 10,5 sista 800. Det finns även ett scenario där han kan tänkas få överta ledningen i en andravåg om Uhrberg laddar men oavsett så räknas han tidigt.

6. Calypso Degli Dei agerade stenkross senast och avgjorde efter att ha travat utvändigt utan rygg under slutrundan. Hade gjort bort sig med galopp i starten innan så man kan ana att hon faktiskt går fram en del med senaste loppet i sig. Nu kan det även bli skoryck.

1 Man U. var riktigt fin vid spetssegern senast på fina 11,0/1640 auto där han avslutade med 09,7 sista 500. Bra chans att hålla upp ledningen men lär få en fin resa även om någon snuvar honom på tät.

Fyra streck känns rätt stark och då borde man täcka in flera tänkbara scenarion.

Rank: A: 9,7,6,1 B: 5,4,10,3,2,12,8,11

V75-3

Spetsstrid

1 Akilles Face är inget spetsbud och sedan borde 3 Larry Wood ta en längd på 2 Charmant de Zack. Denne lär köras i spets och även om 4 Felix Orlando är snabb så tar han knappast längden på Larry Wood.

Analys

Man kom till SprinterMästaren med en bra känsla kring 5 Fly Light. Tyvärr fick han aldrig se dagens ljus från ledarryggen i sitt försök och hade mycket sparat. Nu är det verkligen läge för revansch och han känns som det sunda valet av tipsetta. Vi väljer även att spela med honom som utgångshäst och spikar på en kupong.

2 Charmant de Zack har nu gjort tre starter hos Gocciadoro. Ifjol vann han det italienska Derbyt för treåringar. Vid andraplatsen näst senast så spetsade han men blev rejält utmanad av Colbert WF sista 600 och denne slog av honom de sista stegen. Även om han var oplacerad senast så var han inte mer än en dryg längd efter vinnaren Callmethebreeze. Hästen är väldigt bra i grunden och måste räknas tidigt från ett optimalt läge.

Vi måste bara lyfta fram 10 Seven Nation Army. Näst senast så var han fyra i Oslo Grand Prix och nu senast så satt han i fjärde ytter i Anders Jahres Pokallöp på Jarlsberg. Nicklas Korfitsen valde att attackera 750 meter från mål och Seven Nation Army gick sedan urstarkt in i mål som tvåa via 08,8 sista 800 bakom Best Ofdream Trio. Blir det överpace på loppet så blir vi inte förvånade om han skräller.

6 Mellby Jinx blev het som en spis i senaste starten och det var ett överraskande uppträdande. Han var satt i ordning för just SprinterMästaren så man kan nog räkna med att formen är fortsatt bra.

– Blev alldeles för peppad av den snabba öppningen senast och han hade sprungit sig stum när upploppet nalkades. Han fick ta det lugnt några dagar efteråt men känns nu som vanligt i jobben igen. Han är en tuffing och håller han sig lugnare nu då har jag förhoppningar om att han ska dyka upp där framme någonstans. Barfota runt om.

8 Type A. är bra men har det sämsta läget.

Rank: A: 5 B: 2,10,3,6,8,1 C: 4,7,9

V75-4

Spetsstrid

3 Urban Africa borde ha hygglig chans att vara först nere till plankan och det är även troligt att man är nöjda med ryggen på 4 Gio Cash som var med bra bakom bilen senast utan att kunna hålla upp sitt innerspår. Nu borde han kunna haka på fint i draget.

Analys

4 Gio Cash övertygade verkligen i uttagningen då han avgjorde i stark stil på 10,9/1640 auto trots att han fick göra jobbet utvändigt om ledaren under slutrundan. Svarade bra på tussarna in på upploppet och noterade 09,3 sista 800. Nu har vi känsla för att tränaren Dion Tesselaar ser till att följa med Urban Africa från start och sedan övertar kommandot. Väl i spets så borde det vara bra segerchans men han visade senast att han kan vinna även om han får göra jobbet utvändigt om ledaren. En stark favorit och vi ser ingen anledning att gå emot honom här utan spikar.

Vid gardering så är 5 Don’t Say Gar tidig. Gocciadoro håller hästen högt och det var en stark insats näst senast från positionen utvändigt ledaren. Alessandro har säkert vässat hästen med det här loppet i sikte.

7 Barack Face avslutade rejält via snabba 08,8 sista 800 med en hel del spår sista 800. Lyckas man bara hitta ned i ett bättre slagläge så kan det bära till seger för det känns som en modell som kommer vara ännu bättre nu med senaste loppet i sig.

Rank: A: 4 B: 5,7,9,1,10,3,2 C: 6,8

V75-5

Spetsstrid

1 Natorp Bo höll ganska problemfritt ut 3 Taxi Out när de möttes från liknande lägen 27/4 på just Jägersro. Snabbast av de utvändiga är 7 Hipster Am men det känns tufft att han ska kunna ta sig hela vägen till spets. Vi tror på Natorp Bo i front.

Analys

2 Bugatti Miles blir säkert klar favorit när de sista systemen lämnats in. Det var full kontroll vid segern efter tidig ledning senast och intrycket var bra. Nu fick han ett perfekt läge bakom bilen men det som kanske talar emot är att det är tuffare motstånd nu samt att det kommer vara en hypersnabb Jägersro-oval och det är kanske inte speeden som är han signum, snarare styrkan, så vi garderar matematiskt.

– Bugatti Milesvar fantastiskt fin på Lindesberg. Det var nästan det bästa han har sett från sidan i min träning. Han känns bra i träningen, har fått ett bra läge och göra nästan alltid bra lopp så det finns ingenting att klaga på. Långresan borde inte vara några bekymmer. Barfota runt om, vanlig vagn, öppet huvudlag – inga ändringar, säger Daniel Redén.

Vi väljer istället att tippa 1 Natorp Bo som gör debut i ny regi. Det borde vara hygglig chans att han lyckas hålla upp innerspåret och då kan det mycket väl hålla hela vägen, speciellt då han verkligen härdats på V75 den senaste tiden.

4 Kilimanjaro svarade för en väldigt bra insats på Vincennes senast där man spetsade och släppte, hamnade i tredje inner, för att sedan fullfölja bra till tredjeplatsen på en 11-tid. Känslan är att han står sig bra i detta sammanhang.

7 Hipster Am kunde spurta hem bronsfinalen senast för Björn Goop och duon sammanstrålar igen och med minsta klaff kommer femåringen spurta starkt.

9 Beckham skulle gynnas kraftigt om det blir tufft tempo. Det var ändå starkt att slå sig fram till seger på V75 senast via 11,5 sista 800 och läget passar då han sitter i andraspår direkt.

6 Eros Zola är ganska allround och positivt nu är att han kunnat tävla på lite kontinuerligt och Flemming kan matcha som han vill. Det slog dock inga gnistor om honom vid dödenssegern på Skive senast och han måste prestera bättre här för att blanda sig i striden.

Sista markeringen till 8 Toto Barosso, läget till trots. Men formen blir allt bättre och han står perfekt inne på pengarna.

Rank: A: 2,1 B: 4,7,9,6,8 C: 12,10,3,5

V75-6

Spetsstrid

Den stora och kanske enda frågan är om 1 Don Fanucci Zet lyckas hålla ut snabbe 2 Click Bait sida vid sida. Det som talar till Don Fanuccis fördel är att det är 1609 meter och kurvan kommer snabbare och vi håller honom som favorit. Däremot har vi ingen känsla att 3 Önas Prince ska ta en hel längd på Click Bait.

Analys

Hugo Åbergs Memorial med 1.609.000 kronor till vinnaren. Det är naturligtvis toppchans att 1 Don Fanucci Zet leder det här loppet från start till mål. Insatsen senast i Årjängs Stora Sprinterlopp skojar man inte bort med tredjespår hela slutrundan. Han förlorar knappast om man håller upp ledningen och blir Kihlström av med tät så lär han snabbt ta sig ut i andraspår och då är det likväl en bra chans att vinna. Men han är väldigt stor favorit på strecken och vi vill ändå dubbla med en häst då det finns en liten chans att han blir fast invändigt.

– Don Fanucci Zet gick verkligen jättebra på Årjäng. Det var starkt att hålla undan efter en sådan tuff resa. Han kändes fin i träningen i tisdags och han kommer gå ett till lätt träningspass på lördag. Han borde ha gått framåt av genomköraren senast. Att han har fått spår ett bakom bilen är ingenting jag grubblar över. Visst, han galopperade i Elitloppsfinalen men han har haft spår ett flera gånger tidigare och klarat det. Normalt sett är han travsäker. Barfota runt om, amerikansk sulky, säger Daniel Redén.

Vi dubblar därför med 2 Click Bait som kan vara den som snuvar storfavorit på spets. Lyckas Per Lennartsson med det så lär han knappast släppa ifrån sig kommandot och vi har svårt att hitta någon som är snabbt framme och pressar upp tempot. Känslan är även att Click Bait höjt sig ett snäpp i år.

Garderar man vidare så är Elitloppstrean 6 Mister F.Daag aktuell. Han visade då vilka spurtkvalitéer han besitter. Men det måste bli ett jämt och ganska hårt tempo för att han ska komma till sin rätt.

Rank: A: 1,2 B: 6,9,10,3,4 C: 7,5,8

V75-7

Spetsstrid

1 Darlington och 6 Gravity Pace gör upp i förstaläget men båda släpper nog utan strid till 3 Versace Face som sedan körs i front.

Analys

Malmö Stads Pris rundar av tisdagens V75-omgång. Vi trodde mycket på 11 Hades de Vandel i senaste starten på Halmstad och det var en ruskig slutrunda som han stod för då han var ut i tredje-fjärdespår men ändå travade 11,1 sista varvet och tog på ledande King Cole hela vägen in. Läge för snabb revansch och vi spelar utgång.

Ett spännande motbud är utan tvekan 10 Holy Water. Han blev lite ifrånåkt från tredje inner i Ulf Thoresen Grand International senast men har annars tagit ett rejält kliv i utvecklingen under året. Han är väldigt spurtstark och får han sitta i ryggar fram till sista 400 så kan Holy Water avsluta vasst.

3 Versace Face fick ge sig från spets senast men nu kan det åter vara läge för att roffa åt sig ledningen och då kan det hålla länge.

– 3 Versace Facegår jämnt och bra hela tiden. Senast åkte han dit lite halvt på speed. Han är mest stark än så länge och det är därför som han får starta över stayerdistans. Allt verkar fortsatt bra med hästen. Barfota bak, vanlig vagn, norskt huvudlag – inga ändringar, säger Daniel Redén.

På den garderade kupongen streckas även 9 Staro Leonardo, 8 Andre Ward samt 14 City Guide.

Rank: A: 11 B: 10,3,9,8,14,5,15,1,13 C: 7,4,6,12,2

Systemet

Kupong 1

V75-1: 2,3,5,6,7 (10-9)

V75-2: 1,6,7,9 (5-4)

V75-3: 5 Fly Light (2-10)

V75-4: 4 Gio Cash (5-7)

V75-5: 1,2,4,6,7,8,9 (12-10)

V75-6: 1,2 (6-9)

V75-7: 3,8,9,10,11,14 (15-1)

1680 rader/840 kronor

Kupong 2

V75-1: 2,3,5,6,7 (10-9)

V75-2: 1,6,7,9 (5-4)

V75-3: 2,3,5,6,10 (8-1)

V75-4: 4 Gio Cash (5-7)

V75-5: 1,2,4,6,7,8,9 (12-10)

V75-6: 1,2 (6-9)

V75-7: 11 Hades de Vandel (10-3)

1400 rader/700 kronor

Sammanlagd kostnad 1540 kronor.