V86 21 december

V86-1
Rank
A: 7-8 B: 5-6-10-12 C: 9-11-2-1-3

Analys

Inget helt lätt lopp inleder den här jackpotomgången. Vi provar med att ta med halva fältet och hoppas det ska räcka. Tipset till 7 Romero trots att han inte startat på sju månader. Conrad Lugauers hästar brukar dock vara väl förberedd då de kommer ut efter uppehåll och vi gissar att det också gäller Romero som har vunnit tolv av sina 47 starter. Han vann också två lopp den här perioden ifjol. Först den 15 december på 13,7/2140 auto och sedan den 6 januari på 12,4/1649 auto. Han är ganska snabb ut och det är inte omöjligt att han kan köras till spets men han har chans även från andra positioner.

8 Shapes vinner väl inte så ofta men gjorde det senast och såg fin ut över mål. Han gjorde det också med skor vilket var positivt. Svårt läge nu men form och Björn Goop räcker en bit. Han tar sig normalt inte förbi Romero första biten men om denne kommer bort kanske Shapes han forceras mot täten.

5 Zacapa Grim vann fem lopp i fjol men är ännu utan seger i år. Han var godkänd men kanske inte så mycket mer via 12,5 sista 800 efter att ha blivit fint framdragen senast.

6 Abbys Wise As orkade inte alls efter en resa mestadels i andraspår utan rygg i ett lopp över tre varv senast. Är bra i grunden men måste rycka upp sig rejält mot senast.

10 Bahama Passion har inte riktigt fått till det i år men senaste lopp var godkänt då hon från andra utvändigt avslutade 12,3 sista 800.

Sista strecket på 12 Juan Les Pins D.E. Han har inte vunnit på länge men såg väldigt stark och fin ut över mål senast då han nästan knuffade de framförvarande över mål.

Spetsstriden:

Lite svårbedömd spetsstrid och inga riktiga startraketer. Kanske att 5 Zacapa Grim är först ner till plankan och sedan är frågan om 7 Romero som också kan öppna får överta om körande Marc Elias provar rejält. 8 Shapes är lite ojämnt startsnabb men kan ibland öppna vasst. Ändå är det nog lite favorit på att en felfri Romero sitter i spets efter första kurvan

V86-2

Rank

A: 6 B: 7-4-3-1-9-2 C: 5-12-10-8-11

Analys

Ett stolopp där vi tar ställning och väljer att lämna 6 Samedi ensam på systemet. Hon var mycket fin då hon vann från dödens med krafter kvar senast efter 13,7 sista 800. Senast fick hon attackera från tredje utvändigt dryga varvet från mål men ut på sista långsidan tog kusken chansen att krypa ner i andra utvändigt. Hon fick sedan inte riktigt chansen till slut men det fanns nog inte så mycket sparat i mål. Hon var ändå godkänd och nu har hon provat på att gå med skor efter flera barfotalopp och känslan är att vi kan förvänta oss en lite vassare prestation nu. Det är nog bra chans att Jörgen Westholm tidigt synar ”dödens”. Är hon i rätt slag kan hon vinna därifrån men det vore heller ingen stor överraskning om hon får överta. Spik!

Ska man gardera är det tre, fyra hästar som är aktuella bakom. I första hand 7 Tara Hills som vunnit fem lopp på tolv strater men hon var blek i comebacken senast då tappade en del från rygg ledaren.

Spetsstriden:

Öppen spetsstrid även här och inte givet vem som sitter i front efter första kurvan. 5 Uptown Skift från ett fördelaktigt spår mitt bakom bilen kan nog ta sig förbi de invändiga där troligen 2 Lady Kei’em och 4 Lasses Tara är de som i första han försöker svara. 6 Samedi är ingen startraket men är stark och tuff och skulle Westholm nå fram utanpå ledaren på första långsidan är det nog hygglig chans att Samedi får överta, oavsett vem som sitter i spets.


V86-3

Rank

A: 2-3-10 B: 6-4-11 C: 5-12-7-9-8-1

Analys

En lärlingsfinal med 100.000 kronor till vinnaren där vi väljer att ”måla på” en del. Vem man väljer att tippa är lite av en smaksak men vi går mest på bra kuskar från de bästa lägena. 2 Loveley Lasse fick ge sig från ledningen senast men höll godkänt via 14 sista 800. Är garanterad en bra resa från det här läget och Marc Elias tar nog tillvara på chansen.

Men motbud saknas inte. Victor Rosleff är också en vass ”driver” och han är något av förstekusk bakom 3 Gloster Gladiator. Denne fick en invändig resa i V75 senast och fullföljde bra på innerspåret men i ett överpacat lopp handlade det ”bara” om 15,5 sista 800. Tidigt streck.

10 Zagor Roc tog senast sin första seger på svensk mark i elfte försöket. Han fick en fin resa i andra utvändigt och kunde köra rakt fram. Han vann enkelt med krafter kvar efter 12,4 sista 700. Han har gått barfota runt om i alla starter på svensk ark och skor nu är knappast något plus.

6 Follow Me Now avslutade positivt på open stretch senast och visade 11,7 sista 800. Formen verkar fin och kusken är vass. 

Vi streckar vidare och tar med formstarke 4 Kadabra Dream, kabable 11 Neo Turbo som ofta får tuffa lopp men som nog skulle må bra av en ryggresa i hårt tempo i stället för att göra jobbet själv. 5 Woudstra är snabb ut men släpper nog. Kan överraska med fritt i tid.

Spetsstriden:

5 Woudstra är snabb men inte helt okomplicerad. Vi håller honom som knapp spetsfavorit men är också inne på att Henrietta Larsen gärna släpper och siktar in sig på en smygresa. Stallkamraten 3 Gloster Gladiator kan vara förste aspirant att få över för vi tror att han tar sig förbi 2 Loveley Lasse från start. 4 Kadabra Dream kan också flytta på sig rätt bra första biten. Han har toppform och då brukar också startsnabbheten växla upp.

V86-4

Rank

A: 3 B: 7-10 C: 5-1-12-9-2-4-11-6-8

Analys

Här hittar vi omgången andra spik. Amatörtränade 3 Ackuratess har visat fin uppfattning så här långt. Spetssegern näst senast var förvisso ganska billig men man kan ju inte mer än vinna och det här loppet håller inte någon vidare klass. Hon visade fortsatt form senast då hon efter att ha blivit pressad till galopp in i första kurvan kom tillbaka fint till andraplatsen. Hon visade 15,4 sista 800 och intrycket var bra. Här tror vi att Erik Lindegren ganska smärtfritt kan köra till ledingen och sedan är Ackuratess hästen att slå.

Främsta motbudet är 7 Lady Bros som inte är så tokig. Hon visade 15/1900 efter tidig galopp senast men intrycket var lite segt.

Spetsstriden:

Här är 3 Ackuratess ganska given spetsfavorit. Hon har provat bilen vid tre tillfällen och tagit hand om ledningen varje gång. Senast blev dock galopp under press in i första kurvan och kanske gick det lite för fort i det läget. Spår tre bakom bilen passar perfekt och vi ser ingen som ska kunna hota henne i spetskampen.

V86-5

Rank

A: 1-12-10 B: 6-13-9-14-11-2-7-4 C: 5-3-8

Analys

Vi bygger tipset på att 1 Lady Breeze håller upp ledningen alternativt kan köra sig till spets i ett tidigt skede. Senast så spetsade hon och varvade på 1.16,3. Via 13,3 sista 700 så vann hon enkelt och det var med fin spänst i steget. Kan hålla hela vägen från spets i nuvarande form men det finns en trio bakom som vi ändå vill betala för.

12 Nanny’s Girl fick upp farten bra sista biten via open stretch senast på V75. Hon ser fortsatt väldigt fin ut även om känslan är att hon varit i form ganska länge nu. Hamnar hon bara hyggligt till så blir hon ganska tung att stå emot i spurten.

10 Marabou Brodde såg väldigt löpglad och fin ut senast. Hon var inte långt ifrån ledande Mister Jigolo när mållinjen skars och formintrycket var helrätt. Känslan är att hon sitter där snart igen och vi streckar.

6 Cascabella ödslade bort lite onödigt med krafter i spets senast och fick ge sig sista 100. Hon är snabb ut och skulle ”PU” spetsa så har han valmöjligheten om han vill köra i spets eller släppa till en bra rygg. Oavsett så känns hon tidig.

Spetsstriden:

1 Lady Breeze är lite svårbedömd i voltstart. Hon har varit stabil de tre gånger hon testat voltstart i Sverige men senast stod hon ensam på start och kunde inte undgå att spetsa. Men däremot kan det bli tufft att svara 6 Cascabella från springspåret. Men frågan är om man vill köra henne i spets igen och det är tänkbart att Jepson snabbt kan ta sig ut och överta med Lady Breeze.

V86-6

Rank

A: 5-3 B: 11-4-13-8-12-6-2 C: 10-9-7-1

Analys

En spårtrappa för ston och vi tycker att fem streck borde räcka rätt långt. Stämmer våra taktiska funderingar så borde det vara hygglig chans att 5 Isabelle Sisu kan köra sig till spets. Det är svårbedömt om det var något sparat på Bergsåker senast men nu är förutsättningarna betydligt mer passande för hennes del.

3 Carelya lyckades runda till seger trots att hon satt sist 900 kvar senast. Men via 12,2 sista 700 så slog hon av Livi Princess H.M. de sista stegen. Läget nu är helt perfekt och hon tål dessutom att göra en del själv och känns som det givna motbudet.

11 Ninja’s Kiss har gjort idel bra lopp den senaste tiden. I de två senaste starterna har hon inte riktigt fått chansen och för tre starter sedan så hon höll starkt efter en tung resa. Hon vann lopp med skor förra vintern och borde inte vara mer missgynnad än någon annan.

4 Vilja T.T.C. har haft form en längre tid men har tydligt visat att ledningen kanske inte är hennes bästa position. Hon gav sig nämligen lite väl enkelt senast och här är vi inne på att hon spetsar men släpper till vår tipsetta. Med lucka i tid så kan hon absolut blanda sig i det hela.

Femte och sista strecket till 13 Mia Vince. Hon står rätt tufft till och har många att runda men loppet är ojämnt och skulle några av de bästa komma bort så är det inte omöjligt att hon kan sticka nosen först.

Spetsstriden:

2 Midas Mirakel är först nere till plankan men det är troligt att man utan strid låter 4 Vilja T.Y.C. överta direkt. Men frågan är om hon kommer köras i spets utan hon släpper nog i sin tur till någon av de betrodda och då är det tänkbart att 5 Isabelle Sisu glider till spets och sedan körs där.

V86-7

Rank

A: 9-4-7-11 B: 5-14-2-13-15-10 C: 8-3-6-12-1

Analys

9 Winner Brodde vann förvisso i lite beskedligare omgivning senast men han gjorde det på bra sätt efter att ha svept till spets 1400 meter från mål. Bara han sköter sig så räds han inte heller att göra en del själv under vägen och niondespåret är nog ganska passande för den här treåringen. Men det är ingen vi litar på utan målar på med den breda penseln.

4 Great Shadow var nära att hinna fram från tredje inner senast och höll även bra efter en tung resa i starten dessförinnan. Litet frågetecken för hur han hanterar skor och han är inte speciellt snabb de första stegen och det föreligger faktiskt viss vingelrisk.

7 Queen var fin från spets senast och det är hyggligt chans att hon åter kan köra sig till tät och då är hon hästen att slå. Men vi tycker att motståndet är tuffare nu gentemot senast.

11 Deon W. var det skrik på senast men efter galoppen så var det inte rätta trycket i hästen. Ebbinge meddelade dock att han trodde att hästen skulle gå fram rejält med en genomkörare och där är vi nu, med ett lopp innanför västen…

5 Patrick Silvio avgjorde på fint sätt vid segern näst senast. Nu är det skor på hovarna som gäller och det känns som ett minus.

Vi betalar även för 14 Zacapa U.S.  som har en del inombords samt 2 Easypeasy Artist som kan få loppet om vi räknat rätt med spets och släpp.

Spetsstriden:

2 Easypeasy Artist är snabb ut och tar hand om ledningen initialt. Då varken 4 Giant Shadow eller 5 Patrick Silvio visat någon startsnabbhet så är det tänkbart att 7 Queen kan köra sig till spets i ett tidigt skede.

V86-8

A: 3 B: 1-6-10-5-7-12-9 C: 2-11-4-8

Analys

Inte högsta klassen på det avslutade V86-loppet men här väljer vi att ta ställning. Förutsättningarna ser passande ut för 3 Jeppas Uppercut som kommer med full form. Han avgjorde efter att ha gjort grovjobbet i tredjespår utan rygg sista 700 senast på en inte alltför snabb bana. Läget är optimalt, lyckas Solkattens Jasmine lugga Global C.Lucky på spets så kan Jeppas möjligen överta men över ”korta häcken” så klarar han även att göra jobbet den tunga vägen. Han tävlar dessutom ”alltid” med skor och gynnas av barfotaförbudet.

1 Global C.Lucky håller vi för att vara knapp spetsfavorit och i den positionen har hon vunnit 2/2. Men vi tror ändå att vår spik har mer hårdhet.

Spetsstriden:

1 Global C.Lucky blir svår att lugga på ledningen. 3 Jeppas Uppercut kan öppna men snabbast är 4 Solkattens Jasmine och 5 Herr Melin. Men vår grundtanke är att Global C.Lucky håller upp innerspåret och sedan körs i front.

V86-1
7 Romero
  8 Shapes
  5 Zacapa Grim
  6 Abbys Wise As
10 Bahama Passion
12 Juan Les Pins D.E.
——————————–
  9 Harley K.
11 FromHeaven Idzarda
  2 Black in Black
  1 Gigantic Star
  3 Elcamino Dimanche

V86-2
  6 Samedi
——————————-
  7 Tara Hills
  4 Lasses Tara
  3 Lady Dee
  1 Yazmine
  9 Visual Alert
  2 Lady Kei’em
  5 Uptown Skift
12 Mellby Invest
10 Västerbo Mixtra
  8 Bella Follo
11 Billie Holiday

V86-3
  2 Loveley Lasse
  3 Gloster Gladiator
10 Zagor Roc
6 Follow Me Now
4 Kadabra Dream
11 Neo Turbo
  5 Woudstra
—————————–
12 Special Topsecret
  7 Joyo
  9 Digital Globe
  8 Garry S.T.
  1 Rado S.W.

V86-4
  3 Ackuratess
—————————–
  7 Lady Bros
10 Ida Orlando
  5 Zenith Millpond
  1 Pitch Mode
12 Flora Petes
  9 Temduang Boko
  2 Bonnie Pearl
  4 Confirmed
11 Justintime D.D.
  6 Only Sonja
  8 Gear Trackin

V86-5
  1 Lazy Breeze
12 Nanny’s Girl
10 Marabou Brodda
  6 Cascabella
—————————–
14 Olga Utca
  9 Easy Star
13 Maggiore
11 Use Face
  2 Debutante
  7 Dublin Fi
  4 Whispering Hills
  5 Chic
  3 Vikens Ale
  8 Lovemelikeyoudo

V86-6
  5 Isabelle Sisu
  3 Carelya
11 Ninja’s Kiss
  4 Vilja T.Y.C.
13 Mia Vince
—————————–
  8 R.K.Queen
12 J.J.Another Vinn
  6 Symphonie Teemer
  2 Midas Mirakel
10 Flavienne Lascaux
  9 Olga Tooma
  7 Mercedes
  1 Imperial Tooma

V86-7
  9 Winner Brodde
  4 Great Shadow
  7 Queen
11 Deon W.
  5 Patrick Silvio
14 Zacapa U.S.
  2 Easypeasy Artist
—————————–
13 Vincent Cheri
15 Crono Delleselve
10 D.J.Spritz
  8 Fenix Marcesi
  3 Ilibili
  6 A Perfect Lover
12 Bosse Rich
  1 Beendraggedaround

V86-8

3 Jeppas Uppercut
—————————–
  1 Global C.Lucky
  6 Velocius Crowd One
10 Dirty Martini
  5 Herr Melin
  7 One For All
12 Geisha Brick
  9 Charlotta S.H.
  2 Kattens O’Malley
11 Sign Me Up Town
  4 Solkattens Jasmine
  8 Madriken av Sveden

6 x 1 x 7 x 1 x 4 x 5 x 7 x 1 = 5880 rader/1470 kronor

V86-intervjuer

V86-1

6. Abbys Wise As – Peter Zadel: Gjorde det bra näst senast på Solvalla men senast var han sjuk. Han tränar på bra nu så formen ska vara okej. Det är bra kapacitet i honom men läget blev lite väl långt ut då han inte är så snabb från början. Han är en platskandidat och att det nu blir skor fram är inget stort minus. Troligen jänkarvagn nu, annars fortsatt norskt huvudlag och rycktussar.

7. Romero – Conrad Lugauer: Han känns bra och är förberedd på bra sätt utan att vi har slipat honom extremt. Han har inte gått något banjobb men gått ett lite bättre jobb här hemma. Det är en häst som fungerar bra direkt och jag känner mig nöjd med hästen. Det borde inte vara något problem att han tävlar med skor.

8. Shapes – Peter Zadel: Var riktigt fin senast vid vinsten från ledningen och det är en position som han trivs klart bäst i. Nu har han ett svårt läge men går alltid hela vägen till mål så han kommer säkert göra ett bra lopp. Han är vår bästa chans i loppet och han går med skor, norskt huvudlag, rycktussar och jänkarvagn som senast.

9. Harley K. – Peter Zadel: Fick dödens senast och gick ett okej lopp. Han har svårt att hålla fokus därav att han har svårt att gå felfritt. Det är ett bra läge för honom och håller han fokus så kommer han nog stå för en bra prestation och kan vara med på en plats. Det blir troligen samma som senast skor, öppet huvudlag, ryckhuva och vanlig vagn.

11. FromHeaven Idzarda – Per Henriksen: Han hade otur och tappade formen i somras men nu är han i bra form. Han gick bra senast och hade kunnat vinna men han fick en dålig rygg och tappade farten. Nu går han med jänkarvagn annars är det tunna skor och norskt huvudlag som senast. Han har dåligt spår och jagar pengar.

V86-2

1. Yazmine – Erik Lindegren: Det var inget drag i henne senast och hon har varit struken för förkylning därefter. Hon kan inte hålla ledningen och fick ett bra läge för att smyga med. Hon har tränat lugnt och jag tror inte att hon är på topp så jag vill ligga lågt utan att ha studerat motståndet så mycket ännu. Hon går med skor, vanlig vagn och open eye.

6. Samedi – William Ekberg: Har varit väldigt fin på slutet. Senast valde jag ett passivare upplägg på sista långsidan då hon fått några tuffa lopp innan. Formen är bra och hon är stark i både psyke och kropp och tål att göra en del jobb. Hon kan öppna hyggligt och hon ska ses med bra chans. Nu blir det jänkarvagn, annars skor och öppet huvudlag som senast.

7. Tara Hills – Peter Zadel: Det är en fin häst som känns bra hemma i träningen. Hon har haft lite svårt att gå hela vägen till mål och hon är beroende av att få ett fint lopp. Läget försvårar för det då hon bara är medel från start. Nu blir det skor fram, annars fortsatt öppet huvudlag, rycktussar och vanlig vagn.

9. Visual Alert – Mattias Djuse: Hon blev tempotorsk senast precis som i starten före så jag tycker att hon är bra i ordning. Läget är okej för hon kan inte öppna så snabbt. Hon går med skor, norskt huvudlag och vanlig vagn.

V86-3

2. Lovely Lasse – Conrad Lugauer: Var jättebra senast igen och han tränar på fint efteråt så formen håller i sig. Han går bra från alla lägen men är kanske lite effektivare med ryggresa, men går också bra i spets. Inga utrustningsändringar.

3. Gloster Gladiator – David Persson: Han fick inte chansen mot Zagor Roc näst senast och senast i V75 avslutade han bra när han fick fritt sista 150 och det var krafter kvar i mål. Allt har sett bra ut därefter och jag tror mest på honom av mina tre i loppet. Han går med skor och jänkarvagn som senast. Jag klurar alltid på huvudlag på mina hästar men det lutar åt open eye som senast.

4. Kadabra Dream – Per Henriksen: Han fick jobba tufft men var nära att vinna senast så det är inget fel på formen. Det är inga problem att tävla med skor för honom och han går som senast men tyngre skor fram och lätta bak. Han har bra läge och nu får han jänkarvagn. Norskt huvudlag som tidigare och jag tror att han ska vara långt framme.

5. Woudstra – David Persson: Han har bara gjort tre strater i monté hos mig men är en häst med ett speciellt psyke och han ska gå i ryggar. Han har bra läge och får han sitt lopp är det 50-50 i chans mellan honom och Zagor Roc. Han går med skor och norskt huvudlag och det blir jänkarvagn.

10. Zagor Roc – David Persson: Han överraskat positivt och varit bra i travet de två senaste loppen men nu ska han springa runt dem och det kan vara värre för en häst som sliter med aktionen. Han var bra vid segern senast men det löste sig bra under vägen och Calle behövde aldrig dra i högertömmen. Jag tror inte att skor är något problem för honom. Öppet huvudlag och vanlig vagn.

V86-4

3. Ackuratess – Erik Lindegren: Jag har haft henne i träning men när jag fick hennes lillebror i träning tog ägaren hem henne. Hon var jättefin när vi vann näst senast och senast var det mycket material i banan och hon galopperade på samma ställe i provstarten. Hon gick bra efter galoppen och tränaren var nöjd med henne när jag pratade med honom i onsdags. Hon hade trampat av sig en patentsko i hagen inför senast och gick med en lättare sko men nu går vi tillbaka till balansen näst senast eller sätter dit en sula. Hon har helstängt huvudlag och vanlig vagn som tidigare.

10. Ida Orlando – Peter G Norman: Var inte riktigt i balans i de senaste starterna så hon fick en träningsperiod och hon känns bättre nu. Hon har varit ofärdig men börjar orka med sig själv mer nu. Hon är inte vässad på något sätt så det blir ett lopp i kroppen och hon får starta i gång. Men hon känns fin och det känns som att hon kommit rätt på det igen men jag ligger som sagt lågt så här i första starten på länge. Nu blir det fast bomull och öppet huvudlag, annars fortsatt skor och vanlig vagn.

V86-5

1. Lady Breeze – Per Henriksen: Hon var bra vid segern senast och avslutade 12,5 sista 500 och då är det inte lätt att ta något. Hon gör sina bästa lopp i ledningen och hon är min bästa chans på onsdag. Hon har fin kapacitet och lite pengar på sig. Hon har bra spår och går som senast med väldigt tunna skor, det är nästan som barfota. Norskt huvudlag och vanlig vagn igen.

2. Debutante – Conrad Lugauer: Hon var fin senast och håller bra form. Hon är lite osäker i starten men jag tror hon går i väg och då borde hon också ha en chans. Inga ändringar är planerade.

4. Whispering Hills – Peter Zadel: Hon trivs inte i dödens men hon gjorde det bra senast då det inte blev något tempo i loppet. Hon borde vara bättre nu med det loppet i kroppen. Hon löste spåret senast så det ska nog gå bra och hon ska räknas. Fortsatt skor, halvstängt huvudlag, ryckhuva och vanlig vagn.

5. Chic – Peter Zadel: Hon vann lätt senast i ett enklare lopp. Hon var sjuk näst senast och hade tränat bra inför senast. Hon blir bättre och bättre men spåret är inte det bästa då hon inte kommer kunna öppna så snabbt därifrån. Löser det sig så är hon ett platsbud och förutom att det blir vanlig vagn så går hon med skor, öppet huvudlag och rycktussar som senast.

13. Maggiore – Conrad Lugauer: Jag kommer ändra framskorna på henne vilket kommer hjälpa henne. Med den ändringen har jag bra känsla att hon sköter sig och då borde hon också tävla bra igen. Förutom balansändringen så går hon som senast.

V86-6

3. Carelya – William Ekberg: Har varit väldigt bra på slutet och håller toppform. Hon är medel från start men går från alla positioner. Det finns inget som tyder på att hon inte skulle göra ett bra lopp igen. Fortsatt skor, öppet huvudlag, jordbländare och jänkarvagn.

5. Isabelle Sisu – Mattias Djuse: Vi hamnade illa till senast men hon gick bra utan att ha helt fritt och det var kanske lite sparat. Hon känns pigg och fin och kan öppna snabbt från bra läge bakom bilen. Hon går med skor men nu blir det jänkarvagn. Det var norskt huvudlag senast men nu får hon helstängt som hon brukar ha när det är bilstart.

11. Ninja´s Kiss – Peter G Norman: Hon har utvecklats sedan sensommaren och är bra i ordning. Näst senast hade hon haft bra chans utan galoppen. Senast trodde Rikard att hon hade kunnat vinna om det hade löst sig men hon blev fast med rubbet sparat. Hon såg fin ut, håller bra form och tränar fortsatt bra. Spåret är vad det är, hon är ingen snabbstartare och får försöka hitta en så bra position som möjligt. Skor gick hon rätt bra med förra vintern men det är inte optimalt men jag tror ändå hon kommer stå för en bra insats. Fortsatt helstängt huvudlag och jänkarvagn.

13. Mia Vince – Peter Zadel: Var lite förvånande bra i första starten för oss på Bjerke näst senast och hon gjorde det bra även senast i finalen. Hon tränar riktigt bra men kan inte göra för mycket själv i loppen men löser det sig under vägen så har hon en bra speed och då kan hon vinna. Skor fram är ingen stor skillnad och nu blir även jänkarvagn. Norskt huvudlag som senast.

V86-7

7. Queen – Peter Zadel: Hade tränat rätt bra inför comebacken senast och var fin i loppet. Hon borde gå framåt och hon känns bättre hemma nu än vad hon gjort tidigare, så strular det inte från läget så ska hon räknas. Nu kan det bli norskt huvudlag, annars skor, fast huva och vanlig vagn som senast.

V86-8
1. Global C.Lucky – Mattias Djuse: Hon var småseg senast men allt har varit normalt i jobben och nu är det hennes förutsättningar. Hon var bra när hon vann näst senast och jag tycker att hon ska fixa att tävla med skor, så stor skillnad var det inte när hon började tävlade barfota. Hon är startsnabb och nu blir det jänkarvagn och kort distans vilket passar henne.

6. Velocious Crowd One – Peter Zadel: Han har gjort det okej på slutet. Vi får se var han hamnar från start för han är inte supersnabb från början. Distansen är inget minus och han får ses som en platskandidat. Vi kommer ändra så han får skor fram med mer grepp, annars fortsatt norskt huvudlag och jänkarvagn.

10. Dirty Martini – William Ekberg: Var godkänd senast och är effektivast i spets, så spåret är negativt. Han går över de flesta distanser men han är som sagt bäst där framme. Fortsatt skor, open eye-huvudlag och vanlig vagn.