V75 till örebro 28 december

V75-1
Rank: A: 1 B: 2,9,4,7,6,12 C: 4,10,8,5,11

Analys
1 Eddy West
har visat toppform i starterna på slutet och avslutade vasst vid segern näst senast efter att ha fått spara spurtkrutet till upploppsdag. Han spurtade bra även senast men var givetvis chanslös mot Calgary Games men visade att formen är fortsatt fin. Läget med innerspår var nog inte vad Claes Sjöström hade hoppats på och även om Eddy West kan öppna rätt bra får han nog ändå svårt att hålla upp ledningen. Han trivs också allra bäst om han får smyga med ryggar och spara speeden och då är det inte många som kan stå emot honom över ett upplopp. Vi litar på att Sjöström löser uppgiften och hittar ut i andraspår rätt omgående. Loppet håller lite ojämn klass och utan strul tror vi på toppchans för Eddy West och vi väljer att inleda omgången med spik.

2 Dixie Brick har ännu ingen seger i år men hon har visat uppåt form och skulle vår spik komma bort är hon högaktuell. 9 Chapuy vann från spets i guld näst senast och hakade på bra i finalen senast. Har fel förutsättningar här men är ändå aktuell i främre träffen.

Spetsstriden
1 Eddy West kan öppna rätt bra men får ändå svårt att hålla ut 2 Dixie Brick. 4 Eldorado B. liksom 7 Ural kan också öppna snabbt om de laddas från start.

V75-2
Rank: A: 9,10,4,13,1 B: 3,12,8,15,2 C: 7,11,5,6,14

Analys
Ett öppet stolopp och i den här typen av lopp står ofta skrällen på lut. Vi snålar inte med strecken utan garderar brett och ger tipset till 9 Somethingroyal, som utvecklats och är i bra slag för dagen. Vinsterna togs på bra sätt och senast spändes bågen mot V75 men då blev det galopp ut ur första sväng. Hon gick fullt godkänt efter den och här ser motståndet mer lämpligt ut.

10 Benita Winner har matchats en hel del i tuffa gäng på V75 under året och gjort det bra. I finalen näst senast höll hon godkänt efter ett tufft slutvarv, mestadels ute i spåren. Senast mötte hon ett mer överkomligt motstånd och löste det på bästa sätt. Jepson förstärker i sulkyn och med minsta klaff är hon ett tidigt bud.

4 Rally Juvelen kommer från Sybille Tinters formstarka stall, 14 segrar på 29 starter har det blivit senaste månaden. Imponerande! Rally Juvelen är stark och rejäl och tål jobb men voltstart har inte varit någon favorit och det har blivit galopp i inledningen i tre av tre starter, duger fint felfri.

13 Nan´s Cash har gått med skor två gånger i regi Goop och vunnit båda. Intrycket senast var bra och prestationen rejäl då hon avgjorde knappt från dödens via 13,4 sista 1000. Hon avslutade bra i starten innan så formen sitter där och kan man utnyttja spåret och hamna bra till så underlättar det och då ska hon räknas tidigt.

1 Marsha återkommer efter paus och ett litet frågetecken för formen måste sättas. Hon har avslutat bra i de senaste starterna, 12,5 sista 800 senast. Hon har ett spännande läge då hon kan öppna bra och första Magnus A Djuse är också intressant.

3 Nunja finns det en del i och senast blev hon fast med sparade krafter. Hon är inte helt stabil från start men trampar hon i väg så finns kunnande för att vara långt framme.

12 Västerbo Maharani har gjort det bra på slutet, ofta från tråkiga lägen. Ett knepigt läge på nytt men hon visade fortsatt form på V75 senast, visade 13,5 sista 800, och klaffar det så är hon inte borta.

8 Katri P.Boko blev fast med sparat näst senast mot rätt så bra hästar och senast avgjorde hon på bra sätt efter en bra spurt via 14,3 sista 800. Bra smygläge och med rätt vägar kan andra raka komma.

2 Ahh Gel fick ett tufft slutvarv på en krävande bana senast och hon är bättre än vad raden ger sken av. Vettigt läge och även om hon inte är ett tidigt bud så är hon skrällduglig, särskilt med Örjan i sulkyn.

Sista strecket till 15 Zally Gel, som det blev fel för på V75 senast. Det blev många omstarter vilket påverkade henne negativt så den insatsen kan vi glömma. Bökigt läge med bakspår på tillägg så det vill till att det löser sig med löpningen men fart finns för att kunna duga.

Spetsstriden
1 Marsha öppnar bra och har vettig chans att hålla upp ledningen. Den som kan utmana är 6 Västerbo Mi Amore men då vill det till att Claes Sjöström prickar från springspåret.


V75-3
Rank: A: 2 B: 10,9,6,5,8,7,4 C: 1,3,11

Analys
Ytterligare ett stolopp med bra klass på många av hästarna. 2 Filippa B.J. har ett mycket fint år bakom sig då hon varit med i finalen av både Derbystoet och Bredeers´ Crown. Trots en lång säsong så ser hon bländande ut och intrycket senast, då hon avgjorde i ett enklare gäng, var fint. Hon är snabb från start och har fin chans att pipa till ledningen. Trots att hon möter äldre hästar så blir hon sedan mycket svårslagen, spik.

Vill man gardera är 10 Nina Ginto, som har fin form, och 9 Carry Cash, som har lopp i kroppen och gick bra den här tiden i fjol, hetast.

Spetsstriden
2 Filippa B.J. är snabb och spetsfavorit. Utifrån kan 4 Tonique, 5 Laferrari Dimanche och framförallt 8 Georgia Am öppna vasst vid laddning.

V75-4
Rank
: A: 5-13-12 B: 7-14-15-6-3-9-1-10 C: 8-2-4-11

Analys
Ett stayerlopp där många av hästarna håller bra form och det kommer nog bli rätt så rundstreckat men vi försöker klara oss på tre streck. Tipset till rejäle 5 Bottnas Justin som kommer från en vattentät spetsseger. Han är mycket snabb bakom bilen och han har vunnit sina två segrar från ledningen. Spets på Örebro med Jorma brukar vara bra och att det nu är debut över lång distans kan vi inte, av vad vi sett hittills, tänka oss är ett problem.

13 Winterburn har gjort allt rätt hittills och är obesegrad efter sex starter. Senast avgjorde han enkelt via 12,6 sista 700 och han kan avsluta rejält. Spåret är så klart lite chansartat men löser det sig bara det minsta så fäller han många till slut.

12 Casino Royal D.E. fick ge sig från ledningen i två starter i rad men har i de två senaste avgjort på fint sätt via 12-avslutningar. Läget kan innebära strul men hittar bara Kim de rätta vägarna och de rätta ryggarna under slutvarvet så kan han bli jobbig att stå emot på nytt.

Garderar man vidare så är 7 As Always Marke tidig. Han har vunnit på bra sätt på slutet och är snabb ut. Starka duon 14 Hyannis Port och 15 Gamin de Larre har gjort det bra på slutet och trivs över distansen.

Spetsstriden
1 Discotheque är snabb ut men vill knappast köra i spets. 3 Spitfire P.C. har bara startat bakom bilen en gång och öppnade då klart vettigt. Nu blir det bike och han kan säkert öppna rejält vid laddning. 5 Bottnas Justin är mycket snabb ut och har ett perfekt läge bakom bilen, ses som spetsfavorit. 7 As Always Marke kan också lägga i väg bra men tar inte en längd på Bottnas Justin.

V75-5
Rank: A: 2,3 B: 7,8,4,5,11,10 C: 12,1,9,6

Analys
2 Domenik Jet har varit mycket bra i tre raka segrar och har visat att han tål tuffa upplägg. Näst senast kördes han till ledningen efter 600 meter och trots snabba 12,7 första varvet tågade han undan till en enkel seger. Senast fick han gå fram utvändigt om ledaren inför slutrundan och in i sista sväng tog han över kommandot och var sedan ensam över upploppet. Från bra läge sitter han fint till direkt och även om han kan öppna bra tror vi Rikard N Skoglund ger sig in i någon tokkörning om spets. Domenik Jet har visat att han tål göra en del jobb själv och han blir svår att stå emot över upploppet.

3 Marion Mark var bra vid segern segern senast då han svepte fältet på sista långsidan och tog över in i slutkurvan och gick undan enkelt. Han är startsnabb och Björn Goop gasar för ledningen. I spets kommer Marion mark bita ifrån sig bra.

Spetsstriden
2 Domenik Jet kan öppna rätt bra men får nog svårt att hålla emot de utvändiga och Rikard N Skoglund kör nog lite mer på säkert första biten. 3 Marion Mark har spetsat vid två av tre gånger med framspår och Björn Goop lär nog gasa till rejält från början. 4 Teus och 5 Icebreaker Sisu kan båda öppna snabbt men tveksamt om de kan ta en hel längd på Marion Mark. Marion Mark spetsfavorit.

V75-6
Rank: A: 1,4,5 B: 10,3,9,12,6,11 C: 2,8,7

Analys
Ett rätt bra treåringslopp som också är streckkrävande. Norske gästen 1 Rockstile R. är lite svår att sätta in mot svensk konkurrens men han verkar vara helt rätt sort och han fullföljde bra trea i det norska kriteriet. Senast satt han bra placerad i andra utvändigt men drogs sist på sista långsidan då hästen framför gav upp helt och han var långt efter i mål men känslan är att han inte pressades nämnvärt. Han har visat han kan öppna snabbt bakom bilen och vi är inne på att han håller upp ledningen och också körs i spets. Båda karriärens segrar är tagna från spets och blir det ingen tokkörning kan Rockstile R. mycket väl spåra hela vägen.

4 Jarel Boko hakade på bra i ganska tufft sällskap näst senast och har bra vid segrarna dessförinnan. Senast galopperade han lite omotiverat 900 kvar men kom tillbaka starkt och gav ett bra formbesked. Han är normalt inte osäker och från ett bra läge bör han sitta fint till direkt och han är given i segerstriden.

5 Ever So Much tog karriärens första seger senast och stod lite på tur för seger efter flera bra insatser. Han attackerade då från femte utvändigt 950 meter före mål och blåste till täten 550 kvar och gick undan till en enkel seger via 11,8 sista 800. Motståndet är lite tuffare den här gången men i den form han visar ska han räknas tidigt.

10 Mud Hill kördes till ledningen 1200 meter före mål senast och tågade undan till en mycket enkel seger. Lite chansartat läge nu men inte borta med bara lite klaff.

3 Epicure återkommer efter uppehåll och gör debut i ny regi. Han har tio pallplatser på tolv starter och även om han är lite svårbedömd ska han räknas tidigt.

9 Kapten Nemo har visat fin form och avslutade bra senast efter attack från tredje utvändigt 800 kvar. Han har en bra startrygg och är en av många med chans.

12 Everglo Lemon har två lopp i kroppen efter uppehåll och höll undan knappt från ledningen senast. Har nu ett tufft läge och behöver lite tur men han går säkert framåt för varje lopp och är ett tänkbart skrällbud. 6 Dareios di Poggio har lopp i kroppen och han är inte heller helt borta med lite klaff.

Spetsstriden
1 Rockstile R. är kvick bakom bilen och ska ha bra chans att hålla upp ledningen även om innerspår inte är helt optimalt. 3 Epicure och 6 Dareios di Poggio är de som kan utmana i första hand.

V75-7
Rank: A: 3,1,2,8 B: 7,4,9,6,12 C: 5,11,10

Analys
Ett ganska öppet lopp avslutar omgången där 3 Reshevsky får tipset. Han var bra vid segern senast och avgjorde enkelt via 13,5 sista varvet efter att ha följt med i rygg varvet kvar. Han har visat att han kan öppna bra och vi är lite inne på att Kenneth Haugstad kan sno åt sig i ledningen. Motståndet är lite tuffare nu men får han bestämma en bit kan Reshevsky bli svårfångad, han har dock chans även om inte ledningen skulle nås.

1 Max Håleryd blev alldeles för pigg utvändigt om ledaren på V75 senast och den starten är bara att glömma. Han har varit bra i starterna innan och ska räknas tidigt även om läget kan bli en fälla då knappast är snabb nog att hålla upp ledningen. Han trivs annars bra med Björn Goop i sulkyn och blir farlig bara han hittar ut i slagläge.

2 Friend of Elves hade 15 starter utan seger men har nu två raka segrar där han avslutat starkt från svåra lägen. Senast tappade han från start men gynnades av högt tempo och kunde avgöra säkert. Från bra läge bör han hamna vettigt till och avslutar han lika bra som han gjort vid segrarna kan bli svår att stå emot över upploppet.

8 The Baron öppnade snabbt från spår sju bakom bilen senast och satt i spets mitt i sista sväng där första halvvarvet öppnades efter 10,8 och han fortsatte sedan bra fart och varvet passerades efter 12,2. Han höll undan knappt men säkert och det var en stark insats med tanke på att förhållandena inte vara helt optimala. Han kan öppna bra men kan riskera en tuff inledning från spår längst ut på vingen. Med bara lite klaff finns han med i främre träffen.

7 Rally Inge svarade för en bra insats i Guldklockan senast och han håller jämn och fin form. Han kan öppna bra och skulle han kunna sno åt sig ledningen kan han spåra hela vägen. 4 Bat Marke är också aktuell i spetsstriden och med Magnus A Djuse i sulkyn är han intressant. 9 Gambino Brick fick en tung resa senast och är bättre än raden visar. Lite chansartat läge men inte borta med klaff. 6 Immigrant Am fick en tung resa på V75 senast men duger bra i det här sällskap med ett litet snällare upplägg.

Spetsstriden
3 Reshevsky kan öppna bra om han laddas och vi är inne på att han kan hålla ut 4 Bat Marke som säkert kommer prova för spets. 6 Immigrant Am, 7 Rally Inge och 8 The Baron är alla tre snabba bakom men svårbedömt om någon av dem lyckas ta ta en hel längd in i första sväng. Rally Inge kanske är allra kvickast men kanske solfjädereffekten kan rädda Reshevsky i spetsstriden.

V75-1 

1 Eddy West 
——————————-
2 Dixie Brick
9 Chapuy
3 Vagabond Bi           
7 Ural
6 Billy Idol Jet
12 Custom Cheval
4 Eldorado B.
10 Club Nord Elit
8 Hawk Cliff
5 Island Life
11 Rafiki Fri

V75-2 
9 Somethingroyal

10 Benita Winner
4 Rally Juvelen
13 Nan’s Cash
1 Marsha
3 Nunja
12 Västerbo Maharani
8 Katri P.Boko                  
15 Zally Gel
2 Ahaa Gel
——————————-
7 Maggan Jade                  
11 Hoonigan
5 Flight Profile                  
6 Västerbo Mi Amore
14 Åsanna Starline

V75-3 
2 Filippa B.J.

——————————-
10 Nina Ginto
9 Carry Cash
6 So Superb
5 LaFerrari Dimanche
8 Georgia Am
7 Bahama Passion
4 Tonique
1 Ottilia Fri
3 Divine
11 Stella Pona

V75-4 
5 Bottnas Justin

13 Winterburn
12 Casino Royale D.E.
——————————-
7 As Always Marke
14 Hyannis Port                
15 Gamin de Larre
6 Loaded Olle
3 Spitfire P.C.
9 Viktor C.D.
1 Discotheque                   
10 Nemo M.L.
8 Cheeky Doc                    
2 Eagle Brodde
4 Gasparito
11 M.T.Ramos

V75-5 
2 Domenik Jet

3 Marion Mark
——————————-
7 Boli You S.M.
8 Livingstone
4 Teus
5 Icebreaker Sisu
11 Lucia Lane
10 Explosivelove A.F
12 Coffey
1 Kattens O’Malley
9 What a Deal
6 Odd Squad

V75-6 
1 Rockstile R.

4 Jarel Boko
5 Ever So Much
10 Mud Hill
3 Epicure
9 Kapten Nemo
12 Everglo Lemon
6 Dareios di Poggio
——————————-
11 Notos
2 Nail’em
8 Oh Cean
7 Joli’s Hilding           

V75-7 
3 Reshevsky

1 Max Håleryd         
2 Friend of Elves
8 The Baron
7 Rally Inge
4 Bat Marke
9 Gambino Brick
6 Immigrant Am
——————————-
12 Weather Chart
5 Solkattens Eros
11 Amazing Moment
10 Mary Hotshot

Systemet: 1 x 10 x 1 x 3 x 2 x 8 x 8 = 3.840 rader/1.920 kronor