V86-tipset: Solvalla/Åby 6 september 2023

V86 Xpress i kväll och även den här veckan är det Åby och Solvalla som delar på kalaset. Jag hittar mina spikar på nationalarenan och i bägge fallen handlar det om spets och slut!
Läs mer: V86-tipset: Solvalla/Åby 6 september 2023

Bästa spiken

1 Erjon (V86-8) är knappast bästa hästen i avslutningen, men han står tveklöst till och jag tror på spets och slut! Han har haft dåliga lägen på slutet, men nu har han spår 1 för första gången och med tanke på hur snabb han har varit från spår 2 och 3 så tror jag ingen tar en längd på honom. Hästens enda seger togs från just ledningen på korta häcken så förutsättningarna hade inte kunnat vara bättre. Han har dessutom utvecklats och senast var det inte långt ifrån att han vann på V75 då han avslutade starkt bakom kapable Jobspost via 12,1 sista 700. Hela vägen Mattias Djuse!

Kompletterande spiken

1 Our Pride (V86-6) är obesegrad efter fyra starter och just nu en av favoriterna till segern i Kriteriet i oktober. Körande Magnus A Djuse har sagt att det är den största talang han kört och det är givetvis stora ord. Det är väl innerspåret som skulle kunna fälla honom, men han har öppnat bra två senaste och jag tror på spets. Lite lättare balans och första bike är intressanta förändringar dessutom och jag spikar trots hög procent.

Utgångshästar

9 Organzza (V86-1) knuffade ledande Aurelia Express över mål i försöket till Derbystoet och hade garanterat tagit sig till final om denne orkat bättre. Det var tur för Global Dancer, som nu blev tvåa och sedan skrällvann finalen i söndags… Organzza har tagit fem av sina sex segrar från spets och kanske att det hade varit bättre med framspår. Christoffer Eriksson tycker dock att hon är vassare bakifrån och med startsnabba ryggar bör hon hamna fint till. I detta gäng bör hon tåla att gå i spåren sista 700 och jag tror hon blir tuff att stå emot. Utgång i ett annars öppet lopp!

1 Dylan Dog Font och 6 Raket Brodde tror jag mest på i V86-7. Dylan Dog Font är ett nyförvärv hos Jerry Riordan och han skulle kunna vara ”klar”. Han har mött tuffa hästar i Italien och gått bra. Segern för tre starter sedan då han gick 10,7 över aktuell distans var från dödens! Han rapporteras väl förberedd och har gått ett 17-jobb inför detta med en snabbare avslutning. Är dessutom anmäld barfota runt om för första gången. Det som talar emot är att han knappast kan hålla spets och därmed krävs det lite tur. Jag dubblar med startraketen 6 Raket Brodde, som matchats tufft i Danmark och gjort det bra. Senast mötte han guldhästar och fick gå i andraspår hela vägen så det loppet är bara att glömma. Han blir giftig från spets eller rygg ledaren och procenten (5 just nu) är för låg!

Låset

Jag ”bjuder” på de båda favoriterna i V86-4 och låser på en annan kvartett istället. Mest tror jag på 4 Neo Turbo, som har en intressant uppgift på papperet här. Enligt tränaren ska han vara bättre med ett lopp i kroppen och som jag läser loppet så blir det spets och släpp här. Sedan är han vass på speed och blir svår att stå emot på open stretch. Överta ledningen får antingen 5 Kron Vici Star eller 6 Lincoln Abe Boko och bägge är extremt spetsgynnade. Kronor Vici Star har tagit sju av sina åtta segrar från den positionen medan Lincoln Abe Boko har fem segrar på sex försök från täten. Jag kompletterar sedan med bästa hästen 11 Combat Fighter, som säkerligen hade kvalat in till Derbyt bara luckan kommit senast. Han har hittat tillbaka till toppformen igen och med framspår hade det varit en given spik!

Draget

2 Doctor Gio (V86-2) avslutade 08,6 sista 700 i skymundan senast och har bättre form än vad raden visar. Mika Forss upp för första gången är lite intressant och jag är inne på att ekipaget tar hand om ledningen. Därifrån blir han sedan inte så lätt att besegra och knappa åtta procent är helt klart i underkant.

Överspelade

4 Our Pearl är klar favorit i V86-1 och det är motiverat med tanke på hur hon har gått på slutet. Hon har dock stått över efter senast och var lite tveksam i fredagsjobbet enligt Uffe. Ska dessutom inte gå med optimal balans denna gång och sedan är det anmält med vanlig vagn. Jag går emot. 

3 Kadabra Dream är favorit i V86-5 och 12 Frankie Godiva är klar andrahandare, men dessa tror jag inte alls på. Kadabra Dream har visserligen bra form, men är anmäld med skor och vid hans två senaste segrar har det varit barfota bak. Frankie Godiva har sämsta läget och har dessutom inte startat sedan i mars. Han borde behöva loppet.

Spetsstriderna

V86-1: 2 Italy Mearas är nedstruken till innerspår och det har hon aldrig haft förut. Är ganska startsnabb och bra från ledningen. Inte otänkbar. 3 Special Chance är också ganska snabb. 4 Our Pearl är nog lite kvickare och knapp spetsfavorit. Har dock bara vunnit 2/5 från spets. 6 Duchesse W.F. är ojämn, men ska stängas in nu för att bli snabbare och skulle kunna vara aktuell i ett andraläge.

V86-2: 1 Matiere är svårbedömd då det handlar om debut med framspår bakom bilen. 2 Doctor Gio är ganska startsnabb och jag tror man kommer vara offensiv med honom. Han är min spetsfavorit. 3 Michigan Bro tror jag inte tar sig förbi. 6 Poleposition kan öppna, men det borde bli dödens på tvåan här.

V86-3: 1 Capricorn Trot håller upp ledningen om han travar, men han felade innan bilen släppte då han hade spår 1 näst senast. Har även felat en gång från spår 2 så spår längre ut hade säkert varit att föredra. 4 Pure Joy är startsnabb, men ska bara ner till plankan. 7 G.R.Torso är den som kan tänkas utmana och Christoffer ska ladda nu när man blivit nedstrukna ett spår.

V86-4: 1 David Frontline blev över från spår 1 för sex starter sedan. 3 Sagittarius är ganska snabb. 4 Gourmet Brodde blev över från spår 1 enda gången han haft framspår. 5 Live to Tell öppnade bra senast och är min favorit. 6 Ever Loving är svårbedömd då han aldrig haft framspår med bil.

V86-5: 1 Exclusive J.M. vill tränaren se i spets, men han var utan chans att hålla upp därifrån i vintras. 3 Kadabra Dream är bara okej första biten. 4 Neo Turbo är däremot riktigt snabb och ska vara först till plankan. Är väl inte helt otänkbart att man sedan testar där, men huvudscenariot är släpp. 5 Kronor Vici Star är ganska snabb och favorit att få överta. 6 Lincoln Abe Boko öppnade ingenting senast, men är normalt snabbare än så och också aktuell i ett andraläge.

V86-6: 1 Our Pride har innerspår för första gången och det kan vara lurigt. Han har dock öppnat bra två senaste och jag tror han håller ledningen. Värst emot är 4 Observe’em, som såg snabb ut senast men Örjan tog upp i ett tidigt skede.

V86-7: 1 Dylan Dog Font hade spår 1 i Italien vid två tillfällen förra hösten och blev över bägge. 3 Loveexplosion H.C. har varit snabb på sistone och Christoffer vill till spets för att sedan släppa till någon bra som det låter. 4 Tom n’Jerrydiamant är snabb och 5 Conte Prad kan öppna, men jag tror inte att någon kan svara startkatapulten 6 Raket Brodde. Det är min klara spetsfavorit!

V86-8: Flera snabba, men 1 Erjon blir normalt mycket svår att ta sig förbi. Han har aldrig haft innerspår, men har öppnat snabbt från både spår 2 och 3. 2 Interwall öppnar bra, men tar knappast längden sida vid sida och är säkert nöjd med rygg ledaren. 3 Charlotte Bailey är både startsnabb och spetsgynnad, men låga rapporter från tränaren där och jag tror inte på full laddning. 4 Snowy Me är också klart snabb, men svårt ta sig förbi allihop.

V86-intervju

Fredrik B Larsson har en duo och jag ringde upp för att kolla hur biltestet gick med 1 Matiere (V86-2).

– Det gick bra. Han var inget rädd och gick fram som han skulle bakom vingen. Jag körde dock aldrig till och om han kan hålla spets eller ej kan jag faktiskt inte svara på. Jag testar såklart och blir inte förvånad om vi lyckas. Spår 1 är dock ganska gången, men vi gör ett försök. Han känns fortsatt lika fin och han är bra, men det är nog tveksamt om vi slår Poleposition från dödens om den får spets för den är också bra.

– Jag har även 12 Charlie Brown P.C. (V86-4) och han gick jäkligt bra senast. Han är på uppgång, men får komma till slut här och det ser svårt ut från spår 12, säger Fredde.

V86-intervju

Christoffer Eriksson har en trio.

9 Organzza (V86-1) hade kvalat in till Derbystoet om ledaren orkat lite mer. Hon hade varit tvåa då och hade hon fått luckan så hade hon vunnit. Den här uppgiften ser jäkligt bra ut och jag tror på en bra prestation. Jag tycker att hon är vassare bakifrån och hon tål att gå 600-700 kvar mot dessa. Jag är optimist.

7 G.R.Orso (V86-3) förbättras mycket för varje start och det var bra med strykningen innanför. Jag är lite sugen på att prova från start nu. Ettan är snabb, men väldigt svår. Sköter den sig så vore den ryggen perfekt. Det blir norskt istället för halvstängt nu för han har blivit lite för ivrig med det senare. Jag tror dock att jag ska få iväg honom lika bra oavsett huvudlag.

3 Loveexplosion H.C. (V86-7) drog hårt i spets senast och höll starkt. Man ska veta vilka hästar som fanns i det slagna fältet då, det var Demon och Rossi Garline som var etta-tvåa på V75 i lördags. Han har känts bra, men jag har lyckats hitta rygg på en som stannat 700 kvar i två starter innan. Jag hoppas på rygg ledaren eller spets här. Jag tycker faktiskt att han är lite bättre bakifrån. Han har inte startat så mycket på 1640, men det borde passa för han är både snabb och stark och orkar hålla farten. Han gick med bike senast, men kusken gnällde efteråt att han hade behövt stängerna på rakorna. Nu blir det min lite tightare vagn, som räknas som en vanlig, säger Christoffer.

Viktigt vetande

6 Duchesse W.F. (V86-1) får Kevin Oscarsson i vagnen för första gången och det kan vara lite intressant.

6 Poleposition (V86-2) är anmäld barfota runt om för första gången och det är givetvis intressant. Han är klart bra för sammanhanget, men det är klar risk för dödens igen och ingen given vinnare i så fall.

Skrällduon 4 Pure Joy och 5 Nelson Greenwood (V86-3) är båda anmälda barfota runt om för första gången. Intressant, men ändå långsökt att någon av dom vinner.

9 Epsom As (V86-3) är bästa hästen, men också spelad därefter. Han har dock bakspår och sköter sig 1 Capricorn Trot så lär han få trava utvändigt om denne. Inte helt enkelt att vinna loppet då.

6 Ever Loving (V86-4) vann enkelt i debuten i ny regi senast via 14,7 sista varvet. Hängde töm, men man ska ha hittat felet och han kommer vara bättre nu. Dessutom barfota runt om nu (senast var det bakskor, fel i programmet) och första jänkarvagn! Enligt tränaren är han inte mycket sämre än Night Hawk, som ju imponerade vid seger förra onsdagen…

7 Einar Ruda (V86-4) har aldrig vunnit, men en seger lär komma snart för han har riktigt bra form. Dessutom första Örjan och barfota bak denna gång.

12 Charlie Brown P.C. (V86-4) får Magnus A Djuse i vagnen för första gången och det är såklart intressant!

4 Obeserve’em och 9 Holcombe Zet (V86-6) är båda anmälda i jänkarvagn för första gången. Garderar man den store favoriten så ska båda räknas.

8 Competivo (V86-6) är halvbror med Eagle Eye Sherry (sex miljoner på kontot) och han vansläktas verkligen inte. Obesegrad efter tre starter, men från spår 8 krävs det en monsterinsats för att vinna…

7 Peter Pan (V86-8) satt fast efter vila senast och ska vara ännu bättre nu. Barfota denna gång dessutom.

11 Damon Hill Treb (V86-8) var sjuk senast och behöver loppet enligt tränaren.

12 Landmark River (V86-8) har bra form och var nära favoriten 10 Midyat Zaz senast. Anmäld barfota runt för första gången och det blir även bike denna gång. Given om man garderar loppet.

V86-systemet

V86-1: 9 Organzza (3-4)

V86-2: 1,2,6 (3-11)

V86-3: 1,2,9 (7-3)

V86-4: 1,4,5,6,7,9,11,12 (3-2)

V86-5: 4,5,6,11 (10,7)

V86-6: 1 Our Pride (4-8)

V86-7: Alla 12 hästarna (6-1)

V86-8: 1 Erjon (2-12)

3 456 rader / 864 kr

V86-1: Alla 11 hästarna (9-3)

V86-2: 1,2,6 (3-11)

V86-3: 1,2,9 (7-3)

V86-4: 1,4,5,6,7,9,11,12 (3-2)

V86-5: 4,5,6,11 (10,7)

V86-6: 1 Our Pride (4-8)

V86-7: 1,6 (3-4)

V86-8: 1 Erjon (2-12)

6336 rader / 1584 kr

Total insats: 2 448 kr

Lilla systemet

V86-1: 9 Organzza (3-4)

V86-2: 1,2,6 (3-11)

V86-3: 1,2,9 (7-3)

V86-4: 1,4,5,6,7,9,11,12 (3-2)

V86-5: 4,5,6,11 (10,7)

V86-6: 1 Our Pride (4-8)

V86-7: 1,6 (3-4)

V86-8: 1 Erjon (2-12)

576 rader / 144 kr

Nyhet! Testa V86-tipset