V86-tipset: Solvalla/Jägersro 13 september 2023

Jägersro och Solvalla delar på kvällens V86 Xpress. Breeders Crown på Jägers och hög klass, men tänk på att det räcker att vara bland de fyra främsta för att ta sig vidare till semifinalerna. Jag har en spik på vardera bana och i bägge fallen handlar det om spets och slut! Sedan varnar jag för en 5-procentare och en 0,5-procentare…
Läs mer: V86-tipset: Solvalla/Jägersro 13 september 2023

Bästa spiken

1 Joe Dalton (V86-7) har haft bakspår två senaste och gjort det förvånade bra med tanke på att jag alltid tyckt han var en spetshäst. Vann bakifrån näst senast och intrycket senast, i ett Derbykval, var enormt bra. Fick chansen sent efter invändig resa och flög fram sista biten via 09,3 sista 400 och det måste ha gått otroligt fort sista 200. Nu har han ett betydligt bättre läge och håller han sig bara på benen så är jag övertygad om att han håller ledningen. Han har haft spår 1 vid fem tillfällen och spetsat i tre av dessa. Övriga två gånger har det blivit galopp. Joe Dalton är inte helt att lita på, men känslan är att han är bra i ordning både mentalt och fysiskt för dagen och då tror jag på spets och slut. Ska vara klar favorit med tanke på förutsättningarna, men är bara tredjehandare just nu. Given spik!

Kompletterande spiken

6 Kinglet Bird (V86-6) är omgångens fjärde största favorit just nu, men faktiskt den som jag tror har bäst chans av alla hästar. Värsta konkurrenten, Larah Westwood, ströks vid lunch och det underlättar såklart. Hon har gjort två starter för Redén och spetsvann enkelt första gången. Kom till spets även senast, men fick ge sig mot A Teaser och Larah Westwood. Kanske att hon borde ha hållit undan, men hon får godkänt. Aningen enklare emot nu och jag är ganska säker på att det blir spets igen, hon följer bilen. Väl där borde hon få bestämma mer än vad som var fallet senast och sedan bör hon rinna undan. Hon är 50-procentare just nu, men vinner loppet betydligt oftare än så. Upp till 60-65 procent så känns det rätt att spika!

Låset

3 Ester Degli Dei (V86-3) är omgångens näst största favorit och hon har övertygat så här långt med sex segrar och en andraplats på sju försök. Förlorade näst senast på hemmaplan mot en smygkörd häst, men var lika bra som före och efter och avslutade 10,7 sista varvet. Klar risk/chans att hon sitter tidigt i ledningen i kväll och blir sedan svår att slå. Jag väljer ändå att dubbla systemet med 5 Global Election, som jag faktiskt tror är en bättre häst än favoriten. Hon har har också inlett lovande med tre segrar och två andraplatser på fem försök. Gjorde debut bakom bilen senast och öppnade snabbt till ledningen och gick sedan undan hur enkelt som helst via 08,5 sista 500. Slår knappast favoriten utvändigt, men skulle hon mot förmodan komma förbi eller det löser sig på något annat sätt så är jag inte främmande för att hon kan vinna loppet. Det skiljer för mycket på spelet mellan dessa, 66 mot 8 procent, och jag väljer som sagt att strecka båda!

Dragen

8 Sommerbrise (V86-1) är sist på strecken och bara spelad på 0,5 procent just nu.Visst är det lite långsökt att hon ska vinna loppet från det spåret, men hon är i alla fall nedstruken ett spår och jag tog till mig intrycket både i värmning och lopp senast. Jag har sett Sommerbrise mycket (var faktiskt nära att köpa in mig i henne som 2-åring) och så bra som hon såg ut senast har hon aldrig gjort förut. Ska vara ännu bättre med det loppet i kroppen och hon är definitivt värd en varning i kväll!

5 Pantocrator (V86-5) har haft väldeliga problem med stilen, men har bättrat sig undan för undan och i de två senaste starterna har det sett mycket bättre ut. Flög fram näst senast och var nära kapable Savastano i mål via 07,9 sista 400. Då var det ändå bara full körning sista 200 så den sträckan måste ha gått otroligt fort! Spetsade senast, men man valde konstigt nog att släppa och han gick sedan i mål med rubbet sparat via 09,3 sista 400. Med minsta klaff tror jag att det är dags för seger i kväll och han är en tänkbar spik för den som vill spela ett lite fräckare system. Endast 6 procent just nu!

Överspelad

2 Love Keeper (V86-7) har gått över förväntat och slutat trea i såväl Sprintermästaren som i Derbyt senast. Nu går han dock från skräll till favorit och någon ledning blir det knappast med spår utvändigt min spik Joe Dalton. Rygg ledaren bör det bli och han är givetvis inte chanslös omg luckan uppenbar sig och felar Joe Dalton så är det en annan femma. Favorit ska han dock inte vara och han är helt klart överspelad!

Spetsstriderna

V86-1: 1 Aurelia Express höll upp innerspåret i Oaksfinalen förra året, men blev över i Breeders Crown-semin därefter. Hon är spetsfavorit, men helt givet är det ändå inte att hon håller ut 2 Stens Retention som jag håller som aningen snabbare. Utifrån laddas även 6 Hallöjsa Vang.

V86-2: 1 Kendall Jackson hade spår 1 både för fyra och sex starter sedan och blev över båda gångerna. Måste öppna betydligt snabbare för att ha någon chans att spetsa och 3 Xanthis Hilton och 4 Pure Muscles bör ta sig förbi. Jag är inne på att man ”vill mest” med den senare och håller honom som spetsfavorit.

V86-3: 1 Be Brighter Zon är inte oäven, men kan knappast svara 2 Loveletter In som är mycket snabb. Ingen av dessa körs i spets och troligt att storfavoriten 3 Ester Degli Dei sitter tidigt i ledningen. 5 Global Election var klart snabb senast och utmanar.

V86-4: 1 Showmethecah inledde långsamt från spår 1 för fyra starter sedan och blir över. 2 Promiss Häggenäs kan öppna, men smygs tror jag. 3 Apmorfin var klart snabb från samma spår senast och är min spetsfavorit. Utmanas dock rejält av både 5 Don Brogan som skulle kunna vara ännu snabbare med bike för första gången, samt 6 Lamborghini C.Boko som är mycket startsnabb.

V86-5: 1 Boreas öppnade bra senast, men Eminent Kronos var bara snabbare. Chansen finns att han kan hålla upp, men 4 Fashion Monger har varit klart snabb och skulle kunna vara ännu snabbare barfota. Han är min knappa favorit i alla fall. Även 5 Pantocrator kan öppna.

V86-6: 1 Whoopsy Laday spetsade från spår 2 senast och 2 Käraste Sisu är över medel från start. Jag tror dock inte att någon kan svara 6 Kinglet Bird, som följer bilen. Hon är klar spetsfavorit.

V86-7: 1 Joe Dalton har haft spår 1 vid fem tillfällen och spetsat tre av dessa. I övriga två har det blivit galopp. Han är mycket snabb och håller han sig bara på benen så tar ingen sig förbi. 2 Love Keeper är klart värst emot. 4 Sunrise är också riktigt snabb, men låter som ett defensivt upplägg på stallet.

V86-8: 1 Global Currency har spår 1 för första gången, men är både snabb och spetsgynnad och jag tror att Westholm kör henne i ledningen. 4 Glorias Donna öppnar bra, men vill bara ner på innerspår. 

V86-intervju

Kevin Oscarsson kör tre hästar i kväll på Jägersro, bland annat min bästa spik.

1 Joe Dalton (V86-3) kändes helt magisk senast. Man får alltid fördomar mot vissa hästar och jag trodde att det var en trodde het sak, men han var väldigt fin att köra. Det var bara lite upp till bilen som han var lite halvpigg. Sedan blev det så jäkla fel i loppet, men han måste ha avslutat ruggigt fort sista 250 och han hade nog varit i Derbyfinal med klaff. Jag hade inte räknat med att jag skulle få köra igen så det var gött att jag fick det. Allt ser bra ut på förhand och jag tror på bra vinstchans. Jag förstår är vi kommer bli lite utmanade från statt, men det känns onödigt krångla till det så jag kör i spets.

12 Be My Baby (V86-1) är tillbaka efter hovbensfraktur. Hon vann senast, men var inte bra. Rapporterna är bra nu och de ska ha kört 14,5 med henne i jobb. Det blir ändå svårt från spår 12 mot bra hästar. Hon har varit ute mot lite för enkla hästar för att räcka här.

9 Janita Silvio (V86-3) har jag kört förut och det är en nyttig häst. Hon har varit ute mot bra hästar och utvecklats. Hon har bra skalle och är bättre än en medelhäst. Man ska nog inte underskatta henne för hon var tvåa i Guldstoet och går bra mot bra hästar. Har dessutom ett smygläge och kan vara en kul skräll, säger Kevin.

Viktigt vetande

1 Aurelia Express (V86-1) är omgångens största favorit och kan vara att hon håller spets och sedan får bestämma. Svårslagen i så fall, men det finns på kartan att 2 Stens Retention tar sig förbi och det fanns inget sparat i Aurelia Express då hon vann från ledningen näst senast i försöket till Derbystoet. En sådan som 7 Organzza ”knuffade” henne över mål den gången och får Aurelia mothugg i kväll så kan det vara en favorit i fara.

2 Stens Retention (V86-2) fungerade inte med helstängt senast så man återgår till det halvstängda. Hon är mycket startsnabb och kan ”häxa” för favoriten.

4 Yantra Slave Call (V86-1) avslutade 08,9 sista 700 vid segern senast och ska passas även här.

1 Kendall Jackson (V86-2) är omgångens tredje största favorit och han är väldigt bra för klassen. Blir dock med stor sannolikhet över från start och sedan krävs det en del tur för att han ska vinna loppet. Bör garderas.

3 Xanthis Hilton (V86-2) har ingen rolig resultatrad alls och han är dessutom anmäld med skor denna gång. Han är dock startsnabb och klart bäst i ledningen. Har han studsat tillbaka och når spets så kan han definitivt överraska. Var inte långt ifrån att slå Barack Face från den positionen tidigare i år.

4 Pure Muscles (V86-2) vann från dödens senast och avslutade 09,9 sista varvet. Gör han om den insatsen och kommer till ledningen så blir han helt klart svårslagen. Jag vill dock varna för att han varit väldigt ojämn.

10 Queen of Power (V86-3) vann trots galopp senast och visade 12,9/2000.

12 Countess Face (V86-3) var favorit mot 5 Global Election från tillägg i somras och står alltså 20 meter bättre till denna gång. Var jättefin vid dödensseger senast via 11 sista 700 och given om man betalar för tre eller fler.

5 Don Brogan (V86-4) har aldrig vunnit, men närmar sig första segern och intressant med bike för första gången nu.

6 Lamborghini C.Boko (V86-4) är mycket startsnabb och intressant med bike för första gången.

7 Vanilla Run (V86-4) får Magnus Djuse i vagnen för andra gången och dessutom blir det barfota runt om och första gången med både bike och norskt.

10 Honey Dun Girl (V86-4) ska tävla utan framskor för första gången.

4 Fashion Monger (V86-5) ska tävla barfota runt om och med rycktussar för första gången. Är spetsfavorit och farlig därifrån.

8 Flotilla (V86-5) tog första segern i åttonde försöket senast och var riktigt, riktigt bra. Avslutade 10,8 sista varvet. Ska köras offensivt i kväll och känns given!

10 Nelson Greenwood (V86-5) skrällde i onsdags, men då var det första barfota. Nu ska det bli skor. Nja.

2 Käraste Sisu (V86-6) flög fram vid segern senast via 09,4 sista 700 och ännu snabbare sista 400. Given vid gardering.

10 Loke Sancy Candy (V86-6) är anmäld barfota runt om och med bike och det är stort plus. Vann Guldstoet då hon gick så tidigare i år. Kan överraska.

4 Sunrise (V86-7) ska tävla med skor och det är låga rapporter på honom. Stallet tror mer på 5 Jollywood.

5 Topping Artist (V86-8) har mycket bättre form än vad raden visar. Startmiss senast och felade bort en tredjeplats i en V75-final innan dess. Hade gått en låg 12-tid full väg annars och duger riktigt bra här.

6 Decathlon (V86-8) är anmäld barfota runt om för andra gången. Första slutade med galopp i ett försök till Derbyt förra året.

9 Nortman Maxus (V86-8) ska tävla i en bike för första gången och det känns väldigt intressant.

V86-systemet

V86-1: 1,2,3,4,6,7,8 (11-10)

V86-2: 1,3,4 (10-7)

V86-3: 3,5 (12-6)

V86-4: 1,2,3,5,6,7,8,9,10 (4-11)

V86-5: 1,4,5,8,12 (2-11)

V86-6: 6 Kinglet Bird (2-1)

V86-7: 1 Joe Dalton (2-11)

V86-8: 1,5,6,9,10,12 (3-2)

11340 rader / 2835 kr

Lilla systemet

V86-1: 1,2,4,6,8 (3-7)

V86-2: 1,4 (3-10)

V86-3: 3,5 (12-6)

V86-4: 1,2,3,5,6,7,8,9,10 (4-11)

V86-5: 5 Pantocrator (8-12)

V86-6: 6 Kinglet Bird (2-1)

V86-7: 1 Joe Dalton (2-11)

V86-8: 5,6,9 (10-1)

540 rader / 135 kr

Nyhet! Testa V86-tipset