Guiden Express V75: Jägersro 28 oktober

Jägersro kör lördagens V75-omgång och vi inleder med att varna för en helt ostreckad häst. Flera av loppen är vidöppna och kommer man rätt på omgången så kan det ge riktigt bra återbäring.

Vad ingår då i Guiden Express?

– Först och främst rubrikhästarna i omgången där vi lägger ut texten om bästa spiken, låset, dragen samt utgångshästarna.

– Vi har utökade spetsstrider till alla V75-lopp.

– Intervjuer med minst två aktuella tränare/kuskar. Den här veckan har vi känt Gustav Johansson och Claes Svensson på pulsen.

– Viktigt vetande med statistik och synintryck.

– Spelförslag till lördagens V75-omgång.

Allt detta för 49 kronor!

Ha nu en trevlig helg och lycka till på spelet.

Bästa spiken

Det är en öppen omgång som kan ge fina pengar och 5 Admiral As (V75-3 och bilden ovan) är den enda stora favoriten som de flesta litar på. Om man bara ser till det loppet är han väl hårt betrodd men vi går inte över ån efter vatten när det finns potential i övriga lopp. Admiral As ser ut att trivas i sin nya regi och nu är det en mycket passande uppgift med spår fem bakom bilen och lång distans. Han avgjorde på bra sätt utvändigt ledaren i Åby Stora Pris och kan mycket väl vinna även om han inte blir släppt till ledningen. Det kan bli lite kubbning mellan Unico Broline och Hierro Boko första biten vilket gynnar Admiral As.

Utgångshästar

4 True Blue (V75-2) har övertygat vid tre segrar i följd och hon ser ut att bli allt bättre. Gustav Johansson tyckte att hästen var bättre senast än näst senast och när vi pratade med honom fick vi en känsla att han kommer att köra loppet med stort förtroende för hästen. Läget är bättre än i måndags när vi gjorde tidningen och rankade henne tvåa och när kapabla Countess Face inte känns helt pålitlig väljer vi att gå på True Blue som utgångshäst. 

2 Warrior’s Tale (V75-4) var bra vid två segrar i följd men blev för hetsig på Solvalla senast. Han har hög kapacitet för sin låga prissumma och Dante Kolgjini jämför honom med Midnight Special som tävlar i Bronsdivisionen. Hästen är inte helt att lita på, men andra värmningsrutiner hemma på Jägersro gynnar honom och med spetsläge över kort distans är han hästen att besegra. Han är inte beroende av ledningen för att vinna och Adrian har alternativ från andraspår bakom bilen.

Låsen

11 Lady Beluga (V75-5) har imponerat vid två segrar på Kalmar där hon visat att hon kan göra jobbet själv i spåren eller vänta i ryggar och avgöra på speed. Nu är det tuffare emot och svårt läge men bara det klaffar något under vägen så tror vi på seger och hon kan vara den näst bästa spiken. Vi dubblar dock med startsnabba 2 Ninja Zon som glänste när hon vann med barfota runt om i ny regi senast.

2 King of Everything (V75-7) är uppåt i form enligt Claes Svensson och visst är det bra chans från spets. Om han missar spets eller det blir tufft tempo räknar vi med att 10 Glamorous Rain är bäst. Hon hade mycket sparat i rygg ledaren senast och står väldigt bra inne i loppet med sina fem miljoner. 

Två bra lås där vi har en startsnabb häst med bra läge samt en spurtstark häst som gynnas av tufft tempo.

Dragen

11 Every Day Elegant (V75-1) har tränat bra i ny regi och vi varnade för honom redan i tidningen. Läget är svårt men det kan bli hårt tempo med flera spetsbud och när han är bortglömd (en procent!) fortsätter vi att varna för honom.

11 Rajon (V75-2) har inte heller något bra läge men det blir flera ändringar som kan lyfta hästen och fem procent är för lite i ett lopp som inte håller så hög klass.

6 Kyrie Eleison (V75-4) har en missvisade rad och Björn Goop som har kört senaste loppen är uppåt om segerchansen. Åtta procent kittlar i ett öppet lopp.

V75-6 är ett vidöppet lopp över tre varv och vi streckar alla hästar på den första volten och tycker att 1 Staro Quantas3 Bowler Day och 4 Swish the Cash är hästar som har skrällchans från rygg ledaren. Tre roliga bud till singelprocent.

Spetsstriderna

V75-1: 1 Enjoy Banker har blivit av med ledningen från innerspår på Åby tidigare och får svårt att hålla ut 2 In Love Mearas och 3 Lucifer Boko som gör upp om ledningen. Örjan laddade aldrig med In Love Mearas näst senast men hästen var snabb till spets från sjundespår i V75 på Umåker i maj. Snabba utifrån är både 6 Global Action och 7 Eddie the Eagle. Det är läge för tuff öppning och vi håller In Love Mearas som knapp spetsfavorit.

V75-2: 1 Moira Boko öppnade bra från innerspår vid en spetsseger förra sommaren. 6 Countess Face har gott om plats med invändig strykning och bör kunna spetsa från springspår. Hon togs lugnt från innerspår i kvalet senast men är en snabb häst.

V75-3: 1 Mr Mah Can är snabb men bråkar knappast med stallkamraten 2 Unico Broline som kan ta spets in i kurvan. Vi tror att 5 Admiral As öppnar bra mitt bakom bilen och övertar ledningen i ett tidigt skede om inte 3 Hierro Boko håller ut honom och svarar. Det är 200.000 kronor i andrapris och gynnsamt med rygg ledaren.

V75-4: 2 Warrior’s Tale är spetsfavorit från passande läge men utmanas av 4 Breidabliks Bombay7 Darwih Wise L. höll spets med Breidabliks Bombay från innerspår senast men kommer knappast förbi utifrån.

V75-5: 1 Carroty öppnar bra men det är ändå tveksamt om hon klarar av att svara ut 2 Ninja Zon och 7 Collier I.T. om de laddas för spets. Ganska öppet vem som spetsar av dessa tre och det vara Bergh som har mest att förlora på att inte få ledningen.

V75-6: Fyra hästar kvar på startvolten och ganska ovisst hur det löser sig då ingen vill hamna utvändigt ledaren. Vi håller 1 Staro Quantas som spetsfavorit men han kanske kan släppa om han får press av 4 Swish the Cash eller 5 Hashtag Simoni.

V75-7: 2 King of Everything är klar spetsfavorit och vi tror att Jepson vill köra honom i ledningen. Några snabba utvändigt men 4 Dominic Wibb och 6 Without a Doubt kan i första hand vara intresserade av rygg ledaren. 7 Ture L.A. kan laddas men riskerar fjärdespår in i första kurvan.

Gustav tror på True Blue

Gustav Johansson har fyra chanser och vi kollade med honom under torsdagen vad han tror om sina uppsittningar.

– 4 True Blue (V75-2) är en ärlig häst som har gjort allt rätt och jag tycker att hon ska vara spelad som hon är. Det är ingen häst man bara kastar åt från start men vi gynnas av en strykning. Jag tror inte att det blir ledningen i första skedet. Hon blev ensam men hade krafter kvar när jag vann med henne näst senast och hon var ännu bättre när hon vann med tussarna kvar senast. Hon är min bästa chans.

– 9 Olga Utca (V75-5) gjorde det hon kunde i lördags och allt var bra när Sara joggade henne under söndagen så hon anmäldes igen. Nu har hon ett passandeläge bakom startsnabba hästar och hon blir mycket bättre utan skor och med jänkarvagn. Hon har chans men inte lika bra som True Blue.

– 8 Arcoveggio (V75-6) får nog svårt att vinna så det blir att smyga med och jaga pengar med honom. 

– 6 Without a Doubt (V75-7) gick med skor och fick ett jobbigt lopp senast. Han blir allt bättre och kommer att hävda sig i Silverdivisionen, men det är några bra emot så det är kanske tufft att vinna på lördag men han kommer säkert att göra ett bra lopp, säger Gustav Johansson.

Claes Svenssons hästar kan avsluta omgången. Vi tog en extra koll med honom när han åkte till Örebro torsdag eftermiddag.

– 12. Let it be V.P. (V75-6) var ny hos mig och lite tränad inför senast. Han var tränad när han kom och jag ville känna på honom. Han har inte fått någon tuff träning efter senast men det viktiga är att han är pigg och glad och han bör gå framåt. Han har gått intervaller i veckan och det verkar bra. Han gick barfota fram och med norskt huvudlag senast men jag tycker inte att huvudlaget gav någon effekt. Nu blir det barfota runt om och öppet huvudlag med en murphy på insidan. Han är speedig och kommer till sin rätt över längre distans.

– 2. King of Everything (V75-7) kommer att bli favorit men det är inte säkert att han vinner för det, jag tycker dock att han ska vara favorit från det här läget. Han gillar inte kladdig bana och blev tjock i ett ben efter Eskilstuna. Jag var rädd att det var en gammal skada som hade gått upp och ville kolla med min veterinär som var på semester så det tog ett tag men allt blev bra. Han var inte på topp näst senast och jag tycker att han var bättre senast även om det var en sämre tid. Jag ville väcka upp honom i en andra provstart senast men han blev för pigg och galopperade och störde en konkurrent så det blev omstart. Jag är säker på att han vunnit senast om Magnus hade kört för när det gick så fort hade jag inte behövt dra upp farten 500 kvar. Jag tror inte att han är lika bra som vid tidigare V75-segrar i år men formen är på väg upp och är kanske 95% och då kan det räcka till seger. Jag tror att han tar ledningen även om han kan vara ojämnt startsnabb och han öppnar bäst mitt bakom bilen så Calle måste vara aktiv med honom. Jag tror att galopprisken är obefintlig och jag tror inte att Calle släpper ledningen. Nu blir det jänkarvagn vilket är enda ändringen förutom kusken, säger Claes Svensson.

Saknad V75-intervju i tidningen

– 10. Mulberry (V75-1)har visat riktigt fin form i sina senaste starter. Har tyvärr fått ett dåligt läge denna gång och det försvårar uppgiften. Det behövs klaff på vägen men löser det sig och det blir jämnt hårt tempo så är han bra nog att dyka upp bland de tre. Han kommer att gå i en vanlig sulky, barfota och har ett öppet huvudlag, säger tränaren Henrik Thomsen.

Viktigt vetande

2 In Love Mearas (V75-1) har bara tagit en seger i år och står tufft inne på pengarna i Bronsdivisionen. Ingen stark favorit men räknas på spetsläge och första rycktussar.

6 Global Action (V75-1) imponerade vid spetssegern senast. Han brukar starta en gång i månaden men nu blir det en tätare start.

7 Eddie the Eagle (V75-1) tog åtta segrar i följd men hade stått över innan han blev tvåa från ledningen senast. Mycket snabb ut och vann mot tuffare hästar i Bronsdivisionen på Axevalla i juli.

6 Countess Face (V75-2) är ett treårigt sto som debuterade med bilstart och bara startat från tillägg en gång i voltstart. Fin i kvalet senast med 1.12 sista 500.

11 Rajon (V75-2) körs av Örjan Kihlström för första gången och nu blir det barfota runt om. Hästen vann senast gången han tävlade barfota runt om, i juli förra året. Det blir även helstängt huvudlag och rycktussar.

12 Waco Sixx (V75-2) har tagit tre av sina fyra segrar från ledningen.

2 Unico Broline (V75-3) var tvåa från ledningen i Müllers Memorial förra året. 

3 Hierro Boko (V75-3) har sämre statistik över lång distans och bestämde tempot i ledningen när han vann Bergsåker Winter Trot i februari. Osäkert om det blir barfota runt om som senast.

9 Power (V75-3) var överlägsen i SM näst senast men utan chans från ledningen mot Admiral As i Åby Stora Pris.

4 Breidabliks Bombay (V75-4) vinner sällan men nu kan det bli barfota runt om, jänkarvagn och helstängt huvudlag.

9 Game on Butcher (V75-4) är Flemmings val av tre hästar i loppet.

1 Carroty (V75-5) har tävlat förbättrat med jänkarvagn i de två senaste loppen. Nu kan det bli barfota runt om men det har galopp sju gånger av nio med den balansen tidigare.

7 Collier I.T. (V75-5) har tagit två segrar över kort distans i Sverige men vann över 2850 meter i Paris i februari.

1 Staro Quantas (V75-6) gör debut över lång distans och körs av Erik Adielsson för första gången. 

5 Hashtag Simoni (V75-6) har tagit sina fem segrar över medeldistans. Två andrapris som bäst efter sex starter över lång distans. 

6 Eagle Rock (V75-6) har tagit fem av sju segrar över lång distans. Han vann S:t Leger förra året och har aldrig förlorat från ledningen. 

2 King of Everything (V75-7) har tagit tre av fyra segrar i år över medeldistans och jagar nu femte V75-segern i år.

5 Rossi Garline (V75-7) gör debut i Silverdivisionen. Han vann i Klass I förra året men det blev ingen seger trots åtta starter i Bronsdivisionen.

Systemet

Kupong 1:

V75-1: 1,2,3,4,6,7,11,12 (9-5)

V75-2: 4 True Blue (6-8)

V75-3: 5 Admiral As (9-3)

V75-4: 2,3,4,6,7,8,9,10,11,12 (1-5)

V75-5: 2,11 (9-1)

V75-6: 1,3,4,5,6,9,11,12,13 (14-10)

V75-7: 2,10 (5-7)

2.400 rader/1.200 kronor

Kupong 2

V75-1: 1,2,3,4,6,7,11,12 (9-5)

V75-2: 6,7,8,11 (9-2)

V75-3: 5 Admiral As (9-3)

V75-4: 2 Warrior’s Tale (9-6)

V75-5: 2,11 (9-1)

V75-6: 1,3,4,5,6,9,11,12,13 (14-10)

V75-7: 2,10 (5-7)

1152 rader/576 kronor

Sammanlagd kostnad 2016 kronor