Guiden Express V75: Bjerke 4 november

V75 drar västerut till Bjerke och det är många svenska tränare som gör resan. Omgången ser mycket intressant ut spelmässigt då den klart största favoriten har klen segerprocent på V75, hur gör vi med honom?

Bästa spiken är inte favorit och där tror kusken mycket på sin häst.

Vi har hittat fyra singelprocentare som vi tror mycket på.

Bästa spiken

6 Bunny (V75-1) är Norges bästa fyraåriga sto och hon är i riktigt fint slag för dagen. Intrycken vid segrarna på slutet har varit något alldeles extra och det tyder på att hon är av rätt sort då hon tog till sig det tuffa loppet hon fick i Stoderbyt på helt rätt sätt. Hon har många fina egenskaper och är väldigt allround när det kommer till löpningsförlopp. Löser det sig bara någorlunda under vägen så ska hon ses med bra chans. Bakom Bunny är det öppet och det krävs många streck och då hon inte är favorit känns hon som ett mycket intressant val av singelstreck.

Utgångshästar

4 Give Me Five N.O. (V75-2) har alltid lovat mycket men det har inte flutit på bekymmerslöst med honom. Nu verkar det som att det håller på att lossna på allvar och även om segrarna på slutet varit av det mer billigare slaget så har intrycket och uppförandet varit bra. Förutsättningarna är snudd på identiska med senast, förutom att det handlar om V75 och motståndet hårdnar något, och då bar det av till ledningen. Han fick bestämma och vann lätt utan att behöva förta sig nämnvärt. Det kan mycket väl bli liknande scenario här och då är det givetvis bra chans men vi litar inte fullt ut på honom så vi nöjer oss med att lämna honom ogarderad på ena lappen.

4 Mizai (V75-4) kommer med två övertygande segrar i ryggen inför den här uppgiften så han verkar vara i toppslag. Det ser bra ut för honom på förhand med bra spår och optimal distans. Han är mycket snabb ut och från ledningen lär han sälja sig dyrt men skulle han inte komma dit så har han visat att han kan avsluta vasst också. Han ser ut att bli stor favorit och visst är segerchansen bra men man ska ha med sig att han bara vunnit en av elva på V75 så det blir bara spik på ena lappen.

Låset

Veckans lås hittas i guldloppet, V75-3. 4 Missle Hill gör bra lopp varje gång och har normalt en bra uppgift men han har varit sjuk efter senaste loppet, vilket så klart inte är optimalt. Han kommer säkert leverera en bra insats ändå men full form är det knappast. Han kan öppna bra och han tål även jobb under vägen så visst ser det bra ut för honom. 5 Dear Friend har varit ruggigt bra sedan hon kom till Wäjersten. Två vinster den tunga vägen över korta häcken och näst senast, över medeldistans, så höll hon bra efter offensivt upplägg. Daniel Wäjersten verkar väldigt konfident bakom henne och även fast det nu är guldhästar som hon möter så ska hon ses med god chans.

Skrällbud

9 Travis (V75-2) är i fint slag. Han ska gå barfota runt om och med jänkarvagn, jagar tredje raka segern med den kombinationen. Det handlar om en fin typ som kommer spurta fint och blir det bara tempo på loppet så kommer han fälla många. Han har en bra startrygg så han bör hamna vettigt till från start.

5 Lucifer Boko (V75-4) har varit ute och mött hårda hästar mest hela tiden och det är inte lika tufft emot här. Han är speciell av sig och man behöver köra på chans in i det längsta med honom men skulle Jepson hitta rätt vägar så kommer han avsluta vasst.

4 Jolicoeur (V75-5) är märkligt lite streckad i Klass I loppet. Han gör bra lopp hela tiden och senast blev det fel men avslutningen var av bästa märke. Han är snabb både till en början och till slut så oavsett om det blir ledningen eller om han får gå bakifrån så ska han räknas tidigt.

15 Ninja Zon (V75-7) blev hårt påpassad i lördags efter en fin debut hos André Eklundh. Hon straffade ut sig direkt och här är det helt andra förutsättningar men hon visade ju i regidebuten att hon besitter en fin avslutning. Hon behöver givetvis klaff men med tempo och rätt ryggar så är hon inte borta.

Spetsstriderna

V75-1: 1 L.A.´s Venus är snabb ut men vill ha rygg. 3 Hallöjsa Vang kan öppna bra utan att vara någon blixt men hon har vettig chans att vara först fram för att överta. 5 Global Dancer kan öppna bra men får svårt att ta en längd på Hallöjsa. 6 Bunny är inte oäven men inte tillräckligt snabb för att ta sig förbi de snabba invändigt. 8 Solöns Skrammel kan också flytta på sig första biten.

V75-2: 1 Mamie´s Survivor är rätt så snabb ut men han får svårt att hålla ut 2 Utah Southwind, som är kvick i benen. Här är man inne på att släppa och då ligger vägen mot ledningen öppen för 4 Give me Five N.O. bara han håller sig lugn bakom bilen som han gjort på slutet. 6 Rouge Tile kan lägga i väg bra men även här låter det som att det är ett passivt upplägg som gäller.

V75-3: 1 Golden Dream M.E. är snabb i väg men ska smygas. 3 Ultion Face är mycket snabb vid laddning och klar spetsfavorit, sedan gäller det att han håller sig lugn. 4 Missle Hill kan lägga i väg bra och är först framme om man skulle vilja ha rygg med Ultion. 5 Dear Friend är också snabb i benen men lär inte laddas för fullt med snabba invändigt.

V75-4: 1 Glorius Rain är snabb från innerspåret och blir inte lätt att ta en längd på. 3 X.Tour kan lägga i väg bra liksom 4 Mizai, som ses som spetsfavorit. 6 Denarius är också riktigt explosiv första biten och vid full laddning är han en faktor i spetsstriden.

V75-5: 1 Pingis håller knappast ledningen. 2 Galliano Peak är snabb ut och ska ses med vettig chans att hålla ut de övriga. 4 Jolicoeur kan öppna bra och möjligt att han kan hitta till spets men vill man köra där? 8 Decathlon är inte så explosiv men lär laddas framåt och han kan vara aktuell i ett andra skede.

V75-6: Många snabba men det blir inte lätt för de utvändiga att ta en längd på 1 Born In Bergen, som är riktigt snabb ut. 2 Thewinnertakesitall är snabb men tar knappast en längd sida vid sida. 3 Ante La Roque är ojämnt startsnabb men de dagar han är på humör så kan han lägga i väg vasst och han ses som värsta hotet inledningsvis. Utifrån kan 6 Pure Muscle öppna fort.

V75-7: 3 Angel of Trix lär vara först till plankan och helt otänkbart är det inte att hon körs i ledningen. Hon kan bli vass så det känns mer troligt att man släpper med henne. 4 Kashmina B.R. är snabb och är första framme för att överta i sådana fall. Även 5 Golden Eye S.F. och 6 Dana Ek kan öppna bra och kör Gocciadoro så resolut som han brukar så finns det i boken att han sitter i ledningen efter 500.

Björn tror på chans med Derbyvinnaren

Björn Steine kör två hästar från fina lägen.

1 L.A.´s Venus (V75-1) gjorde debut i min regi senast och hon avslutade fint så jag var nöjd med henne. Med det loppet i kroppen så är förhoppningen att hon går framåt formmässigt och läget blev perfekt då hon är kvick i benen. En bra position bör det bli och utgångspunkten är att ge henne ett rygglopp. Löser det sig på ett bra sätt så är hon med och kämpar om en plats bland de tre. Fortsatt skor, helstängt huvudlag och jänkarvagn.

1 Born In Bergen (V75-6) har utvecklats på väldigt fint sätt och levererar bra prestationer i stort sett varje gång. Senast var han inte som bäst och det var flera saker som ställde till det. Banan var inte perfekt för honom samt att han inte var helt kurant. Kim är nöjd med honom inför den här starten så jag räknar med att han ska leverera som han kan. Förutsättningarna är optimala med spår ett över kort distans då han är väldigt snabb i benen och plan A blir så klart att gasa för spets. Han vann ju försöket till Jarlsberg Grand Prix från ledningen men fick strykas till finalen så den korta distansen ser jag som ett plus. Det är tufft motstånd och jag kan inte de svenska hästarna helt men är han frisk, fräsch och levererar på topp så kan han vinna, säger Björn Steine.

”Det är en topphäst som jag måste vara optimistisk med”

Tom Erik Solberg kör en häst inom V75-spelet

6 Bunny (V75-1) är ett väldigt fint fyraårigt sto som har många bra egenskaper. Hon är travsäker, okomplicerad, go från start, lättplacerad och tål att göra jobb själv om det skulle behövas. Det är ingen egenskap som sticker ut utan hon är bra på allt. Det är hon och N.Y.Moet som stuckit ut bland de fyraåriga stona i Norge och henne slog vi lätt senast men N.Y.Moet har blivit behandlad efter det loppet. Bunny fick ett tufft lopp i Stoderbyt men tog till sig det på bästa sätt och är i sitt livs form, hon har varit jättefin i de två senaste segrarna. Det är en topphäst som jag måste vara optimistisk med och jag tycker hon ska ses med bra chans. Det har varit dåligt väder och banan har varit stängd men de borde få till den så det går att köra med valfri balans. Skulle det krävas skor så är det inget stort minus för henne men barfota är hennes optimala balans, säger Tom Erik Solberg.

Viktigt vetande

5 Global Dancer (V75-1) vann Derbystoet näst senast men var inte som bäst senast och är åtgärdad. Tränar bra men knappast någon toppform.

6 Bunny (V75-1) ser helt lysande ut för dagen och verkar vara inne i en fin utvecklingsfas.

9 Unleashed Kemp (V75-1) har inte presterat på den nivån som vi förväntat oss. Vad kan första norskt huvudlag ge?

4 Give Me Five N.O. (V75-2) har alltid visat bra fart men haft ivriga tendenser bakom bilen tidigare vilket ställt till det. Nu verkar han ha utvecklats mentalt och frågan är om struligheten är ett minne blott?

8 Jollywood (V75-2) har stallet höga tankar om och han skulle rent av kunna vara bästa hästen i loppet, intressant trots läget.

9 Travis (V75-2) ska gå barfota runt om och med jänkarvagn. Det har han gjort två gånger tidigare och det har slutat med vinst bägge gångerna.

12 Striking Eagle (V75-2) löste det sig långt ifrån optimalt för i det norska Derbyt senast, med bättre klaff hade han varit på pallen. Nu är det lägsta klassen på V75 som gäller och det är stor skillnad.

4 Missle Hill (V75-3) har varit sjuk efter senaste starten.

5 Dear Friend (V75-3) är i toppslag som tioåring och har visat att hon numera tål alla typer av upplägg.

3 X.Tour (V75-4) ska gå med helstängt för första gången på väldigt länge för sulky.

4 Mizai (V75-4) har en seger på elva försök på V75 och det var i Klass I.

2 Galliano Peak (V75-5) ska eventuellt gå med ett helstängt huvudlag, det för att bli mer explosiv från start.

6 M.H. Hot Cash (V75-5) är det tanken ska gå barfota fram för första gången.

10 Lipton Scott (V75-5) är det fin utveckling på. Han gör debut i Klass I och har siktats mot det här loppet. Bakspår är inte negativt då han håller sig lugnare i ryggar.

1 Born In Bergen (V75-6) vann det norska Derbyt från ledningen efter att ha fått press i omgångar. Han trivs mycket bra i ledningen och biter ifrån sig bra där. Värt att notera är att han gick med skor runt om i Derbyt, inte barfota runt om som det står på Atg. 

4 Doctor Gio (V75-6) är i toppslag och senast höll han mycket bra efter att ha bombat på i dödens hela vägen på en 10-tid.

10 Demon (V75-6) är en italienare som är van med kort distans från hemlandet men faktum är att han inte startat över kort distans sedan han kom till Sverige (11 starter).

6 Dana Ek (V75-7) har varit struken efter senast men hon har bra fart för de pengar hon har på sig. På Solvalla i augusti gick hon under 1.11 i 2000 meter efter startgalopp.

14 Global Collection (V75-7) gör det bra varje gång och det låter positivt från stallet vad gäller hur hon känns, vilket är viktigt för hon kan slita med stilen emellanåt.

15 Ninja Zon (V75-7) imponerade i regidebuten näst senast och bör stå sig bra.

Systemet

Kupong 1:

V75-1: 6 Bunny (3-5)

V75-2: 4 Give Me Five N.O. (3-9)

V75-3: 4,5 (3-2)

V75-4: 1,2,5,6,7,8,10,11 (12-3)

V75-5: 2,4,8,10,12 (1-6)

V75-6: 1,2,3,4,10 (6-5)

V75-7: 5,6,11,14,15 (4-9)

2.000 rader/1.000 kronor

Kupong 2

V75-1: 6 Bunny (3-5)

V75-2: 1,2,3,4,5,8,9,12 (7-6)

V75-3: 4,5 (3-2)

V75-4: 4 Mizai (1-10)

V75-5: 2,4,8,10,12 (1-6)

V75-6: 1,2,3,4,10 (6-5)

V75-7: 5,6,11,14,15 (4-9)

2.000 rader/1.000 kronor

Sammanlagd kostnad 2.000 kronor