Guiden Express V75: Jägersro 25 november

Det blev snabba kast för veckans tippare då en av omgångens mest streckade hästar, Always a Pleasure, ströks sent under fredagen. Vi hade dock lösningen i bakfickan och nu känns omgången ännu mer öppen och spelvänlig!

Veckans två utgångshästar håller sig runt tio procent och det finns verkligen potential i veckans spelförslag!

Chansspiken

2 Mi Amore Bros (V75-2 och bilden ovan) tog en bekväm seger senast och bör gå framåt med loppet i kroppen. Hon har varit stabil i voltstart och har även öppnat rätt bra så andraspåret oroar inte. Den här uppgiften ser passande ut och med lite bättre klaff i de stora loppen, t.ex. finalen av Derbystoet, så hade Mi Amore Bros haft betydligt mera pengar på sig och inte stått på startvolten här. Sammantaget bör det åtminstone vara en vettig chans och vi väljer att spika i en öppen omgång.

Kortloppet

Två från bra lägen och en med toppform blir en kortloppslösning i V75-6. 3 Nugget Zon blandar och ger men såg väldigt spänstig och fin ut vid segern senast. Öppnar snabbt och kan anföra hela vägen om han löper upp till sitt bästa. 2 Rossi Garline har levererat starkt i höst och är given från ett bra läge. Han är uppfräschad efter senast men har tränat på inför den här uppgiften. Perfekt med andraspår. 12 Sayonara har ett svårt utgångsläge men hon har visat toppform och går bra med tränaren Fredrik Wallin i sulkyn. Jänkarvagn på nu och stämmer det bara det minsta klipper hon de flesta över upploppet.

Utgångshästar

6 Game on Butcher (V75-1 och bilden ovan, här med Ken Ecce i sulkyn) står perfekt inne på pengarna och pressades inte nämnvärt i avslutningen senast. Har visat riktigt fin form före det med tre raka segrar och det är ett klart plus att han har blivit nedstruken ett spår här. Växlar upp med barfota runt om nu och Flemming Jensen överväger ett stängt huvudlag för att skärpa upp startsnabbheten, men det avgörs utifrån värmningen.

3 Romulus Tooma (V75-4) har börjat starkt med två segrar tagna på övertygande sätt, han har verkligen borrat ner sig och gått för fullt över upploppet. I debuten visade han 1.14,6 sista varvet i dödens och kopplade säkert greppet sista 100. Senast inledde han långsamt men hämtade ifatt på sista långsidan och avgjorde lätt via ett vasst upplopp efter 1.11 sista 400 och 1.13 sista 700. Bra läge här och nu känner Ulf Ohlsson hästen så han borde kunna få iväg honom bättre från start än senast. Visar Romulus sedan samma inställning som vid vinsterna och kommer någorlunda vettigt till kan han visa sig starkast här också. Endast på knappt 12% av kupongerna i skrivande stund.

Dragen

Det vore spännande att få se 6 Rackham (V75-3) i ledningen och väljer Christoffer Eriksson att satsa framåt borde det vara bra chans att få överta täten efter en bit. I spets kan Rackham bli tuff att plocka ner, spelad på knappa fem procent i skrivande stund.

9 Västerbo Gute (V75-4) är lite spelad på under fem procent i nuläget. Avslutade vasst via 11,5 sista 800 vid seger näst senast och fick öppna väldigt tufft senast vilket nog gav lite mjölksyra till slut. Värd att passa tidigt.

5 Illfindmywayhome (V75-7) är inne i en fin period och har sett formstark ut en tid. Öppnar snabbt vid laddning och har även en stark avslutning när formen sitter där. Lite streckad på under sex procent i skrivande stund.

Spetsstriderna

V75-1: En öppen spetsstrid efter strykningen av Always a Pleasure. 1 Pharagraf är snabb men ska smygas. 2 Massine kan öppna men har hoppat en del bakom bilen. 4 Here’s Johnny Sox ser formstark ut och satsar säkert framåt. 5 Global Delayed går med helstängt vilket kan skärpa startsnabbheten. 6 Game on Butcher får eventuellt också gå med helstängt och en offensiv satsning ligger i så fall nära till hands.

V75-2: 6 Japiro Queen är mycket snabb och spetsar normalt sett. 7 Organzza är kvick i volten och kan eventuellt utmana. 1 Bold Face leder volten och går barfota runt om men måste vara mycket snabbare än visat för att kunna hålla ut nr 6. 3 Be My Baby kan prova för att överta efter en bit liksom 2 Mi Amore Bros som öppnar stabilt och rätt bra i voltstart.

V75-3: De tre innersta spåren är snabba. 1 Heart of Steel håller nog ut de andra men släpper kanske till 6 Rackham om Christoffer Eriksson testar? Vad gör offensive Adrian Kolgjini från spår åtta med 8 Ultion Face när den som är ”först framme” troligen får överta?

V75-4: Lurigt med tvååringar som laddats, eller inte laddats. 5 L’AmourPourBlanca öppnade snabbt i debuten från fjärdespår. 7 Duncan Gowan är klart snabb och laddas troligen. 2 Oriana Boko öppnar också bra. Nr 5 och nr 7 gör upp i första hand, fördel 5.

V75-5: 5 Ulla Rols är snabb och får ses som spetsfavorit från bra spår. 6 The Lion var riktigt snabb när Björn Goop laddade från fjärde bakom bilen för fyra starter sedan. 8 Suddenly Spring är kvick och laddas trots åttonde. 4 Sober Composite klev iväg rätt bra senast och kanske kan Ulf Ohlsson få lite extra fart på honom. 5 Ulla Rols spetsfavorit.

V75-6: 1 Natorp Bo är snabb och har spetsat från innern flera gånger. 3 Nugget Zon är riktigt kvick ut och får ses som spetsfavorit. 4 Friend of Elves öppnade riktigt rappt från just fjärdespår till spets senast. 6 Nova Mahiron är rask iväg, liksom kusken, men har spår en bit ut. Även 7 Dominic Wibb kan öppna men sjundespår är väl långt ut. 3 Nugget Zon spetsfavorit.

V75-7: 3 Eddie the Eagle är riktigt snabb men kommer nog att utmanas av 6 Christofer Jet, Gocciadoro deklarerar att han vill till spets. Dessa båda gör upp och kanske är den sistnämnde mest sugen på ledningen. 4 Frankie Godiva och 5 Illfindmywayhome öppnar båda snabbt vid laddning.

Intervju

André Eklundh har starka 20 i segerprocent som tränare. Han har redan kört in över 5,1 miljoner kronor och har därmed passerat fjolårssiffrorna. Åbytränaren har två hästar till start inom V75.

6 Japiro Queen (V75-2) har gjort två fina lopp för mig och känns fortsatt fin. Bra läge denna gång och hon är kvick iväg. Det är tuffare emot nu men det ska bli kul att se hur hon står sig. Eventuellt blir det norskt huvudlag på lördag.

7 Theycallmesixten (V75-7) gör det bra varje gång och allt är väl efter senast. Stenhårt motstånd och dåligt läge gör att vi får ligga lågt och främst köra för en fin peng. Inga ändringar, säger André Eklundh.

Intervjun med Magnus Jakobsson som vi hade med fick strykas och för att ge ger lite mer valuta för pengarna så tar vi istället med Björn Goops uttalade om sin duo på ATG live. Först ut är 7 Belgique (V75-1).

– Jag tycker att han är bra, kapacitetsmässigt jättebra. Jag tittade lite på tipsen och såg att han var rankad väldigt långt ned men vi har fått ett dåligt utgångsläge och han har fått många dåliga utgångslägen. Han gjorde ett bra lopp på Eskilstuna och gick den tunga vägen och formen är bra. Jag tror ju att han är tillräckligt bra. Jag tror att det finns en chans om allt klaffar, för han är i rätt bra form. Han är bäst med skor än så länge.

6 The Lion (V75-5) är ju bara tre år och går ut i Klass II och det är en lite tuffare anmälning är normalt sett, men jag tycker att för nivån med prispengar så är han bra. Han var ändå ute i E3 och har gjort det bra och är väldigt snabb. Dock har han stått över lite och jag är inte riktigt hundra procent säker på formen på honom. Men kapacitetsmässigt är han bra nog för att vinna klass II. Det blir nog full laddning, åker jag till Malmö kör jag inte passivt utan vi är med för att tävla. Sedan kan det hända att han är lite rostig då han varit sjuk, så kanske inte är så ”fit och tight” så som man vill för att prestera på topp och kanske behövt ett par veckor träning till för att vara det. Det blir skor runt om, alternativt kan vara barfota bak, kommer inte bli barfota runt om som senast, avslutar Björn.

Viktigt vetande

1 Pharagraf (V75-1) har ”gått in i väggen” i två av tre senaste starterna efter allt för tuffa öppningar. Får en smygare nu och kan ha lite skrällchans med lucka i rätt läge.

4 Here’s Johnny Sox (V75-1) lyser av form. Vasst upplopp senast trots visst jobb på vägen.

5 Global Delayed (V75-1) går med helstängt huvudlag för första gången.

1 Bold Face (V75-2) tävlar barfota runt om för andra gången. Hon vann ett uttagningslopp till StoChampionatet första och enda gången hon tävlat med den balansen.

9 Bikana Wine (V75-2) tog två segrar i november ifjol och ser ut att vara i toppform även i år. Sparat i Breeders’-finalen senast men galopperade när hon letade lucka.

15 Olga Utca (V75-2) är anmäld med skor runt om vilket är ett klart minus.

1 Heart of Steel (V75-3) var tidigt avhängd på Wolvega senast och formen är dunkel. Läge för ett passivt upplägg?

6 Rackham (V75-3) är inte så dum från start om kusken väljer att prova och kanske kan man köra sig till ledningen efter en bit. (V75-3) är inte så dum från start om kusken väljer att prova och kanske kan man köra sig till ledningen efter en bit.

10 Kentucky River (V75-3) galopperade i debuten för Redén. Har steppat upp rejält i jobben de senaste veckorna enligt Daniel.

3 Romulus Tooma (V75-4) är obesegrad efter två starter. Visade 14,6/1000 från dödens i debuten gick ett vasst upplopp via 11,5 sista 400 senast. Har dock varit långsam från start.

5 L’AmourPourBlanca (V75-4) behövde loppet senast. Mycket vass på kortspeed i debuten.

9 Västerbo Gute (V75-4) visade 11,5/800 vid vinsten näst senast och höll bra som tvåa senast.

1 Molly Vici (V75-5) har tänt till i ny miljö i amatörregi och tagit två raka. Erik Adielsson upp nu och lite skrällchans från bra läge.

11 Klondyke River (V75-5) är anmäld första barfota runt om, spännande på kapabel häst.

3 Nugget Zon (V75-6) ser ut att vara på rätt väg efter en styrketräningsperiod. Såg riktigt fin ut, med bra tryck i steget över mål, vid seger i lite enklare gäng senast.

12 Sayonara (V75-6) går med jänkarvagn nu, toppform på den kanten.

2 Cash Winner (V75-7) är stark. Sitter i rätt spår direkt och får Björn Goop i vagnen för första gången.

5 Ilfindmywayhome (V75-7) är inne i en fin period och har sett formstark ut en tid.

6 Christofer Jet (V75-7) är snabb i benen och har nästan uteslutande startat på sprinterdistans i Italien, gör första starten i Sverige nu.

Systemet

Kupong 1:

V75-1: 6 Game on Butcher (5-4)

V75-2: 2 Mi Amore Bros (1-9)

V75-3: 6,7,8,10 (9-1)

V75-4: 1,2,3,4,5,7,9 (7-2)

V75-5: 1,3,5,6,9,10,11 (7-2)

V75-6: 2,3,12 (8-4)

V75-7: 3,5,6,10 (2-11)

2.352 rader/1.176 kronor

Kupong 2

V75-1: 1,2,4,5,7,9 (12-8)

V75-2: 2 Mi Amore Bros (1-9)

V75-3: 6,7,8,10 (9-1)

V75-4: 3 Romulus Tooma (9-5)

V75-5: 1,3,5,6,9,10,11 (7-2)

V75-6: 2,3,12 (8-4)

V75-7: 3,5,6,10 (2-11)

2.016 rader/1.008 kronor

Sammanlagd kostnad 2.184 kronor