V86-tips 20 december

Jackpot igen på V86-spelet och det är Solvalla och Åby som saxar omgången denna onsdag. Vi singelstreckar två ”tuffingar” som tål att göra jobbet om det skulle krävas. Ruger (V86-2) har ett lopp i kroppen som valack och känns mycket spännande. Young Andy (V86-4) är det riktigt bra kurva på och han startar från ett perfekt spår.

V86-1
Rank
: A: 9-3-4 B: 8-6-1-7 C: 2-5
Analys:
9 Deon W.
har lite pengar på sig jämfört med kapacitet. Han imponerade då han drog i klar ledning hela loppet näst senast, hade full kontroll från samma position senast och var inte trött i mål. Samtliga segrar på svensk mark är tagna med tätkänning och ingen av dessa har varit över kort distans. Han är motiverad tipsetta men den här uppgiften ser lite knepigare ut och vi väljer att gardera med en duo.
3 Feline Burgerheide
har fin form men borde ha avgjort senast med tanke på hur loppet blev kört och det är inte alltid som hon tar fram det ”lilla extra” den sista biten. Hon står bra inne i det här loppet då det är fördel ston och hon har tagit sina fyra senaste segrar med skor. Ett tidigt bud från ett passande spår.
4 Uncle Silvio
har haft en misslyckad säsong men nu gör han intressant debut för Robert Bergh, speciellt då han är anmäld med jänkarvagn för första gången. Han har tagit tre av sina fyra segrar över kort distans och samtliga sina segrar från ledningen. Han är kvick bakom bilen så förutsättningarna kan inte bli så mycket bättre, tveklöst värd att passa.
8 Tidore Degato
är fartfylld men har ett svårt spår och har varit struken för förkylning efter senast. Dessutom är Lövgrens stallform aningen ljummen och stoet har noll segrar på 15 starter med skor. Inte mycket som talar för seger nu men plus att det blir bike igen, hon var fin med den vid segern näst senast.
6 Global Ufo
”blixtrade” ledningen och vann lätt trots att han fick en del press senast. Det var ett riktigt bra formbesked och han är aktuell om man tror på favoritfall.

Spetsstriden

2 Liza Bore är snabb men lär vara helnöjd med rygg ledaren. Vi håller 4 Uncle Silvio som spetsfavorit om nu Bergh vill köra där. Annars har 6 Global Ufo bra chans att få överta om han öppnar lika fort som senast.

V86-2
Rank
: A: 9 B: 2-3-1-6-10 C: 8-5-7-11-4-12
Analys:
Ett kul spellopp där vi tycker oss ha ett bra drag. 9 Ruger gjorde comeback efter frånvaro senast och det var första starten som valack. Han krigade på bra i spåren sista halvvarvet via 11,7 sista 800 utan att pressas för fullt. Borde vara vassare med lopp i kroppen och att alla måste tävla med skor är ett plus för honom, vid samtliga hans tolv segrar har det varit skor runt. Med rygg på spetsfavoriten kan det lösa sig bra trots bakspår och vi håller honom för den tuffaste hästen i fältet. Kör inte Pettersson allt för defensivt är det bra chans och vi väljer att chansspika i ett annars mycket öppet lopp.
2 Head of State
vann efter vila senast och gjorde det den tunga vägen sista varvet. Den genomköraren borde föra fram formen och det här är en passande uppgift. Han har vunnit fyra av sju starter med skor och vunnit fyra av de sex gånger han körs i ledningen. Borde ta ledningen här och får han bestämma en bit så kan han bli svårfångad.
3 Andy Gel
räckte inte på V75 senast men det var över 2640 och det är kanske inte hans bästa distans. Han var riktigt bra vid spetssegern i somras och kan vinna från spets eller rygg ledaren med lucka till slut.
1 Pandroklus Eck
var det bra ”surr” om inför V86 i onsdags men den dagen förstördes med en tidig galopp. Han gick bra efter markförlusten och visade form. Täta starter borde inte vara negativt men innerspåret är inte det bästa för hans del. Löser det sig vettigt kan det vara dags.
6 Denali Doc
gjorde debut för Svedbergs senast och var klart godkänd. Kan vara redo för en stark insats med lopp i kroppen och är aktuell om man streckar flera.
10 Mirci A’lir
gjorde debut för Djuse senast. Orkesmässigt var det bra men hon slet med stilen i snömodden, speciellt i kurvorna. Bakspår är ett klart minus då hon tagit sina segrar från ledningen och fungerar bäst på innerspår. En typisk outsider.

Spetsstriden

2 Head of State borde hålla ut 3 Andy Gel sida vid sida. 4 Zinon Dream är snabb och 6 Denali Doc kan öppna vid full laddning.

V86-3
Rank
: A: 5-7-3 B: 6-4-2-10 C: 8-9-1
Analys:
Låg klass men fem streck känns relativt starkt. Tipset till 5 Mr Weasley som är obesegrad efter tre starter. De inledande spetssegrarna har varit billiga och senast fick han en perfekt hängresa i draget i rygg ledaren och avgjorde via 14,6 sista varvet. Det är svårt att bedöma hur bra han egentligen är och det finns risk att han blir överspelad med sin snygga rad. Tippas men ingen vi vill gå fullt ut.
3 Illuminati I.H.
har stallet pratat gott om men det verkar knyta sig då det blir tävling för han tränar bättre än han tävlar. Nu ska det bli ett snällt upplägg och tar han i för fullt blir han farlig. Spännande att man ska testa jänkarvagn för första gången och det kan även bli någon ändring på huvudlaget.
7 Stan Getz A.T.
har vunnit ganska billiga lopp i Sverige och kommer med en snygg rad efter ett par starter i Serbien. Han är snabb ut och från spets eller rygg på ledaren borde han duga långt i den här omgivningen.
6 Mangiapane
jagar karriärens första seger och den borde komma inom kort. Han var duktig tvåa bakom en bra häst i september och spurtade bra i spåren sista halvvarvet senast. Att han varit struken efter det är givetvis optimalt men han ska ändå räknas.
4 Take Your Time
avslutade i 12-fart sista 800 vid sin hittills enda seger och har bra fartresurser. Prestationen senast var bättre än vad det såg ut till slut då lägga en speed på första långsidan. Han har en missvisande rad och är ett tänkbart skrällbud.

Spetsstriden

Orutinerade hästar och aningen svårbedömt. 2 Speedy Ace Vicane var snabb senast men gav sig från ledningen då och är nöjd med rygg ledaren här. 4 Take Your Time har visat snabbhet i volt, dags att testa att trycka av bakom bilen nu? 5 Mr Weasley öppnade helt okej senast. 7 Stan Getz A.T. är den som visat mest snabbhet bakom bilen och tar nog täten om han laddas från sitt svåra spår.

V86-4
Rank
: A: 2 B: 7-1-8-11-5 C: 3-4-10-6-9-12
Analys:
2 Young Andy
satt sist men rundade, med lätthet, allt via 13,4 sista varvet senast. Han övertygade vid segern näst senast också och polletten ser ut att ha trillat ner hos treåringen som är under rask utveckling. Spåret är bästa tänkbara, härifrån kan man koncentrera sig på att köra felfritt och sedan är Young Andy bra nog att vinna med ett tufft upplägg. Felfri blir han svårslagen och vi väljer att singelstrecka.
7 Ebullient
är kapabel men sliter med stilen och senast var travet inte alls bra då han blev trött till slut. Han är snabb ut och kan nå ledningen trots spåret. Fungerar han bättre än senast kan han utmana vårt singelstreck.
1 Noir de Noir
vann från utvändigt ledaren näst senast och sträckte på sig från ledningen senast. Han visar rätt inställning men det blir värre att spetsa från innerspår den här gången. Värd ett streck om man tror på favoritfall.
8 Little Richard
släppte ledningen och fick maxutdelning bakom Leo the Lion senast. Har ett jobbigt läge men är en av flera bakom vår vinnare.
11 Julius Cortina
var bara sådär senast och måste höja sig om han ska kunna blanda sig i striden från bakspår.

Spetsstriden

1 Noir de Noir var snabb efter en bit senast, tveksamt ifall han lyckas axa och hålla upp ledningen från innerspår. 4 Everest Doc är snabb men 7 Ebullient och 8 Little Richard är snabbare och vi är inne på att Ebullient spetsar.

V86-5
Rank : A: 11-5-2 B: 14-3-1-7-4-15 C: 9-13-10-8-6-12 
Analys
Ett lopp för B-tränade hästar som håller rätt bra klass. 11 Tuppen är segervan och vann i imponerande stil på V75 i somras. Han har startat ganska sparsamt efter det men höll bra senast efter att gått ut utvändigt ledaren efter 900 meter. Han kommer nu tävla med skor men det ska inte vara några problem då han förra vintern fungerade bra med skor. Han tål göra en hel del jobb själv och utan strul ska han bra chans att runda allt. 
5 Victor H.H. åkte dit knappt från ledningen på V75 för tre starter sedan. Han var sämre näst senast men gav senast rätt formbesked då han avgjorde knappt efter att han vandrat utvändigt ledaren under slutrunda. Lite lurigt spår men Carl Johan Jepson är en säker startkusk som bör fixa felfri avgång och Victor H.H. är given i segerstriden. 
2 Fabror Melker var bra vid segern senast. Han körde då till ledningen efter 450 meter och drog sedan i bra fart (11,6/13,7). Även om han såg lite flegmatisk ut blev segern enkelt. Max Karlsson provar nog lite från start och skulle Fabror Melker komma tidigt till ledning säljer han sig dyrt. 
14 Izor Sisu har gjort tre starter för Hanna Lähdekorpi och han var bra vid segern senast. Gick då ut utvändigt ledaren efter 800 meter, tog över kommandot mitt i sista sväng och höll sedan undan säkert. Chansartat läge med tillägg och stort fält att runda men med rätt ryggar och lite tempo är han inte borta. 
3 VästerboStreetview fick en fin resa i högt tempo senast och avgjorde lätt efter att ha gått ut utvändigt ledaren 700 meter före mål. Från bra läge ska han inte nonchaleras. 
1 Brain Game vann lätt från ledningen för tre starter sedan men galopperade i spetskörning i första sväng senast. Han är startsnabb och får gälla som knapp spetsfavorit.  
7 Explode vann visserligen i lite billigare sällskap senast men avgjorde på bra sätt efter att ha gått utvändigt utan rygg större delen av loppet. Han satt fast med sparade krafter gången före och formen sitter där. Med klaff är inte borta. 

Spetsstriden 
1 Brain Game spetsade från innerspår för tre starter och är spetsfavorit. 2 Fabror Melker kommer säkert prova lite från start men kanske 7 Explode är förste utmanare.

V86-6 
Rank : A: 1-3-6 B: 9-5-8-4-10-7 C: 2-12-11 
Analys
Ett öppet lopp för treåriga ston där 1 Brie de Meaux får tipset. Hon har visat fin form och hakade på bra bakom Martha Diablo senast. Hon öppnade bra bakom bilen senast och kanske Markus B Svedberg vill köra i ledningen. Oavsett får Brie de Meaux en fin resa och hon är given i segerstriden. 
3 Selective Calling vann från ledningen för tre starter sedan och har svarat för bra insatser efter det. Senast blev hon över från start och hamnade långt bak men avslutade klart bra i ett lopp som vanns av Bear High. Från bra läge ska hon räknas tidigt.
6 Syrah fick bestämma i ledningen senast och tågade undan till en enkel seger. Hon har höjt sig i de senaste starterna och finns med i striden här. 
9 Luigina har svarat för bra insatser och fullföljde bra senast även om hon inte kunde gå i närkamp med vinnande Never Give Up. Med en bra rygg kan hon sitta bra till direkt, med fritt i tid är hon rätt vass på speed. 
5 Outboard Display vann från ledningen näst senast och slog då stallkamraten Selective Calling. Senast fick hon vandra utvändigt utan rygg och orkade inte riktigt hela vägen. Inte helt borta med lite klaff på vägen. 
8 Fish Story avgjorde säkert näst senast efter att ha gått fram utvändigt ledaren inför slutrundan. Hon avslutade fullt godkänt senast men med spår längst ut på vingen finns risken att hon hamnar långt bak. Kan duga om det skulle stämma full ut under vägen.

Spetsstriden 
1 Brie de Meaux öppnade snabb bakom bilen senast och ska ha vettig chans att hålla upp ledningen från innerspår. 3 Selective Calling och 5 Outboard Display är de som utmanar i första hand. 6 Syrah kan nog också öppna bra om hon laddas för fullt.  

V86-7  
Rank : A: 2-7-11-1 B: 5-3-4-8 C: 6-12-10-9 
Analys
Ett inte helt lättlöst stayerlopp där vi hoppas överleva på en kvartett. 2 Bottnas Idol avslutade bra på V75 senast och han är härdad i tuffare sällskap än det han stöter på här. Han har heller inget emot lång distans och från perfekt läge bör han sitta i ett fint slagläge direkt. Avslutar han som senast ska han ha bra chans att fälla allt. 
7 Mellby Indigo har visat jämn och fin form och avslutade bra senast efter att ha gjort jobbet i tredjespår sista varvet senast. Han kan öppna rätt bra och inte omöjligt att han kan sitta tidigt i ledningen om han laddas för fullt från start. Högintressant om spets nås men räknas tidigt även bakifrån. 
11 Jello W. har varit bra i två raka segrar och avgjorde enkelt från utvändigt ledaren senast. Har nu ett chansartat läge men han tål att göra en del jobb själv. Utan strul på vägen finns han med i segerstriden. 
1 Hefner Am galopperade dubbelt senast och återkommer nu efter uppehåll. Givetvis svårbedömd men han har hög kapacitet i grunden och från bra läge är han värd att se upp med. 

Spetsstriden 
Svårbedömt då det inte finns någon som visat några riktigt startsnabba takter. 5 Mellby Ivy kan öppna rätt bra men kanske 7 Mellby Indigo kan sitta i spets in i första sväng om han laddas för fullt. 8 Lincoln Abe Boko kanske också laddas trots spår längst ut på vingen. 

V86-8  
Rank: A: 4 B: 11-2-12-10-9-6-8 C: 3-1-5-7 
Analys
Ett sprinterlopp avslutar omgången där 4 Benchmark är vår första häst i loppet och han spikas också på lilla systemet. Han har visserligen bara en seger på 19 starter men har visat att formen sitter där och Stefan Melander har fin form på hela stallet. Näst senast fick Benchmark aldrig chansen och gick i mål med sparade krafter och senast avslutade han bra efter att ha satt in attacken 600 meter före mål. Han har visat att han kan öppna rätt bra bakom bilen och Örjan Kihlström provar nog lite från start. Kommer Benchmark tidigt till spets blir han helt klart inte lätt att plocka ner men han har bra chans även om han får anfall bakifrån.
11 Joint Chief orkade inte alls över tre varv senast men stötte också på tufft motstånd. Han har svarat för bra insatser på V75 dessförinnan och skulle det stämma fullt ut från ett chansartat läge är han med i främre träffen. 
2 Otomaro Zon återkom efter uppehåll senast och hakade på bra från rygg ledaren. Går säkert framåt med loppet i kroppen och har ett perfekt läge. Han har visat att han kan öppna bra och karriärens enda seger är tagen från spets. Kanske Haugstad provar i ledningen och då kan Otomaro Zon spåra länge, hela vägen? 
12 King Silver har två raka spetssegrar i Norge och har visat att formen sitter där. Han gör nu debut över kort distans och har dragit ett svårt utgångsläge. Han besitter bra styrka men det måste nog bli rejäl körning för att han ska komma in i matchen.  

Spetsstriden 
2 Otomaro Zon är startsnabb och kanske Kenneth Haugstad vill köra i spets då det handlar om kort distans. 4 Benchmark har visat att han kan öppna rätt bra och provar nog lite från start. 5 Party Crasher är också kvick bakom bilen men vill nog helst ha en ryggresa.  

Stora systemet:
3 x 1 x 5 x 1 x 7 x 6 x 4 x 3 = 7560 rader/1890 kronor

Lilla systemet:
3 x 1 x 5 x 1 x 3 x 6 x 4 x 1 = 1.080 rader/270 kronor

V86-1
  9 Deon W.
  3 Feline Burgerheide
  4 Uncle Silvio
—————————–
  8 Tidore Degato
  6 Global Ufo
  1 Best Time Ever
  7 Special Topsecret
  2 Liza Bore
  5 Carlitos Venere

V86-2
  9 Ruger
—————————–
  2 Head of State
  3 Andy Gel
  1 Pandroklus Eck 
6 Denali Doc
10 Mirci A’lir 
8 Future Sox
  5 Mercenary
  7 Arno dell’Est
11 Gambino Brick
  4 Zinon Dream
12 Amazing Dream N.O.

V86-3
  5 Mr Weasley
  3 Illuminati I.H.
  7 Stan Getz A.T.
  6 Mangiapane
  4 Take Your Time
—————————–
  2 Speedy Ace Vicane
10 Fantastic Kosing
  8 The Box
  9 Kim Peek
  1 Dencos Miss Caruso

V86-4
 2 Young Andy
—————————–
 7 Ebullient
 1 Noir de Noir
 8 Little Richard
11 Julius Cortina
  5 I.B.G.Flair
  3 Andiamo
  4 Everest Doc
10 N.Y.Voila
  6 Solo Traveler 
9 Nonstop Käll
12 Jobas Goofy

V86-5
11 Tuppen
 5 Victory H.H.
 2 Fabror Melker
14 Izor Sisu
 3 VästerboStreetview
 1 Brain Game
 7 Explode
—————————–
 4 Springdayfree
15 Dexter Chatho
 9 Listas Pippi
13 Fighter Marke
10 Dali Pagadi
 8 Amazing Hazel
 6 Our Pleasure
12 Garry S.T.

V86-6
 1 Brie de Meaux
 3 Selective Calling
 6 Syrah
 9 Luigina
 5 Outboard Display
 8 Fish Story
—————————–
 4 Creme Caramel
10 Sandy at the Beach
 7 Xanthis Image
 2 La Forza
12 Danceinthedark F.
11 Asymmetry

V86-7
 2 Bottnas Idol
 7 Mellby Indigo
 11 Jello W.
 1 Hefner Am
—————————– 
5 Mellby Ivy 
3 Digital Eye 
4 Jetpack 
8 Lincoln Abe Boko 
6 Redbull Pellini
2 Diamant Östervang
10 Jank Summerland
 9 Special Topmodel

V86-8 
4 Benchmark
11 Joint Chief 
2 Otomaro Zon
—————————–
12 King of Silver
10 Jerry 
9 Gingras 
6 Solkattens Star 
8 Win Together 
3 Vincent Dana
1 Banana Joe 
5 Party Crasher 
7 Move It Brodde