V86-tips till onsdag 3 januari

Åby och Solvalla har hand om veckans V86-omgång. Vi väljer en spik från vardera banan. Såväl Joint Chief som Moses Boko har visat fin form och har passande lägen bakom startbilen. Båda måste ses med mycket bra chans.

V86-1
RankA: 7-8-11 B: 12-9-5-6 C: 10-4-1-2-3
Analys:

En spårtrappa för ston och när det är lång distans och open stretch så bör de flesta få chansen och de som har tjänat mest bör göra upp om det. 7 Ulla Rols är bra varje gång och mycket talar för att hon körs till ledningen och blir svårpasserad. Hon saknade tempo men höll fullt godkänt i V75 senast och bör vara uppåt med lopp i kroppen efter halsinfektion. Hon tog två spetssegrar under skoperioden i början av 2023 men nu är det debut över lång distans.
8 Mazuocco Boko vann från samma läge över lång distans näst senast men var bara godkänd som fyra med skor runt om senast. Får göra jobbet själv denna gång men är ett tidigt bud.
11 Charming Lane fick ge sig från ledningen senast. Hon var ganska jämn med Ulla Rols när de möttes i oktober. Jämn och säker häst och det är debut över lång distans.
Vi fyller på med två skrällbud som gör debut över lång distans men har duktiga tränare.
12 Timeless har tjänat mest pengar men återkommer efter uppehåll och det kan saknas innan formen sitter där. Vi streckar även 9 Tui Southwind som är svårbedömd efter galoppen i ny regi senast.

Spetsstriden
5 Manjula Fame öppnar bra men släpper till 7 Ulla Rols som körs i ledningen där hon trivs bra.


V86-2
RankA: 5 B: 8-2-1 C: 9-4-3-6-7-10
Analys:
En final i Solvallaserien och sex av hästarna möttes 20 december. 5 Joint Venture hade svårt läge senast och långt fram till ledande Benchmark när Björn Goop styrde på i fjärdespår 350 kvar. Det blev bara 1.15 sista varvet men han tog rejält på ledaren och nu med bättre läge tror vi på seger och spikar. Hästen är riktigt bra för sin låga prissumma och var inte frisk i S:t Leger. Han brukar tävla med skor och blir svårslagen om han släppts till ledningen men han har chans på flera sätt.

8 Benchmark övertog ledningen 950 kvar och vann retfullt enkelt senast. Han går bra varje gång och har chans men från spår åtta står vi över honom.
2 Natural Mine är startsnabb och besegrade Benchmark när han fick bestämma i spets och var tvåa bakom Star Cash näst senast. Godkänd som fyra i Klass II-finalen på annandagen från tredje invändigt senast.
1 Funcio kunde inte hålla spets från innerspår och var bara godkänd som femma i Klass II-finalen. Bra läge men får svårt att svara ut Natural Mine och det har varit barfota runt om vid de  tre senaste segrarna.

Spetsstriden
2 Natural Mine är klar spetsfavorit och 4 Win Together är största hotet från start. 1 Funcio öppnar normalt bra och 5 Joint Venture bör hålla ut 8 Benchmark och det är möjligt att Goop provar för ledningen.


V86-3
RankA: 1 B: 4-5-2-6-9-3-7 C: 8
Analys:
En småknepigt lopp där vi tror klart mest på 1 Grappa Boy men det är öppet bakom honom. Grappa Boy har utvecklats och tog tre segrar under hösten och kommer närmast från tre starka insatser i V75. Han satt fast som fyra från rygg ledaren och har därefter spurtat bra som trea bakom Ferrari Sisu näst senast och trea bakom Boli You S.M. senast. Nu är det lämpligt motstånd men det blir skor runt om och han tar knappast ledningen.
Det är fördel ston och 4 Collier I.T. har fått ett lopp i kroppen efter halsproblem. Snabb ut och farlig från spets eller rygg ledaren.
5 Bravo Sabotage är startsnabb och står bra inne i loppet på pengarna. Ola Samuelssons hästar visade fin form i V75 på Axevalla.
2 Innovation Love stumnade till slut i silverfinalen senast. Bra läge och nu är det enklare emot.
6 Eireann och 9 Lorenzo Boko är tänkbara skrällbud men de måste vara klart bättre än senast för att vinna.

Spetsstriden
4 Collier I.T. och 5 Bravo Sabotage är snabbast och gör upp om vem som ska ha spets och rygg ledaren.


V86-4
RankA: 1-5 B: 3-8-4-7 C: 2-12-10-11-9-6
Analys:
Ett stolopp där starten avgör mycket. 1 Southwind Boko vann sju av tio lopp förra året men galopperade bort sig innan start i V75 på Bjerke senast. Nu kan det bli spets runt om men det finns viss galopprisk från start och det är två månaders tävlingsuppehåll. Hon har dessutom tävlat utan skor varje start de två senaste åren. Vi har inget bra kvitto på stallformen hos Nurmos.
5 Heartbeat Julie höll mycket starkt utvändigt ledaren i V75 på Bjerke men galopperade in i första sväng näst senast. Hon visade fin form vid spetssegern mot Daytona Roc senast men nu är det spår utvändigt om de tuffaste motbuden.
3 Daytona Roc var bra från rygg ledaren senast även om hon fick chansen och inte riktigt kunde utmana Heartbeat Julie. Hon kommer från flera formstarka insatser och streckas vid ytterligare gardering. Hon är jämnsnabb med Heartbeat Julie från start.
8 Primadonna Tile är jämngod med de bästa men behöver tur från åttondespåret. Hon släpptes till ledningen och vann lätt efter uppehåll senast.

Spetsstriden
1 Southwind Boko är vår spetsfavorit från innerspåret men hon utmanas av 3 Daytona Roc och 5 Heartbeat Julie.


V86-5
Rank
A: 4-5-9 B: 10-6-8-3 C: 7-11-1-12-2
Analys:
4 Dancing Days kan en hel del i sina bästa stunder. Hon satt fast med krafter kvar näst senast sedan kusken valt ett väldigt passivt upplägg i ett litet fält. Senast fick hon en resa invändigt i kön men avslutade starkt som tvåa via 13,9 sista 800 efter att ha backats ut knappa halvvarvet från mål. Hon är kvick i benen och från ett bra startspår tror vi att hon är först ner till plankan. Det troliga är väl att hon också körs där över 1640, annars är det ju även möjligt att släppa och utnyttja open stretch.
5 Con Padre är jämn och säker. Han går ner lite i klass mot senast då han tog lite på Mulberry sista 100 efter en resa i rygg på ledaren. Han avslutade strax under 1.13 sista 800. Han är ingen raket från start men distansen är nog inget minus då tre av hans fyra senaste segrar är just över 1640.
9 Place Royal var fin vid segern från fjärde utvändigt näst senast då han avslutade 12,5 sista 800. Senast gick han i ledningen men orkade inte efter att ha fått en urstark Cassius Clay D.E. utvändigt på slutrundan.
10 Global Bam Bautin höll godkänt utanpå ledaren senast. Måste nog ha överpace för att komma till härifrån.
6 Rocket Snapper avgjorde enkelt via open stretch senast. Han kan öppna om han trycks av.
8 Cheeky Doc har vunnit nästan var fjärde start men är lite svårbedömd efter ett par månaders uppehåll samtidigt som läget är iskallt.

Spetsstriden
1 Grimfrost kan öppna men vill nog smyga. 4 Dancing Days är nog snabbast ut och vi tror också att hon körs i spets. 6 Rocket Snapper har öppnat snabbt någon gång och kan utmana vid laddning men det troliga är Dancing Days i spets.


V86-6
Rank
A: 4-3-9-2 B: 1-5-6 C: 7-11-8-10
Analys:
Ett spelmässigt bra lopp. Tipset till 4 Esposito som är segervan och har vunnit åtta lopp på 14 starter. Han kvalade in till Derbyt vilket säger en del om hans klass men efter det har han blandat och gett lite. Näst senast spetsade i en Breeders’-semifinal men blev alldeles för pigg och efter 1.05,3 första 500 och under 1.10 första 1000 orkade han förstås inte. Senast var han väldigt pigg före start och hamnade i fjärde invändigt från innerspår. Det löste sig sedan med lite tur i slutsvängen och han avgjorde säkert till vinst. Spår fyra är säkert bättre än innern men det gäller att han håller sig i skinnet. Gör han det så kan han vara bäst.
3 Mellby Indigo gör bra hela tiden och startade så sent som i söndags i tuffa Sylvesterloppet. Efter en invändig resa så galopperade han i utgången av sista kurvan. Han var väl inte helt tom i det läget och hade kanske grejat en mindre slant.
9 Mateo di Quattro är urstark och när han sköter sig och går felfritt brukar han brotta ner de flesta från utsidan. Men han gör det helst över längre distanser än 2140 som det är den här kvällen. Han har blivit snabbare och senast avslutade han 1.11 sista 500 till från utsidan. Men faktum kvarstår att hans sex senaste segrar är tagna över lång distans. Han kan få svårt att hinna med.
2 Head of State har vunnit nästan hälften av sina starter men var inte som bäst från ledningen senast. Han spetsar nog i ett första skede och får en fin resa oavsett.
1 Wings Level inledde karriären starkt med tre segrar och efter en tids segertorka vann han tre lopp förra vintern. Men nu var det ett år sedan senast segern. Han har dock gått bra och sett fin ut på sistone och kan skrälla med klaff.

Spetsstriden
2 Head of State är snabb bakom bilen och spetsar initialt. Om 4 Esposito håller sig lugn så lutar mycket åt att han får överta efter en bit. 6 Andy Gel kan också öppna och gör Esposito bort sig kan han vara aktuell i ett andra skede – om nu Goop vill släppa med Head of State. Men Esposito i spets är grundtipset.


V86-7
Rank
A: 5 B: 4-8-12-3-11 C: 2-9-7-1-10-6
Analys:
5 Moses Boko svarade för ett topplopp bakom Jalapeno K. under uppesittarkvällen. Han gick med i rygg 850 meter från mål och kämpade helhjärtat in i mål via skarpa 11,2 sista 1000. Står lite hårt inne på pengarna men vi tycker ändå att motståndet är enklare än senast och med samma tunga slutvarv som senast blir han svår att stå emot. Skulle Rick Ebbinge ta ett tidigt initiativ kanske han också kan bli släppt till spets.

4 Kadabra Dream är bra men har varit struken för förkylning i början av december. De närmaste hästarna i ranken, 8 Denco’s Galliano och 12 Beachcomber, är inte så tokiga men handikappas båda av svåra lägen.

Spetsstriden
2 Zinfandel är nog snabbast första biten. Även 6 Precious Lord kan öppna men båda dessa kan nog tänka sig att släppa. 7 Mysterious Lucifer är snabb ut ibland och kommer han till tät kanske han körs där. 5 Moses Boko öppnar medium men kanske kan få överta efter en bit.


V86-8
Rank
A: 3-6-2-5-10 B: 1-7 C: 12-9-4-11
Analys:
Ett bra lopp avslutar V86-omgången. 3 Nectar Occagnes är en fin häst som vunnit på bra sätt på sistone. Han har aldrig haft framspår bakom bilen i Sverige men det är en snabb häst och känslan är att han kan öppna snabbt. Skulle han komma till spets blir han nog svårslagen men det oroar lite att han var struken för hosta den 20 december.
6 Billionaire Face är en bjässe som nu har två lopp i kroppen efter långt uppehåll. Han var klart förbättrad senast gentemot comebacken då han avslutade 12,8 sista 700 efter attack från andra utvändigt på sista långsidan. Är han ännu bättre nu så kan han vara lösningen på loppet.
2 Andiamo har ännu inte vunnit lopp men som hela Stefan Melanders stall verkar han riktigt på tårna nu. Senast spetsade han men släppte till favoriten Young Andy. Andiamo fick inte chansen till slut men såg väldigt fin ut över mål och måste passas väldigt tidigt här.
5 Ebullient var ute i samma lopp som Andiamo senast och öppnade snabbt innan galopperade utanpå Andiamo in i första kurvan. Upphämtningen var klart bra men han har en aktion som har lite övrigt att önska.
Vi plocka också med 10 Global Daretowin som var gått gåendes då han krokade i en konkurrent in i slutsvängen. Han har gjort flera bra lopp på sistone och får ny Erik Adielsson i sulkyn.

Spetsstriden
2 Andiamo öppnade snabbt senast och tar sig nog förbi nr 1. 3 Nectar Occagnes är svårbedömd från start men borde kunna öppna. 5 Ebullient och 6 Billionarie Face är också bra från början. Svårt men kanske viss fördel Nectar Occganes trots allt.

V86-1
 7 Ulla Rols
 8 Mazuocco Boko

11 Charming Lane
12 Timeless
 9 Tui Southwind
——————————
 5 Manjula Fame
 6 Vicky Montoya
10 Cissi af Solnäs
 4 Hestia H.H.
 1 And Away We Go
 2 Invicta Sisu
 3 Ida Orlando

V86-2
 5 Joint Chief
—————————-
 8 Benchmark
 2 Natural Mine
 1 Funcio
 9 Penthouse
 4 Win Together
 3 Solkattens Star
 6 Sun’s Ambitious
 7 Vincent Dana
10 Gingras

V86-3
 1 Grappa Boy
 4 Collier I.T.
 5 Bravo Sabotage
 2 Innovation Love
—————————-
 6 Eireann
 9 Lorenzo Boko
 3 Orkan von Haithabu
 7 Amorcer Levallo
 8 Good Haufor

V86-4
 1 Southwind Boko
 5 Heartbeat Julie
 3 Daytona Roc

—————————-
 8 Primadonna Tile
 4 Crazy Life
 7 Isabelle Sisu
 2 J.J.Another Vinn
12 Vilja T.Y.C.
10 Happy Go Pepper
11 Heavenly May
 9 Pretty and Evil
 6 Cabarette

V86-5
 4 Dancing Days
 5 Con Padre
 9 Place Royal
10 Global Bam Bautin
 6 Rocket Snapper

——————————
 8 Cheeky Doc
 3 Valrhona Face
 7 El Toro Pellini
11 Majors Rose
 1 Grimfrost
12 Adam Orden
 2 Peppy’s Pearl

V86-6
 4 Esposito
 3 Mellby Indigo
 9 Mateo di Quattro
 2 Head of State
 1 Wings Level

—————————
 5 Rio Alta Wine
 6 Andy Gel
 7 Jaguar C.Boko
11 Pandroklus Eck
 8 Extremely Sweet
10 Arno dell’Est

V86-7
 5 Moses Boko
——————————
 4 Kadabra Dream
 8 Denco’s Galliano
12 Beachcomber
 3 King Only the One
11 Castillo
 2 Zinfandel
 9 Demir K.M.E.
 7 Mysterious Lucifer
 1 Dakar
10 Suarez
 6 Precious Lord

V86-8
 3 Nectar Occagnes
 6 Billionaire Face
 2 Andiamo
 5 Ebullient
10 Global Daretowin

—————————–
 1 Noir de Noir
 7 Little Richard
12 Flys Popcorn
 9 Pret a Porter
 4 Nonstop Käll
11 Apomorfin

Stora systemet: 5 x 1 x 4 x 3 x 5 x 5 x 1 x 5 = 7.500 rader (1.875 kr)
Lilla systemet: 2 x 1 x 1 x 3 x 5 x 5 x 1 x 5 = 750 rader (187,50 kr)