Guiden Express V75: Bollnäs 20 januari

V75 flyttar norrut till Bollnäs och det ser ut att bli väldigt kyligt vilket kommer bli en faktor. Vi har hittat intressanta singelprocentare där vi fick medhåll när vi pratade med kusken till en av dem. Vi har även pratat med Ole Johan Östre om hans tankar med Stumne Fyr.

Bästa spiken

2 Phoenix Photo (V75-5) blir omgångens mest streckade häst och det är med all rätt. Han har levererat på slutet och tagit två mycket lätta spetssegrar, näst senast slog han Lulius Boko som vann Gulddivisionen förra veckan. Han har åter fått ett optimalt läge då han är snabb ut och mycket talar för att det blir ett liknande scenario som när han vann finalen senast, snabbstart till ledningen och sedan bestämma för att över upploppet sprinta undan till enkel seger. Han har bara förlorat en gång i spets på nio försök och det är toppchans till nionde spetssegern, en stark spik.

Låset

En trio höjer sig i det inledande Klass-I loppet men vi väljer att låsa loppet på en duo och sparat streck. Klar förstahäst är 3 Global Caps som imponerat och radat upp segrar i början av sin karriär (vunnit nio av tio). Voltstart är ett litet aber och det var längesedan han startade med den metoden. Han borde reda ut det men någon snabbstart lär det inte bli. Kommer han i väg hyggligt så kan Jorma köra offensivt och då kan det bära av mot ledningen men oavsett löpning så har han bra chans bara han klarar starten på ett vettigt sätt. 7 Benchmark är den trolige ledaren då han är snabb ut och har springspår. Han spetsade enkelt från springspår senast han var ute i voltstart i oktober. Han har fin form och i ledningen blir han inte enkel att komma åt.

Utgångshästar

1 Barbro Kronos (V75-3) har en fin uppgift i silverloppet. Ston med flera miljoner på kontot har visat att de hävdar sig mycket bra i näst högsta klassen. Hon gör det bra mest hela tiden mot tuffa hästar och hon har varit ute och mött de bästa stona, även hingstarna då hon var trea i SM i höstas. Hon är vass från början och här lär det bli full laddning för att hålla upp ledningen vilket hon har bra chans att göra. I ledningen är hon obesegrad på fyra försök och det är prat om att det möjligen blir franska kåpor på nu vilket inte lär försämra startsnabbheter, snarare tvärtom. Leder runt om!?

10 Stumne Fyr (V75-4) har det varit häftig utveckling på och han har verkligen tagit steget upp i eliten. Han har avslutat 2023 och inlett 2024 på bästa sätt och han är bättre än någonsin tidigare. Läget bör han lösa då han är kvick i benen och känslan är att han kommer sitta bra till direkt. Motstånd saknas inte och det finns några på start som det inte kommer bli enkelt att ta 40 meter på men löser det sig bara någorlunda under vägen så ska chansen vara vettig så han spikas på ena lappen.

Dragen

6 In Your Time (V75-2) har två lopp i kroppen efter lång skadefrånvaro. Han fick en rejäl genomkörare på V75 senast när han höll farten klart bra som fyra. Har det loppet satt sig rätt så lär han vara rejält framflyttad och det är intressant att Ulf Ohlsson förstärker och kör för första gången. Han kan öppna rejält, vilket flera andra också kan göra så det kan bli svårt att nå ledningen, men hittas bara en fin position så är han spännande som singelprocentare.

3 Crussi Dull (V75-4) var mycket bra senast i ett liknande lopp på V75. Han höll farten starkt över upploppet men fick ge sig till slut. Han är inte säker ur volten men löser han den delen så visade han senast att han duger i sammanhanget. Streckad på märkligt låga två procent.

13 Donna Summer (V75-6) avslutade fint i skymundan på V75 senast och hon är härdad i tuffa gäng. Distansen passar henne bra och det låter mycket positivt från kusken. Löpningsförloppen avgör mycket i den här typen av vidöppna lopp och hittar Victor rätt vägar under slutrundan så känns hon väldigt intressant till låg procent.

10 Wings Level (V75-7) gör det bra hela tiden och står på tur för att sätta nosen först. Han har sina bästa resultat i ledningen men visade om inte annat senast att han kan avsluta bra från köposition. Han trivs på vintern och blir det högt tempo på loppet, vilket det finns förutsättningar för att bli, så kommer han fälla många till slut.

Spetsstriderna

V75-1: 1 Bounced kan öppna bra men en ryggresa känns mest aktuell. 3 Global Caps startsnabbhet är svårsiad, då han bara startat i bilstart hela 2023. Enda gången med framspår i volt så togs han försiktigt och det troliga är väl att det blir något liknande här första biten men sedan kan säkert Jorma vara offensiv. Inte alls omöjligt att de sitter i ledningen uppemot 500-passeringen. 4 Oh Cean är snabb ur volten, liksom 5 Rajon. Både 6 Edforever och 7 Benchmark ska kunna öppna kvickt och i kraft av deras lägen så kommer de vara en faktor inledningsvis, fördel Benchmark i spetsstriden.

V75-2: 1 G.K.Talisman är snabb från innern men får svårt att hålla ut 2 Light In, som är riktigt kvick. 3 Atom Bet är även han kvick i benen men att ta en längd på de invändiga blir svårt. 4 Forbidden to Rest är också snabb och med första helstängt lär det bli full laddning. Favoriten 5 Grace Trot är snabb men spetsar knappast av egen kraft och det kan kosta att ta sig till spets.

V75-3: 1 Barbro Kronos är explosiv vid laddning och har spetsat i 08-öppning. 2 Garth Vader är också snabb men tar knappast en längd sida vid sida. 5 Aurelia Express är kvick i benen och från perfekt spår med full laddning är hon en faktor i spetsstriden men Barbro hålls som spetsfavorit.

V75-4: 2 Guli Fantom kan öppna rätt bra och håller han sig till rätt gångart så lär han laddas mot ledningen. Snabbast initialt är 4 Ros Borken och 5 Eld Tekno men båda vill nog ha rygg på Fantomen. Blir det galopp där så tror vi på Eld Tekno i ledningen.

V75-5: 1 Donners Am kan öppna klart bra men varken kan eller vill svara 2 Phoenix Photo, som är klar spetsfavorit. Han höll ut Laradja Vrijthout näst senast och senast spetsade han enkelt i guldfinalen. Det finns några snabba utvändigt men mycket bra spetschans för Phoenix. 3 Milliondollarrhyme, 4 Weekend Fun, 5 Rome Pays Off är samtliga riktigt snabba ut bakom bilen. Även 6 Axel Ruda, 7 Global Adventure och 8 Chestnut Hill är över medel första biten.

V75-6: 1 Icicle Am trivs i ledningen och lär laddas allt som går, vettig spetschans. 3 Dino Cream kan öppna fint och är med i striden om ledningen, liksom 4 Solöns Skrammel som är en riktig spetshäst. Båda springspårshästarna kan öppna bra, 6 Happy Go Pepper kan absolut hitta till ledningen och Jorma släpper ju ogärna. 7 Conrads Anette vill man också till ledningen med och det lär bli körning första biten. Den som hittar till ledningen bör ha bra chans då det inte finns några riktiga grovjobbare med i loppet.

V75-7: 1 Jewilla är snabb och ses som spetsfavorit initialt, man vill nog köra i ledningen med henne om det inte kostar för mycket. 3 One Cristal är snabb ut men tar nog inte en längd på Jewilla, detsamma gäller 4 Underbarosåfin. 5 Esposito kan lägga i väg bra men det lär bli en kontrollerad avgång för att han inte ska varva upp maximalt. Blir han pigg så finns det inget val och då lär det bära av till ledningen, för då lär ingen vilja/kunna svara.

Intervjuer

 • Victor Rosleff kör några intressanta skrällbud
 • 2 Light In (V75-2) är en häst vi har höga tankar om. Han har gjort det bra hittills men det finns mycket mer att hämta. Det känns som en häst lite utöver det vanliga och jag hoppas att han fortsätter utvecklas för det ska bli spännande att se honom när han börjar förstå lite mer vad det går ut på. Det är en lördagshäst som har perfekt spår över perfekt distans. Han är väldigt startsnabb, sedan får vi se hur vi lägger upp det men han går bra både i ledningen och i ryggar. Han är inte sämre än någon annan i loppet och jag har en bra känsla för hästen. Det är ett öppet lopp och jag blir inte förvånad om han vinner men det behöver nog klaffa lite under vägen. Jänkarvagn ger ofta en kick så det känns positivt.
 • 3 The Real Star (V75-3) är en trevlig häst som hänger med i alla tempon. Han ska smyga med helst på innerspår och det är pengar som gäller med honom.
 • 13 Donna Summer (V75-6) håller bra form. Vi blev fast i finalen näst senast och senast blev det fel kört så vi kom inte riktigt in i loppet men hon gick bra till slut. Hon har mött tuffa hästar på slutet och är gynnad av distansen. Hon är medium ut och det är positionerna som avgör mycket i de här loppen men jag har en bra känsla så hon ska ses med chans, min bästa på lördag.
 • 2 Gloster Gladiator (V75-7) gick bra senast mot bra hästar. Formen är fin på honom och han är gynnad av att gå på innerspår. Han har ett bra läge och kan öppna men han kan vara lite ojämnt startsnabb. Ett rygglopp invändigt så långt fram som möjligt vore det bästa och han skulle kunna vara en outsider, avslutar Victor Rosleff.
 • Ole Johan Östre tycker det är rätt att han är favorit med Stumne Fyr.
 • 10 Stumne Fyr (V75-4) har haft en otrolig utveckling. Han hade en krävande teknik till en början men det har förbättrats med tiden. Han har växt både på höjden och på bredden på äldre dar. Utvecklingen sköt fart under 2023 och det var framförallt under Unionskampen som han sänkte många sekunder men han utvecklades mycket redan under sommaren. Han har aldrig varit bättre än vad han är nu. Även fast han har innerspår på 40 meters tillägg så är jag inte så rädd för att han ska bli fast för han kan öppna bra så den biten borde lösa sig, däremot var Eld Tekno för jäkla bra senast vi möttes. Nu har han ett lite sämre spår vilket är bra för oss men det gör också att det blir fler för oss att runda så det får inte strula under vägen. Jag tycker att han ska vara favorit men inte för stor favorit, säger Ole Johan Östre.

Viktigt vetande

 • 3 Global Caps (V75-1) har bara startat i autostart hela 2023. Två voltstartslopp har det blivit i karriären varav en gång, då han togs lugnt, har han haft framspår.
 • 5 Rajon (V75-1) var på väg mot seger senast i ett Klass-1 försök när galoppen kom, så han står sig fint i klassen.
 • Även 7 Benchmark (V75-1) har startat klart mest med autostart. Han hade springspår senast när det handlade om voltstart och då spetsade han utan problem.
 • 2 Light In (V75-2) ska gå med jänkarvagn för första gången och det kan även bli första gången med norskt huvudlag.
 • 4 Forbidden to Rest (V75-2) ska gå med helstängt huvudlag för första gången och det låter lite påställt från stallet. Rikard Skoglund, som kör för första gången, är en offensiv kusk som inte gärna släpper någon ledning.
 • 5 Grace Trot (V75-2) har inlett fint med idel vinster och en andraplats. Nu är det första gången på V75 så motståndet hårdnar, kan bli första gången med jänkarvagn.
 • 6 In Your Time (V75-2) ska gå med jänkarvagn för första gången och får Ulf Ohlsson bakom sig för första gången.
 • 1 Barbro Kronos (V75-3) är obesegrad i spets på fyra försök.
 • 5 Aurelia Express (V75-3) är en kulltopp som nu möter både äldre hästar och hingstar. Hon har tagit fyra av sina sju segrar från ledningen, varav de tre senaste segrarna är från ledningen.
 • Djuses duo 8 Global Classified och 10 Run N´Cola (V75-3) verkar båda trivas fint på Bollnäs. Global Classified har 1-1-2 på tre försök och Run N´Cola är obesegrad på två försök.
 • 12 Parveny (V75-3) har tagit sju av sina nio segrar från spets och är kraftigt missgynnad av det dåliga läget.
 • 2 Guli Fantom (V75-4) radar upp segrar på vintern och är fartfylld men galoppen ligger alltid nära till hands. När förstapriset legat på sexsiffrigt så har han galopperat i de sex senaste loppen.
 • 3 Crussi Dull (V75-4) var riktigt bra senast i ett liknande lopp och löser han bara inledningen så bör han duga fint på nytt.
 • I samma lopp var 5 Ros Borken (V75-4) med och han blev fast med sparat. Snabb ut och med lucka till slut känns han farlig.
 • 2 Phoenix Photo (V75-5) har en passande uppgift och har vunnit åtta av nio gånger han gått i ledningen.
 • 1 Icicle Am (V75-6) höjer sig i ledningen så taktiken är given. Mats E Djuse kör för första gången.
 • 4 Solöns Skrammel (V75-6) har aldrig varit sämre än tvåa från ledningen och har tagit fem av sina sex segrar därifrån.
 • 7 Conrads Anette (V75-6) laddas mot spets och körs där om man hittar dit. Hon är den enda hästen på start som vunnit över distansen.
 • 1 Jewilla (V75-7) har ett optimalt läge, är snabb ut och har tagit tre av sina fyra segrar från spets. Kan även få loppet ifall Esposito varvar upp och rusar på.
 • 5 Esposito (V75-7) är en Derbyhäst som har svårt att hålla sig i skinnet. Han varvar väldigt lätt upp och då finns det ingen återvändo utan då blir det full fart. Magnus A Djuse känner hästen väl och de har segrat fem av sju gånger de kamperat ihop. Det Var i Derbykvalet och i Derbyt som förlusterna har kommit.
 • 10 Wings Level (V75-7) tog tre raka när han började starta men sedan har resterande tre segrar tagits vintertid. Han avslutade fint senast men läget missgynnar då han tagit fem av sina sex segrar från ledningen.

Systemet

Kupong 1:

V75-1: 3,7 (5-10)

V75-2: 1,2,5,6 (4-8)

V75-3: 1 Barbro Kronos (5-10)

V75-4: 2,3,4,5,9,10,13,14,15 (8-6)

V75-5: 2 Phoenix Photo (3-10)

V75-6: 1,3,4,6,7,8,10,13 (15-12)

V75-7: 1,5,10,12 (3-6)

2304 rader/1152 kronor

Kupong 2:
V75-1: 3,7 (5-10)

V75-2: 1,2,5,6 (4-8)

V75-3: 2,5,8,9,10,11 (12-6)

V75-4: 10 Stumne Fyr (5-3)

V75-5: 2 Phoenix Photo (3-10)

V75-6: 1,3,4,6,7,8,10,13 (15-12)

V75-7: 1,5,10,12 (3-6)

1536 rader/768 kronor

Sammanlagd kostnad 1920 kronor