Guiden Express V75: Åby 10 februari

Jackpot till Åbys V75-omgång och hela 21 extramiljoner finns med i sjurättspotten så det förväntas kunna bli 49 miljoner till en ensam vinnare. Rejält med tränarsnack och bra surr med såväl tränaren kring bästa spiken samt kretsen kring chansspiken, som i nuläget i tredjehandare och vi tror att det är nu som det är läge att ta betalt!

Det finns helt klart potential och spelvärde i veckans V75-omgång där de dubbla open stretch-spåren bara höjer svårighetsgraden vilket vi gillar!

Trevlig helg!

Bästa spiken

Vi håller fast med 5 Billionaire Face (V75-5) som den med bäst vinstchans i omgången. Han har fått fyra lopp i kroppen efter sitt långa uppehåll för skada och börjar närma sig toppform. Spår fem bakom bilen är det bästa på Åby och det ska mycket till för att Billionaire Face ska missa ledningen. Har han vunnit fyra av de sex gånger han körts i ledningen, första förlusten kom i comebacken efter den långa frånvaron och den andra gången var näst senast då han blev alldeles för pigg med ett can’t see back-huvudlag. Nu ska han tävla med ett norskt huvudlag som man testat i träning och det borde ge effekt, senast fanns det krafter kvar och man behövde aldrig rycka tussarna. Claes Sjöström reser långt med bara en häst då Billionaire står bra inne i klassen och starter över passande kort distans. Mycket talar för att det är ”spets och blommor”.

Chansspiken

Känslan är att 11 Deejay Bar (V75-4) är riktigt bra för sin klass och det är nu som det är läge att ta betalt för honom. Det var bra ”surr” kring honom inför debuten på svensk mark senast. Han ska ha varit lika bra som Demon ett tag i Italien, vad den sistnämnde besitter för kapacitet har vi ju sett vid ett par tillfällen. Deejay Bar hade problem med halsen i de sista starterna innan han lämnade Italien och var behandlad för det. Han kom till Sverige bara en vecka innan förra starten och gjorde dessutom foderbyte. Med lopp i kroppen och mer tid att acklimatisera sig låter det som att han kommer vara klart förbättrad nu. Han har imponerat vid merparten av segerloppen i Italien och visat att han inte är beroende av något speciellt upplägg. Har ett trist spår men det är upplagt för tuff körning om ledningen med flera snabba och då han kan det vara så att han bara är bäst. 

Utgångshästar

4 Jacques Mearas och 5 Cassius Clay D.E. höjer sig lite i V75-2. Oviss spetsstrid men med spår invändigt är det fördel den förstnämnde när det gäller att vara först fram och överta ledningen. Jacques Mearas blev störd till galopp senast och har pausat kort efter det. Han tränar bra och det är en häst med hög kapacitet för klassen. Cassius Clay D.E. fick chansen sent senast och är den av de två med bäst dagsform. Han gynnas av att ha en spår en bit ut och tål ett offensivt upplägg. Lång distans borde vara ett klart plus för båda.

2 Mose Eagle (V75-3) blir normalt svårslagen men att hon, med ett nyttigt lopp i kroppen, var seg och drog höger bak senast oroar en aning. Dessutom är det inte bestämt om det blir jänkarvagn nu och vi nöjer oss med att spika henne på en kupong. 

Skrällbud

1 Jollywood (V75-2) har varit struken två gånger inför den här starten och det kan fattas lite form. Hästen visade sin fina kapacitet då han vann trots en tung resa i stenhårt tempo näst senast och han har vunnit sin enda start över lång distans. Nu är det aktuellt med norskt huvudlag vilket är extra spännande då han har läge för rygg ledaren och attack via open stretch. Runt fem procent är alldeles för lite på honom.

9 Sommerbrise (V75-3) har det varit snack om ett tag. Hon såg laddad ut som fastlåst näst senast och senast blev hon alldeles för pigg utvändigt ledaren, den starten är det bara att glömma. Hon är bäst då hon får spara speeden och första Magnus Djuse är intressant. Skulle favoriten, likt senast, ha en lite sämre dag kan det bara dags. Bara streckad på drygt sex procent.

7 Mellby Indigo (V75-6) är prisvärd som treprocentare. Stall Bergh är på väg att växla upp och sjuåringen visade form efter en tung resa senast. Det fanns krafter kvar då han galopperade på väg in på upploppet i Sylvester-loppet och han står lite på tur. Han har öppnat bra från springspår tidigare och nu sätter man på ett helstängt huvudlag för att få honom rappare. Det är svårbedömd startsnabbhet på favoriten och det finns i leken att det kan bli spets eller rygg ledaren vid träff i starten. Första rycktussar på honom är spännande, speciellt om han sitter i slagläge i sista sväng.

Spetsstriderna

 • V75-1: 1 Vikens Takecool har spetsat två av tre från innerspår, tidigt i karriären, men brukar inte köras i ledningen. 3 Entrance var bra med på noterna från andraspår senast och har blivit snabbare. Stallkamraten 6 M.T.Tomorrows Hope har galopperat i de två senaste med voltstart och öppnade bara okej från ensamt springspår i september. Vi är inne på att det är Entrance som leder när man kommer till första 500.
 • V75-2: 1 Jollywood spetsade enkelt från innerspår bakom bilen på Solvalla tidigt i karriären. Tog bekvämt ledningen i finalen senast och är snabb. 4 Jacques Mearas spetsade från spår två bakom bilen i tävlingsdebuten men har mest körts på säkerhet efter det. 5 Cassius Clay D.E. tog ledningen från spår två bakom bilen i andra starten på svensk mark det var i låg klass och det sa inte så mycket. Har inte varit så snabb efter det och behöver en bit för att få upp farten. 8 Capitano är en ”dark horse” i spetsstriden om Adielsson törs ladda. Jollywood kan nog hålla upp, släpper man med honom är det favorit på att Jacques Mearas vara först framme och överta.
 • V75-3: 2 Mose Eagle har inte visat startsnabbhet hittills. 5 Mission Beach brukar spetsa från spår mitt bakom bilen och går bäst i ledningen, svårbedömt hur man lägger upp det. Släpper man borde 3 Daytona Roc vara först framme och överta för 4 LaFerrari Dimanche ser inte ut att vara lika snabb som hon var i början av karriären.
 • V75-4: Många snabba och här kan det gå undan. 2 Nocturnally brukar vara bra med men släpper direkt. 3 Warrior’s Tale vräker sig iväg ibland och är kvick men det är även galopprisk om han är för laddad. 4 Ängens Starman har öppnat riktigt bra mitt bakom bilen men precis som senast lär det vara ett rygglopp som gäller. 5 Fabror Melker är startsnabb men där kan det fattas lite form och det kan påverka startsnabbheten. 6 Dancing Days spetsar om man vill enligt tränaren men samtidigt har stoet bara en speed, det troliga är att man spar den. En felfri Warrior’s Tale spetsar, annars sitter nog Fabror Melker i täten.
 • V75-5: 1 Take Your Time har aldrig haft innerspår men är snabb och man lär sikta på rygg ledaren. 4 Raffige Rune har öppnat bra från spår mitt i vid ett par tillfällen men även där lär det bli släpp om man kommer först. 5 Billionaire Face har suttit i spets innan 250 körda i fyra av åtta starter med framspår bakom bilen och vunnit de gångerna som han kommit till ledningen. Det är knappast någon som tar en längd på den sistnämnde som är klar spetsfavorit.
 • V75-6: 1 Doctor Gio har bara gjort en start i svensk voltstart och då var han trevande från spår fyra och galopperade in i första sväng. 2 Tuppen har spetsat både från andra- och fjärdespår i voltstart och får gälla som den trolige ledarhästen initialt, men det låter lite som att man kan tänka sig ett rygglopp med honom. 7 Mellby Indigo har öppnat snabbt från springspår vid ett par tillfällen och gynnas av det extra anloppet. Får helstängt huvudlag på sig nu och han är med i spetsstriden om man prickar.
 • V75-7: 1 Hipster Am har haft innerspår två gånger, spetsade knappt i Örebro för ett par år sedan och blev överflyglad av Filippa B.J. i november. Nu är det inga jättesnabba utvändigt och det är bra spetschans. 2 Innovation Love siktar nog på rygg ledaren då det finns open stretch. 3 Doge As kanske kan utmana med en helstängd mask och 7 Game Brodde var snabb då han hade spår långt ut i Rättvik i somras, det var inte många andra som laddade då och det är enda gången som han sett snabb ut.

Intervjuer

 • Stefan P Petterson har en duo till start. Skrällen 11 Drill i stayerloppet (V75-2) och från ”pole position” i V75-7 favoriten 1 Hipster Am. Vi har kollat det senaste med Mantorptränaren.
  – Båda gick jobb i måndags och idag (läs torsdag). Drill fick det ganska lugnt medan Hipster Am fick gå lite tuffare inne på banan. Han gick ett 1600 metersjobb där han fick starta och avsluta snabbt för att få lite extra sprutt i benen. Han var pigg och glad och allt var bra även med Drill.
 • – Drill galopperade därför man var tvungen att ta i honom kort efter start senast, han är normalt väldigt travsäker. Felfri hade han troligtvis fått dödens så det var bättre att få ett snällare upplägg med några galoppskutt och jag tror inte att han kunde ha varit bättre än tvåa oavsett. Han ska gå framåt med det loppet med tanke på att han blev trött på Mantorp gången före och fick pusta lite efter det. Lång distans passar och han är i ganska bra form men kommer bli bättre då vi kan plocka av skorna, han är hämmad av det. Det blir fortsatt vanlig vagn och can’t see back-huvudlag.
  – Hipster Am galopperade i svängen då det gick snabbt och han skulle flyttas ut lite senast. Formen ska vara fortsatt bra. Vi kör det som går från start och laddar rejält för ledningen och skulle det inte lyckas så är ju Åby rätt bana att sitta i rygg ledaren. Att han vunnit alla sina lopp barfota beror på att han inte startat så mycket på vintern, han är inte alls lika hämmad som Drill och jag tycker inte att det påverkar Hipsters kapacitet speciellt. Med tanke på förutsättningarna är Hipster den av mina som har bäst chans. Det blir fortsatt jänkarvagn och ett helstängt huvudlag, säger Stefan P Pettersson.
 • Claes Sjöström åker till Åby med en häst, omgångens största favorit 5 Billionaire Face i V75-5. Under fredagsförmiddagen kollade vi hur veckan har varit för vårt och många andras singelstreck.
 • Hur kändes han i sista jobbet?
 • – Han ska gå det senare idag (läs fredag) men jag var väldigt nöjd med honom i måndags. Då testade vi även ett norskt huvudlag, han svarade klart godkänt på det men jag tror att det kommer ge mer effekt i tävling. Tanken är att dra ner det i ett tidigare skede så att det blir ett halvstängt huvudlag.
 • Tar han de kliv som du vill med de lopp han får i kroppen?
 • – Kanske hade jag önskat att han tog något kliv till, jag känner att det finns i honom men han blir snabbare för varje lopp.
 • Romme är det längsta han rest tidigare, nu ska han ut på sin första riktigt långa resa?
 • – Vi åker sju imorgon bitti och har sex timmar ner. Det är inget som oroar, han är cool i det mesta och när det gäller resa skulle jag inte vilja byta honom mot någon annan.
 • Spår fem är bäst statistiskt när det gäller 1640 auto på Åby, misstänker att du är nöjd med förutsättningarna?
 • – Ja men det är jag, alla spår från ett till fem hade varit bra. De värsta konkurrenterna fick ju bakspår och han är snabb från början och gillar att tåga på sitt tempo så vi siktar självklart på ledningen. Den korta distansen ska gynna honom och han trivs i jänkarvagnen som han gått med slutet.
 • Sammantaget, hur är känslan?
 • – Den är bra även om det här kanske är den tuffaste uppgiften för honom hittills och han lär få bekänna färg. Men jag kommer med en häst i så bra skick som möjligt och det är bara att hålla tummarna för att han gör en bra prestation, säger Claes Sjöström.
 • 11 Deejay Bar (V75-4) blev lite av ett ”stallskrik” i debuten på svensk mark senast men var, av flera anledningar, inte på topp då. Med lopp i kroppen och tre veckor till med träning så låter det som att vi ska få se den rätte Deejay Bar den här gången.
 • – Han var inte så bra senast men hade precis kommit till Sverige och bara gått ett jobb inför den starten. Hade var dessutom åtgärdad i halsen och så bytte han 16 grader till kallt väder. Nu har han fått fem-sex gånger till med träning, han känns jättebra och ska ha gått framåt rejält till den här starten. Det är en häst med bra motor som inte blir trött och tävlar han som han tränar tror jag på en bra chans även om jag inte hunnit titta på alla motståndare. Han gick fyra intervaller idag (torsdags) och kändes fin. Nu fick han spår elva men annars är allt bara positivt, jag hoppas att han kan komma igenom till andra-tredje utvändigt. Han tävlar med öppet huvudlag och jänkarvagn igen, kanske byter vi till ett entömsbett den här gången, säger Riccardo Bianchi.
 • Saknad intervju i tidningen
 • – 10 Declan (V75-6) har toppform och var jätteduktig senast. Jag tycker att han går ännu bättre bakifrån och så blir det ju nu från bakspåret. Han är en outsider och kommer gå med vanlig vagn och ett öppet huvudlag, det blir inga ändringar, säger Conrad Lugauer.

Viktigt vetande

 • Det är jackpot med 21 miljoner extra i potten.
 • Spår fem, tätt följt av spår fyra, sticker ut statistiskt bakom startbilen på Åby när det gäller 2140 och 1640. Sedan 2015 har spår fem 15 i segerprocent och spår fyra 14 i segerprocent över 2140. Närmast bakom följer spår 3 och spår 6 på 11 i segerprocent. När det gäller 1640 har spår fem hela 17 i segerprocent följt av spår 4 på 15 procent. På delad tredjeplats finns spår 1, spår 2 och spår 6 på elva procent.
 • 3 Entrance (V75-1) körts i ledningen två gånger och vunnit båda.
 • 4 Jacques Mearas (V75-2) vunnit fem av åtta med Björn Goop och duon är obesegrade i felfritt lopp.
 • 6 Böhmaren (V75-2) vunnit fem av tio starter över lång distans.
 • 2 Mose Eagle (V75-3) vann det tyska Stoderbyt och tjänade drygt hälften av sina insprungna pengar i det loppet.
 • 11 Rosemary Tile (V75-3) har tjänat snabba pengar senaste månaderna och står ganska tufft till.
 • 12 Donna Summer (V75-3) har tagit sina fyra senaste segrar barfota och inte vunnit med skor sedan december 2021.
 • 5 Fabror Melker (V75-4) har tagit fyra av sina fem segrar med jänkarvagn. Det har strulat en del efter senaste loppet och han brukar behöva lopp i kroppen efter paus enligt tränaren.
 • 9 Linares (V75-4) ska troligen tävla med jänkarvagn för första i regi Svanstedt och för andra gången i karriären.
 • 11 Deejay Bar (V75-4) var åtgärdad för halsproblem och dessutom bytt foder inför debuten på svensk mark.
 • 1 Take Your Time2 Cumulus F.G.10 I am Don Max11 Allan Zonett12 Gloire d’Empire gör samtliga debut över 1640 i V75-5.
 • 5 Billionaire Face (V75-5) har tagit sina fyra segrar från ledningen. Testades med ett norskt huvudlag i träning i måndags och svarade godkänt på det.
 • 8 Rustico (V75-5) ska tävla med jänkarvagn för första gången.
 • 11 Allan Zonett (V75-5) ska tävla med skygglappar för första gången.
 • 2 Tuppen (V75-6) vunnit fyra av de fem gånger han körts i ledningen.
 • 6 Bold Knick (V75-6) har tagit sina sju senaste segrar barfota runt om.
 • 7 Mellby Indigo (V75-6) ska tävla med helstängt huvudlag och dessutom med rycktussar, det sistnämnda är för första gången.
 • 9 Drizzle (V75-6) tagit sina fem segrar från ledningen och bakspår är ett stort minus.
 • 1 Hipster Am (V75-7) har segrat i sju av de nio starter som han körts i spets och har vunnit åtta av 13 starter över 1640 på svensk mark. Hästen samtliga segrar i Sverige har tagits barfota runt om.
 • 3 Doge As (V75-7) var riktigt på tårna i måndagsjobbet.
 • 4 Hannibal Face (V75-7) galopperat i fem av sex starter över kort distans.

Systemet

Kupong 1:

 • V75-1: 1,3,4,5,6,8,9,11,12 (13-2)
 • V75-2: 4,5 (1-12)
 • V75-3: 2,3,4,9,11,12 (7-5)
 • V75-4: 11 Deejay Bar (3-8)
 • V75-5: 5 Billionaire Face (10-9)
 • V75-6: 1,2,3,7,12,13 (15-9)
 • V75-7: 1,3,7,9,10 (4-5)
 • 3.240 rader/1.620 kronor

Kupong 2:

V75-1: 1,3,4,5,6,8,9,11,12 (13-2)

V75-2: 1,3,8,12 (4-5)

V75-3: 2 Mose Eagle (9-11)

V75-4: 11 Deejay Bar (3-8)

V75-5: 5 Billionaire Face (10-9)

V75-6: 1,2,3,7,12,13 (15-9)

V75-7: 1,3,7,9,10 (4-5)

1.080 rader/540 kronor

Sammanlagd kostnad 2.160 kronor