Guiden Express V75: Bergsåker 17 februari

Drömjackpot och när det förväntas ligga cirka 75 miljoner kronor i sjurättspotten blir spelvärdet skyhögt på lördag! Vi gör ingen hemlighet av att High on Pepper är en given spik men mer intressant är istället hur vi löser övriga sex avdelningar. Det kommer räcka med en eller ett par skrällar för att värdet ska kunna sticka iväg och vi har bestämt oss för var de kan komma och sedan ger en ”andraspik” oss möjlighet att tåla några riktiga högoddsare!

Lycka till i jakten på de stora pengarna!

Bästa spikarna

Det är drömjackpot och väldigt spelvänligt med över 40 miljoner extra i potten för sju rätt. Även om 3 High on Pepper (V75-3 och bilden ovan) är väl hårt betrodd och inte får ha någon dålig dag för att vinna så känns det ändå rätt att spika honom. Bra läge, rätt distans och fin stallform är faktorer som talar för sjunde segern i följd och när det är fina prispengar i loppet bör de inte bråka så mycket mot Kontio som sätter dit vinnare på löpande band. Även om Phoenix Photo kan utgöra ett litet hot med fritt från rygg ledaren så är High on Pepper en väldigt stark favorit. Toppchans.

Vi spikade även 3 Judge Dredd Sisu (V75-6) i veckans tidning och när han inte är överdrivet hårt streckad som favorit står vi fast vid honom. Han spetsvann efter några veckors uppehåll näst senast och gjorde ett starkt intryck vid segern senast. Nu står han inför en lämplig uppgift och ser man prestationen han gjorde vid segern för fyra starter sedan (tredjespår fram utvändigt ledaren) är det svårt att gardera honom. Mika Fors kan köra offensivt med gott självförtroende och vi tror på ny seger.

Låsen

Vi inleder omgången med ett sparlopp och streckar tre hästar. Vi tror på 6 Ever Loving som har siktat på loppet och kan leda hela vägen men han tål också att göra jobb under vägen. 11 The Flying Eagle tävlar i för låg klass och såg riktigt bra ut vid segern i ny regi senast. 2 Oracle Vixi har fått innerspår och såg ut som en häst som ska kunna hävda sig bra när han satt fast senast. Tre streck i V75-1.

Det är kanske lite mer en helgardering än ett lås med fyra streck i V75-5. 7 L.A.Boko får göra jobbet men är ändå motiverad favorit i ett litet fält. Den som får spets, rygg ledaren och andra utvändigt av motbuden bjuder dock strid och vi spelar med både hängslen och livrem. Två ”sparlopp” där vi bara siktar på att överleva i jakten på den stora sjurättspotten. 

Utgångshästar

Vi helgarderar V75-2 i hopp om en ”omöjlig” lågprocentare men väljer att köra en utgång med de fyra hästar som normalt är huvudet högre. 8 Dån Klara är inte i toppform enligt tränaren men hon har en passande uppgift och ska vara favorit. 6 Ethel är inte helt att lita på (sämre utan sulor senast) men en av de bästa. Se upp för draget 10 Åse Mona och även 12 Klack Nova som är två tidiga bud som är för lite streckade.

3 It’s Peppertime (V75-7) har en väldigt passande uppgift men vi vill gärna ”ha bort honom” som storfavorit i sista om det har vunnit en betrodd häst i V75-2. Det finns en viss galopprisk från start med framspår och formen har inte varit helt på topp i senaste loppen. Han skulle dock inte vara som bäst efter uppehåll näst senast och senast fick han kämpa i tredjespår utan rygg. Stall Melkko tog en dubbel på V86 i onsdags och har bra chans till en V75-dubbel.

Dragen

2 Oracle Vixi (V75-1) står tufft inne på pengarna men kan fälla favoriterna om det klaffar från innerspåret. Täta starter senaste tiden och ”allt” kvar senast.

10 Åse Mona (V75-2) står 20 bättre till mot Ethel än senast och har fart för att vinna bara hon sköter sig. Tränaren Merete Viksås har Stumne Fyr i ett lopp utanför och kan få en riktigt fin dag.

8 West Wind (V75-4) har fin form och kan få norskt huvudlag i stället för öppet. En av flera lågprocentare i Diamantstoet.

4 Kayla Westwood (V75-5) med Magnus A Djuse i sulkyn (som har järnkoll på Xanthis Hilton och Parveny) känns mycket intressant med motbuden utvändigt.

6 King of Djazz (V75-7) vann väldigt enkelt från utvändigt ledaren mot Timeless Sunset och The Oak L.A. senast. Siktat mot detta lopp och nu med Örjan. Tuff att knäcka om han kommer till spets.

Spetsstriderna

 • V75-1: 2 Oracle Vixi tog spets från springspår senast men är inte direkt explosiv och det bör stå mellan 6 Ever Loving och 7 Forbidden to Rest där vi är inne på att Rikard N Skoglund, trots att han har den som är snabbast, gärna tar rygg ledaren hellre än att han får Ulf Ohlsson utvändigt.
 • V75-2: 1 BorkTindra har tagit sex av sju segrar från ledningen och det känns ganska givet att Magnus A Djuse tar spets och försöker leda så länge som möjligt. 4 Nova Tabac är den som kan hota men släpper nog i ett andra skede om hon lyckas ta sig förbi.
 • V75-3: Vårt scenario är att 5 Västerbo Grosbois tar ledningen och släpper till 6 Phoenix Photo som i sin tur släpper när 3 High on Pepper kommer.
 • V75-4: 6 Exactement är ensam från springspår och därmed klar spetsfavorit men alla fem invändigt har viss spetschans.
 • V75-5: Småklurigt med bara åtta hästar i loppet och vi tror att 4 Kayla Westwood har chans att hålla ut 5 Xanthis Hilton som i sin tur kan hålla ut 6 Parveny. Mats E Djuse mellan två hästar från Mattias stall och fullt möjligt att de kommer överens ganska snabbt för att inte gynna 7 L.A.Boko som förmodligen hamnar utvändigt ledaren när spetsrusningen lagt sig.
 • V75-6: 1 Erjon är snabb och provar från innerspår som är gynnsamt på Bergsåker, men det är svårt att hålla ut 2 Kattens Aladin som är mycket snabb bakom bilen. 7 Extremly Sweet tar ofta ledningen men kommer knappast förbi Kattens Aladin. 3 Judge Dredd Sisu öppnade bra näst senast och har chans att överta ledningen.
 • V75-7: 2 Mission Beach har bra chans att ta ledningen och har nog ingen riktigt bra att släppa till så hon körs nog i ledningen där hon trivs som bäst. 6 King of Djazz kan vara först framme för att få överta.

Intervjuer

 • Conrad Lugauer har två V75-hästar och ligger lågt med en av dem men tror mer på den andra även om utgångsläget kan vara både positivt och negativt.
 • – 8 Ferrari Sisu (V75-3) har 90-95 procent form och vi är med för att försöka bli fyra-femma. Han går med helstängt huvudlag och jänkarvagn.
 • – 13 Jade Sisu (V75-4) var jättepositiv senast och allt har varit bra efter segern. Nu kan läget vara bra om vi kommer bra till men det kan även vara negativt, men jag tror att hästen kommer att göra ett bra lopp. Det blir inga ändringar på henne, hon går med öppet huvudlag, säger Conrad Lugauer.
 • Stig Jarle Röste har inte gett upp på förhand i öppna V75-2.
 • – 7 Ronja N.N. (V75-2) har bra grundkapacitet och jag är egentligen inte rädd för någon men hon har svårt för att gå felfritt och är för het i loppen. Hon är lugnare på sommaren. Senast gick det för sakta och jag fick dra i henne och är förvånad att hon gick så bra till slut. Formen är riktigt bra och hon går bara jobb här hemma. Hon kan slå ihop och är bäst när hon får tävla barfota fram. Det blir inga ändringar, skor, vanlig vagn och öppet huvudlag. Jag hoppas att det blir bättre tempo än senast och visst är det en fördel att det är kortare distans, säger Stig Jarle Röste.
 • Marcus Lilius kör två hästar som inte är betrodda men har intressant information i V75-7.
 • – 5 For You (V75-4) var bra vid segern senast och det är en travare så jag tror inte att femtespåret är något problem. Hon gick i spåren när hon vann över kort distans men behöver nog ett finare lopp den här gången och det är annat motstånd och tuffa hästar på tillägg. Form slår klass men det blir nog svårt för oss att vinna.
 • – 2 Mission Beach (V75-7) är snabb ut och jag har svårt att se att någon ska ta emot oss från början. Jag körde Itso Sisu näst senast och förlorade loppet på att jag inte svarade ut Ellis Pride från start, så han kan öppna. Mission Beach är humörbetonad och öppnade inte som bäst på Axevalla senast. Jag kör för att tjäna så mycket pengar som möjligt och om Jorma kommer efter 4-500 meter svarar jag inte. Annars är det väl Örjan som kan vara en bra rygg men mycket beror på hur hon känns för dagen, säger Marcus Lilius.

Viktigt vetande

 • 2 Oracle Vixi (V75-1) har bara gjort sex starter men hade gott om krafter kvar senast och verkar vara under stark utveckling.
 • 6 Ever Loving (V75-1) visade att han är bra för klassen när han var trea utvändigt om Jacques Mearas näst senast. Siktat på loppet och har tränat bra.
 • 11 The Flying Eagle (V75-1) har tagit sina segrar från ledningen, men räknas tidigt trots bakspår. Riktigt fin vid segern i ny regi senast.
 • 1 Bork Tindra (V75-2) har tagit sex av sju segrar från ledningen.
 • 6 Ethel (V75-2) besegrade 8 Dån Klara näst senast men står nu på lika start och Dån Klara är snabbare från början och bör hamna före. Ethel har dock fördel av att hon var tuffare när de stred mot varandra på upploppet.
 • 12 Klack Nova (V75-2) vann ett liknande lopp på Gävle näst senast och besegrade sex av detta lopps motståndare den gången.
 • 6 Phoenix Photo (V75-3) har en seger över kort distans, femton över medel och två över lång distans. Han vann Sylvesterloppet 2020.
 • 9 Demon (V75-3) var tvåa bakom High on Pepper i Sylvesterloppet. Då stod han 20 meter före, nu med bakspår.
 • 11 Axel Ruda (V75-3) har en seger efter tio starter över lång distans. Inte helt iskallt läge med rygg på Västerbo Grosbois från start.
 • V75-4 är öppet men fördel för hästarna från tillägg när det inte är några från bakspår på första volten. Från tillägg har de extra anlopp och plockar några meter direkt, men ändå ovisst med positionerna.
 • 9 Crazy Life (V75-4) har bara tagit en seger ännu, men möter enklare hästar än senaste tiden.
 • 14 Shehuntyoudown (V75-4) har haft springspår på tillägg vid två av de tre senaste starterna på Bergsåker. Hon kan utnyttja läget och har blivit etta och tvåa i dessa lopp.
 • 4 Kayla Westwood (V75-5) är ensamt sto i Silverdivisionen trots att det är fördel ston och hon har tjänat dubbelt så mycket som flera av de andra.
 • 7 L.A.Boko (V75-5) lekte hem segern utvändigt om ledande 2 Cab Frontline senast men det var ett billigt lopp med bara fem hästar.
 • 4 Never to Young (V75-6) kommer med tre segrar i följd över medeldistans men har varit utan framgångar i fyra starter över kort distans.
 • 5 Benchmark (V75-6) har tagit sig till ledningen vid sina två segrar.
 • 11 Zätamustangen (V75-6) har tagit sex av sju segrar från ledningen.
 • 4 Humble Stance (V75-7) har tagit tre segrar i följd på vinterbana mot enklare hästar.
 • 9 Jewilla (V75-7) har fyra segrar och de tre senaste är från ledningen.

Systemet

Kupong 1:

 • V75-1: 2,6,11 (4-10)
 • V75-2: 6,8,10,12 (1-14)
 • V75-3: 3 High on Pepper (6-11)
 • V75-4: 1,3,4,6,8,9,10,13,14,15 (5-2)
 • V75-5: 4,5,6,7 (7-4)
 • V75-6: 3 Judge Dredd Sisu (5-1)
 • V75-7: 1,3,4,6,7 (9-11)
 • 2400 rader/1200 kronor

Kupong 2:

V75-1: 2,6,11 (4-10)

V75-2: 1,2,3,4,5,7,9,11,13,14,15 (10-8)

V75-3: 3 High on Pepper (6-11)

V75-4: 1,3,4,6,8,9,10,13,14,15 (5-2)

V75-5: 4,5,6,7 (7-4)

V75-6: 3 Judge Dredd Sisu (5-1)

V75-7: 3 It’s Peppertime (6-7)

1320 rader/660 kronor

Sammanlagd kostnad 1860 kronor