Guiden Express V75: Örebro 24 februari

Det blev full pott förra veckan då ”andraspiken” Judge Dredd Sisu vann från dödens. Det blev 5484 kronor tillbaka (ett netto på 3624 kronor) men det fanns verkligen läge för betydligt mycket mer, om till exempel Teknolina hållit läppen först på linjen i V75-2…

Men vi fick med oss en ny jackpot till denna vecka och det förväntas ligga hela 55 miljoner kronor i sjurättspotten till Örebros omgång. Vi tycker oss ha en uträknad spetsvinnare vilket gör att vi faktiskt tål att omgångens största favorit kan torska på ena kupongen. Vi tog ett surr med formkusken Carl Johan Jepson gällande hans uppsittningar!

Lycka till runt om i landet!

Bästa spikarna

4 Gelato Pellini (V75-2) har visat fin form och avgjorde säkert senast trots att hon gick utvändigt utan hela vägen. Gången före på V75 satt hon i sjätte utvändigt men avslutade starkt via 11,5 sista 700. För tre starter sedan vann hon enkelt från ledningen och hon har visat att hon grejar de flesta upplägg. Hon kan öppna bra och Julian Cordeau brukar vara offensiv i sina styrningar. Det ska vara vettig chans att Gelato Pellini sitter tidigt i ledningen och då har hon toppchans att leda runt om men även om det inte blir spets ska hon ses med bra chans. Hon är klar favorit i nuläget men känns som en bra spik då det är öppet bakom och det krävs en hel del streck vid gardering.

Vi spikade även 3 Judge Dredd Sisu (V75-6) i veckans tidning och när han inte är överdrivet hårt streckad som favorit står vi fast vid honom. Han spetsvann efter några veckors uppehåll näst senast och gjorde ett starkt intryck vid segern senast. Nu står han inför en lämplig uppgift och ser man prestationen han gjorde vid segern för fyra starter sedan (tredjespår fram utvändigt ledaren) är det svårt att gardera honom. Mika Fors kan köra offensivt med gott självförtroende och vi tror på ny seger.

Låset

Vi tycker tre hästar höjer sig i V75-4 och det känns starkt att låsa loppet med tre streck. Vi spikade 1 Maserati Hall i tidningen och vi tror fortsatt hårt på honom och håller han upp ledningen från innerspåret blir han nog svårslagen. Det är dock lite svårbedömt hur snabbt han öppnar i voltstart men med vassa Carl Johan Jepson i sulkyn ska det vara vettig chans att hålla upp spets. 3 Jopp är streckfavorit i nuläget och inget fel med det då han svarat för starka insatser under hela vintern. Han har visat att han tål göra en hel del jobb själv och är ett givet bud. 5 Great Time Trot återkommer efter uppehåll i ny regi och är givetvis lite svårbedömd. Kan behöva lopp i kroppen men då han besitter hög kapacitet vågar vi inte chansa bort honom.

Utgångshästar

5 Dark Roadster (V75-3, bilden ovan) är väl den som visat bäst form av hästarna i Gulddivisionen som kanske inte håller högsta klassen. Han hamnade långt bak senast och vi tar inte så hårt att han inte kunde blanda sig i striden den gången. Näst senast avslutade han bra bakom omöjlige High on Pepper så vi är inte direkt oroliga att inte formen sitter där. Han kan öppna bra men frågan är om Ida Riesterer är med i spetskörningen då det finns startsnabba hästar innanför. Dark Roadster fungerar dock från de flesta positioner och får han en ryggresa och spara speeden är han riktigt vass. Bra chans att han spurtar ner allt bara det stämmer lite under vägen.

2 Jalapeno K. (V75-7) var mycket bra vid spetssegern i Klass I-finalen senast och han är också omgångens mest streckade häst. Vi spikade honom i tidningen och tror fortsatt han har toppchans och blir nog svårslagen från ledningen. Vi spelar dock Jalapeno K. endast som utgångshäst med tanke på att han är så stor favorit och skulle han torska kan det bli bra rens då många nog sitter med Jalapeno K. som spik i avslutningen. 

Skrällbud

8 Oryx Håleryd (V75-1) såg helpigg ut då han gick i mål med mycket sparat efter en invändig resa i lördags. Han har här en bra startrygg och bör få en fin smygresa invändigt. Skulle det stämma fullt kan han mycket väl skrälla som tre-procentare för formen verkar sitta där.

1 Zipfer (V75-5) var nära att skrälla vid Axevallas V75-omgång på nyårsafton och han har visat fortsatt form i två starter efter det. Var inte tom i mål efter startgalopp näst senast och spurtade bra efter en invändig resa senast. Från perfekt läge kan han få loppet och då han är streckad på runt två procent är han värd streck vid större gardering.

7 Crown Wise As (V75-6) gjorde debut i ny regi senast och sköt till vasst sista biten via open stretch. Han är knappast sämre med loppet i kroppen men läget med spår långt ut på vingen är lite chansartat. Kommer han bara till någorlunda är han en intressant fem-procentare och i grunden är han inte direkt sämre än favoriterna i loppet. 

Spetsstriderna

 • V75-1: Lite svårbedömt hur snabbt 1 Global Dependable kan öppna då han endast startat en gång med framspår i voltstart. Känslan är att han kan öppna snabbt och han får gälla som spetsfavorit. Springspårshästarna 6 B.W.L.Fighter och 7 Oh Cean har båda visat att de kan öppna rätt bra och är de som utmanar i första hand. 5 Joint Chief har också visat att han kan öppna bra i voltstart. 
 • V75-2: 1 I Love Faux Depart är snabb ut men utmanas av 4 Gelato Pellini och fördel den sistnämda. 5 Made for Metalimo kan också öppna bra men får nog svårt att ta en hel längd. 8 Ackuratess har samtliga segrar från ledningen men tveksamt om hon laddas för fullt efter uppehåll från spår längst ut.
 • V75-3: 2 Chapuy laddas och ska ha vettig chans att svara ut i första hand 3 Super Nice och 5 Dark Roadster7 Diamanten kan också öppna snabbt om han laddas för fullt.
 • V75-4: 1 Maserati Hall har aldrig spetsat initialt med framspår i voltstart men känslan är att han från innerspår med vassa Jepson i vagnen håller upp ledningen. Den som i första hand utmanar är 7 Ben Hogan.
 • V75-5: 2 Hoohoo Haahaa har visat att han kan öppna snabbt och är spetsfavorit. 3 Chocolicious och 4 K.G.H.Niceman är den som i första hand kan utmana. 
 • V75-6: 1 Lord Horse och 2 Declan kan båda öppna bra men laddas 6 Global Classified och öppnar lika snabbt som senast ska det vara bra chans att han sitter i ledningen in i första sväng.
 • V75-7: 2 Jalapeno K. är startsnabb och kommer laddas för ledningen. Han är dock lite snabbare med spår lite längre ut bakom bilen och Åke Lindblom låter påställd bakom 5 Nail’em och kommer ladda allt från start. 4 Merci Bråten kan också öppna bra men kommer knappast vara med i någon tokkörning från början. 

Intervjuer

 • 14 Enge Eros (V75-4) var rejäl vid segern då han från svårt läge avslutade bra och avgjorde säkert via 11,2 sista 800. Vi saknade intervju i tidningen men fick kontakt med tränaren Lars-Ove Forslund under torsdagen.
 • – Han har haft problem med magen tidigare men han har blivit kvitt de problemen och har varit riktigt bra i de senaste starterna. Jag har faktiskt varit förvånad att han har varit så bra och han har verkligen hittat formen. Han har tränat på som vanligt och är pigg och glad och känns precis lika fin som inför de två senaste starterna. Han står bra inne på pengarna här och jag kunde inte låta bli att anmäla. Han är inte osäker och klarar femtespåret men det blir ingen snabbstart. Det är klart att det är många hästar att runda men vi får hoppas att det blir tempo på loppet för han går alltid bra till slut. Han har gått med halvstängt huvudlag i de senaste starterna och jag kommer inte ändra något utan han går som senast, säger Lars-Ove Forslund. 
 • Carl Johan Jepson har visat fin kuskform och tog fyra segrar och tre andraplatser på sju starter i Mantorp i måndag. Det blev sedan ytterligare en seger på Åby under onsdagen. Jepson kör i sex V75-lopp på lördag och har några klart intressanta hästar men han ligger ändå lite lågt angående chanserna på förhand.
 •  4 Pwojtech Vrijthout (V75-1) gjorde ett bra lopp när han vann från ledningen lite pliktskyldigt senast. Det är en rätt fin häst men helt annat motstånd nu och han är ny klassen så vi får nog ligga lite lågt angående vinstchansen. Det är väl inte helt säkert att han grejar fjärdespåret men vi får göra ett försök i alla fall.
 • – 12 Beartime (V75-3) galopperade in på upploppet senast men jag hoppas det berodde på banan då han rasade ur i travet. Det verkar som han är väldigt beroende av fäste för han har gjort två sämre prestationer i år då det varit lös bana, jag hoppas att det beror på det men kan inte ta gift på det. Nu blev han ju bortlottad så det blir jobbigt från det här läget så vi får nog ligga lite lågt där också.
 • – 1 Maserati Hall (V75-4) körde jag i höstas och vann med honom då och det var en fin häst men jag har lite dålig koll på dagsläget med honom. Läget är ju bra men jag har svårt att säga hur snabbt han kan öppna.
 • – 6 Baron Tilly (V75-5) hoppade bort sig senast och han är inte helt att lita på. Han har ju varit bra då han vunnit några lopp i lite enklare sällskap. Vi får hoppas han håller sig på benen så får vi se hur långt det räcker. Han har rätt bra kapacitet men är inte helt enkel och vi får se hur det känns, men det blev galopp senast så det är svårt att säga om det går att ladda något från start med honom.
 • – 7 Crown Wise As (V75-6) såg jag senast men han är väl också lite bortlottad här. Han såg fin ut senast men det är skillnad att sitta i tredje invändigt på Åby än att gå i tredjespår fram till dödens eller något sånt där så det blir en betydligt tuffare uppgift den här gången.
 • – 10 Jello W. (V75-7) var väl bara sådär senast så han får visa lite bättre form innan det går att tro för mycket. Vi får smyga med och försöka få med oss en skaplig placering, säger Carl Johan Jepson. 

Viktigt vetande

 • Det är återigen jackpot där det beräknas vara 55 miljoner i sjurättspotten.
 • 1 Global Dependable (V75-1) har vid ett tillfälle haft framspår då det handlat om voltstart och det var i debuten från spår fyra.
 • 4 Pwojtech Vrijthout (V75-1) har tagit tre av sina fyra segrar på svensk mark efter tidig ledning.
 • 5 Joint Chief (V75-1) har aldrig haft spår fem i voltstart men har spetsat i samtliga sina fyra starter då han haft framspår i voltstart.
 • 1 I Love Faux Depart (V75-2) har tagit tre av sina fyra segrar från ledningen och tog över ledningen 850 meter före mål vid den fjärde segern.
 • 8 Ackuratess (V75-2) har tagit samtliga fem segrar från ledningen.
 • 11 Cypress Point (V75-2) hade ingen pallplacering på 45 starter men har nu på tre starter hos Tomas Malmqvist tagit två segrar och satt fast vid enda förlusten.
 • 2 Chapuy (V75-3) har tagit 19 av sina 21 segrar från ledningen. 
 • 5 Dark Roadster (V75-3) har tagit 13 av sina 25 segrar med Ida Riesterer i sulkyn.
 • 10 Rome Pays Off (V75-3) har tre segrar på svensk mark där samtliga är tagna från ledningen.
 • 1 Maserati Hall (V75-4) har körts en gång tidigare av Carl Johan Jepson och då blev det seger från ledningen.
 • 3 Jopp (V75-4) har aldrig haft framspår i voltstart på svensk mark.
 • 5 Great Time Trot (V75-4) inledde som tvååring med tre pallplatser men gjorde ingen start som treåring. Han gör nu debut i ny regi men har inte startat på nästan fem månader.
 • I V75-5 gör 3 Chocolicious5 American Cash6 Baron Tilly och 11 Staro Royal Mark alla debut över lång distans.
 • 2 Hoohoo Haahaa (V75-5) har tre av sina fyra segrar över lång distans och har två av tre från ledningen.
 • 7 Blackhawk Face (V75-5) har galopperat i nio av sina 15 starter.
 • 4 L.A.Boko (V75-6) har aldrig tagit ledningen på sina 27 starter med framspår bakom bilen.
 • 8 Hipster Am (V75-6) har tagit tio av sina 13 segrar över kort distans.
 • 12 Danao Degli Dei (V75-6) är obesegrad i tre starter för Adrian Kolgjini.
 • 2 Jalapeno K. (V75-7) har tagit fem av sina sex segrar efter att tidigt ha kommit till ledningen. Vann från ledningen i Klass I-finalen senast och går alltså upp en klass nu.
 • 5 Doctor Gio (V75-7) har bara en seger på tolv starter på svensk mark vilket var näst senast då han vann från ledningen över kort distans.
 • 8 Winterburn (V75-7) fick vandra utvändigt om Jalapeno K. under slutrundan i Klass I-finalen senast och var utan chans att utmana men höll ändå bra. Han går också upp en klass nu.

Systemet

Kupong 1:

 • V75-1: 1,2,3,4,5,8 (6-9)
 • V75-2: 4 Gelato Pellini (5-1)
 • V75-3: 2,4,5,10,11,12 (7-3)
 • V75-4: 1,3,5 (2-12)
 • V75-5: 1,2,3,6,7,11 (5-9)
 • V75-6: 4,5,6,7,12 (8-2)
 • V75-7: 2 Jalapeno K. (8-5)
 • 3240 rader/1620 kronor

Kupong 2:

V75-1: 1,2,3,4,5,8 (6-9)

V75-2: 4 Gelato Pellini (5-1)

V75-3: 5 Dark Roadster (2-12)

V75-4: 1,3,5 (2-12)

V75-5: 1,2,3,6,7,11 (5-9)

V75-6: 4,5,6,7,12 (8-2)

V75-7: 5,6,8 (7-3)

1620 rader/810 kronor

Sammanlagd kostnad 2430 kronor