Guiden Express V75: Halmstad 2 mars

Inget barfota förbud och väldigt mycket rött i startlistorna när anläggningen med den finaste banan, Halmstad, står som värd för V75. Vi lutar oss mot en mycket spelvärd spik som just nu är tredjehandare och har även rotat fram några väldigt intressanta lågprocentare. Läget avstämt med Rick Ebbinge och Magnus A Djuse, som kör många intressanta hästar i omgången. Vilken är Magnus A Djuses bästa chans? Vi har svaret.

Lycka till runt om i landet!

Bästa spiken

6 Major Ass (V75-1) har gjort fyra starter sedan han kom till Sverige och Rick Ebbinges regi. Samtliga starter har varit i Silverdivisionen och resultatet har till stor del berott på vilken löpning han fått. Han är lite trög av sig och inte lika motiverad när han springer i ryggar och vid vinsten och andraplatsen i finalen senast har han gjort jobbet i dödens, det trivs han betydligt bättre med. Han är tuff av sig och vi räknar med ett offensivt upplägg och att han sedan avgör på sin fina styrka och inställning. En mycket spelvärd spik till under 15% och ska man gardera loppet så krävs det en hel del streck så vi väljer att koppla grepp direkt.

Låset

I V75-2 som är ett stayerlopp hittar vi omgångens mest streckade häst i 10 Cassius Clay D.E. och visst ska han ses med bra chans men han lär hamna en bit bak från start. Han är bra och det kommer han behöva vara för att reda ut uppgiften vilket är långt ifrån omöjligt men som stor favorit känns han ändå lite sårbar. Vi väljer att dubbla med spetsfavoriten 1 Let Me In, som ska gå barfota runt om för första gången. Får han bestämma tempot i ledningen så kan han bli svår att komma åt men skulle han bli överrumplad så får han ett fint smyglopp vilket kan vara väl så bra.

Utgångshästar

1 Frankie Godiva (V75-6) har en rätt så trevlig uppgift och skulle han lösa inledningen på loppet och hitta till ledningen så är mycket vunnet. Han trivs fint i spets, vunnit sju av åtta därifrån. Han verkar även trivas förträffligt på Halmstadtravet då han är obesegrad där efter fem försök. Han ser bländande ut för dagen och i ett öppet lopp så väljer vi att spika honom på ena lappen.

1 Utah Soutwind (V75-7) har gjort det bra sedan han kom till Stenströmer och Magnus A Djuse har varit nöjd med honom i de två senaste loppen. Helt annat och ett mycket intressant läge här, det blir full laddning mot spets och håller man upp ledningen så är det sedan fin chans. För tre starter sedan visade han fin inställning när han höll ifrån sig en närgången Jalapeno K. över upploppet. Det blir full vässning i balans och utrustning med både barfota runt om och jänkarvagn. Han är rätt så stor favorit redan nu och han lär inte bli mindre så vi nöjer oss med att spika på ena lappen.

Skrällbud

10 Ultion Face (V75-3) mätte sina krafter mot eliten i bland annat Elitloppet och Hugo Åbergs Memorial förra året. Han är van att möta de bästa och motståndet här känns överkomligt. Han återkommer efter paus men han brukar göra bra lopp direkt och vi blir inte överraskade om han blåser ner samtliga i årsdebuten till under tio procent.

8 High Hope Lee (V75-4) var inte märkvärdig senast men den starten kan man glömma då hon inte fattade vad hon skulle göra till slut när hon vreds ner på open stretch. Hon var inte trött efter loppet och hon brukar ha en fin avslutning att tillgå när hon får ett lopp på rulle. Här ser hon ut att kunna få loppet i rygg på ledaren och skulle så bli fallet samt att det löser sig till slut så känns hon intressant till märkligt låga två procent.

8 Lucifer Boko (V75-6) känns spännande med samma typ av upplägg som High Hope Lee. Lucifer Boko behöver gömmas i loppen och gå på rulle i det längsta för att komma bäst till sin rätt och med klaff så får han inte nonchaleras till låg procent.

9 Con Padre (V75-7) har utvecklats på fint sätt och är i fint slag för dagen. Han är snabb ut och med snabba startryggar bör han hamna bra till. Vasse Gustav Johansson kör för första gången och hittar han rätt vägar så fäller de många till slut. Den vanligtvis så försiktiga Hanna Lähdekorpi låter det lite småoptimistiskt ifrån så han känns väldigt rolig till tre procent.

Spetsstriderna

 • V75-1: 1 Frodo Cash öppnar vettigt men håller knappast upp spets. 2 Winner Brodde är snabb ut liksom 3 Dominic Wibb. 5 Special Major är snabbast och laddas mot ledningen men han vill ha en bra rygg. Den av Winner Brodde och Dominic Wibb som är först fram får överta.
 • V75-2: 1 Let Me In hade innerspår i volten senast men kunde inte hålla upp ledningen. Han är medel ut men i kraft av läget så får han ändå ses som knapp spetsfavorit. 2 Rustico har spetsat de två senaste gångerna han haft framspår i volten. Han är rätt kvick iväg men spåret är inte optimalt för en snabbstart och bör få det svårt att komma förbi den invändige. 5 Vikens Cashflow är snabb ut i voltstart och utmanar. 6 Börtas Ankare är inte helt oäven men det krävs att Saga prickar perfekt från springspåret för att han ska kunna komma till ledningen.
 • V75-3: 1 Heart of Steel är lite ojämnt startsnabb nu när han kommit lite till åren men en bra dag är han riktigt snabb och det låter påställt från stallet att man vill till ledningen och köra där på hemmaplan. 2 Festival of Speed är snabb vid laddning men snabbast är nog 3 Sweetman men det är inte givet att han kommer till spets men ändå spetsfavorit. 5 Edibear och 6 Four Guys Dream är snabba men tar inte en längd på Sweetman.
 • V75-4: 1 Bonnie Wibb hade innerspår i ett liknande lopp för tre starter sedan och var inte nära att kunna hålla upp ledningen då. Hon har haft innerspår i volten ytterligare tre gånger utan att kunna hålla ledningen. En gång har det varit barfota runt om och då släppte hon bara springspåren förbi sig innan det blev galopp efter 150 meter. Hon är inte oäven första biten, särskilt inte med Magnus A Djuse (spetsat båda gångerna med framspår). Det kan bli svårt att svara ut 6 Take Me Sober och 7 Xia Lloyd från springspåren och vill Bergh köra i ledningen så är det fördel den invändiga.
 • V75-5: 1 Mister Twister är inget spetsbud från innern. 2 Balder Face kan öppna vettigt men knappast heller något spetsbud. 3 Knock Boots Mearas är mycket snabb vid full laddning och nu låter det som att man vill ner till plankan för att sedan släppa. 5 Patricia Bo är först framme för att överta och hon kan tänkas köra i ledningen. 6 Kipketer Mearas kan öppna klart bra och lär testa för att få överta. 7 Cardin kan flytta på sig första biten men kommer knappast förbi Kipketer. 8 Caton brukar det vara full fart som gäller för. Han lär laddas framåt och det är mycket möjligt att ingen vill svara, man brukar få chansen bakom då han har dragit undan i ledningen.
 • V75-6: 1 Frankie Godiva är snabb i benen men voltstart har han inte testat sedan nov-22 (17 starter) så det är inte helt givet att han löser det prickfritt men trampar han i väg så är han klar spetsfavorit. Snabb i benen är även 4 So Far Away Ås, som har spetsat från spår fem under treåringssäsongen. Han körs knappast i spets över distansen och möjligt att Frankie hinner ut och kan överta. 6 That’s It är inte helt oäven men det krävs att Claes prickar perfekt från start för att han ska blanda sig i spetsstriden.
 • V75-7: 1 Utah Southwind är snabb vid laddning och nu är det full gas som gäller, spetsfavorit. 2 Gasparito är även han mycket snabb vid laddning men sida vid sida är det inte lätt att ta en längd. 3 Brain Game har aldrig haft framspår bakom bilen men att han skulle vara en faktor här inledningsvis skulle vara förvånande. 4 Big Best Helvin är snabb ut, liksom 5 Maserati Hall och 6 Shejk och här kan det nog gå undan från start, snabb första femhundrameters passering är att vänta.

Intervjuer

 • Rick Ebbinge har tre bra hästar till start
 • 6 Major Ass (V75-1) har gjort det bra sedan han kom till oss och senast i finalen var jag jättenöjd med honom. Han är bäst utan rygg och tål att göra jobbet. Det är ingen fördel att det blivit lite långt mellan loppen men han tränar bra och utav träningen att döma så sitter formen fortfarande där. Barfota runt om är positivt för honom och han har ju visat att han duger bra i klassen. Jag har god tro om en ny bra insats.
 • 13 LaFerrari Dimanche (V75-4) har gjort det bra på slutet så formen ska vara fin. Hon är allround när det kommer till löpningsförlopp och nu blev det många att runda så vi får hoppas att vi inte får några dåliga ryggar under slutrundan. Hon kommer avsluta fint och med klaff ska hon vara med där framme. Nu kör vi barfota fram och känslan är att det ska passa bättre än barfota runt om.
 • 12 Moses Boko (V75-6) var väldigt bra i starterna innan finalen senast men inte som bäst då, han borde varit tvåa tycker jag. Han känns bra i träningen så formen ska vara fin. Distansen testade han ju i Derbykval men då var han sjuk så den starten kan man glömma, distansen ser jag positivt på för hans del. Han duger absolut i klassen och jag tror på en bra insats även om läget försvårar. Barfota runt om är en liten chansning men jag tycker att det borde passa på honom, avslutar Rick Ebbinge.
 • Magnus A Djuse är som vanligt nyckelkusk i omgången och vi har stämt av läget med honom
 • 5 Special Major (V75-1) gick rätt bra näst senast när jag körde honom. Vi har ett bra läge och han är ju snabb ut så han kan vara lite intressant i platsstriden, att vinna blir svårt.
 • 8 Hero Band (V75-2) har jag ingen riktigt koll på varken hästen eller formen men spontant så känns det som att det blir svårt att vinna.
 • 3 Sweetman (V75-3) ska det bli kul att få köra. Han har man ju följt, formen verkar bra och han är ju väldigt bra i spets. Det ser ut som en spännande uppgift och hoppas vi kommer till ledningen, då lär vi leda länge i alla fall så segerförhoppningar finns. Jag ser det som 50/50 att vi kan ta en längd på Heart of Steel inledningsvis, samtidigt så är ju Sweetmans rygg rätt bra att ha.
 • 1 Bonnie Wibb (V75-4) är en rätt fin häst som jag vunnit med från ledningen. Hon löpte på bra i ledningen då och kändes startsnabb och lättplacerad. Hon kändes lite småseg i ryggar senast men från det här läget ska hon kunna leda runt om och jag är lite optimistisk med henne.
 • 6 Kipketer Mearas (V75-5) såg fin ut från sidan senast. Jag kan inte så mycket om hästen och kapaciteten på honom men det känns som en spännande häst för det här loppet.
 • 2 Luca Vialli Boko (V75-6) har jag kört en gång tidigare. Det är en stark och rejäl häst som trivs över distansen men det känns väl inte som någon het chans så här efter vila utan jag får försöka köra ett snällt lopp så får vi se hur det utvecklar sig.
 • 1 Utah Southwind (V75-7) har känts väldigt fin i starterna på slutet. Det är en stark och löpärlig häst som även kan öppna bra. Jag ser det som ganska bra chans att vi ska kunna hålla upp ledningen och det är min bästa chans i omgången, säger Magnus A Djuse.

Viktigt vetande

 • Nu är vi inne i mars månad och då är barfotaförbudet hävt, det ser även ut att bli fina förutsättningar vilket gör att det blir svårare att sitta bak i kön när hästarna håller farten på ett bättre sätt.
 • 3 Dominic Wibb (V75-1) fick strykas till Silverfinalen senast och har pausat. Det låter dock positivt från stallet och det är en lättränad häst som ska få några vässande intervaller i veckan.
 • 6 Major Ass (V75-1) har gjort samtliga fyra starter i Silverdivisionen sedan han kom till Ebbinge. Han har vunnit i klassen och var senast tvåa i finalen. Nu blir det första gången skolöst i regin vilket höjer hästens kapacitet ytterligare.
 • 1 Let Me In (V75-2) ska gå barfota runt om för första gången. Han är obesegrad såväl över distansen som i ledningen.
 • 10 Cassius Clay D.E. (V75-2) trivs över distansen och ska eventuellt gå barfota bak för första gången.
 • 1 Heart of Steel (V75-3) har inte hållit upp ledningen de fyra senaste gångerna han haft innerspår bakom bilen.
 • 3 Sweetman (V75-3) får Magnus A Djuse bakom sig för första gången.
 • 10 Ultion Face (V75-3) är van att möta betydligt tuffare hästar än vad han nu stöter på. Förra året var han med i Hugo Åbergs och Elitloppet.
 • 1 Bonnie Wibb (V75-4) visade form senast och har tagit båda sina segrar barfota runt om. Magnus A Djuse har spetsat med henne båda gångerna de haft framspår i volten (spår 3 och 6).
 • Både 2 Lucia di Quattro och 7 Xia Lloyd i V75-4 ska gå barfota runt om för första gången.
 • 10 Cypress Point (V75-4) står perfekt inne i loppet. Hon ska gå barfota runt om för tredje gången i karriären och det är en klar plusfaktor. Start vecka-vecka känns också mycket intressant.
 • 6 Kipketer Mearas (V75-5) körs av Magnus A Djuse för första gången.
 • 9 Vancouver High (V75-5) ska gå barfota runt om för första gången
 • 10 Kaviaren (V75-5) har två lopp i kroppen och ska gå barfota bak för första gången, möjligt att det även blir första norskt huvudlag.
 • 1 Frankie Brodde (V75-6) har vunnit sju av åtta från spets. De 17 senaste starterna har han varit ute i bilstart.
 • 2 Luca Vialli Boko (V75-6) har tagit sju av sina tio segrar över lång distans.
 • 4 So Far Away Ås (V75-6) har tagit sex av sina sju segrar från spets och han har startat en gång över distansen och det var 2021.
 • 9 Judge D. (V75-6) har tagit sex av sina sju segrar från ledningen. Han har varit 2-1-1 på Halmstad. Han var trea i Derbykval, över distansen, bakom Barack Face och Dancer Brodde.
 • 12 Moses Boko (V75-6) ska gå barfota runt om för första gången.
 • 1 Utah Southwind (V75-7) ska gå både barfota runt om och med jänkarvagn vilket han bara gjort vid något enstaka tillfälle i Norge tidigare.
 • 6 Shejk (V75-7) låter man smått lyrisk om från stallet så en vass prestation är nog att vänta.
 • 9 Con Padre (V75-7) har utvecklats på fint sätt och det ska bli spännande att se vad han kan uträtta om han serveras rätt löpning.

Systemet

Kupong 1:

 • V75-1: 6 Major Ass (2-9)
 • V75-2: 1,10 (2-6)
 • V75-3: 3,5,6,10 (1-4)
 • V75-4: 1,6,7,8,10,13 (14-4)
 • V75-5: 2,5,6,7,8,9,10,12 (3-4)
 • V75-6: 1 Frankie Brodde (9-12)
 • V75-7: 1,5,6,9,12 (2-7)
 • 1920 rader/960 kronor

Kupong 2:

V75-1: 6 Major Ass (2-9)

V75-2: 1,10 (2-6)

V75-3: 3,5,6,10 (1-4)

V75-4: 1,6,7,8,10,13 (14-4)

V75-5: 2,5,6,7,8,9,10,12 (3-4)

V75-6: 5,8,9,10,12 (2-3)

V75-7: 1 Utah Southwind (6-9)

1920 rader/960 kronor

Sammanlagt kostnad 1920 kronor