V86-tips till Bergsåker/Solvalla 3 april

Bergsåker och Solvalla delar på onsdagens V86-omgång och Bergsåker bjuder på två kallblodslopp av den lite svårare arten. Vi garderar rätt friskt i dessa. Spikarna hittar vi på Solvalla. Högkapable Ringo Adore har nu ett lopp i kroppen och från ett perfekt läge över en mer passande distans än senast bör han ha toppchans. Vi väljer också att chansspika Mercedes Hall som vi tror har goda möjligheter att spåra ett sprinterlopp från start till mål.

V86-1
Rank
A: 7 B: 3-2-6-1 C: 8-5-4
Analys: 7 Excusez Moi är en i grunden mycket kapabel häst som i sin förra regi, Timo Nurmos, emellanåt svarade för några riktigt vassa insatser. Han vann bl.a. på 12,0/2140 på hösten som treåring. Det är inte det lättaste att förbättra hästar som varit hos Nurmos men Wäjersten är nog en av dem som skulle kunna lyckas med det. Excusez Moi gjorde en start för Wäjersten i höstas men utan att övertyga. Bättre gick det i årsdebuten härom veckan då femåringen höll ihop det bra och fullföljde fint via 11,7 sista 800 efter att ha gått utvändigt utan rygg sista 1200. Ingen tvekan om att han är bästa hästen och han skulle kunna vinna den tunga vägen men det var trots allt ett tag sedan han vann.
3 Otroligosåfin var jättefin i comebacken för tre starter sedan och satt fast gången efter. Senast blev det mesta fel och även om det inte lyste om honom över upploppet så ska man nog inte ta så allvarligt på det. Otroligosåfin växer flera klasser i spets och han bör komma dit härifrån.
2 H.C.’s Crazy Horse gick jättebra både som tre- och fyraåring och har nu två lopp i kroppen. Senast var han ute i ett taktiklopp på Solvalla och tappade lite över upploppet men klockan visade 11,7 sista 1000 och 10,7 sista 700. Wäjerstens tredje häst i loppet, 6 Global Dash, har tre lopp i kroppen och formkurvan pekar uppåt. Han höll bra från ledningen senast.

Spetsstriden
3 Otroligosåfin
är snabb bakom bilen och trivs i spets varifrån han tagit sina flesta segrar. 6 Global Dash är den som skulle kunna hota om han laddas men vi håller Otroligosåfin som klar spetsfavorit.

V86-2
Rank
A: 1-4-5-2 B: 7-6 C: 9-10-3-8
Analys: 1 Localizer avslutade mycket bra bakom lovande Tretiak näst senast och senast hade han lekstuga från ledningen via 12,5 sista 800. Voltstart och framspår är lite ovanligt för Localizer men han ser ut att vara kvick i benen och blir det inte galopp ska nog spets- och segerchansen vara god.
4 Kill Posin var grymt fin senast då hon öppnade 08,5 första 500 och 12,4 på varvet i spets. Trots det gick hon undan lätt över upploppet. Hon har klarat snäva startspår tidigare men det blir knappast spets direkt om inte tipsettan kommer bort.
5 Selected Calling har mött ganska tuffa hästar och gjort det rätt bra. Hon har fem syskon som vardera tjänat runt i princip två miljoner eller mer och Selective Calljng kan nog också gå långt.
2 Gooding B.T.B. gör spännande årsdebut. En häst som är mycket snabb i benen.
Vi plockar även med springspårhästarna 6 Quinan Tooma och 7 Brie de Meaux.

Spetsstriden
1 Localizer
visade senast bakom bilen att han är kvick i benen men nu handlar det om voltstart och det är han inte så van vid. Han galopperade från spår fyra i de två första starterna i karriären men har gått felfritt från spår sju och nio. Vi håller honom som knappt spetsfavorit. 2 Gooding B.T.B. har öppnat rysligt snabbt bakom bilen men är även han svårbedömd i voltstart. 4 Kill Posin är stabil och lär prova för ledningen. Viss fördel Localizer.


V86-3
Rank
A: 5-3-1-4-7 B: 9-12 C: 6-2-10-8-11
Analys: Ett lopp för fyraåriga kallblod där inte mindre än nio av tolv har minst en etta i raden. Tipset till 5 Frivoll Gorm som inlett året bra med två segrar. Senast gick han utvändigt om ledaren 6 L.Q.Eddie från 1500 kvar, tryckte sig till ledningen 500 kvar och gick undan säkert på fint sätt. Fungerar han lika bra igen så duger han väldigt bra.
3 Eld Messi var den som närmade sig tipsettan på upploppet senast. Hon öppnade då bra till spets, släppte och hittade ut i andraspår 450 kvar. Det här är ett toppstammat sto med framtiden för sig.
1 Ängsmodde kan mycket i sina bästa stunder. Han drog hårt i ledningen senast men blev stum över upploppet. Räcker långt från ett bra läge om han går felfritt.
4 Fia Med Knuff avgjorde på bra sätt efter attack från andra utvändigt på sista långsidan senast. Hon är rejäl och räknas tidigt igen.
7 Stormyrans Lasse gör spännande årsdebut. Det här är en väldigt snabb häst som kan blåsa till spets trots spåret och inte omöjligt att han leder länge.

Spetsstriden
1 Ängsmodde
kan öppna rätt bra och är en given spetsaspirant från innern men 7 Stormyrans Lasse är en väldigt snabb häst. Han gör debut i autostart men det skulle förvåna om han inte är snabb där också och vi är inne på att han blåser till spets. I så fall kanske han också provas där. 3 Eld Messi kan kanske också blanda sig i spetskörningen.


V86-4
Rank
A: 2 B: 1-7-3 C: 10-8-9-4-5-6
Analys: 2 Ringo Adore gjorde debut för Ulf Stenströmer härom veckan. Han kunde då inte hålla ledningen från innern och tappade lite på vinnande Frazze sista biten. Men han såg fin ut, det är nog så att det blev en perfekt genomkörare i årsdebuten. Ringo visade väldigt hög kapacitet vid några tillfällen hos Reijo Liljendahl ifjol. Att det nu är 2140 gentemot 1640 senast är nog bara ett plus. Känslan är att Ringo Adore, som nu också är anmäld barfota runt om, går framåt en hel del med loppet. Vi spikar trots några formstarka motbud.
1 Beau Levallo öppnade något snabbare än Ringo Adore senast men kom inte förbi och gick ner i tredje invändigt. Han såg väl starkare ut än Ringo Adore över mål men vi håller Ringo Adore som en bättre häst i grunden och dessutom finns det risk/chans att Beau Levallo blir överflyglad från start och sedan riskerar att bli fast. Men oavsett tror vi att Ringo Adore är den tuffaste hästen i loppet och har bra chans även om han hamnar utanpå ledaren.

Spetsstriden
1 Beau Levallo
kan öppna bra och var lite snabbare än 2 Ringo Adore då de senast startade sida-sida men med Ringo Adore invändigt. Det är nog bra chans att Beau Levallo håller ut tipsettan igen men det som kan stöka till det för Beau Levallo är om 6 Heavenly May skickas för fullt. Hon skulle då kunna komma till spets och sedan släppa till Ringo Adore.V86-5
Rank
A: 6 B: 9-5-4-7-2-3-1 C: 10-8
Analys: Ett lopp över lång distans där tre streck känns starkt. 6 Jackpot är en kapabel herre som gör årsdebut här. Tränare Oscar Berglund har hittat en passande uppgift åt sin fine femåring. Han gick en 11-tid över full väg i Klass II-finalen under elitloppshelgen förra året och löper han upp till i närheten av vad han kan så blir han jobbig att stå emot här. Vi spikar på lilla lappen men litar inte fullt ut på honom och garderar med en duo på stora.
9 Wittgenstein är en vinnartyp som inledde sitt tävlande med fem raka segrar. Nu har han årsdebuten avklarad där han vann lätt från spets via 14,2 sista 800. Med det loppet i kroppen lär han vara redo för en bra prestation och han är förste utmanare.
Vi streckar även 5 Dalens Elvis som var rätt hårt betrodd i ett V86 lopp senast. Då hade han ett identiskt läge och öppnade då klart bra. Han avslutade sedan fullt godkänt efter att ha fått gått först i spåren sista 700. Skulle han kunna knipa åt sig ledningen så leder han loppet länge.
4 Hagrid har fin fart men är osäker och spåret innebär galopprisk, felfri finns kunnande för att vara med långt framme men vi står över honom denna gång.

Spetsstriden
1 M.T.Rambling Rose
, 2 Västerbo Pentax och 3 Essyes Mazzanti kan samtliga öppna helt okej. 4 Hagrid är snabb i benen om han går felfritt. 5 Dalens Envis är snabbast men har snävt spår och senast kom han inte förbi Västerbo Pentax, som då hade spår tre.


V86-6
Rank
A: 2 B: 6-1-5-12-4-3-10 C: 7-8-9-11
Analys: Ett sprinterlopp som om man ska vara på säkra sidan kräver många streck. Vi väljer att ta ställning för spetsfavoriten 2 Mercedes Hall. Hon hade inget vidare år i fjol rent resultatmässigt men hon vara bara ute en gång över kort distans och då fick hon sparat i mål bakom Southwind Boko och Global Delight. Hon är mycket explosiv bakom bilen och har tagit alla sina tre segrar från spets. Hon borde få bestämma en bit om hon hittar till ledningen och även om det inte blev något riktigt lopp i årsdebuten så har hon det innanför västen. Nu växlar man upp till barfota runt om och jänkarvagn så vi hoppas på spets och slut.
Bakom är det i första läget 6 Kipketer Mearas och 1 Waypoint Sequence som utmanar men vill man känna sig säker så streckar man hela B-gruppen.

Spetsstriden
1 Waypoint Sequence
kan öppna klart bra. Hon har gått barfota runt om en gång tidigare och hade då spår ett bakom bilen men var inte nära att hålla upp. Hon får svårt att hålla ut 2 Mercedes Hall men rygg ledaren kan det bli. Mercedes Hall är riktigt snabb och vår spetsfavorit. Även 3 Lucia Lane, 4 Lawina och 5 Whoopsy Laday är snabba men tar knappast en längd på Mercedes.


V86-7
Rank
A: 6-7-12 B: 10-11-3-4-8-9 C: 1-2-5
Analys: En spårtrappa för kallblod där vi streckar halva fältet och ger tipset till 6 Guli Em, som inlett året fint med två segrar på tre starter. Vann på bra sätt efter fin resa (rygg på ledaren) i årsdebuten och senast avgjorde han efter ryggresa via 24,9 sista 800. Han är snabb ut och oavsett om Lilius väljer att köra i ledningen eller släppa till 7 Grådö Bo, så är det vettig chans. Grådö Bo fick ge sig från spets mot Guli Em näst senast och senast höll han tempot uppe i dödens och svarade för en godkänd prestation. Han tål att tugga på den tunga vägen men skulle han komma till ledningen så är det givetvis gynnsamt.
12 Pyrotek är nog bästa hästen och med två lopp i kroppen borde han närma sig den riktiga formen. Läget är vad det är men kapacitet finns för att runda det här gänget.
10 Dån Klara har haft en fin vinter men har efter senaste starten varit struken och pausat. Frågetecken för formen alltså men hon är vass då hon får smyga med och speeda till slut.
11 Per Viking var borta ett helt år innan comebacken i oktober. Nu har han två lopp i kroppen, senast visade han 25 sista 800. Han har vunnit 16 av sina 30 starter vilket är starka papper och han är streckvärd.
Sista markeringen på 3 Brageson som har fint läge. Han är snabb ut men ett snällt upplägg är att vänta, med lucka till slut så kanske det kan gå.

Spetsstriden
1 Mustang
är snabb men smyger. 3 Brageson laddas mot spets men han vill också ha rygg. 5 Minea kan öppna men lär söka sig ner invändigt. Utifrån öppnar 6 Guli Em och 7 Grådö Bo vettigt och laddas framåt. Vem som sitter i ledningen upp till 500-meterspasseringen avgör Lilius bakom Guli Em, om han vill köra i ledningen eller inte.


V86-8

RankA: 8-3-2 B: 10-1-6-5 C: 9-4-7
Analys: Nuncios lopp avslutar omgången och det är hög klass. Världsstjärnan 8 Don Fanucci Zet gör årsdebut och han får tipset även fast han fick sämsta läget. Han har presterat bra direkt han kommit ut på tävlingsbanan i början på året i Sverige. Den enda gången han förlorade var 2021 på Färjestad mot Click Bait på en 09-tid. Han har inte synts till på tävlingsbanan sedan Elitloppet i fjol men vi räknar med att Redén vill visa upp sin stjärna i fint skick direkt och att han kommer leverera.
3 Mellby Jinx gjorde det bra under den svåra femåringssäsongen ifjol och det var sånär att han sprängde miljonvallen i inkört. Han var duktig i årsdebuten i Gulddivisionen på Bjerke då han höll bra efter en avslutning i spåren sista 650, även om det ebbade ut lite till slut. Wäjerstens hästar brukar gå framåt rejält med årsdebuten avklarad och nu blir det barfota runt om, barfota fram senast. Han är mycket snabb ut och öppnade lika snabbt som Castor the Star i Jubileumspokalen förra året. Från ledningen blir han inte enkel att plocka ner.
Streck även för 2 Staro Mack Crowe, som utvecklades på häftigt sätt under fyraåringssäsongen. Han såg läcker ut i årsdebuten i ett taktiklopp och visade 08,7 sista 800. Han har ett optimalt läge och hittar Jorma andra utvändigt bakom Don Fanucci så blir det spännande att se vad han kan åstadkomma.

Spetsstriden
1 Milliondollarrhyme
är snabb ut vid full laddning men vi tror inte han kan hålla ut 3 Mellby Jinx. 5 Sourire Frö och 6 Rome Pays Off är kvicka men knappast några spetsbud. Utifrån lär 8 Don Fanucci Zet laddas framåt men i ledningen är det nog upptaget?


System
V86-1
  7 Excusez Moi
  3 Otroligosåfin
  2 H.C.’s Crazy Horse
  6 Global Dash
——————————-
  1 Young Mistress
  8 Ellis Pride
  5 Alexi Quick
  4 Shehuntyoudown

V86-2
  1 Localizer
  4 Kill Posin
  5 Selective Calling
  2 Gooding B.T.B.
  7 Brie de Meaux
  6 Quinan Tooma
——————————-
  9 Dira
10 Queens Park
  3 Blue Star Wonder
  8 Hellfire

V86-3
  5 Frivoll Gorm
  3 Eld Messi
  1 Ängsmodde
  4 Fia Med Knuff
  7 Stormyrans Lasse
  9 Eld Loke C.G.
——————————-
12 Eskils Oda
  6 L.Q.Eddie
  2 Wilda Astrid
10 Alfinga
  8 Brenne Bingo
11 Norrlands Lykta

V86-4
  2 Ringo Adore
——————————-
  1 Beau LeVallo
  7 Benchmark
  3 Speedy Cash Vicane
10 Capiroska Font
  8 Penthouse
  9 Holy Ground
  4 O.M.Hazebrouck
  5 Ninja’s Kiss
  6 Heavenly May

V86-5
  6 Jackpot
  9 Wittgenstein
  5 Dalens Elvis
——————————-
  4 Hagrid
  7 Patrick Silvio
  2 Västerbo Pentax
  3 Essyes Mazzanti
  1 M.T.Rambling Rose
10 Father Simon
  8 Tinto Three

V86-6
  2 Mercedes Hall
——————————-
  6 Kipketer Mearas
  1 Waypoint Sequence
12 Zaxton
  7 My Honky Tonk Man
  5 Whoopsy Laday
  4 Lawina
  3 Lucia Lane
10 Kelly Smartface
  8 Kate River
  9 Oligark Tooma
11 Cabarette

V86-7
  6 Guli Em
  7 Grådö Bo
12 Pyrotek
10 Dån Klara
11 Per Viking
  3 Brageson
——————————-
  4 Laggaprinsen
  8 Komnes Omer
  9 Perso
  1 Mustang
  2 Mino Tabac
  5 Minea

V86-8
  8 Don Fanucci Zet
  3 Mellby Jinx
  2 Staro Mack Crowe
——————————-
  1 Milliondollarrhyme
10 Unico Broline
  6 Rome Pays Off
  5 Sourire Frö
  9 Majestic Man
  4 Chestnut Hill
  7 Maverick Dream

Stora systemet: 4 x 6 x 6 x 1 x 3 x 1 x 6 x 3 = 7776 rader/1944 kronor
Lilla systemet: 4 x 2 x 6 x 1 x 1 x 1 x 6 x 3 = 864 rader/216 kronor