Guiden Express V75: Åby 6 april

Inga fel på rubrikhästarna i söndags då Joint Chief spikades och såväl Svarte Petter som Antognoni vann som utgångshästar…

Ingen utdelning på femmorna i söndags och med tanke på den höga omsättningen så blir det många miljoner som flyttas vidare till Åbys omgång, hela 65 miljoner förväntas ligga i sjurättspotten. Första försöket till Paralympiatravet finns med på V75-kupongen och där hittar vi omgångens mest streckade häst på V75 i Önas Prince men vi tänker oss på ett litet fällningsförsök. Vi spelar med dubbla spikar som omges av starka utgångshästar vilket gör att vi har råd att helgardera ett lopp. Lägg därtill bra surr med Calle Jepson!

Lycka till!

Bästa spiken

3 I am Don Max (V75-2) har förutom två galopper gjort det klart bra i sex starter för Tomas Malmqvist. För tre starter sedan fick han en tuff inledning innan han kom till ledningen efter ca 600 meter men trots det tågade han undan till en säker seger via 12,7 sista varvet. Senast var han ute i rätt tufft fyraåringslopp och höll då bra efter att större delen av loppet travat utvändigt utan rygg. Han galopperade från innerspår bakom bilen näst senast men känslan är att han inte är direkt osäker. Han kan öppna bra och Ken Ecce provar nog en bit från start. Tveksamt dock om det kan bli ledningen men han bör ändå få en fin resa från perfekt läge. Även om det finns flera dugliga konkurrenter är vi inne på att I am Don Max är starkast. Han är streckfavorit i nuläget men drygt 30 procent känns ändå vettigt.

Kompletterande spiken

1 Wishful Order (V75-4) är risken stor att det blir rejält skrik på då han ska tävla barfota runt om och med jänkarvagn för första gången och att det dessutom är Magnus A Djuse för första gången i sulkyn gör inte saken sämre. Wishful Order återkom efter nästan sju månaders tävlingsuppehåll senast och fick då en snäll resa i rygg ledaren, han fick aldrig se dagens ljus från den positionen och gick i mål med sparade krafter. Han är knappast sämre med loppet i kroppen och då han visat sig mycket kvick bakom bilen ska han ha bra chans att hålla upp ledningen från innerspåret. I spets blir han nog svårslagen men skulle han bli snuvad på ledningen finns open stretch att tillgå. Risk att han blir lite väl mycket streckad men är ändå en vettig spik då det skulle krävas många streck vid gardering. 

Dragen

2 Ultra Violet (V75-3) har galopperat i årets två starter och hade inte en tanke på att gå felfritt senast. André Eklundh låter dock riktigt nöjd med Ultra Violet i träningen och tror på en bra prestation. När det nu är autostart bör galopprisken vara minimal och löper hon upp till sitt rätta kunnande är hon riktigt bra.

4 Global Dancer (V75-5) står bra inne i loppet då det är fördel ston och hon avslutade bra bakom Decision Maker och Delicious Gar senast. Motståndet känns inte direkt tuffare nu och då hon är streckad på knappt 10 procent är hon intressant.

V75-7 är vidöppet men tre lågprocentare att se upp med är 4 Honey Dun Girl (spetsfavorit), 7 Dancing Days (avslutade bra i skymundan senast) och 13 Ziva (visat form en längre tid).

Utgångshästar

1 Bold Request (V75-1, bilden ovan) hakade på bra från rygg ledaren i årsdebuten och bör gå framåt med loppet i kroppen. Läget är perfekt och han har visat att han snabb från start i voltstart. Han trivs också i ledningen och har på de sex gånger han gått i ledningen vunnit fem. Lång distans har han också visat att han inte har några problem med. Vettig chans att han spårar från start till mål och en intressant utgångshäst då han är streckad på knappt 15 procent.

8 Önas Prince (V75-6) är omgångens mest streckade häst och i nuläget streckad på runt 70 procent. Han gjorde lite av sin plikt i årsdebuten senast och är knappast sämre med den genomköraren. Trots spår längst ut på vingen gasar nog Per Nordström till från start och det mesta talar för att Önas Prince sitter tidigt i ledningen. Han har givetvis toppchans men med tanke på att han är så pass stor favorit kittlar det att försöka fälla honom då det rensar rejält om han skulle torska. Vi väljer därför att bara spela Önas Prince som utgångshäst.

Spetsstriderna

 • V75-1: 1 Bold Request är snabb i voltstart och med vasse Carl Johan Jepson i sulkyn är han klar spetsfavorit. De som kan utmana är springspårshästarna 6 All In Face och 7 Denco’s Galliano.
 • V75-2: 1 Mr Weasley har visat att han kan öppna snabbt men frågan är om André Eklundh vill köra i spets då det finns open stretch att utnyttja. 3 I am Don Max4 Earnest och 6 Önas Samir kan alla öppna rätt bra och kommer nog prova lite från start.
 • V75-3: 1 Countess Face är riktigt startsnabb och bör hålla upp ledningen, känslan är också att Adrian Kolgjini vill köra i spets. Den som skulle kunna snuva Countess Face på ledningen är 7 Daytona Roc.
 • V75-4: 1 Wishful Order är mycket kvick bakom bilen och med intressanta ändringar är det nog spets som gäller. 3 Cubalibre Jet kan öppna rätt bra men den som i första hand utmanar är 4 The Way I Talk Ås som har suttit i ledningen i ett tidigt skede i samtliga tre starter i år.
 • V75-5: 2 Winner Brodde3 Boli You S.M. och 4 Global Dancer kan alla öppna bra men tveksamt om någon kan ta emot 6 Jackson Avery. Han körs nog knappast i ledningen och vi är lite inne på att Dante Kolgjini är den som är mest offensiv och får överta med Boli You S.M.
 • V75-6: 8 Önas Prince är mycket startsnabb och trots spår längst ut på vingen gasar nog Per Nordström från start. Det mesta talar för att Önas Prince sitter tidigt i ledningen men inte omöjligt att Robert Bergh gasar vad som går med 1 Kagan och försöker hålla upp ledningen, det behöver dock inte vara fel med rygg ledaren och utnyttja open stretch.
 • V75-7: 1 Victoria L.L. kan öppna bra men får svårt att ta emot 4 Honey Dun Girl och det låter på tränaren att hon också ska köras i ledningen.

Intervjuer

 • Vi saknade intervju på 5 Tour Eiffel i V75-3 men tränaren Morten Melin ringde upp strax efter tidningen gått i tryck.
 • – 5 Tour Eiffel (V75-3) har varit bra i sina senaste starter men har då varit ut i högsta klassen här hemma i Danmark. Har dessutom till skillnad mot nu varit ut i den öppna klassen och även mött hingstar. Har tidigare alltid gått bra på Åby vilket man ska ha i åtanke. Läget passar henne bra men hon gick förr bäst i ledningen men numera tycker jag att hon funkar bäst med ett rygglopp. Möter bra hästar och det måste klaffa på vägen men med rätt lopp i hårt tempo kan hon dyka upp bland de tre. Går i en vanlig sulky, med skor och har ett norskt huvudlag för första gången, säger Morten Melin.
 • Carl Johan Jepson kör fem hästar inom V75. Vi tog ett snack med Jepson på torsdagseftermiddagen, då han var på väg till Örebros V64-tävlingar, vad han tycker om sina V75-uppsittningar på lördag.
 • – 1 Bold Request (V75-1) är en bra häst i grund och botten och vi får hoppas han har tagit senaste loppet på rätt sätt. Han var lite rund om magen och det är bara att hoppas att det inte har blivit något bakslag utan han har gått framåt. Det var förra måndagen han startade så det borde ju vara att han tagit loppet rätt. Jag kommer inte ihåg att jag har kört honom i voltstart, men han är duktig i spets så det ser lite intressant ut.
 • – 4 Earnest (V75-2) har känts bra i de här tre starterna i år. Han fick ingen riktig utdelning ifjol. Han började bra men debuterade på en dålig bana och det satte nog spår hela säsongen. Han kändes inte riktigt bra på hela året, men han vann ju några lopp men jag hade förväntat mig mer. Nu har han i alla fall börjat bra i år och fått lite mer självförtroende, det är klart det nu är skillnad på motstånd men han borde nog duga i den här klassen, det tror jag. Jag räknar med att det blir barfota runt om, om det inte blir några speciella förhållanden, för det har vi väntat med till det skulle bli dags på V75. Det ska höja honom en del men det är klart att det ökar också galopprisken men kapacitet borde ju göra ”x antal meter” så det är klart att vi måste växla upp lite. Det har inte gått att öppna med honom och det är väl hans sämsta grej, han har blivit bättre och bättre men är på sin höjd medel från start. Jag har inte läst på loppet ännu och vet inte hur de andra kan öppna.
 • – 6 Mose Eagle (V75-3) hade jag förväntat mig mer av om jag ska vara helt ärlig. Hon har varit lite långhårig och hon har gjort det okej men jag tror inte hon haft någon riktig form. Hon får visa lite bättring innan man vågar tro på henne men nu är hon ju i sin klass. Vi får ta det här loppet och se hur det går men skulle hon sprattla till och bli bättre av någon anledning skulle hon kunna duga, men man vill ju först se det innan man vågar tro på det.
 • – 8 Crown Wise As (V75-5) gick ju jättebra i silverfinalen senast men det var riktigt surt på läget här för han hade blivit riktigt farlig med ett bra spår här. Det är som det är och vi får bara gilla läget, men det är en häst med bra form i alla fall.
 • 6 Beartime (V75-6) gick bra senast. Jag var säker på att Uffe (Eriksson/Axel Ruda) skulle gå men nu fick vi gå först i tredjespår istället och han gjorde det riktigt bra. Han brukar gå bra på Åby och hoppas det blir bättre bana än senast han startade på Åby. Men det bör bli bättre banunderlag på lördag och han håller bra form, säger Carl Johan Jepson.

Viktigt vetande

 • 1 Bold Request (V75-1) har gått i ledningen vid sex tillfällen vilket slutat med fem segrar. Han har haft innerspår i voltstart två gånger och tagit ledningen båda gångerna.
 • 3 Luca Vialli Boko (V75-1) har tagit sju av sina tio segrar över lång distans.
 • 12 Doctor Gio (V75-1) har bara en seger på 15 starter i starterna på svensk mark och i Norge. Den togs från ledningen över kort distans.
 • 1 Mr Weasley (V75-2) har tagit fem segrar på sex starter och är obesegrad på Åby i fyra starter. Tre av vinsterna är tagna från ledningen.
 • 7 Stens Rebell (V75-2) avgjorde knappt efter fem månaders tävlingsuppehåll senast. Han är knappast sämre med loppet och kommer nu gå med helstängt huvudlag för första gången.
 • 12 Gibraltar (V75-2) har på sju starter felfri tagit tre segrar och tre andraplatser.
 • 1 Countess Face (V75-3) tog fem segrar på tio starter som treåring. Möter nu äldre hästar och har tjänat minst med pengar och har minsta rutinen. Stall Kolgjini tror Countess Face är deras bästa chans på lördag.
 • 4 Sommerbrise (V75-3) har ännu ingen seger på 13 starter i Fredrik Wallins regi och senaste segern togs i maj 2022.
 • 9 N.Y.Moet (V75-3) tillhörde de bättre i Norge bland stona i fyraåringskullen förra året. Hon vann årsdebuten senast och avslutade runt 08,5 sista 500.
 • 1 Wishful Order (V75-4) kommer för första gången tävla barfota runt och med jänkarvagn. Körs också för första gången av Magnus A Djuse.
 • 4 The Way I Talk Ås (V75-4) kommer att gå barfota runt om för första gången.
 • 5 Vancouver High (V75-4) går upp en klass men han höll starkt via 11,5 sista varvet ute i tredjespår i Klass II-finalen senast.
 • 4 Global Dancer (V75-5) står bra inne penningmässigt då det är fördel ston i det här silverförsöket. Hon avslutade bra bakom Decision Maker och Delicious Gar via 1.09 sista 800 senast och motståndet känns inte tuffare den här gången.
 • 2 Winner Brodde (V75-5) har bara startat två gånger över kort distans där det har blivit en seger från utvändigt ledaren.
 • 11 Hidalgo Heldia (V75-5) har tagit nio av sina tio segrar på svensk mark från ledningen.
 • 1 Kagan (V75-6) har haft innerspår bakom bilen två gånger utan att lyckas hålla upp ledningen.
 • 4 Rackham (V75-6) kommer att tävla med jänkarvagn för första gången.
 • 8 Önas Prince (V75-6) återkom efter åtta månaders uppehåll senast och har opererats för lös benbit under uppehållet. Han gjorde sin plikt från ledningen och är knappast sämre med loppet i kroppen.
 • 1 Victoria L.L. (V75-7) galopperade i ledningen på V75 näst senast men har annars tre segrar och tre andraplatser på sju starter på svensk mark.
 • 4 Honey Dun Girl (V75-7) har tagit två av sina fyra segrar från ledningen.
 • 12 Tidore Degato (V75-7) kommer att tävla barfota runt om. Fyra av karriärens sju segrar är tagna barfota runt om och övriga tre utan skor fram.

Systemet

Kupong 1:

 • V75-1: 1,2,3,5,7,12 (10-6)
 • V75-2: 3 I am Don Max (4-6)
 • V75-3: 1,2,6,8,9 (7-4)
 • V75-4: 1 Wishful Order (5-4)
 • V75-5: 2,3,4,8,9 (7-5)
 • V75-6: 8 Önas Prince (6-1)
 • V75-7: Alla 15 hästar (15-12)
 • 2250 rader/1125 kronor
 • 2250 rader/1125 kronor

Kupong 2:

V75-1: 1 Bold Request (12-3)

V75-2: 3 I am Don Max (4-6)

V75-3: 1,2,6,8,9 (7-4)

V75-4: 1 Wishful Order (5-4)

V75-5: 2,3,4,8,9 (7-5)

V75-6: 1,3,4,6 (5-7)

V75-7: Alla 15 hästar (15-12)

1500 rader/750 kronor

Sammanlagd kostnad 1875 kronor