Guiden Express V75: Örebro 27 april

V75 på Örebro där omgången kryddas av jackpot och det förväntas ligga hela 48 miljoner i sjurättspotten vilket inte är fy skam. Kort upplopp som bara mäter 175 meter på den aktuella banan och visste är det fördel för spetshästarna, vilket vi tar fasta på!

Vi spelar med två spikar rakt ut i lopp där två hästar höjer sig gentemot övriga på strecken. Det ger oss rejält med streck till de mer öppna och skrällvänligare loppen och vi har en kvartett av sköna drag.

Lycka till!

Bästa spikarna

1 Freako (V75-1) gjorde en mycket stark årsdebut och vi vet sedan tidigare att Roger Walmanns hästar inte brukar vara vässade för att slå till direkt utan att bli allt bättre eftersom. Vi tror på god spetschans från innerspåret och hästen behöver inte lyfta sig för att bli svårfångad. Vi fick medhåll från Claes Sjöström som körde senast när det gäller vinstchansen och vi inleder med spik.

5 Mister Hercules (V75-3) spikades redan i tidningen och när han inte har blivit överdrivet stor favorit står vi fast vid honom. Han har årsdebuten avklarad och var fin i måndagsjobbet. Han kan vinna utan större problem från ledningen men även på andra sätt, vi minns insatsen på Gävle förra året då han krigade ner dem trots tredjespår hela loppet. Nu lär han få ett bättre lopp än sina tuffaste motståndare. Två favoriter som spik men de har bra lägen och vi är på Örebro med kort upplopp så vi krånglar inte till det när det är jackpot.

Låset

Vi spelar med tre hästar i V75-5. Det låter onekligen positivt om 6 Dana Ek som har gått jobb med Bengurion Jet men hon har startsnabba hästar invändigt och vi vill inte gå på henne som klar favorit. Det är ett klart bättre utgångsläge för 2 Kendall Jackson som fick en snäll årsdebut med sparat i mål. Han vann två V75-lopp från bakspår över kort distans förra året och det är klar fördel för Magnus A Djuse mot Alessandro Gocciadoro att läsa av motståndarnas taktik. För att få potential när vi spikat två favoriter kan vi inte ha ett tråkigt lås så vi kryddar med 10 Balotelli Face som gynnas om det blir hårt tempo hela vägen. Nu med helstängt och Goop känns spännande på en helt bortglömd häst med fin form.

Dragen

4 Slave to Love Cal (V75-2) har spetschans och det kan bli barfota fram och jänkarvagn den här gången. Fem procent på honom är lågt i ett vidöppet lopp. 

12 Dats Tore (V75-4) var trea mot tuffare hästar senast och han duger riktigt bra i sin låga klass. Mycket spelvärd när han inte har sämre vinstchans än favoriterna. 

9 Corazon de B. (V75-6) var ”varningen” i tidningen men de tidiga spelarna ratar honom. Banan var lös senast och bara för att det är bakspår ska man inte ta bort honom i öppet lopp. Vinner bakifrån i finalen näst senast med fritt i tid.

3 Pwojtech Vrijthout (V75-7) står perfekt inne på pengarna och Jepson övertalade tränaren att sikta på loppet. Nu åker skorna av och det kan bli spets runt om.

Utgångshästar

3 Tyson Renegade (V75-4) är favorit i ett öppet garderingslopp och kanske ingen häst man vill jobba in som vinnare. Han har ett bra spår men är ingen vessla ur volten och det är stor risk att han måste avgöra utvändigt ledaren. Han backades loss från början senast och avslutade 13/1600 på bra sätt och visade att han är en vinnartyp. När vi pratade med Anders Eriksson under torsdagen fick vi klara vibbar på att det kan gå vägen och vi tar honom som utgångshäst.   

10 High on Pepper (V75-7) föll tungt som storfavorit senast och vi kan inte se honom som en stark favorit trots att det är gynnsamt med tre varv. Vi förväntar oss inte samma uppvisning som under vintern men från stallet pratas det om att hästen är tillbaka på topp igen och vi har honom som en av två utgångshästar i loppet. Det är alltid bra att kunna fälla favoriten i sista och vi dubblar med 14 Gamin Jaba som har meriter från Frankrike för att kunna vinna det här. Hästen är ett oskrivet kort i Daniel Redéns regi men han besegrade Kentucky River när han var trea i januari och var bra vid segrarna i de två senaste loppen. Nu har han även visat framsteg i träningen på sandbanan och det är nog bara en fråga om dagsform och löpningsförlopp när det gäller vem som har bäst chans av de två mest streckade i Orebro Int´l. 

Spetsstriderna

 • V75-1: 1 Freako tog ledningen från innerspåret senast och vi tror inte att Örjan Kihlström missar ledningen. 3 Rajon kommer knappast förbi och kan välja rygg ledaren. 6 Shiraz de Zeun med Erik Adielsson från springspår kan få en bra start men har inte varit någon startblixt och även varit osäker tidigare.
 • V75-2: 1 Popeye Tooma höll spets senast men det är kortare anlopp på Örebro än på Bergsåker och osäkert om han håller ut dem igen. 4 Slave to Love Cal är snabb och Wim Paal brukar köra resolut. 6 Spike M.M. utmanar utifrån och det är öppet vem som spetsar.
 • V75-3: 5 Mister Hercules har bra läge mitt bakom bilen och spetschansen är god även om 7 Chapuy är snabbare och kanske kan plocka en längd. De startade sida-sida i Paralympiatravet förra året men då laddade inte Örjan med spår utvändigt.
 • V75-4: 1 Keyword tog spets från innerspår i volten senast och har spetschans. 6 Arn Silvio har öppnat snabbt från springspår tidigare och är knapp spetsfavorit.
 • V75-5: Omgångens svåraste spetsstrid och vi kan räkna med tufft tempo över kort distans. 6 Dana Ek laddas men har flera snabba invändigt och det kan bli strid om både spets och vem som ska ha rygg ledaren. Vi tror att det kan vara 3 Nail’em eller 5 Hipster K. som tar spets om Dana Ek inte kommer dit.
 • V75-6: 3 Combat Fighter är mycket snabb ut och blir väldigt svår att ta en längd på även om både 4 Crown Wise As och 5 Mizai samt även 7 Global Classified (laddas nog inte för spets) är snabba. 
 • V75-7: Tre varv och voltstart men inga hästar från springspår. Det bör vara 3 Pwojtech Vijthout i ledningen och Carl Johan Jepson som ville ha med hästen här släpper inte.

Intervjuer

 • Anders Eriksson kör en betrodd häst och tränar även en som bör vara långt framme. 
 • – 6 Spike M.M. (V75-2) är det många som var besvikna på senast men det var bara sjätte starten och första gången över kort distans och första gången han gick bakifrån. Det var även fem och en halv vecka sedan han startade men han kändes fin och gick en 12-tid. Jag tror att han kommer att vara bättre nu och ser det som en bra chans om han kommer till ledningen. Han skyggade till och var ofokuserad när bilen gick sakta senast och jag tror att han kommer att öppna bättre när vi har spår längre ut. Det är säkert några snabba invändigt. Han är stor och jag vet inte om han får plats i en jänkarvagn, jag har inte pratat med Morten om det ännu.
 • – 3 Tyson Renegade (V75-4) är med i ett skiktat lopp där några sticker ut och han är en av dem. Han är inte så startsnabb som han ser ut att vara och jag har haft tur och prickat bra från start med honom. Jag tror inte att vi kan ta ledningen men om han skulle komma dit blir jag förvånad om han inte kan springa 1.14. men nu tror jag som sagt inte att vi sitter i ledningen men han kan göra jobb. Han känns bättre i år och tidigare kunde han vara tråkig i värmningen. Han är spänstigare och på hugget i träningen. Jag ändrar inget på honom. Det är två bra platschanser och jag har svårt att säga vem som har bättre vinstchans, säger Anders Eriksson.
 • Claes Sjöström har annat för sig på lördag men har tre egna hästar och en vinnare att bjuda på.
 • – 8 Micke Sting (V75-1) har blivit bättre som valack och han har också blivit allt bättre för varje start i år. Det är inte säkert att han kan hålla rygg ledaren och han kommer att gå som senast, vi kör med skorna på igen.
 • Du körde Freako senast, är det en vinnare?
 •  Om han håller ledningen så besegrar de honom inte, det var inte tomt i mål. Han är inte supersnabb från start och det gick inte så fort första biten senast men håller han dem till svängen kommer så ska han klara det och med förutsättningarna på lördag har han bättre chans än Micke Sting.
 • – 10 Balotelli Face (V75-5) var det surt med att han inte fick framspår för då hade han fått gå hela vägen när det är första gången över kort distans. Han har tagit senaste loppet bra och nu blir det helstängt huvudlag som han hade alla starter som treåring.
 • – 15 Breeze (V75-7) gick jobb under torsdagen och hon är i sitt livs form. Jag är inte nöjd med spåret och jag tror att hon hamnar sist och vinner väl bara det här loppet en gång på hundra. Barfota fram igen men nu när det är voltstart blir det halvstängt norskt huvudlag och vanlig vagn, säger Claes Sjöström.

Viktigt vetande

 • Örebro har ett kort upplopp, bara 175 meter.
 • Timo Nurmos har imponerande höga 44 i segerprocent i år men det är bara Antognoni som har vunnit i V75 efter 9 mars. Det har blivit sju förluster i följd i stallets senaste starter och senaste segern var 4 april.
 • 6 Shiraz de Zeun (V75-1) har körts i spets tre gånger och vunnit dessa lopp, men de två senaste med 10.000 i förstapris.
 • 8 Micke Sting (V75-1) har gjort tre starter som valack och blir allt bättre.
 • 11 Global Caps (V75-1) tävlar barfota runt om för första gången.
 • 1 Popeye Tooma (V75-2) har tagit tre av fyra segrar över medeldistans. Debut över kort distans vid förlusten från ledningen senast. 
 • 5 Cherokee Face (V75-2) är streckfavorit trots att det inte blir några ändringar och han möter tuffare hästar. Knappast spets och stallet ligger lite lågt. Chans men absolut inget spikförslag.
 • 6 Spike M.M. (V75-2) går med första jänkarvagn och mindre dövad.
 • 9 De Facto (V75-2) gör debut i ny regi och står perfekt inne på pengarna.
 • 5 Mister Hercules (V75-3) har vunnit sina två starter på Örebro.
 • 7 Chapuy (V75-3) har vunnit 4 av 22 starter på Örebro.
 • 10 Brother Bill (V75-3) var tvåa bakom Hail Mary på 09,1 i årsdebuten förra året. 
 • 1 Keyword (V75-4) vann på bra sätt i ny regi senast men nu är det tuffare emot.
 • 4 Västerbo Voodoo (V75-4) var mycket tapper senast men trist spår och kan vara sämre om det blir öppet huvudlag.
 • 10 Egon Vendil (V75-4) avslutade 09/800 i tufft sällskap senast. Har dock fått resa en del i april.
 • 1 Jax Journey (V75-5) har vunnit två av sex lopp över kort distans.
 • 5 Hipster K. (V75-5) kan få på sig ett helstängt huvudlag för att gå för ledningen. Spår mitt bakom bilen med Erik Adielsson som är vass på att ladda.
 • 9 Frazze (V75-5) ha tagit alla sina fem segrar från ledningen.
 • 1 Rossi Garline (V75-6) gynnas av längre distans än senast och har lite chans att få rygg ledaren.
 • 3 Combat Fighter (V75-6) är favorit från passande läge men hästen har haft bra form länge.
 • 12 Dea Sprint Bar (V75-6) gynnas av längre distans än senast. Ev. nytt huvudlag.
 • 3 Pwojtech Vrijthout (V75-7) gör debut över tre varv men har vunnit över lång distans tidigare.
 • 6 Millmighty (V75-7) ha vunnit fyra av fem starter över tre varv.
 • 13 S.I.P. (V75-7) gör debut över lång distans. Bra årsdebut senast och gick starkt sista 100.

Systemet

Kupong 1:

V75-1: 1 Freako (11-8)

V75-2: 1,4,5,6,7,8,9,11 (2-10)

V75-3: 5 Mister Hercules (6-10)

V75-4: 3 Tyson Renegade (6-12)

V75-5: 2,6,10 (1-5)

V75-6: 1,3,4,5,6,7,8,9,12 (10-2)

V75-7: 3,6,10,12,13,14 (8-5)

1296 rader/648 kronor

Kupong 2:

V75-1: 1 Freako (11-8)

V75-2: 1,4,5,6,7,8,9,11 (2-10)

V75-3: 5 Mister Hercules (6-10)

V75-4: 1,4,5,6,10,12 (7-8)

V75-5: 2,6,10 (1-5)

V75-6: 1,3,4,5,6,7,8,9,12 (10-2)

V75-7: 10,14 (3-12)

2592 rader/1296 kronor

Sammanlagd kostnad 1944 kronor