V86-tips till Bergsåker/Solvalla 1 maj

Det är jackpot igen och det är Bergsåker och Solvalla som saxar veckans omgång. Vi hade full pott förra veckan och precis som då försöker vi lösa omgången med tre singelstreck. Don Fanucci Zet är motiverad storfavorit i V86-4 efter uppvisningen senast och där är det bara att spika och vända blad. Sedan lägger vi vårt förtroende till två Wäjersten-hästar, Global Easy Rider (V86-5) och Kingslayer Pellini (V86-7), som man hittat bra uppgifter åt på hemmaplan.

V86-1
Rank: A: 1-2 B: 9-10-8-3-7 C: 4-6-5

Analys:
V86 inleds märkligt nog med fyra raka sprinterlopp. 1 Kingen Mearas är det givna tipset i inledningen men fokus lär ligga mot finalen under elitloppshelgen något som skobalansen understryker. Han är bra vilket han visade senast men han lär få problem att hålla upp ledningen och något överdrivet offensivt upplägg är kanske inte att vänta. Löser det sig bara vettigt så blir han jobbig att stå emot men då vi har andra bra spikalternativ så väljer vi att gardera med en kvartett.
2 Belfort Rags
var lite oväntat positiv senast i comebacken efter 1,5 års frånvaro från tävlingsbanan. Han pep direkt till ledningen och vann sedan lätt via 11,5 sista 700 efter att ha utmanats av Take This Society. Han har bra chans att hitta till ledningen på nytt och då leder han länge.
9 Bettle Hanover
är ute över sin favoritdistans men han trivs klart bäst i spets. Han har dock utvecklats och tävlar numera vettigt även bakifrån. Han har bra startryggar och med en vilsam löpning fram till upploppet så fäller han många till slut.
10 Zätamustangen
trivs även han klart bäst i spets något som statistiken visar då han vunnit sex av sina sju segrar därifrån. Han är snabb i benen och han borde inte hamna alltför illa till från start. Blir det bra tempo så har han en bra avslutning att tillgå.Sista strecket till 8 Icicle Am. Hon har varit ute en hel del på V75 i vinter och gjort det klart bra. Läget är tråkigt men med klaff så kan hon blanda sig i striden.

Spetsstriden
1 Kingen Mearas
kan öppna bra men är inte lika snabb med skor. Han är en faktor inledningsvis men han kommer få svårt att hålla ut 2 Belfort Rags, som lär laddas för fullt mot ledningen. 3 O.P.’s Flawless är snabb första biten och vill ner till plankan för att smyga med.


V86-2
Rank: A:
 8 B: 7-1-9-10-4-3-6 C: 2-5-12-11

Analys: Fem streck är starkt även här och likt första loppet så finns det en given etta. Gocciadoro kommer med en rejäl madame i 8 Dama di Prussia, som står bra inne i loppet och vi vet ju sedan tidigare att de hästar han kommer med från Italien brukar stå sig väldigt bra i den klass de tävlar i. Spåret är inte det bästa men lite spår på vägen brukar inte bekomma Gocciadoros hästar. Det har dock inte varit något wow-intryck i de senaste starterna. Nu har hon pausat och vi tror på en stark prestation och spikar på lilla lappen.
7 Kilgore
vann ett lopp av enklare karaktär senast efter att ha tagit över ledningen varvet från mål och avslutat 13,6 sista 700. Han kan lägga iväg bra från start, det visade han under elitloppshelgen förra året och utan strul så är han ett tidigt bud.
1 Kelly Smartface
avslutade bra senast via 10 sista 700 och visade form. Hon är duglig från start utan att vara någon blixt. Hamnar hon inte för långt bak och att det sedan löser sig till slut så borde hennes fin spurt bita bra.
9 Bentley W.B.
har märkligt nog inte vunnit än men han har gjort många bra lopp och tål att göra jobb under vägen. Han är värd en fullträff och den kan mycket väl komma här.Vi streckar även 10 Joanne Leejs även om hon varit tråkig i ryggar. Senast, från spets, var hon riktigt bra men det gäller som sagt att hon bjuder till i ryggar för kunnande finns.

Spetsstriden
1 Kelly Smartface
kan öppna okej men är knappast ett spetsbud. 3 T.Wall´s Karma är nog först till plankan men utmanas hon rejält så lär Björn släppa. Utifrån är 7 Kilgore vass ut och 8 Dama di Prussia lär laddas framåt, möjligt att hon körs till spets i ett andra skede.


V86-3
Rank: A:
 8-4-12-6-7 B: 11-5-1 C: 3-2-9-10

Analys:
Öppet kallblodslopp och bred gardering är på sin plats. Tipset till 8 Brageson som efter några lopp med försiktigare upplägg var riktigt bra senast i Dubbelcuppens final. Barfotabalansen slog väl ut och nu adderar man även biken till det. Han är naturligt startsnabb och något annat än full laddning framåt skulle förvåna. Löser det sig bara någorlunda med löpningen så är det vettig chans och han får tipsnicken.
4 Tekno Tana
drog på i spets senast, i samma lopp som Brageson vann, och blev lite mör till slut. Distansen nu är kortare och det är inte negativt snarare tvärtom, ett liknande upplägg som senast är att vänta och Ulf Ohlsson upp är intressant.
12 Pyrotek
är bästa hästen men här har han en något bökig uppgift med sämsta spåret över en för honom inte optimal distans. Det ser ut som det kan bli bra tempo och då bjuds han in i matchen, han är även bra nog att vinna om han skulle tvingas göra jobbet under vägen så han är ett tidigt streck.
6 Modig Ripa
har gjort det bra på slutet så han är i bra slag. Han är snabb ut och trivs på distansen. Han är med och hugger om det om han slipper göra alltför mycket jobb under vägen.
7 Grude Trygve
var bra i Dubbelcupen final senast så formen verkar sitta där. Han har vunnit tre av fyra över distansen och har ju vunnit över hälften av sina starter så han vet hur man vinner lopp. Vingelläge här men med klaff duger han bra.Vi streckat ytterligare en trio som är skrälldugliga på stora lappen.

Spetsstriden
4 Tekno Tana
är snabb och bör ta hand om ledningen från ett fint startspår. De som utmanar utifrån är 6 Modig Ripa och 8 Brageson men vi tror på Tekno Tana i ledningen.


V86-4
Rank: A:
 4 B: 3-1-7-5 C: 6-2

Analys:
En Elitloppsbiljett ligger i potten i Meadow Roads lopp och den har 4 Don Fanucci Zet mycket bra chans att lägga beslag på. Han såg ut som en retad tiger senast då han vann avstannandes på en 09-tid med 10,6 sista 800. Han ser lysande ut och senast höll han ut 5 Click Bait med hästar emellan sig och nu står de sida vid sida vilket är positivt för Don Fanucci Zet. Däremot blir det nog inte helt enkelt att ta sig förbi 3 Theresnolimit, som varit riktigt bra på slutet och givit A Fair Day en match, första biten. Som Don Fanucci Zet såg ut senast så är vi inne på att det inte spelar någon roll om han får göra jobbet utvändigt utan spikar utan att tveka.

Vill man gardera så är Theresnolimit given. Han har gjort två topplopp på slutet och verkligen utvecklats en nivå.

Spetsstriden
1 Missle Hill är inte oäven första biten men håller inte ut startkatapulterna utvändigt. 3 Theresnolimit är först till plankan och han kommer bli rejält utmana av 4 Don Fanucci Zet. 5 Click Bait är snabbast av samtliga men kom inte till spets senast och tar knappast en längd sida vid sida med Don Fanucci Zet.


V86-5  
Rank: A: 4 B: 6-2-10-5-9-11-7 C: 3-12-8-1 
 
Analys
En eller många är känslan och vi tar ställning för 4 Global Easy Rider som möter lämpligt motstånd. Han tog fyra raka seger i februari-mars och visade att han klarar de flesta upplägg. Senast gav han ett starkt formbesked då han krossade allt via 13 sista 1400 med en del spår på vägen. Gör han om den insatsen blir han mycket svårslagen.
6 Hagrid galopperade mycket i vintras men verkar vara på rätt väg igen. Han fick stryk av en bra häst från ledningen senast och var klart godkänd. Han är kvick ut och spetsaktuell trots spåret.
2 Ice Cold Kent visade bra kunnande vid segrarna på vinterbana i december. Gav sig ganska enkelt från ledningen senast och har varit ifrån efter det. Det lär fattas lite till toppform men från ett bra läge är han tidig vid gardering.
10 I’ve Got Pepper var seg senaste men behövde det loppet. Han är effektivast då han har spetsläge över kort distans men är aktuell om man tror på favoritfall.
5 Weightlessness har fin form och är startsnabb men körs av tränaren nu och det är ett minus.

Spetsstriden 
2 Ice Cold Kent, 5 Weightlessness och 6 Hagrid gör upp. Fördel den sistnämnde som var rapp och spetsade enkelt från spår sju bakom bilen senast.


V86-6 
Rank: A: 7-6-4 B: 8-5-10-9-3 C: 2-1-12-11 
 
Analys
Ett kul spellopp och vi streckar halva fältet. 7 Escargoat Gar har radat upp bra insatser hos Mattias Djuse. Han avslutade 12 sista 800 i ett taktiklopp för tre starter sedan och har kämpat bra utvändigt ledaren de två senaste starterna, senast fick han ge sig i de sista stegen. Han har öppnat bra i voltstart och skulle han nå ledningen är han hästen att slå.
6 Graces Bird mötte årgångstoppar och svarade för ett par riktigt bra insatser ifjol. Höll starkt från ledningen efter att ha fått öppna 09 första 500 för fyra starter sedan och satt fast med krafter kvar i en Breeders’-semifinal näst senast. Årsdebut nu och det är anmält med skor men hon är ändå ett hett bud från springspår med Björn Goop.
4 Västerbo Euro har tagit tre raka spetssegrar, har fått en del gratis men inte behövt visa botten. Nu hårdnar motståndet och det är första starten med voltstart, det från ett snävt fjärdespår. En av flera med chans men med den snygga raden kan hon bli överspelad.
8 Marseille är en fin travare som visade bra fart då han avgjorde via 11,5 sista 800 vid spurtsegern från femte utvändigt för tre starter sedan. Gick ett starkt slutvarv senast men fick inte tag i ledarhästen. Chansartat spår nu men blir farlig om det löser sig.
5 Oberon Warframe utvecklas stadigt hos Untersteiner. Hakade på bra via 09,2 sista 400 från rygg ledaren senast men kunde inte riktigt hålla ordning på benen då det gick väldigt fort. Lurigt med spår fem och han ses som en outsider.
10 Elin Avant var ute i tuffa lopp förra året. Har fått två lopp i kroppen och borde vara nära toppform. Är inte borta om det klaffar lite.

Spetsstriden 
Springspårshästarna gör upp, fördel 6 Graces Bird som har spår innanför men vill man köra i ledningen direkt i årsdebuten? 7 Escargoat Gar lär utmana rejält.


V86-7 
Rank: A: 9 B: 11-5-2-3-7-4 C: 8-10-6-1
 
Analys: 
En spårtrappa där 9 Kingslayer Pellini har en mycket passande uppgift. Han vann Lärlings-SM i höstas på 11,5/2140 auto efter en stark spurt från tredje utvändigt. Nu har han fått tre lopp i kroppen efter vinterträning och såg fin ut som fastlåst i rygg på stallkamraten Riet Hazelaar i Bronsdivisionen senast. Lite chansartat med bakspår men har rygg på en startsnabb häst och det borde lösa sig vettigt. Värsta konkurrenten har ett sämre läge och Kingslayer Pellini har en mycket bra chans.
11 Final Whistle var lite sämre näst senast men bra igen senast efter en kortare paus. Då avslutade han 10,7 sista varvet från femte utvändigt men hade för långt fram. Han tål att dra upp spurten tidigt i den här omgivningen och är det första motbudet.
5 Take This Society har två lopp i kroppen hos Wäjersten och är sakta på väg uppåt. Måste höja sig ytterligare för att utmana stallkamraten och vår vinnare men är värd ett streck vid gardering.
2 Global Crusader har galopperat de två senaste starterna och är lite svårbedömd. Han tävlar klart bäst i ledningen och från ett perfekt läge borde taktiken vara given.
3 Timeless Sunset fullföljde bra via 11,3 sista 700 efter en ryggresa i ett taktiklopp senast. Formen är bra och han är aktuell vid större gardering.

Spetsstriden 
2 Global Crusader har bra spetschans felfri. 3 Timeless Sunset kan öppna vid full laddning men tar knappast en längd sida vid sida på en felfri Global Crusader. 5 Take This Society var bra med från start senast och har visat snabbhet i tidigare regi.


V86-8 
Rank: A: 2-5-1 B: 6-7-12-11 C: 4-8-9-3-10
 
Analys
Svårlöst avslutning och vi garderar rejält. 2 Natural Mine snabbstartade till ledningen senast och hade sedan full kontroll. Han är klar spetsfavorit här och det är från ledningen som han tagit sina fem segrar. Tippas men given att gardera då motståndet är tufft.
5 No Talking You travade 12,4/1800 efter galoppen näst senast i V75. Var nära att kvala in till Kungapokalen senast efter att ha avslutat 10 sista 800 men fick ge sig knappt mot en smygkörd Kilmister i kampen om tredjeplatsen. No Talking You är tuff och ska räknas tidigt.
1 Mister Jupiter imponerade så smått då han vann trots en galopp på sista långsidan i årets första start. Han övertygade vid segern näst senast och spurtade bra senast men det blev för långt fram. Är nog den med högst kapacitet i loppet men då han blir över från innerspår och har pausat rankas han ner lite.
6 Benchmark är härdad i V75 och visade form senast. Kan vinna om det stämmer lite.
7 Shejk tävlar lite ojämnt men har kapacitet som duger. En typisk outsider.
12 Quantity of Time hade full kontroll från ledningen senast och visade form. Knepigare uppgift nu men hon ska räknas.
11 Beenthereseenthat har förlorat från ledningen tre av de fyra senaste. Spurtade bra bakifrån näst senast och blir det hårt tempo kan han skrälla.

Spetsstriden 
1 Mister Jupiter kan knappast svara ut 2 Natural Mine som är väldigt snabb i benen. 3 Extremly Sweet är också snabb men där vill man nog ha en bra rygg så fort som möjligt.


Stora systemet:
5 x 5 x 8 x 1 x 1 x 6 x 1 x 7 = 8.400 rader/2.100 kronor

Lilla systemet:
5 x 1 x 5 x 1 x 1 x 6 x 1 x 7 = 1.050 rader/262,50 kronor

V86-1
  1 Kingen Mearas
  2 Belfort Rags
  9 Bettle Hanover
10 Zätamustangen
  8 Icicle Am
——————————-
  3 O.P.’s Flawless
  7 Magic Nightrider
  4 Artico Zack
  6 Romeo Dana
  5 Southwind Hillrazr

V86-2
  8 Dama di Prussia
  7 Kilgore
  1 Kelly Smartface
  9 Bentley W.B.
10 Joanne Leejs
——————————-
  4 My Honky Tonk Man
  3 T.Wall’s Karma
  6 Uptown Skift
  2 Thanator
  5 She’s Just Joy
12 Kate River
11 Lumbermans Kalle


V86-3
  8 Brageson
  4 Tekno Tana
12 Pyrotek
  6 Modig Ripa
  7 Grude Trygve
11 Sundbo Rymling
  5 Laggaprinsen
  1 Tåga Ryker
——————————-
  3 Teknograbben
  2 Järvsömalla
  9 Jo Sefin
10 Lapp Love


V86-4
  4 Don Fanucci Zet
——————————-
  3 Thereisnolimit
  1 Missle Hill
  7 Milliondollarrhyme
  5 Click Bait
  6 Following
  2 Chestnut Hill


V86-5
  4 Global Easy Rider
—————————–
  6 Hagrid
  2 Ice Cold Kent
10 I’ve Got Pepper
  5 Weightlessness
  9 Danilo S.H.
11 Diego
  7 Sparkling Night
  3 Splendid Choice
12 Magic Request
  8 Summernight Devil
  1 Andtheraceisover


V86-6
  7 Escargoat Gar
  6 Graces Bird
  4 Västerbo Euro
  8 Marseille
  5 Oberon Warframe
10 Elin Avant
—————————–
  9 Ninepoints Winner
  3 Berghsäker W.F.
  2 Timotejs Märta
  1 Asymmetry
12 Danielle de Leejs
11 Thell a Secret


V86-7
  9 Kingslayer Pellini
—————————–
11 Final Whistle
  5 Take This Society
  2 Global Crusader
  3 Timeless Sunset
  7 Otroligosåfin
  4 Bang Boomerang
  8 Rossi Palema
10 Harley K.
  6 Classics Never Die
  1 Vikens Brummer


V86-8
  2 Natural Mine
  5 No Talking You
  1 Mister Jupiter
  6 Benchmark
  7 Shejk
12 Quantity of Time
11 Beenthereseenthat
—————————–
  4 Speedy Cash Vicane
  8 Capiroska Font
  9 Klinger
  3 Extremely Sweet
10 Holy Ground

V86-1
1. Kingen Mearas – Oskar Florhed: Han var jättebra vid V75-segern senast. Han galopperade före loppet men det berodde på att han var lite felbalanserad och vi hade ”bootsat” för mycket. Men det styrde vi upp genom att korta checkremmen och då fungerade han bra, Han fungerade väldigt bra på barfotabalansen men nu blir det skor igen för att vi vill spara barfotaeffekten till finalerna under elitloppshelgen. Han kommer därför inte att vara lika explosiv och rapp från start som senast. Det är inget spetsbud men hittar han bara ut kan han räcka ändå på sin fina form.
3. O.P.’s Flawless – Markus Pihlström: Jag tycker att han gick bra senast så det är inga fel på formen. Nu är det 1640 vilket är hans favoritdistans och han kommer att springa fort på onsdag. Han är snabb ut och jag hoppas och tror att an hittar ner i rygg på Belfort Rags som öppnade väldigt snabbt senast och nog tar ledningen här. Därifrån kan min säkert hänga med till en bra placering men jag tror inte att han vinner. Barfota fram igen men nu blir det jänkarvagn och över kort distans blir det också helstängt huvudlag i stället för can’t see back som han hade senast.
9. Bettle Hanover – Lars Wikström: Han var bra i årsdebuten där han avslutade bra efter en fin resa. Han är lite trög av sig och kommer att gå framåt en del med loppet i kroppen. Han har känts bra efter det. Det är en snabb och bra häst som är allra bäst då han är med där framme men han visade ju senast att han fungerar bakifrån också. Han behöver utveckla biten att gå i ryggar. Jag tror på en ny bra insats och att han dyker upp i tätstriden. Barfota runt om igen och helstängt huvudlag men jänkarvagn den här gången.

V86-2
4. My Honky Tonk Man – Stefan Melander: Han var väldigt fin vid segern senast och kraftigt förbättrad. Han har varit väldigt fin i jobben en längre tid men galopperat för det mesta. Läget är okej, han öppnar hyggligt men inte mer. Det var ju ett breddlopp han vann senast. Nu är det ju säkert tuffare och jag tror att han normalt får svårt att vinna. Han går som senast med skor, i en vanlig vagn och ett öppet huvudlag.
7. Kilgore – Oskar Florhed: Han vann ett lite billigare lopp i Östersund senast men han var bra efter att ha kört sig till ledningen varvet från mål. Det var andra gången han gick barfota runt om och det fungerade bra. Jag tror att det också var första gången med rycktussar då. Allt har sett bra ut i träningen efter det loppet men nu är det Solvalla, tuffare motstånd och spår långt ut så det blir nog i första hand att jaga bra pengar. Han går barfota igen, med öppet huvudlag och rycktussar.
8. Dama di Prussia – Alessandro Gocciadoro: Har en mamma som tävlade i Elitloppet. Även om denna häst inte har kommit lika långt i sin karriär så tycker jag att hon är en fin travare som gör sitt bästa och jag vill tro att det även ska finnas en växel till i henne. Jag hoppas att det kan bli ett lyft för henne att tävla i Sverige, men även om hon är snabb från start så ser denna uppgift ut att var svår från spår åtta. Hon har oftast tävlat barfota fram i Italien, men nu blir det barfota runt om och så jänkarvagn som vanligt.

V86-3
7. Grude Trygve – Jimmy Jonsson: Han gör bra lopp hela tiden men utan att vinna så ofta numera. Han var duktig tvåa i Dubbelcupens final senast. Han bromsade väl kanske till lite sista biten men var nog lite trött också. Trots att han vunnit många lopp har han haft en historia att stanna till lite sista biten. Men formen är bra och man ska väl inte döma ut honom helt från segerstriden även om han kanske främst är ett platsbud. Han möter ju Brageson som vann senast. Han är allround och går på alla distanser. Han går som senast med skor, i en vanlig vagn och med ett norskt huvudlag.
8. Brageson – Lars Wikström: Det var kul att han fick vinna finalen av Dubbelcupen senast. Han inledde ju med seger då han kom till mig men blev sedan för pigg och stannade i spets några gånger så vi bestämde oss för att köra invändigt i rygg och bygga upp honom igen. Det räckte med två sådana lopp för senast gick han ju in i mål och jag tror nog att det finns mer utveckling i honom. Han känns fin efter lopp och jag tror att han håller formen. Det är ju en spårtrappa här och läget var väl inte helt oväntat. Jag är väl lite kluven om upplägget men det får förstås Per avgöra. Hästen är ju snabb ut och jag skulle väl tro att han i alla fall smygladdar lite från början. Är han som senast och det stämmer med loppet är han en av de som kan vinna. Barfota och öppet huvudlag igen men jänkarvagn nu när det är bilstart.

V86-4
1. Missle Hill – Daniel Redén: Han gick verkligen bra i Finland.  Inför första starten, på Solvalla, hade han ju stått på en transport tätt inpå och missat några jobb så jag tycker att han var bra då. Sen var han fulltränad inför Finland och gick bra så det ska bli spännande att se honom här, han gör nog ett bra lopp. Han fick bra läge och känns som han är på väg åt rätt håll. Han går precis som senast.
2. Chestnut Hill – Stefan Melander:
Han känns bra men får inte till det i loppen. Här ska ner till plankan och smyga med till det han får, alla får ju pengar. Han har ingen chans.
3. Thereisnolimit – Stefan Melander: Han har varit väldigt bra i årets starter och verkar bara bli bättre och bättre. Jag tycker att han var riktigt bra på Mantorp senast då han höll ledningen i en 07,5-öppning över full distans och sedan kämpade starkt ända in i mål. Det är ett stort steg från fyra till fem år men han har klarat det bra och jag är jättenöjd med honom. Han visade ju senast att han är snabb ut men vi får väl se vad som händer från början. Click Bait är väl en bättre häst än så länge men Thereisnolimit har bättre form. Vad jag har för planer för Theresisnolimit framöver? På den frågan är jag tråkig och tar ett lopp i taget. Han går som senast barfota, i en jänkarvagn och med öppet huvudlag.
4. Don Fanucci Zet – Daniel Redén: Han var strålande bra senast och han känns fin efter. Han fick gå en snabb intervall i dag (måndag) och känns som han ska göra. Det ska bli spännande att se om han har tagit ytterligare ett steg, det kanske är svårt att se bättre ut men vi hoppas att han bibehåller det. Han går precis som senast.
5. Click Bait – Stefan Melander: Han var väl okej senast. Han satt i andraspår hela vägen och när det går i 09-fart ska man helst sitta på innerspår. Han känns jättefin i träningen men behöver nog något eller några lopp till för att hitta formen. Han kommer att kvickna till rejält när sommarvärmen kommer, så har det alltid varit med honom. Men jag tycker inte man kan räkna bort honom helt om det skulle bli något strul med Don Fanucci Zet och ”Clicken” kommer till spets där han höjer sig. Han går som alltid barfota, i en jänkarvagn och med helstängt huvudlag.
6. Following – Stefan Melander: Han fick inte chansen bakom Thereisnolimit senast. Jorma var jättenöjd med hur han kändes och sa att de vunnit om luckan kommit. Formen är jättebra och jag tror att han kommer att få ett fint år men nu är det svårt läge med spår långt ut och han får nog svårt att vinna. Inga ändringar mot senast utan skor, vanlig vagn och öppet huvudlag.

V86-5
2. Ice Cold Kent – Robert Dunder: Han var lite blek från ledningen. Han fick efter det träna på rejält i backen ett tag men nu har vi lättat på den träningen och han har också gått ett lugnt banjobb. Jag räknar absolut med att han kommer att vara bättre den här gången. Jag tycker att det är en rätt bra häst men han tjänade snabba pengar då han vann ett 100.000-kronorslopp under julhelgen så jag väljer att ligga lite lågt trots att läget är bra och han kan öppna. Jag kör till en bit från start, sedan får jag se hur jag lägger upp det.
4. Global Easy Rider – Oskar Florhed: Trots att han vann senast och gick ett bra slutvarv så tycker jag inte att formen är lika bra som när han hade fyra raka segrar i vinter. Men han redde ut ändå senast och det var bra gjort. Han blev nog glad att bara springa 2140 och det är ju samma distans igen så det är ett plus. Det här loppet ser väl kanske lite tuffare ut men läget är helt okej och han är väl en av de som gör upp om det trots allt.
6. Hagrid – Markus Pihlström: Han höll bra från ledningen senast och fick bara stryk av en häst som var för bra den dagen. Han tränar bäst av alla mina hästar i stallet och känns helt enkelt ruskigt stark. Han är väldigt snabb från start och jag tror att han tar ledningen och då körs han också där. Wäjerstens häst är bra och blir väl favorit men jag tycker att Hagrid är minst lika bra. Barfota och öppet huvudlag som senast men Mats vill ha jänkarvagn den här gången

V86-6
1. Asymmetry – Stefan Melander: Hon gick barfota runt om i onsdags men hon blev nog lite för ivrig med den balansen och klarade inte det riktigt mentalt. Nu får hon gå med skor igen. Läget är bra men det ser ut att vara tufft emot och jag ligger lite lågt den här gången.
5. Oberon Warframe – Peter Untersteiner: Han har gjort tre fina lopp i vår regi och fullföljde bra från rygg ledaren i en snabb avslutning i måndags. Han tar loppen fint och allt har sett bra ut efter senast och vi tror på en ny fin insats men jag kan inte motståndet så bra. Han kommer att gå som senast vilket innebär barfota runt om, i en vanlig vagn, med helstängt huvudlag och rycktussar.
4. Västerbo Euro – Stall Melkko: Hon kommer med tre raka segrar och det här är ett sto som visat hög kapacitet då hon skött sig och gått felfritt. Hon har vunnit på mycket bra sätt och senast var det inte tomt i mål på en bra tid. Nu är det debut i voltstart och när hon dessutom har ett snävt fjärdespår så är det förstås ett litet frågetecken men det var ju rätt länge sedan hon galopperade i lopp nu och förhoppningen är förstås att hon ska trampa i väg. Gör hon så borde hon kunna blanda sig i striden även om motståndet förstås hårdnar desto mer pengar hon tjänar. Hon trivs bäst med ett jämnt och hårt tempo. Inga ändringar är planerade.
7. Escargot Gar – Mattias Djuse: Han har gått bra hela tiden på sistone och senast höll han starkt utanpå ledaren. Allt har sett bra ut i träningen efter det loppet. Det är väl kanske lite galopprisk i voltstart men om han bara sköter sig så är han nog rätt kvick i benen och bör hamna bra på det. Han ska väl räknas tidigt igen. Han går som senast barfota fram, i en vanlig vagn och med ett öppet huvudlag.


V86-7
3. Timeless Sunset – Robert Dunder: Han svarade för en klart bra prestation senast med en stark långspurt utan att jag ryckte tussarna till slut. Han gör gå framåt med loppet i sig och läget blev bra. Han kan öppna och jag kommer att prova rejält men vet inte om vi kan ta oss förbi Global Crusader. Lyckas det och vi kommer till spets så vill jag köra där. Han växer en klass i ledningen och därifrån tycker jag att han ska räknas. Han går som senast barfota fram, i en vanlig vagn och med can’t see back.
5. Take this Society – Oskar Florhed: Det blev en kuskmiss senast, eller man kan väl säga att jag blev lurad av en annan kusk. Jag hade kunnat svara ut ledningen från början om jag velat men den utvändige skrek att han ville ha rygg så jag bråkade inte. När jag sedan gick ut och skulle överta ett par gånger så hade han ångrat sig. Hästen höll farten bra efter att ha fått olika signaler flera gånger och det mest positiva var att han höll ihop travet så bra vilket inte riktigt var fallet i debuten för oss. Nu är det tuffare emot och jag kommer att ge honom ett snällt lopp. Han får jaga pengar i första hand. Han går barfota igen och med öppet huvudlag men det blir första jänkarvagn i vår regi.
9. Kingslayer Pellini – Oskar Florhed: Han hakade på bra på bakom Riet Haazelar senast. Det var väl inga massor sparat men med lucka i tid hade han i alla fall varit närmare vinnaren i mål och troligen tvåa. Han har känts fin efteråt och spår nio passar bra. Han brukar kunna öppna bra bakom hästar. VI måste tro på honom en hel del den här gången. Han går som senast barfota runt om, i en jänkarvagn och med öppet huvudlag.
11. Final Whistle – Mattias Djuse: Han svarade för ett starkt slutvarv i comebacken senast och jag var väldigt nöjd med honom. Han behövde det loppet i sig och jag räknar med att han ska vara ännu lite bättre den här gången. Det är ju en spårtrappa så man visste ju att det skulle bli ett av de sämre spåren men är han som senast eller t.o.m. lite bättre så tycker jag att bör dyka upp i striden. Inga ändringar utan skor runt om, jänkarvagn, norskt huvudlag och rycktussar.


V86-8
5. No Talking You – Peter Untersteiner: Han var en nos från en finalplats i Kungapokalen senast och vi var väldigt nöjda med honom. Han har gjort bra lopp en längre tid men utan att vinna. Han gör säkert ett bra lopp igen och utan att jag kan motståndet så bra så tycker jag att hans form borde räcka till en tätplacering igen. Han går som senast barfota bak, i en jänkarvagn och med norskt huvudlag.
6. Benchmark – Stefan Melander: Han är otroligt bra i ordning och gjorde ett topplopp senast efter att ha fått gå fram utanpå ledaren mitt i loppet. Han kämpade ända in i mål och var inte stort slagen. Nu fick han spår lite långt ut men han står sig bra i klassen när han tävlar på topp. Han går som senast barfota fram, i en jänkarvagn och med helstängt huvudlag.
11. Beenthereseenthat – Mattias Djuse: Han är alltid med där framme men vinner inte så ofta och senast hade jag nog förväntat mig lite mer av honom. Nu har han fått träna på ett tag men är inte jättevässad inför det här loppet. Jag ligger lite lågt angående segermöjligheterna men hoppas han ska skrapa ihop tillräckligt med poäng så att det ska till en finalplats i Solvallaserien i mitten av maj. Jänkarvagn nu när det är bilstart, annars som senast barfota runt om, öppet huvudlag och rycktussar.