V86-tipset: Solvalla/Åby 27 september 2023

Åby och Solvalla i kväll och en klart intressant omgång. Jag spikar en häst vars kusk är segerlös på 24 starter i Sverige, men i kväll är det dags! Sedan får vi två procent på bästa hästen i ett lopp. Han utklassade nyligen en häst som hårt betrodd i samma lopp i kväll och där ska vi ta betalt! Nu kör vi!
Läs mer: V86-tipset: Solvalla/Åby 27 september 2023

Bästa spiken

1 Usain Töll (V86-1) har perfekta förutsättningar i kväll och bör leda runt om! På slutet har det blivit ganska så blygsamma placeringar, men han har ändå gått bra och senast visade klockan 08,8 sista 800 med en del spår på vägen. Sex av hans sju segrar på svensk mark är från ledningen och spets borde det verkligen nu. Som jag ser det är det kusken emot, han (Salvatore Luongo) har ännu inte vunnit på 24 uppsittningar i Sverige. Nu ska det dock vara dags och jag spikar!

Kompletterande spiken

4 Hankypanky Pinkman (V86-2) är jättefavorit i kväll (75 procent vid materialsläpp) och han borde också vinna. Inledde med tre raka segrar hos Redén, men senast gick han utvändigt om en riktigt bra häst (Working Class Hero) och fick nöja sig med tredjeplatsen. Var inte som bäst enligt tränaren, men bra rapporter nu så jag räknar med en bra insats. Öppnar vettigt och möter ingen riktigt startsnabb så det lär bli spets och därifrån förlorar han normalt sett inte. Stark spik!

Låset

2 The Pirate är klar favorit i V86-6 och han har imponerat i två starter för färske tränaren Andreas Lövdal. Första gången blev det galopp direkt, men han reparerade storstilat och fullkomligt flög fram sista viten via 13,5/1900 med 12,4 sista 400. Senast skötte han sig och då blev det seger och det var en mäktig avslutning han svarade för då via 10,9 sista 700. The Pirate vann försök till det norska Derbyt i fjol och har verkligen studsat tillbaka i sin nya regi efter en svacka. Det finns dock ett par frågetecken i kväll, dels har han tävlat i bike och det blir vanlig vagn i kväll i och med att det är voltstart. Sedan har han spår 2 och det innebär att det knappast blir någon snabbstart i alla fall. Jag var faktiskt länge inne på att spika emot då jag tycker att 7 Topping Artist har en bättre uppgift i kväll. Han har spetsat från springspår förut och vann enda gången han gick i ledningen. Formen är dessutom väldigt mycket bättre än vad raden visar och han hade vunnit redan senast om han inte felat i ledningen efter 200 meter. Svarade för en strålande upphämtning som trea och jag hade faktiskt 08,3 sista halvvarvet! Till rådande procent ska han utan tvekan rankas först, men jag fegade till slut och valde att spela med ett starkt tvåhästarslås! Jag tar dock ställning på lilla systemet.

Dragen

9 Ninepoints Lasse (V86-5) har inte vunnit på jättelänge, men han har gått klart bra i år och stått på tur ett tag. Senast reparerade han en inledande galopp på bästa sätt som trea via 13,1/1900. Spår fyra nu innebär galopprisk, men felfri är han absolut inte sämre än dessa och till tre procent ska han streckas tidigt.

11 Hipster D.K. (V86-7) är spelad på två procent vid materialsläpp och jag förstår verkligen ingenting! Han hade faktiskt kunnat vara 20 procent utan att jag hade reagerat speciellt mycket! Hästen var finalist och en del betrodd i det danska Derbyt i sin näst senaste start, men där blev det tyvärr galopp. Senast underpresterade han som favorit från bakspår, men då hade man ändrat från open eye till huvudlag och det trivdes han inte med. Nu återgår man till det gamla och tränare Steen Juul tror på en bra insats. Notera att Hipster K. var spelad till knappa tre gånger pengarna i försöket till det danska Derbyt för tre starter sedan och att 2 Houdini Shadow, som är 27-procentare nu, stod i elva gånger i samma lopp. Hipster D.K. fick ge sig mot Harpy då, han han utklassade Houdini Shadow och är helt enkelt en klart bättre häst än denne. Visst krävs det lite klaff för att det ska gå vägen från spår 11, men vi får hoppas på lite tur för då blir detta mycket intressant! 

1 Charlotte Bailey (V86-8) är det bra förutsättningar för i kväll och hon känns spännande från både spets och rygg ledaren till rådande procent (två vid materialsläpp). Hon har inte haft någon tur i två starter efter uppehåll och jag kan lova att formen är bättre än på ett tag. Kan vara att hon inte kan svara startraketen 3 Akuratess och givetvis risk att det sedan inte löser sig, men får hon chansen så är hon absolut inte sämre än dessa. Hon har mött hingstar i sina två senaste starter och det borde vara enklare nu när det bara är ston emot. Klaffar det för henne så kommer hon garanterat att avsluta vasst och jag tycker att hon ska streckas tidigt!

Spetsstriderna

V86-1: 1609 meter och stor fördel att ha innerspår då kurvan kommer tidigare. 1 Usain Töll är dessutom riktigt snabb och missar knappast spets. Lika troligt att 2 Ultion Face får rygg ledaren även om 5 Special Major också är klart snabb.

V86-2: 1 M.H.Hot Cash blev över från innern för fyra och fem starter sedan och kan inte försvara ledningen. 3 Isla Nga Hari är nog först till plankan, men överlåter direkt till 4 Hankypanky Pinkman. Den senare var bra med när han kom till ledningen från just spår 4 i debuten för Redén.

V86-3: 1 Waco Six har aldrig haft innerspår, men han spetsade från spår 3 i april och håller normalt upp ledningen mot hästar som inte är så snabba. 3 New Frisiana och 4 Best I Walk är hyggliga, men tar knappast längden. 8 Allan Zonett är vettig och körs säkert offensiv. Tränaren till Waco Six är dock tydlig med att hon vill se sin häst i ledningen.

V86-4: 1 B.B.Eight har blivit rejält över samtliga fyra gånger han haft innerspår. 2 Hagrid har spetsat vid två tillfällen och borde vara ännu snabbare nu när det ”maxas” balans- och utrustningsmässigt. Han ska också köras i spets som det låter. 3 Even You öppnar ganska bra och 4 Global de One är nog snabbare med spår lite längre ut. Värst emot är dock 5 Notre Dame Boko, som var med i en 08-öppning för tre starter sedan och väljer Uffe att trycka på gaspedalen så är hon aktuell. 8 El Emperador är startsnabb, men ska inte laddas denna gång.

V86-5: 1 Joker Farling felade när man försökte öppna med honom från spår 1 i början av karriären och han körs nog mest på säkerhet. 4 Prosperous S. är snabbast, men tveksamt om Björn kör honom i spets på denna distans. 5 Böhmaren kan få överta och det vore intressant då han är obesegrad från ledningen på tre försök. Även 7 Eagle Rock och 8 Head Run känns klart aktuella i en andra-tredjevåg, framförallt den senare.

V86-6: 1 T.Wall’s Kastor är svår i voltstart och får bara inrikta sig på en felfri avgång. 2 The Pirate körs nog mest på säkerhet från det spåret. 3 Sun’s Ambitious spetsade från spår 2 för ett år sedan och bör ta sig förbi de invändiga. 5 Summerrazz är normalt snabb, men kanske inte från ett femte. 7 Topping Artist har spetsat från springspår förut och vann enda gången han kördes i ledningen. Min klara favorit! 

V86-7: 1 High Five D.K. har jag sett från spår 1 i Danmark vid två tillfällen och han har då öppnat bra utan att lyckas hålla upp (rygg ledaren båda gångerna). Inte otänkbart att han lyckas med det nu, men jag tror att 2 Houdini Shadow är snabbare och att han tar sig förbi. 4 Explode kan öppna och det kan säkert 7 De Gaulle Grif bara han sköter sig. Han har dock varit mycket osäker precis när bilen släppt.

V86-8: 1 Charlotte Bailey har aldrig haft spår 1, men är snabb ut. Ändå tveksamt om hon kan svara startraketen 3 Akuratess. Där verkar Lindegren vilja köra i spets och han får gälla som favorit. 5 Global Delight kommer dock att utmana rejält. Hon är klart bäst utan rygg och är obesegrad från ledningen efter fyra försök! 7 Jade Sisu kan öppna, men är ojämn vad det gäller.

V86-intervju

Tommy Karlstedt står som tränare på 1 Usain Töll i V86-1.

– Han har tränat, men bara lugnt efter senast. Förutsättningarna är perfekta och ska han vinna någon gång så är det i kväll. Senast satt han där bak i ett udda kört lopp och gick bra till slut. Jag har respekt för Clarissa, men det är sista starten för mig i kväll så det hade varit kul att avsluta med seger, säger Tommy.

V86-intervju

Steen Juul har en duo, bland annat mitt drag 11 Hipster D.K. i V86-7.

– Jag tror också att jag har bästa hästen i fältet. Han kvalade ju in till det danska Derbyt och jag är nöjd med honom för dagen. Senast blev det fel då vi körde med öppet huvudlag och vi återgår till open eye nu. Jag tror faktiskt att formen till och med är lite bättre än vad den var i försöket till Derbyt. Han blev opererad i halsen och är på väg ur de problemen nu. Han slår normalt en sådan som Houdini Shadow med 20 meter och trots att vi har ett dåligt läge så har jag inte gett upp. Han går med skor som senast.

– Jag har även 3 Andre Ward (V86-1) och han har riktigt fin form. Det är hårt motstånd och det ser tufft ut på papperet. Han går som han brukar, säger Steen.

Viktigt vetande

6 Emoji (V86-1) brukar tävla med vanlig vagn i Danmark, men nu blir det bike.

1 M.T.Hot Cash (V86-2) var senast trea i det norska Derbyt bakom Born in Bergen och Just Perfect Sisu. Gick i tredjespår dryga sista varvet och fullföljde klart positivt via 12,7 sista kilometern. Han blir över från start, men löser det sig och favoriten sviker så kan han räcka. Bara en procent.

3 Isla Nga Hari (V86-2) har mestadels startat i monté på slutet, men var tvåa bakom Hankypanky Pinkman i ett sulkylopp för fyra starter sedan. Även hon kan vara värd att betala för om man garderas storfavoriten.

10 Matiere (V86-2) felade dubbelt i inledningen, men svarade för en strålande upphämtning och det måste ha gått ordentligt fort sista 2000. Han är riktigt, men svår att slå storfavoriten med tanke på spåren.

2 Zigge R.P. (V86-3) fick ett tufft sistavarv senast och åkte dessutom på en punktering så med tanke på det höll han klart godkänt via 13,6 sista kilometern. Bättre spår nu och anmäld utan framskor för första gången. Han är tidig till låg procent!

8 Allan Zonett (V86-3) har blandat och gett, men var klart förbättrad då han tävlade utan bakskor för första gången senast och det blir givetvis samma balans i kväll!

9 Good Moments (V86-3) är inte så tokig i grunden, men har varit borta på grund av en muskelskada i bogen och det låter inte alls aktuellt från tränaren.

2 Hagrid (V86-4) är det spännande ändringar på i kväll med barfota runt om, bike och rycktussar för första gången. Kan även bli helstängt istället för norskt och man siktar på att leda runt om!

5 Notre Dame Boko tror jag är bästa hästen i V86-4. Hon fullföljde starkt i spåren senast som trea via 09,9 sista 700. Hade jag helhjärtat trott på spets så hade det varit en given spik, men nu riskerar man svar invändigt från nr 2.

7 J.J.Daenarys (V86-4) ska tävla barfota runt om för första gången, men samtliga segrar är tagna i Estland och hon lär få det svårt.

5 Böhmaren (V86-5) ska tävla barfota runt om för första gången och vore intressant att se i ledningen. Han är nämligen obesegrad därifrån på tre försök.

8 Head Run (V86-6) var fin vid enkel spetsseger senast och den forne Kriteriefinalisten verkar helt klart vara på rätt väg igen. Har tidigare varit snabb i volt och inte alls omöjligt att han körs till ledningen tidigt. Given.

4 Liberty Boko (V86-6) har bara gjort ett voltlopp och var då inte alls snabb ut från springspår. Ett fjärde nu innebär nog galopprisk och annars lär det bli en tappstart.

6 Castello Bys (V86-6) ska tävla barfota runt om för första gången på svensk mark. Får normalt svårt ändå.

7 Topping Artist (V86-6) felade i spets efter 200 då han slog sig på ett knä. Utrustas med knäkappor nu och det bör hjälpa honom.

11 Joathan Star (V86-6) slog norska kulltoppar vid spetssegern för fyra starter sedan, men bakspåret nu var en missräkning för han är nog som allra bäst från just ledningen.

2 Houdini Shadow (V86-7) får Björn Goop i vagnen för första gången och är min spetsfavorit. Han vann från ledningen näst senast och slog 1 High Five D.K. då som gick utvändigt. Ändå ett jämnare och bättre lopp denna gång och jag har ingen direkt känsla för att han håller undan.

4 Explode (V86-7) är anmäld med bike för första gången.

6 Hashtag Simoni (V86-7) spetsvann senast och avslutade 11 sista varvet trots att han hade en halsinfektion då. Har stått över för det, men är i alla fall frisk nu och spännande med första bike. Sköter han sig bakom bilen så blir han att räkna med, men han har felat med framspår och auto tre gånger i rad.

11 Southwind Boko (V86-8) har tagit tolv av sina 14 segrar från spets, men vann bakifrån senast och imponerade via 10,5 sista varvet. Hon ska vara hårt betrodd, men ändå inte nästan 50 procent från spår 11 på kort distans.

V86-systemet

V86-1: 1 Usain Töll (2-4)

V86-2: 4 Hankypanky Pinkman (8-10)

V86-3: 1,2,5,6,7,8,10 (3-4)

V86-4: 2,3,4,5,10 (9-8)

V86-5: 1,4,5,6,7,8,9,10,11 (2-3)

V86-6: 2,7 (11-8)

V86-7: 1,6,7,11 (2-9)

V86-8: 1,5,6,7,11 (10-3)

12 600 rader / 3 150 kr

Lilla systemet

V86-1: 1 Usain Töll (2-4)

V86-2: 4 Hankypanky Pinkman (8-10)

V86-3: 1,2,5,6,8 (7-10)

V86-4: 2,3,4,5,10 (9-8)

V86-5: 5,6,7,8,9,10,11 (4-1)

V86-6: 7 Topping Artist (2-11)

V86-7: 7,11 (1-6)

V86-8: 1,5,6,11 (7-10)

1 400 rader / 350 kr

Nyhet! Testa V86-tipset