V86-tipset: Solvalla/Bjerke 20 september 2023

DUBBELJACKPOT i kväll och knappa åtta miljoner extra i åttarättspotten då Bjerke och Solvalla står som värdar. Det finns tre stora favoriter och risk att alla vinner, men jag garderar en av dem. Omgången bästa spik är dock inte favorit och där tror jag på spets och slut!
Läs mer: V86-tipset: Solvalla/Bjerke 20 september 2023

Bästa spiken

6 Gooding B.T.B. (V86-6) är andrahandare bakom 9 Granger, men jag tycker att det ser ut att vara hennes lopp och spikar. Hon har visat sig vara mycket startsnabb (var med i en 06-öppning för tre starter sedan bland annat) och trots spår en bit ut så tror jag på ledningen och därifrån är hon obesegrad på två försök. Stod omöjligt till senast med spår 11, men gick klart bra sista biten som femma via 12,2 sista 700. Gången vann hon från just ledningen och det var enkelt via 10,6 sista 400. För fem starter sedan slutade hon tvåa bakom kulltoppen S.G.Dracarys så hon är van vid att möta bra hästar. Hon borde ta sig förbi i första hand 3 Killarna och 4 Graces Bird och från ledningen blir hon garanterat svårslagen. Ska vara favorit, men är i skrivande stund bara 19 procent. Bra spik!

Kompletterande spikarna

4 Cool Trix (V86-1) är jättefavorit i inledningen (76 procent i skrivande stund) och han vinner nog loppet ungefär så ofta också. Är väldigt bra för klassen och såg otrolig fin ut vid överlägsen spetsseger senast via 10-fart sista 500. Det är snabba hästar innanför (nr 1 och 2), men båda verkar vilja ha ryggen på storfavoriten så det lär bli tidig ledningen. Därifrån förlorar han knappast och han är en mycket stark spik att inleda med!

3 Miru Boko (V86-8) var jättefin vid enkel spurtseger i comebacken efter tio månaders uppehåll senast. Avgjorde plättlätt med till synes en hel del krafter kvar via 10,7 sista 800. Hade jobbat 21 som snabbast inför det och går normalt framåt med loppet i kroppen. Möter flera startsnabba här, men är själv snabb ut och höll bland annat ut Anytimeisnow (den är snabb!) näst senast. Jag tror på spets och väl där blir han mycket svårslagen. Stark spik!

Dragen

12 Cherieff Sund (V86-4) har visserligen spår 12, men på 2640 gör det inte lika mycket och distansen borde vara en fördel för honom. Han blir bara bättre och bättre och senast då han gick utan bakskor för första gången så spurtade han verkligen jättebra. Slog 4 Yucatan Diamant med 15 meter och avslutade 08,8 sista 700 bakom vinnande Night Hawk (den är jättebra för klassen). Klar förstahäst i ett annars mycket öppet lopp. Jag streckar samtliga, men spelar man ett litet system eller vill gardera någon av storfavoriterna så är han en tänkbar spik!

1 Hopus Castelle (V86-5) är startsnabb och jag tror han har bra chans att försvara innerspåret och gör han det så blir han inte lätt att besegra. Är visserligen segerlös i år efter tio försök, men hade vunnit för tre starter sedan om han inte felat i spets 750 kvar. Senast satt han fast som femma i ett lopp som kanonen Cool Trix vann så formen är fortsatt bra. Min förstahäst och bra utgångshäst om man spelar ett reducerat system!

Spetsstriderna

V86-1: 1 S.J.’s Tribute höll upp innern för fyra starter sedan och jag tror han håller ut snabbe 2 Excalibur Zet sida vid sida. 4 Cool Trix öppnar bra och då både 1 och 2 verkar vilja ha hans rygg så är chansen mycket stor att han tidigt sitter i ledningen.

V86-2: 1 Kalle Taxam har haft spår 1 två gånger i år och blivit över båda. 2 Kendall Jackson var för laddad och felade från innerspåret i onsdags. Ska vara klart bättre med spår 2, men hade varit ännu bättre med spår 4 eller 5 tror jag. Han kan öppna ganska bra, men jag tror att Magnus kör på säkerhet. 3 Icouldbetheone är snabb och jag tror han spetsar för att sedan släppa. 4 Balotelli Face är medium, men har spetschans om 8 Riverdale Z. inte laddas. Conrad har sagt att han inte ska vara offensiv, men man har blivit nedstrukna ett spår och vid full laddning så tror jag på spets.

V86-3: 1 Islandinthesun spetsade från spår 6 senast och var klart snabb. Vann det loppet på ett bra sätt och inte omöjligt att man testar i ledningen på nytt. 3 Hansen Gilbak har två raka från ledningen och är också snabb. 4 Fine Wine Fashion höll upp innern senast och viss risk att hon får överta. Jag hoppas dock på svar. 7 Formula Photo är också startsnabb.

V86-4: 1 Knut Rapid har aldrig haft spår 1, men har bara varit medium ut och får svårt att hålla ledningen. 3 No Limit höll upp innern vid spetssegern i våras och kan vara aktuell. 6 Dedes Vici har bara varit medium, men med Magnus Djuse kan han vara snabbare. 7 Jascal spetsade från spår 3 i debuten och var snabb efter en bit då. Han borde vara gynnad av springspår och är min favorit.

V86-5: 1 Hopus Castelle spetsade i en 08,5-öppning och borde bli svår att ta sig förbi. Ska även köras i ledningen. 3 Hot Stone och 4 Goldstrike B.G. är båda snabba, men släpper om de skulle komma först. Om så blir fallet så är det bra chans att 6 Dionne får överta, men jag håller alltså ettan som favorit att hålla spetsen.

V86-6: 3 Killerina kan öppna liksom 4 Graces Bird och den senare skulle kunna vara ännu snabbare med Magnus Djuse och bike. Jag tror ändå inte att hon kan svara 6 Gooding B.T.B., som visat sig vara mycket startsnabb. Hon var med i en 06-öppning för tre starter sedan och jag tror hon blåser till spets här!

V86-7: Snabba hästar! 1 The Baron vill dock ha rygg och detsamma gäller nog 2 I.D.Excellent. 3 Souvenir d’Inverne ville Janne Svart köra i spets senast, men man kom inte förbi Arvid S.H. då. Höll upp innern mot snabba hästar vid spetssegern för fyra starter sedan och känns helt klart aktuell. 5 Jackson Avery är klart snabb och där vill man till spets. Samma sak med 8 Miss Pepper, som nu blivit nedstruken ett spår och det ökar spetschansen en del.

V86-8: 1 Damon Hill Treb tror jag missgynnas av innerspår. Han har haft det två gånger i Italien och första gången blev det galopp och andra gången blev han över. 2 Farfallone öppnade bra från just spår 2 senast, men det låter som att han ska smygas. 3 Miru Boko höll ut snabbe Anytimeisnow näst senast trots att Magnus inte körde för fullt. Borde bli mycket svår att ta sig förbi och han är min klara spetsfavorit. 4 Jag Journey och 5 Erjon öppnar båda bra och 6 Oligark Tooma är mycket startsnabb vid laddning. Den senare är värst emot.

Viktigt vetande

5 Daddy Pop (V86-1) har haft mycket otur på slutet. Näst senast, i ett försök till norska Derbyt, krokade han ihop med en konkurrent dryga varvet från mål och senast körde man upp i vagn och galopperade då det togs upp hastigt framför. Han hade mycket krafter kvar i det läget i ett långlopp som Orlando Young vann före Imperatur Am. Kommer jättefavoriten bort av någon anledning så tror jag detta är vinnaren i inledningen.

7 Dragonfly (V86-1) felade på upploppet i en V75-final senast då blev stopp framför och han fick kastas ner på open stretch. Hade gått runt 12,3 full väg annars och han är tidig om man garderar i inledningen.

8 Riverdale Z. (V86-2) tror jag har bra spetschans bara Lugauer väljer att ladda från start och i spets brukar hon vara svår att slå. Jag vill ändå sätta ett frågetecken för formen även om hon vann senast. Det tog emot sista biten och hade det varit full form så hade hon gått undan enklare.

9 Michigan Bro (V86-2) följde med lätt bakom ledande/vinnande Poleposition i en 10-avslutning sista 700 senast och såg finfin ut. I kväll tycker man dessutom bakskorna och han är tidig.

2 G.G.d’Asti (V86-3) var bara sjua i sin senaste start, men det var i norska Derbyt och han går ner i klass nu. Tidig trots att det är lite minus att han måste gå med bakskor denna gång.

4 Fine Wine Fashion är favorit I V86-3 och Frode Hamre håller det som en bättre chans än andrahandaren 9 Fashiononthehill. Det fanns dock inget sparat vid spetssegern senast och en sådan som 8 Magic Messi närmade sig sista biten. Dessutom inte alls säkert att det bli spets i kväll och jag tycker detta är en favorit i fara.

1 Knut Rapid (V86-4) har stam som förpliktigar, är halvbror med Your Higness. Ska dessutom tävla utan bakskor för första gången och ska passas.

3 No Limit (V86-4) slog fine Katzenjammer vid spetssegern i våras och ska heller inte nonchaleras.

7 Jascal (V86-4) var förbättrad vid spetssegern senast, men det räckte med 15,9 sista 400 för att han skulle vinna smått överlägset så det var nog ett billigt lopp. Intressant att han är anmäld barfota runt om för första gången, men han är ändå lite för mycket spelad.

8 Rockstile R. (V86-5) testade i försök till norska Derbyt senast och gick okej i skymundan. Går ner i klass i kväll och kan överraska.

9 Herecomes Gardenia (V86-5) var favorit i försöket till det danska Stoderbyt för tre starter sedan. Inte som bäst då, men gick danskt rekord vid segern gången efter. Kom inte till senast, men spurtade klart bra via 10,8 sista 800. Tidig.

4 Graces Bird (V86-6) får Magnus A Djuse i vagnen för första gången och dessutom är första med bike.

9 Granger är favorit i V86-6 och hon har inte varit sämre än två på fyra försök. Första bike i kväll och hon är tidig. Jag tycker dock inte att hon ska vara favorit med tanke på spåret.

10 Bagheera Montana (V86-6) är det intressanta ändringar på, första bike och sedan barfota bak för första gången.

5 Jackson Avery (V86-7) är favorit och det är lite överraskande. Han spurtade sylvasst senast via 08,2 sista 400 och har bra chans från ledningen, men inte alls givet att han kommer dit.

6 Oligark Tooma (V86-8) har varit etta samt tvåa i två starter för Björn.

9 Charlotte Bailey (V86-8) har tidigare varit bäst i spets, men såg jättefin ut som fastlåst efter vila senast. Given vid gardering.

V86-systemet

V86-1: 4 Cool Trix (5-7)

V86-2: 2,4,8,9 (10-11)

V86-3: 1,2,3,4,7,8,9,12 (11-10)

V86-4: Alla 11 hästarna (12-7)

V86-5: 1,2,6,8,9,12 (7-10)

V86-6: 6 Gooding B.T.B. (4-9)

V86-7: 3,4,5,6,8,9 (2-1)

V86-8: 3 Miru Boko (9-4)

12 672 rader / 3 168 kr

Lilla systemet

V86-1: 4 Cool Trix (5-7)

V86-2: 2 Kendall Jackson (9-4)

V86-3: 1,2,3,4,7,8,9,12 (11-10)

V86-4: 7,12 (1-11)

V86-5: 1,2,6,8,9,12 (7-10)

V86-6: 6 Gooding B.T.B. (4-9)

V86-7: 3,4,5,6,8,9 (2-1)

V86-8: 3 Miru Boko (9-4)

576 rader / 144 kr

Nyhet! Testa V86-tipset